Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Én küldtem Neked levelet.
Ma voltam nőgyógyásznál gyógyszert iratni.Egy60 év körüli doki volt ,nem túl kedves,de tapasztalt róka és rákérdeztem.Ő azt mondta,hogy a női haj csakis a progreszteronra érzékeny,néhány esetben a tesztoszteronra,és utána kizavart közölte nagy kedvesen ő nőgyógyász és nem bőrgyógyász-kuruzsló:D
Az a baj, hogy ha nem nézik a hajadat vagy fejbőrödet, te akkor is ezt hiszed, ez a lehangoló :(
Megadnád priviben ennek a jófej orvosnak az elérhetőségeit? - kevés hasonló példát olvastam eddig...
De reklám volt sajnos a HOXA szerint :-(
, ki is moderálták az irományomat.
Szia chippy!
Igen, én is erről írtam konkrétum nélkül (reklám?).
Ugyanúgy én is Iglói Nórával vettem fel a kapcsolatot és egy havi kúrán vagyok túl én is.
Szóval CSODÁT NE VÁRJAK?!! Pedig rajtam már csak az segíthet... :-(
Szia kerkira!
Nem a fejbőrbe kell masszírozni, hanem olyan helyre, ahol vékony a bőr, hogy minél jobban felszívódhasson, pl. mell, mellkas, comb/kar belső oldala stb.
Lányok, használ valaki Plantur39 sampont? Koffeines, direkt hajhullásra. Kb 3 hétig használtam, de mosás után után egyre kevesebbnek éreztem a hajam. Tegnap a régi samponomat használtam, és láss csodát, többnek tűnik a hajam. És a Plantur után kibontani is nehezebb a hajat, attól féltem, hogy a fésűvel jön ki a maradék, pedig használok kevés balzsamot.
Kicsit kevésbé hullik mostanában. Nem tudom, az aminexil használt, vagy a Merz spezial (ebből a 2. hónap végén járok).
Cickafark-tea
A növény ösztrogén aktivitású, a női hormonhoz hasonló anyagot tartalmaz, javítja a sárgatesthormon termelését. De csak egészséges életmód mellett tartja harmóniában a hormonrendszert. Minden szempontból a lehető legkedvezőbben befolyásolja a női medence szerveit. Petefészek-gyulladásnál gyakran már az első cickafark-ülőfürdő megszünteti a fájdalmakat, és fokozatosan elmúlik a gyulladás is. Miómákat is cickafark-ülőfürdővel szüntetünk meg, melyeket naponta hosszabb ideig alkalmazunk. A cickafark görcsoldó és nyugtató hatású, gyulladásgátló, serkenti az anyagcserét, vérzéscsillapító, vérképző, vértisztító, befolyásolja és erősíti a méh és a petefészkek működését, szabályozza az emésztést.
Görcsoldó hatása miatt különösen ajánlható fájdalommal és görcsökkel járó havi vérzésre, melyhez deréktáji fájdalom is társul. Anélkül, hogy hashajtó lenne, javítja a kiürülési reflexet (Ajánlott mindazoknál, akiknél ez a reflex kialudt, és állandóan hashajtókkal élnek.)
Teafőzet:
1 púpozott teáskanál cickafarkfüvet adunk 1/4 liter vízhez, leforrázzuk, rövid ideig állni hagyjuk.
Ülőfürdő:
100 gramm cickafarkfüvet (az egész növényről van szó) éjszakára hideg vízbe áztatunk, másnap felforraljuk és hozzáöntjük a fürdővízhez.
Palástfű-tea
A palástfű segít menstruációs zavarok, fehérfolyás, alhasi panaszok, hormonzavar és a klimaxos rosszullétek esetén, a kezdődő pubertás időszakában kedvezően hat a női szervezetre, cickafarkkal együtt alkalmazva. Hogyha fiatal lányoknál a menstruáció orvosi gyógyszerelésre sem áll be a havi rendszerességre, cickafarkkal keverve a palástfű (egyforma mennyiséget véve mindkettőből) egyenesbe hozza a dolgot. A palástfűnek összehúzó hatása van, igen gyorsan gyógyít, ugyanakkor használják vízhajtóként és szíverősítő szerként is, sebláz, gennyező sebek és elhanyagolt fekélyek esetén is. A női nemi szerveket, mindenekelőtt a méhet erősíti, így az anyaságra való felkészülés, valamint szülés előtt és után alkalmazható haszonnal.
Szülés utáni sérülések, nehezen szülő nőknél alhasi petyhüdtség esetén, koraszülésre hajlamos nőknél terhesség megtartásában, a méhszalagok megerősítésében igen sokat segít a palástfű. A harmadik hónaptól palástfűteát kellene fogyasztania minden olyan nőnek, akiknek ilyesfajta problémái vannak.
Vetélés: A vetélés megelőzésére a terhes nő az első trimeszterben igyon palástfű teát, így megelőzhető az embrió kilökődése.
Az ezüstös palástfű különösen elhízás ellen jó. Naponta 1-2 csészével elég meginni, hogy kedvező hatását kifejtse.
Teaként: 1 teáskanál palástfüvet leforrázunk 2-3 dl vízzel, 1-2 percig állni hagyjuk, majd kortyonként fogyasztjuk. Napi 2-3 csésze ajánlott.
Fürdő: 0,5 liter vízben forraljunk fel 4 evőkanálnyi palástfű levelet, majd szűrjük le, és a főzetet adjuk a fürdővízhez. Fehérfolyás, menstruációs fájdalmak, változókori panaszok esetén ajánlható.
Jó tudni: naponta 2 csészénél több palástfű-teát ne fogyasszunk, mert károsíthatja a májat! Lázzal vagy vérzéssel kísért hasmenés esetén forduljunk orvoshoz.
Barátcserje (kapszula: 2000 Ft / 60 db)
Kifejezetten nöi bajokra van, kapszula vagy tabletta formájában lehet kapni. Ez rendbeteszi a hormonháztartást, föleg a ciklus második felében segíti a sárgatest müködését (a kilöködött petesejt helyén képzödik a sárgatest, aminek az elegendö müködése vagy mennyisége segít megtartani a babát, ha megfogant, vagyis segíti a beágyazódást). Van még egy jótékony hatása: leviszi a magas prolaktin szintet, amely szintén felelös lehet a tüszörepedés elmaradásáért. Alapvetően a hipotalamuszra és a hipofízis tevékenységére hat. Ennek eredményeképpen képes normalizálni más hormonok működését, például csökkenti a prolaktin termelést és az ösztrogén-progeszteron arányt. A barátcserje kivonat hasznos lehet menstruáció elmaradása esetén is, aminek az egyik leggyakoribb oka a prolaktin túltermelése. DE ne várjon azonnali eredményt, a barátcserjének legalább három hónapra van szüksége, hogy csökkenteni tudja a prolaktin szintet.
Tea formájában 2-3 csészével fogyasztanak belöle az egész ciklusban. Tabletta formában hatásosabb és egyenletesebb a szedése, azért is, mert a barátcserje termésének hatóanyagai vízben nem oldódnak, így a tea nem olyan hatásos. A tea elkészítése: csészénként 1-2 teáskanálnyi bogyót leforrázunk és 10 percig állni hagyjuk.
Kapszula: serkenti a női szervezetet a több progeszteron termelésére. Első alkalommal ajánlatos a készítményt huzamosabb ideig, 1 - 2 hónapig folyamatosan szedni, később 10 -15 napos kúrák is elegendőek a kedvező hatáshoz.
forrás: [link]
Ez kezd érdekes lenni :))
Lányok! Akkor ezek szerint itt mindenki vashiányos és menstruációs problémái vannak???
Köszönöm szépen!
A szaga tényleg nagyon tömény,már megvettem.Gondoltam is,hogy csak óvatosan vele,mert aminek ilyen szaga van! :)
Szia!
Hát igen, a nyár!
Eddig utáltam a telet, de most vegyes érzelmekkel várom a jó időt!
Ilyen kollégákkal én is szoktam szembesülni, sajnos...
Akkor nem csak velem fordul elő, hogy az emberek ilyen "kedvesek/tapintatosak":(
Nem is tudom, hogy juthat eszükbe ezen viccelődni...
Szerintem elég baj ez nekünk akik ezzel küszködnek...
Én pl. mindig is bírtam mindenféle kritikát, de attól sosem éreztem/érzem magam nyomorultabbul mikor a "kedves" ismerősök/kollégák elkezdenek szörnyülködni, hogy :
" Úr Isten! Milyen kevés hajad van!?"
vagy "hát látom neked milyen semmi sz.r hajad van!?"
vagy mikor beszélgetek valakivel és a szemem helyett állandóan elkalandozik a tekintete a fejtetőmön...
na az is egy klassz érzés :) :(
És hát nehéz mindig elviccelni a dolgot, pozitívan gondolkodni, megbarátkozni a helyzettel...
Főleg hogy én legalábbis nem igazán látok sorstársakat az utcán...
Csak itt a fórumon érzem, hogy nem vagyok egyedül...
Nekem is érzékeny volt fésülködésnél.. nyáron meg mindíg leégett, ha nemvolt rajtam sapi :-( Egyszer egy nagyokos kolleganőm megis jegyezte: Tejóóég milyen a fejed, óó hát épületes látvány lesz ha majd hámlik.... :-(((((((
Kedves volt! :-((
Szia!
Igen, én is ezt tapasztalom, hogy mióta ritkább a hajam érzékenyebb lett a fejbőröm is...
Borzasztó érzés!
Szia!
Második alkalommal voltam ennél az orvosnál...
Megfogadom minden tanácsát mert ő az egyetlen akiben még nem csalódtam.
Talán ő az egyetlen orvos aki tényleg akar is segíteni!
Nem ír a hajamra semmilyen kencét vagy csodapakolást...
(Egyedül egy sampont ajánlott ami szerinte rendkívül jól erősíti a hajat.)
Ő inkább belülről próbálja megkeresni a hajhullásom okát, és megoldani.
Németországból jött( kicsit töri is a magyart, de nagyon rendes volt velem mindN alkalommal)
Van egy gépe amely teljes állapotfelmérést csinál az egész szervezetemről...
Azt hiszem valami biorezonanciális vizsgálat ennek a neve amit csinál.
-Azt mondta, hogy a vizsgálat alapján nem lát hormonális problémát nálam( de azért biztos ami biztos majd vérvétel alapján is ellenőriztetem a hormonokat- de a pajzsmirigy vizsgálat vérből sem mutatott ki semmi problémát)
-Első alkalommal nagyon gyulladtak voltak szerinte a beleim, ami mostanra mérséklődni látszik de még nem múlt el teljesen...
-És szerinte kandidám is van ami szerinte könnyen meglehet, hogy okoz hajhullást...-->Úgyhogy folytatom továbbra is a diétát és a sportot...
Vitamint írt még, és lugositok ezerrel...
Méregtelenítéshez, tisztításhoz írt homeopátiás cseppeket, és nyelem a vizet mint a kacsa...
Két hét múlva mondta, hogy menjek vissza kontrollra, szerinte nincs kizárva, ha mindent szigorúan betartok, hogy lesz már akkorra javulás...
Elsőre is nagy erőt adott a hajhullás elleni küzdelmemben,( ha netán nem is múlna el ) de az egészségi állapotom már az első alkalomhoz képest is sokkal jobb volt... :)
Ezt találtam egy naplóba:>Hajunk tápanyag-ellátottságát egyébként jól mutatja, hogy vannak-e homlokunk felett a hajtövünknél ún. babahajak. Ezek ugyanis azt jelzik, hogy vannak még szabad „ásványianyag-kapacitások” szervezetünkben.<
Nekem vannak babahajaim a homlokomnál,de máshol nem is látok,pedig jó lenne ha már a fejem tetején is lennének.Ezek szerint a vitaminhiányt kilehet nálam zárni.Maradnak a hormon meg a stressz gondok.Bár inkább lenne vitaminhiányom:)
Kebili!
Olvastam itt egy fórumtémát,egy Pcos lány írta ki több hónappal ezelőtt,de Én marha nem jelöltem be kedvencnek.A lány leírta,használ egy krémet a barátnője fedezte fel neki és egy idő után észrevette,hogy a már a férje szőrösebb mint ő,valamint ledobott magáról jó pár kilót is.Tuti ezt a krémet használja.Valamelyik este visszafogom nézni a fórumokat,hátha megtalálom a lányt.
Sziasztok!
Anonima javasolta nekem ezt a fórumot-másik "hajas" fórumon "találkoztunk"-már jó ideje olvasgatom,most hogy szabin vagyok van időm írni is.
Nos én 2004 óta kínlódom a hajammal.Több-kevesebb sikerrel.
Sztem a lényeg az,hogy nemcsak külső,hanem belső okai is vannak a hullásnak.Csak sajnos évekig járhat az ember különféle vizsgálatokra,mégsem biztos hogy megtalálják.Arról nem is beszélve,hogyha vhová kérsz beutalót,mi a doki reakciója:"Minek az magának?"De gondolom ezt többen tapasztaltuk.
A "hajgyógyászokat" olvasgatva,a hátamon áll a szőr!Felháborító némelyik mit meg nem tesz.Anno én is jártam ilyen "jó szakembernél".Semmi más nem érdekelte,csak hogy külsőleg mit kell tenni a hajammal-ehhez kínált méregdrága szereket-de a belső problémák fel sem merültek.
Aztán egy góckeresés alkalmával találtak egy arcüregi cisztát,amit megműtöttek.Akkor derült ki,hogy bár a mandulám olyan kicsi,hogy azt hitték nincs is,mégis csupa genny.Megjegyzem,soha semmi bajom nem volt vele!Aztán kikapták-nagy élmény volt,altatás nélkül-és 2 hét múlva 1 szál hajam sem hullott!Nagyon örültem,hogy az évek óta tartó gondom megoldódott.De csak fél év nyugi volt,újrakezdte!Ekkor találtam egy normális hajgyógyászt,aki a belső okok felkutatására is figyelmet fordított a külső problémák mellett.Semmit nem tukmált rám,és a szerek sem olyan vészesek árban.Mindjárt az elején javasolt egy hormonvizsgálatot.Persze csak magán úton tudtam megcsináltatni,mert egyébként csak akkor küld el az orvos,ha gyereket akarnál és nem sikerül.(Lehet,ezt kéne mondani?)Szóval kiderült,hogy az ösztrogénem nagyon alacsony.Ez már magában is lehet oka a hajhullásnak.De nálam felszívódási zavarok is vannak,és a vasam pocsék.Bár a 10-12-es vas a dokik szerint jó...Nekem azt mondták,hogy 20körüli kéne.Pluszban még hozzáteszem,hogy nekem minden stressz a hajamon jön ki.Sajnos rengeteg volt az elmúlt években(haláleset,válás stb..)
Végül kb.1év belső és külső kezelés után rendbejött a hajam.De ez is csak pár hónap volt,mert közben eléggé beteg lettem.Orvosok megint a "helyzet magaslatán".Mindenféle hülye vizsgálat után sem nagyon találtak semmit.Így a term.gyógyászt választottam.Diagnózis:autoimmun előtti állapot.Na innen hoztak vissza.Már egy éve járok,sokat javultam,de a hajam lassan javulgat csak.Külsőleg kenem a hajgyógyászom szereivel,belsőleg meg sok mindennel probálom magam támogatni.Az ösztrogénem továbbra is vacak,a vas szintén.De sajnos akármit be sem tudok szedni az emésztési-felszívódási bajaim miatt.
Olvasgatom itt a tippeket.A ricinust én is elkezdtem.De gondolom ennek is idő kell.Mivel a hajam zsírosodik is,a teafaolaj is felkeltette a figyelmem.Az lenne a kérdésem,hogy aki használja,hogyan,mennyit használ egy hajmosáshoz?
Szóval az én véleményem az,hogy kizárt,hogy csak külső okai lennének a hajhullásnak.Főleg az olyan drasztikusnak,amiről már többen beszámoltatok.Az a baj,hogy az orvosok ezt nem veszik komolyan,és fel sem fogják mennyire megvisel ez egy nőt lelkileg.A magánvizsgálatra viszont sok pénz elmegy.Nekem is az a szerencsém,hogy van egészségpénztáram,ennek terhére tudok ide-oda eljutni.Most javasoltak egy olyan helyet ahol ún.hőtérképpel keresik meg a bajod okát.Tizenezerbe kerül.De aki nekem javasolta már évek óta orvoshoz jár,anélkül,hogy bármi eredménye lenne.Itt találták meg a "hiba okát."Talán érdemes megpróbálni annak,akinek belsőleg semmi baja-az eddigi leletek alapján.
Én már beletörődtem hogy sosem lesz "nyugton" a hajam,esetleg csak rövid időre.Ennyi belső bajjal mint ami nekem van,csoda is lenne.Ráadásul most vszínűleg a petef.cisztáim is "visszajöttek",mert nagyon erősen szurkál a jobb oldalamon.(Régebben tele volt sok picivel,meg volt 1 nagy is.)De hormont semmiképp nem akarok!Az tiszta méreg.Erről jut eszembe!A hajgyógyászom szerint csak fogamzásgátlót ne!!!Attót tuti,hogy hullanni fog előbb-utóbb!Ha abbahagyod szintén!Egy ismerősömnek hónapokig keményen hullott a haja,mikor leállt a fog.g-ról.Teljesen fel volt borulva a hormonháztartása.De később rendbejött. :)
Bocsánat,egy "kicsit" hosszúra sikerült.
Nekem kiszámolta a bőrgyógyász mikor menjek vérvételre.Úgy tudom 2 menses között voltam,olyan 17-20.nap.És ez az eredmény alacsony ha azt a táblázatott nézem amit belinkeltem.
Ez nekem egy nagyon új infó.És el lehet indulni ezen a nyomon azoknak akik kopaszodással,hajhullással küzdenek.
Ezt találtam még érdemes elolvasni:
" terhesség
Az áldott állapot ideje alatt a nők hajkoronája rendszerint erősödik. Ebben az időszakban ugyanis a petefészek sárgatest hormonjának a progeszteron magas szintje megfelelő hormonális hátteret biztosít a haj életéhez,a tartós növekedéshez.A szülés után azonban az eredeti hormonstátus helyreáll ezért a "túlkoros" hajszálak rendszerint egyszerre kerülnek nyugalmi fázisba.Előfordul ezért,hogy a szülés után 2-3 hónappal a nők fokozott hajhullást észlelnek,ami fél év után normalizálódik.
A fogamzásgátlók
Ha a fogamzásgátló tabletta szedése hajhullást vált ki,valószínű hogy fokozott hormonérzékenységgel állunk szemben.Ilyen eset-ben ,az orvossal történő konzultáció alapján, váltani kell az antibéby tablettákat."
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!