Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

3124. 5e48d37001 (válaszként erre: 3122. - Kebili)
2010. jan. 18. 15:03

[link]

Ezt a linket találtam a női hormonok,ez alapján nekem nagyon kevés a progreszteronom:(

3123. 5e48d37001 (válaszként erre: 3122. - Kebili)
2010. jan. 18. 14:51

Szia!

Hát ebben lehet valami,hiszen a progreszteron szint emelkedik a terhesség alatt és nekem akkor megtriplázódott a hajam,és ez egészen a szoptatás végéig meg volt.Igaz a szoptatás alatt nem tudom milyen állapotban van a progreszteron akkor a prolaktin magas.

De tény,hogy a terhesség alatt a progreszteron az egekben van.Nekem néztek progreszteront.Mindjárt megézem a papíromon.

2 menszesz között félidőben nézték és 2,67nmol/l volt,de nincs mellette referencia tartomány,úgyhogy kinyomozom nem volt-e alacsony.

Szerintem ez egy új infó ami nagyon hasznos,és van benne valami,szerintem ez egy nagyon jó nyom és jó úton haladsz.

3122. Kebili (válaszként erre: 3089. - 5e48d37001)
2010. jan. 18. 14:28

Szia Anonima meg Mindenki!

Én gubbasztok, de folyamatosan olvasom a fórumot.

Várom a csodát, hogy aztán nagy örömmel beszámolhassak róla Nektek :-)

Beszedtem három havi Hairclinicet (180 szem)ezzel újabb 15000 Ft-ot kilökve az ablakon, merthogy hajhullás terén semmi változás, minden egyes hajmosás egy rémálom ;-(

Na de közben megcsillant egy reménysugár: anyukám látott egy riportot a Duna Tv-n egy Norvégiában élő magyar hormonegyensúly-terapeutával, aki elmondta, hogy Mo-n nem foglalkoznak elég komolyan az orvosok a hormonzavarok okozta problémákkal mint pl. hajhullás is. Ez a hölgy meg van győződve arról, hogy az ösztrogén-dominancia (kevés progeszteron, sok ösztrogén) okoz sok kellemetlen tünetet, amit az ő termékükkel helyre tudjuk hozni. Oké, ez már reklámszagú, de egy kísérletet megér, gondoltam. Felvettem vele a kapcsolatot, problémámat ismertettem, ő egy terápiát javasolt. Megvásároltam a terméket (egy krém mexikói yam gyökér kivonattal, mely természetes progeszteront juttat a véráramba) és most kezdtem a kúra második hónapját. Jelzem, eddig SEMMI változás.

Csajok! Nektek néztek progeszteront, amikor női hormonokat nézettetek vérből? Mert nálam még azt sem...

2010. jan. 18. 12:00
Nektek is nagyon érzékeny a fejbőrötök?Nekem a fésülködés is szinte fáj,ha a fiam kezébe kerül a hajam és meghúzza akkor meg csillagokat látok.
2010. jan. 18. 11:57
Hali!Hegina én is együtt érzek veled,én egy hajgyógyásznál voltam,de elég is volt.
3119. Fáradt*
2010. jan. 18. 06:18
Talán nem kellene egyszerre használni mindent,mert egyik üti a másikat!Tudom,hogy sürgős...de ne reméljük,hogy 1 pillanat alatt rendbe jön a hajunk,ha mindent rázúdítunk egyszerre!Kitartás!Sajnos elég lassú a gyógyulás!
3118. gyöngyszemü (válaszként erre: 3101. - Hegina)
2010. jan. 17. 23:06

Nekem az Orisinget adta a hajgyogyi és kért hogy irassak fel a körzetimmel Alpikort F-et ami pont erre való, és amikor orvosról orvosra jártam hogy hullik.... mind a vállát vonogatta, pedig ott volt a gyógyszer rá!! Így azt is használnom kelett a termékei melé és így javúlt használt...

A száraz sampont igen azért nem ajánlotta mert eltömítheti a porusokat, de kis mértékben nem, láthatta is hogy az nemokozott problémát, pedig akkor is volt rajta amikor megnézte a kamerával, így áldását adta rá hogy jó használhatom..

3117. hegina (válaszként erre: 3109. - Zsuko84)
2010. jan. 17. 19:34

Szia!

Holnap megyek egy újabb orvoshoz szintén hajhull. ügyben...

De azt már a Ti javaslataitok alapján eldöntöttem, hogy az újabb orvosi tanácsok mellett elkezdem használni a teafaolajat és a csalán szeszt...

Ha a hajhullást nem is fogják elállítani, de legalább a zsírosodást megpróbálom féken tartani.

Úr Isten 5-6 nap?! Hát az igazi csoda lenne! :)

Megelégszem én is olyan 3 max. 4 nappal.

Ha már annyi ideig nyugodsz szívvel kimennék az utcára én már nagyon boldog lennék!

Rossz az is ,hogy ahogy meg van ritkulva a hajam ha már nem frissen mosott és kicsit kezd zsírosodni még jobban látszik a kopaszság...

Hétfőtől bőszen teafaolajozok és csalán szeszelek majd úgy döntöttem :)

3116. Csigusz 79 (válaszként erre: 3113. - Hegina)
2010. jan. 17. 19:27

Pedig elgondolkodtató.

Nekem nagyfogú fésűm van bontásra,meg 2 kefém.

Nedves hajat én sem fésülök,henem mosás után az ujjaimmal szedem szét :)

Akinek viszont hullámos a haja az ne nagyon kefélje szárazon se mert szöszös,seprűs lesz,tapasztalat :o)

3115. hegina (válaszként erre: 3107. - D u d o r k a)
2010. jan. 17. 19:22

Igen, szerintem is nagyon elkeserítő és szomorú, hogy akiktől segítséget várunk, azok csak az üzletet látják bennünk...

És nekem valahogy érzékem van az ilyen(pénzhajhász) orvosok megtalálásához :)

3114. Csigusz 79 (válaszként erre: 3110. - Zsuko84)
2010. jan. 17. 19:17

Szia :)

Na én sem naponta,de olyan heti 3szor biztos,szappanos vízzel a fésűt meg a keféket is.

Akinek viszont zsíros vagy korpás és használ rá hajszeszt vagy bármit annak szerintem ajánlatos lenne naponta.

Tök gáz mikor olyat hallok hogy fodrásznál kap el az ember valamit,ott nem hinném hogy nagyon takarítják,vagy nagyon ritkán.

3113. hegina (válaszként erre: 3105. - Csigusz 79)
2010. jan. 17. 19:16

hmmm... hát erre még nem is gondoltam...

Egyébként ti milyen fésűt használtok?

Én csak száraz hajat fésülök az utóbbi időben mert azt olvastam, hogy a nedves haj nagyon sérülékeny...

A száraz hajamat viszont én hajkefével tudom legkönnyebben kibontani.

Lehet, hogy ez csak egy hülye szokás de nem igazán szeretem azokat a bontó fésűket, nekem nagyon húzzák a hajamat.

Ami biztos, veszek egy vadi új fésűt!

Ezen már nem fog múlni :)

3112. Csigusz 79 (válaszként erre: 3107. - D u d o r k a)
2010. jan. 17. 19:13
Egész éjjelre,csak a felkenésnél van zsíros jobbanmondva ragadós érzés :) de ez 2 mosás után eltűnik,szóval a haj nem zsírosodik,hanem szép csillogó,ápolt lesz :)lehet más samponnal kellene kimosnod,ne szilikonos vagy olajossal mosd.
3111. hegina (válaszként erre: 3106. - D u d o r k a)
2010. jan. 17. 19:09

Szia!

Nekem máig meg sem fordult a fejemben, hogy a száraz sampon esetleg nem-e tett kárt...

Mindig is vékony szálú(hamar zsírosodó), de végül is dús hajam volt ami soha sem hullott...

Egy ismerősöm tanácsára vettem először száraz sampont

(azelőtt azt sem tudtam, hogy létezik ilyen sampon) mert 2.nap már nagyon zsíros volt a hajam és mindenki ellenezte a sűrű hajmosást az ismerőseim közül.

(mondván hogy nem tesz jót a hajnak)

De hallani mindenfélét, én meg aztán mindig is nagyon befolyásolható voltam.

Így aztán második nap estéjén mindig száraz samponoztam, hogy harmadnap se legyek csapzott...

Ez pár hónapig tarthatott...

Én arra sem figyeltem, hogy csak a hajszálakra menjen, szóval kapott belőle a fejbőröm is bőven.

De nekem elég körülményes volt, hiába használtam keveset belőle, de néha alig tudtam kirázni a sötétbarna hajamból hogy ne látszódjon annyira a fehérség...

Úgyhogy abbahagytam.

És ha belegondolok az abbahagyása után 24 évesen találkoztam először a hajhullással...

Nem is akármilyennel mert ez eléggé drasztikusan történik nálam...

De ha még köze is lenne hozzá a száraz samponnak, akkor az végül is átmeneti kellene, hogy legyen.

Gondolom én egy idő után csak kiürül vagy letisztul vagy helyre jön...

3110. zsuko84 (válaszként erre: 3105. - Csigusz 79)
2010. jan. 17. 19:06
Szia! Én tisztogatom a fésűt, de szerintem nem elég gyakran. Te milyen sűrűn pucolod?
3109. zsuko84 (válaszként erre: 3103. - Hegina)
2010. jan. 17. 19:02
Én rendszeresen használom a teafaolajat, és tényleg sokat segít. Régebben 3 nap alatt bezsírosodott a hajam, de úgy, hogy a 3. nap már borzalom volt. Mióta a teafaolajat használom, azóta 5-6 napot bír ki mosás nélkül, de ettől függetlenül most is 3 naponta mosom a hajam, mert ilyenkor még nem zsíros a fejbőröm annyira, és jobban beszívódik az olaj. Szerintem kezdd használni a teafaolajat, és 2 hétre rá kezd a ricinusos pakolást, mert addig a teafaolaj megtisztítja a fejbőröd ettől a zsíros korpától.
2010. jan. 17. 18:44
Sziasztok,baratnom vett nekem Magyarorszagon a Rossmanban lucerna kapszulat,de azt irjak a csomagolason,hogy napi 4-5 szemet kell szedni.Nem tul sok az szerintetek? Amugy meg nalunk sehol nem kapni ricinus olajat,az osszes gogyszertarat vegigjartam es semmi :(
2010. jan. 17. 18:34

hegina: Egyébként meg, amit írtál a hajgyógyászról az nagyon elkeserítő, szomorú, hogy az egyesek mennyire meg tudnak feledkezni emberi méltóságukról!

Csigusz 79: Rajta szoktad hagyni egész éjjel a ricinusolajat a hajadon? Nem zsírosodik tőle nagyon a hajad?

Legutóbb nekem is fent volt éjjel és szokatlanul több hajszál jött ki, ráadásul másnapra nagyon zsíros lett, pedig kétszer is kimostam jó alaposan.. no majd még kisérletezgetek..

3106. d u d o r k a (válaszként erre: 3096. - Hegina)
2010. jan. 17. 18:27

... ez már nekem is eszembe jutott, mármint az, hogy a száraz sampon nem lehet túl jó a fejbőrnek, mert szerintem akaratlanul is kerül oda belőle :(

Emlékszem, általános iskolás koromban gyakran használtam, mikor gáz volt a hajam reggel, és végül is 14 éves koromra kezdett el durván hullani, persze ez nem jelenti azt, hogy attól, emlékszem, az első és egyben utolsó hajgyógyászom erőteljesen elutasította..

2010. jan. 17. 16:25

Sziasztok!

Bocsi,nem okoskodni akarok ám,csak kérdés: tisztítjátok a fésűtöket? mert az fontos lenne,hogy ne kerüljön a baktérium vissza a hajra!

3104. hegina (válaszként erre: 3100. - Sárgakörte)
2010. jan. 17. 14:34

Szia!

Szomorú az amit művelnek a segítségre szoruló emberekkel... :(

Én is két hajgyógyásznál jártam idáig, és a másodiknál már feltűnhetett volna hogy csak a saját termékeik reklámkampányát vezeti rá a fejemre.

Ráadásul az első hajgyógyász vizsgálata után ahová a munkahelyemről szöktem ki kis időre, hogy eltudjak menni egy olyan dolog történt ami után már gyanakvóbbnak kellett volna lennem.

De mindig megtudnak győzni!

Miután visszamentem a vizsgálat után dolgozni elmondtam a munkatársaimnak, hogy mi volt, és átbeszélés után az ő tanácsukat fogadtam meg, hogy ne vegyem meg amit ajánlott inkább válasszak egy másikat terméket...

(piszok drága volt amit ajánlott)

De mivel akkor már nekem kellemetlen lett volna másodszorra visszamenni megvenni nem csak a munka szempontjából, így a munkatársam ment el a kérésemre, hogy kifizesse.

Aki meglepve tapasztalta mikor átment, hogy a szóban forgó hajgyógyász ugyanazt a terméket próbálta rátukmálni egy merőben más problémákkal, és hajszerkezettel odatévedt vendégének...

Hát ennyit a hajgyógyászokról!

És az ember már lassan nem tud hová menni a bajával mert elveszti a bizalmát mindenkivel szemben!

3103. hegina (válaszként erre: 3099. - Zsuko84)
2010. jan. 17. 14:12

Szia Zsuko84!

Igen valószínűleg nálam valamilyen hormonális dolog is lehet a kiváltó ok!

Már folyamatban van, de még biztos jó sok vizsgálat áll előttem...

A zsírosodásra itt javasolták nekem a teafaolajat, úgyhogy azt tuti kipróbálom...

Meg hát szerintem én is elkezdek kísérletezgetni az itt olvasottak alapján az orvosi ajánlások mellett.

Akkor szerinted hajmosás után lenne érdemes kipróbálnom a ricinus pakolást is?

3102. hegina (válaszként erre: 3098. - Gyöngyszemü)
2010. jan. 17. 14:05

Szia!

Akkor Neked bevált!

Én is azért szerettem mert dúsabbnak tűnt tőle, jobb tartása volt, és kevésbé volt zsíros.

Eddig eszembe sem jutott, hogy lehet valami köze a hajhullásomhoz, még az orvosoknak sem mondtam, hogy használtam...

Neked eleinte milyen okból nem ajánlotta a hajgyógyászod?

3101. hegina (válaszként erre: 3097. - Gyöngyszemü)
2010. jan. 17. 13:41

Szia!

Hát igen! Pedig már sok orvosban csalódtam, azt gondoltam végre ez a hajgyógyász legalább őszintén próbál segíteni...

De hát nem így lett!

Trichocenter termékekkel foglalkozik ez a hajgyógyász.

Sampont és csepegtetőt használtam az ajánlására...

Nem is fogok többet hozzá menni--> mint utóbb rájöttem, őt sem a segítőkészség hanem az üzlet vezérelte :(

2010. jan. 17. 13:12

Szia hegina!

Sajnálom, hogy így jártál, sajna már én sem hiszek a "hajgyógyászokban".

Egyébként szerintem, ha tényleg hajgyógyászok lennének nemcsak arra menne ki a játék, hogy minél jobban rá tudjon dumálni az általa forgalmazott termékekre, hanem ajánlana olyat is amit bárhol bárki be tudna szerezni és a kence-ficék mellett hangsúlyt fektetne a szervezet számára szükséges tápanyagok és vitaminok meglétére is. Ezenkívül jó lenne, ha tudna adni tanácsot arra vonatkozóan, hogy a hozzá forduló egyénnek, még milyen orvosi vizsgálatokra lenne szüksége v. esetlegesen érthetne ahhoz is, hogy a hajhullás miről árulkodik. pl: férfias, v. gócra utaló, v. mivel elég sápadt az illető lehet, hogy a vasfelszívódása nem megfelelő.

Én idáig két embernél voltam hajvizsgálaton és mind a 2 rá bírt beszélni, hogy adjak ki kb. 5000 Ft-ot olyan samponra ami szinte alig különbözik a Bánfi sampon összetételétől. Hát nem vagyok rá büszke...

3099. zsuko84 (válaszként erre: 3095. - Hegina)
2010. jan. 17. 13:11
Szia Hegina! Ez az eset a legjobb bizonyíték, hogy a hajgyógyászok csak a pénzt akarják beszedni (tisztelet a kivételnek). Sajnálom, hogy ilyen bunkó volt veled. :( Lehet, hogy neked a hajzsírosodást kéne megszüntetned, mert az tömíti el a pórusaid. És akkor rakni pakolást a hajadra, amikor nem zsíros, mert úgy fel tud szívódni a tápanyag. A hormon részére meg nem tudok mit mondani. Az szerintem mindenki számára rejtély, hogy a hormonális hajhullást, hogy lehet megoldani. :(
3098. gyöngyszemü (válaszként erre: 3096. - Hegina)
2010. jan. 17. 12:40
Én használok szárazsampont eleinte nem ajánlotta a hajgyógyászom de mivel én igyekszek csak a hajra és nem a fejbörre szórni, így aztmondta lehet használni. Nekem jót tesz mert nemtud rálapúlni a fejbőrhöz és így akár másfél hétig sem kellene hajatmosnom, demivel kenem ricinussal muszály hetente mosnom. Már 2 éve használom a száraz sampont, szinte naponta és nem hullik töle!
3097. gyöngyszemü (válaszként erre: 3095. - Hegina)
2010. jan. 17. 12:34
Kedves volt mondhatom ez a hajgyógyász! :-( Ne menj hozzá többet. Milyen szert ajánlott hogy használj?
3096. hegina
2010. jan. 17. 12:21

Csajok!

Ti használtatok száraz sampont???

Valahol itt a fórumon olvastam (lehet az androgén hajhull.-nál), hogy valaki használt régebben...

Én is használtam egy időben.

És komolyan elgondolkodtam azon a fórumüzeneten, hogy lehet-e köze a mostani hajhullásomhoz...

Talán eltömhette a pórusaimat az a por?!

Vagy csak már ráfogom mindenre, hogy legyen meg az ok?

Ha van valakinek valami tapasztalata kérem segítsen!

Ha tényleg a pórusok dugultak el azt vajon ki lehet tisztítani, vagy az az idő elteltével magától tisztul/ vagy már tisztult és nem lehet köze a dologhoz?!

3095. hegina
2010. jan. 17. 12:08

Sziasztok!

Szerdán voltam ismét hajgyógyásznál...

Akihez nagy reményeket fűztem az elmúlt másfél hónapban...

December elején kezdtem el használni az általa ajánlott termékeket (amik számomra egy kisebb vagyonba kerültek természetesen)

de nem bántam és nem is sajnáltam, hogy odaadom rá az utolsót is mert annyira kedves volt meggyőző és segítőkész...

Elmondta, hogy hogyan használjam a cuccot és, hogy kérjek időpontot kontroll miatt nála majd január elején és akkorra már bizony jócskán látni fogom majd a javulást szerinte...

Hát én így is tettem...

De sajnos az én meglátásom szerint nem használt a csodaszere semmit.

Tehát most szerdán visszamentem.

Természetesen nem is emlékezett rám, vette elő az újonnan érkezőknek a kitöltetlen kórlapjukat, mire mondtam, hogy én már jártam itt és már van olyanom.

(Csak annyi van ráírva, hogy egy másik orvos milyen homeopátiás szereket írt fel nekem illetve, hogy mennyi pénzt hagytam ott az első konzultációnkkor, használati utasítás, árlista a többi termékükről)

Átfutotta, de koránt sem volt olyan kedves mit az első találkozásunkkor...

Főleg miután elmondtam a tapasztalataimat...

Megvizsgált újból a mikrokamerás gépével, de többet tartotta az asztalterítőn illetve a ruhámon a készüléket mint a fejemen, hogy bizonygassa, hogy márpedig ez az én fejem amit a monitor mutat, nem felvétel.

És, hogy ő nem érti miért nem tapasztaltam pozitív változást...

Hát én mondtam neki, hogy ugyanúgy merő zsír a hajam már másnap, hullik az újonnan növő hajszálam ugyanúgy mint a régi, és egyre jobban látni persze a fejbőrömet is...

Erre azt mondja, hogy pedig a tüszőim zártak.

És az első alkalommal nyitottak voltak és ez már a javulás.

De kérdem én azt, hogy ő honnan tudja, hogy első alkalommal nyitottak voltak a tüszőim, ha nem is emlékezett rám egyáltalán?!

Szerintem azt gondolta, hogy elmegyek kifizetem neki az új havi adagot, meghallgatom, hogy milyen klassz, hogy habár már kopasz vagyok, de legalább zártak a tüszőim :)

A végén szerintem mert nem bólogattam mindenre amit mondott, és nem tapasztaltam javulást bármennyire is szerettem volna kicsit bepöccenhetett mert azt mondta, hogy amúgy meg mindegy mit kenek a fejemre mert úgysem használ...

És ,hogy csináljak valamit mert, hogy a jelenlegi állapot szerint már nincs haj a fejtetőmön, és nem tudja mennyi időn belül de meg fogok kopaszodni...

Hát ez volt a legújabb tapasztalatom, gondoltam megosztom veletek!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook