Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

3064. annika21
2010. jan. 14. 11:43

Sziasztok!

korábban én is irogattam ide de amióta a doki azt mondta hogy hormonális eredetű a hajhullásom, inditottan külön erre egy másik tpoicot, androgén alopecia néven.több 10 ezer forintokat sőt lehet több 100at költöttem már mindenféle szerekre, ami nem vált be.nem mondom hogy rosszak,de hiába szedek viatminos cuccokat mikor a hormonokkal van a baj.az nem old meg semmit.sztem mindenkinek a baj okát kell megtalálni és a szerint kezeltetni magát.sajnos a férfias tipusú női kopaszodásra nemigen van gyógynód, esetleg hormont szedni.azt én nem szeretnék!!sztem elég veszélyes dolog. kaptam nemrég egy tippet hogy próbáljam ki a ricinus olajat most ezt tesztelem.kipróbálom mert elég olcsó recept nélküli.csak a fejem tetejére kenem mert ott kevés a hajam.az olaj gyorsítja a haj növekedést.van már pár apró babahajam meglátjuk sűrűsödik e pár héten belül. állitólag centiket lehet vele növeszteni 2-3 hét alatt.de ez nem reklám, olvassatok utánna.......

3063. zsani70
2010. jan. 14. 10:18

Szia mindenki!

Régóta olvasgatom ezt a fórumot, mert van benne egy csomó értelmes dolog de soha nem szóltam hozzá. Most is csak azért regeltem, mert mint Kerkiránál nálam is most telt be a pohár ezzel a chuleevandevivel, ráadásul én is áldozata lettem.

Nem szeretném senkinek sem rontani az üzletét, de nagyon bosszant, hogy egy ilyen fórumon, ahol az emberek tényleg segíteni próbálnak egymáson betolakszik egy cég a saját vackaival. Mert ezek tényleg csak ártanak a hajnak. Ráadásul ez egy multilevel cég és nem huszonezreket kérnek, hanem tőlem egyik dolgozójuk mindjárt 100 ezret akart.

A termékek természetesen semmire sem jók - tipikus multilevel dolgok. Egyébként ha megnézitek itt a lap bal oldalán is ott vannak fizetett Google hírdetéssel. És vigyázzon mindenki,mert ez a cég nem csak ezen a néven fut, hanem valami Hamza akármin is. Tipikus átverés, lehúzás, haszontalan dolgokkal.

3062. zsuko84 (válaszként erre: 3059. - Kerkira)
2010. jan. 13. 09:37
Akkor Te is kipróbáltad a teafaolajat. :) Remélem neked is olyan jó lesz hosszú távon, mint nekem.
3061. 7f0949b8f0 (válaszként erre: 3059. - Kerkira)
2010. jan. 13. 09:16
Ne hari, mindig elgépelem a neved! :)) Nem akarattal van!
3060. 7f0949b8f0 (válaszként erre: 3058. - Kerkira)
2010. jan. 13. 09:15

Kedves Kerrkira!

Köszönöm, aranyos vagy! Maradok! :) Szép napot nektek!

3059. kerkira
2010. jan. 13. 07:45

Helyzetjelentés:

Ez a "samponba 3-4 csepp teafaolaj" módszer nem is olyan rossz dolog. Eddig 2 naponta kellett hajat mosnom, mert annyira zsírosodott, de vasárnap este kipróbáltam és még ma is elég normálisan bírja a hajam.

3058. kerkira (válaszként erre: 3056. - 7f0949b8f0)
2010. jan. 13. 07:42

Kedves Amanda!

Elnézést a tegnapiért, lehet, hogy kissé elragadtattam magam, de nekem felettéb gyanus, hogy az általad preferált termékekkel kapcsolatban, havonta 1x, 2x felregisztrál valaki, csak azért hogy beírja, hogy rendbetette a haját. Majd amilyen gyorsan jött úgy el is tűnik a fórumról.

Egyszóval ha "valódi hajhullós" :) vagy, akkor szívesen látunk itt a fórumon továbbra is.

2010. jan. 12. 23:36
Nekem nem hullik a hajam, de szedtem már egy-két hajhullás elleni szert. Nagyon vékony szálú a hajam, bár rengeteg van belôle, így a felerôsítésére Priorin kapszulát szedtem. Az elsô hetekben nem volt olyan látványosan hatásos mint egyéb hajhullásra ismertebb vitaminok, mint például a Merz Special, azonban a melléklet is írja, hogy a hatás kifejtéséhez legalább három hónapig szedendô. Ekkor lehet észre venni, hogy a nyugalomban lévô hajszálak is növésbe indulnak, tudván mindig vannak olyan szálak amik pihenô stádiumban vannak. Az ára azonban nem kevés :(
3056. 7f0949b8f0 (válaszként erre: 3055. - Zsuko84)
2010. jan. 12. 22:08
Köszönöm, ari vagy! Remélem, hogy sikerül mindkettőnknek! Azaz mindenkinek! További szép estét!:)
3055. zsuko84 (válaszként erre: 3054. - 7f0949b8f0)
2010. jan. 12. 21:00

Akkor további sikeres hajregenerálást és -dúsítást! Örülök, hogy neked ez így bevált. :) Így legalább van még egy pozitív vélemény erről a termékről is.

A problémádat meg átérzem. Tudom milyen, amikor a hajad mindent beterít. Én szerencsére még nem látom a fejbőröm, de már 8 éve küzdök a problémával. Ráadásul nálunk a családban örökletes a hajhullás, tehát.... Ezért próbálom legalább lelassítani a folyamatot.

3054. 7f0949b8f0 (válaszként erre: 3051. - Zsuko84)
2010. jan. 12. 20:51

Szia Zsuko84!

Nagyon köszönöm a kedves szavaid, igazad van. Én nem voltam eddig nagy fórumozó,most akartam belefolyni a témába, nem sok sikerrel.:( Tudod, nálam is borzalmas az, hogy nem találtam semmi jót, már sok mindenben reménykedtem és most egy kicsit el vagyok szontyolodva...de hát mindegy. A hajam hosszú volt sokáig, tavaly év elején döbbentem rá, hogy le kell vágatni végleg, mert mindig össze kellett fognom. Ezt akaratlanul tettem, azt hittem ez áll jól nekem. Sajnos egy barátnőm döbbentett rá, hogy iszonyatosan kevés hajam van, és vágassam le, mert minek lóg ott az a kis vacak...

Gondoltam, ha már mások is látják az gáz! Amikor nyáron egy tükör "szembejön" egy üzlet kirakatában, a fejbőröm világít....én lassan, de biztosan :( vesztettem el a hajam. Mindig minden ruhámról szedegették a hajszálakat...és ez is ciki...most, ettől a terméktől (hangoztatom, hogy nem reklám!) kaptam egy kis reményt...remélem használni fog továbbra is!

Tényleg nem akartam senkit sem megbántani! :)

3053. 7f0949b8f0 (válaszként erre: 3050. - 31bc25d879)
2010. jan. 12. 20:23
Köszönöm...
3052. rovely (válaszként erre: 3048. - Petal)
2010. jan. 12. 20:16
Én annak vagyok a híve, hogy inkább mosd a hajad többször minthogy zsíros legyen, mert akkor a bacik jobban megtelepedhetnek és a fejbőröd sem lélegzik rendesen. Nekem a serdülőkor után kezdett jobban zsírosodni a hajam, a legtöbb kisgyereknek alig zsírosodik a haja és általában egy hetet is kibírnak, mert még a serdülőkor előtt vannak, tehát a hormonváltozás előtt. Ha mostanában zsírosodik csak a hajad, akkor figyelj az életmódra, kevés zsíros ételt, magvakat egyél és igyál sok vizet és próbáld ki a Nizoralt, hátha helyrehozza a korábbi állapotod. A nőgyógyásznál nyugodtan mond meg a hajhullásod is, illetve a szőr növekedésed is. És azért mondd meg, hogy pco-t szeretnéd ha kizárnátok, tehát vizsgálja meg. Csinálni fog egy ultrahangot, és vérvétel megnézi a hormonjaidat. A babavállalás meg még lehet segít is Rajtad, mert a terhesség általában jó hatással van a hajra, a szoptatás után szoktak csak gondról beszámolni, de akkor majd megpróbálhatod megelőzni. Szóval szépen csináltasd meg ezeket, és majd írj nekünk! :-)
3051. zsuko84 (válaszként erre: 3049. - 7f0949b8f0)
2010. jan. 12. 20:15
Kedves Amanda! Igaz én is úgy gondoltam, hogy reklám céljából keveredtél a fórumra, de szeretném tisztázni, hogy miért is van ez. Sajnos ez a fórum tele van olyan emberekkel, akik elég komoly hajhullási gondokkal küszködnek. Több, mint 3000 hozzászólás van. Vannak akik már olyan szerencsések, hogy megtalálták a megoldást a problémáikra, és el is felejthetik, hogy valaha ezen a fórumon kellett kétségbeesetten kutakodniuk. Viszont akik rendszeres látogatók, mint Kerkira is, azoknál a dolog sokkal komplikáltabb. Csak egy picit gondolj bele ezeknek az embereknek a helyzetébe! Nem napok, nem hónapok, de még csak nem is 1-2 éve keresik a megoldást, hanem hosszú évek óta. Végigjárták Magyarország majdnem összes bőrgyógyászát és hajgyógyászát, rengeteg kivizsgáláson vettek részt, aztán végigpróbálták a hajhullás elleni szerek mérhetetlen hosszú termékskáláját, rengeteg pénzt költöttek vitaminokra és egyéb hajkencékre, de mi lett a végeredmény? Ugyanúgy hullik a hajuk, mint régen. Egyre reménytelenebbnek látják a helyzetüket, és ebből a fórumból mindig tudnak erőt meríteni. Kedves tőled, hogy megosztottad velünk a sikeredet, és szerintem a többiek nevében is mondhatom, hogy örülünk, ha bárkinek van pozitív tapasztalata. Csak arra szeretnék kilyukadni, hogy egy picit óvatosabban is beléphettél volna a fórumra. Gondolj bele! Ha Te lennél az aki már teljesen kétségbeesett, és megjelenik valaki, hogy megvan az évszázad megoldása, ráadásul pár napja van regisztrálva. Neked nem lenne nagyon reklámszagú a dolog? Ráadásul pont egy olyan termékről írtál, amit már rengetegen próbáltak, és eléggé megoszlanak róla a vélemények. Én tavaly novemberbe, vagy decemberbe regisztráltam, de előtte 2 hétig olvastam a fórumot, elejétől a végéig, hogy átrágjam magam a témán. Így nagyjából tisztában vagyok vele, hogy ki milyen szinten áll a hajhullásban, milyen termékeket használtak már, és miket nem. Lényeg a lényeg: szerintem mindenki hálás a segítő szándékért, csak közelíthettél volna egy picit kevésbé "kereskedő" módjára. Ha tényleg nem reklám céllal keveredtél ide, akkor bocsánat a megjegyzésemért. Örülök, hogy neked megállt a hajhullásod, és köszi a segítő szándékodat!
2010. jan. 12. 16:41

Sziasztok Lányok!

Rég írtam már a fórumba és meglepetten olvasom az összezördüléseket.

Szerintem ne borzoljuk egymás kedélyét. Segíteni vagyunk itt és, hogy a tapasztalatainkat megosszuk egymással, hisz mindenkit megvisel a hajhullás, a ritkuló haj vagy éppen a kopaszság. Én magam is sok tanácsot és ötletet kaptam és adtam ezen a fórumon.

Nem vagyunk egyformák, mindenkire más szer és máshogy hat.

Kívánok mindenkinek sok sikert és hajdúsulást.

3049. 7f0949b8f0 (válaszként erre: 3039. - Kerkira)
2010. jan. 12. 16:17

Igen tisztelt kerika és a többiek!

Én találom ezt felháborítónak, mivel csupán segíteni szerettem volna!

Nem írtam ki direkt a cég nevét, Ti kértétek! Jómagam tényleg használom a termékeket és nagyon boldog vagyok, hogy kezdenek elmúlni a bajaim, Ti meg letöritek a kedvemet ezzel!

Nem rég találtam meg a fórumot és ezért nem váltam a közösség tagjává de én is kipróbáltam már mindent, amit hirdettek és egy vagyonomba került!

Az, hogy valaki még dícsérni is "merte", nem az én bűnöm! Amúgy miért vagytok ennyire kibukva? Mennyi ideig használtátok? Tudtok nekem jobbat?

Különben is,ez egy fórum nem? Hozzá lehet szólni a dolgokhoz. Nekem a hajam hullott, nem főzni, vagy fogyózni jöttem ide!

3048. petal
2010. jan. 12. 16:07
Köszönöm a gyors, és tartalmas választ! Úgy tudom, minél többet mosod a hajad, annál zsírosabb lesz. én abból gondoltam, h csak emiatt van. de nem olyan régóta van ezzel a probléma. én is pesti vagyok, bár most a párom miatt a fővárostól 300kmre költöztem, itt sajnos le vannak lassúlva az emberek. a vasammal nincsen gond, az normális, de emellett szedem a béres vastablettát.ha nőgyógyászhoz fordulok, mondjam is h mi a bajom, vagy alapból megnéz rajtam/illetve bennem mindent? sajnos ott is elég régen voltam, eléggé félek tőle, sajnos rossz tapasztalataim vannak.a tesztoszteron biztos h több bennem, mint egy átlag nőben, mert elég erős a szőrzetem. olvastam arról a pco betegségről is, és nagyon remélem, nem azzal van összefüggésbe. fogamzásgátlót nem szeretnék szedni, mert amint helyre jön a hajproblémám, a párommal babát szeretnénk.
3047. 1953e80f36 (válaszként erre: 3041. - Kerkira)
2010. jan. 12. 16:00
Bocsi, gyerekek!Én azt hittem, hogy ez egy olyan fórum, ahol bárki leírhatja a tapasztalatait esetleges tanácsait, hátha segít másokon, akik rászorulnak. Nem írom le többet a cég nevét. Én leírtam a SAJÁT tapasztalatomat. Ennyi történt. Mások írásáért nem tartoma hátam. Szerintem én normális hangnemben írtam. Te is leírtad a SAJÁT tapasztalataidat. Csak "kicsit" más stílusban.
3046. rovely (válaszként erre: 3044. - Petal)
2010. jan. 12. 15:47

Szia! Először is nyugodj meg kicsit, mi ezen mindannyian átmentünk/megyünk és javulni fogsz idővel, de stresszelni tényleg nem szabad. A Nizoral-ról én sokat olvastam és Amerikában sok nőnek rendbe hozta a haját, a ketakonzol miatt, ami benne van. Én is meg akartam venni, de a gyógyszertáros rábeszélt a Duchray-re ami ugyanúgy zsírosságra van, de nekem nem vált be ugyanúgy zsíros a hajam. Tehát a Nizoral megér egy próbát. Mostanában zsírosodik vagy már régóta? Mert ha régóta, akkor belül kell keresni az okot, valszleg a faggyú termelésed fokozott, ami alkati tulajdonság, és köze lehet a tesztoszteronhoz. Tehát a bakteriális fertőzés is kizárható. Amíg nem mész bőrdokihoz, szakrendelésre is elmehetsz én Pesten lakom és egy héten belül mindig van időpont...keress fel addig egy bőrgyógyászt, h addig is segítséget kapj. A vasat nézesd meg, és ezt most tudtuk meg, hogy jó ha a felsőhatárban van a vas, tehát szedjél vas kiegészítőt. Menj el nőgyógyászhoz és nézess petefészek cisztát és hormonvizsgálatot, ha ezekben eltérés van akkor ezeket kell kezelni. Ha nincs nézd meg a felmenőidet anyai oldalon, kevés hajuk van-e és mikor kezdett el hullani. Ha van olyan rokonod akkor lehet örökletes a dolog. Ez esetben a nőgyógyásznál említsd meg és beszélj vele hormonális fogamzásgátlóról, ami blokkolja a DHT-t (ez felelős a hullásért), lehet Diane, Belara, Dienille. Addig meg Nizoral, ricinus pakolás, és esetleg koffeines sampon pl Plantur 39.

Fogsz találni valamilyen megoldást, csak keresni kell melyik a legalkalmasabb számodra! Kitartás!

3045. petal
2010. jan. 12. 15:30
bocsánat, lemaradt, privibe is szívesen várom a segítségeket!!!
3044. petal
2010. jan. 12. 15:28

Sziasztok!

Reggel, mikor felébredtem, eljött a sose várt pillanat az életembe, a hajmosás, és szárítás. Annyira elszomorított a látvány, hogy leültem a számítógép elé, és megpróbáltam valami segítséget keresni. Azóta ezt az oldalt olvasom, és csak most értem a végére, gondoltam megosztom veletek a gondolataimat. Jó ideje küzdök ezzel, eddig reménytelenül. Voltam én már orvosnál is. Persze, az ember nem mehet koszos, zsíros hajjal az orvoshoz, így előtte a szokásos hajmosás, szárítás. mikor odaértem, a bőrgyógyász belemarkolt a hajamba, meghúzkodta, 1szál hullott ki. azt mondta, nincs semmi bajom. azóta eltelt 3év. az biztos, h azalatt a 3év alatt semmit nem követtem el, h megváltozzon a helyzet, nem gondoltam volna, h ennyire komolyra fordul a dolog, mint most. Nem volt TB, így nem tudtam orvoshoz menni. Azóta ezt is elintéztem, az volt az első, h csináltattam egy teljes vérképet, minden rendben. nem hozzá értő orvos azt mondta, valószínűleg a fodrász, akihez jártam(mindig máshoz) nem fertőtlenítette le a fésűket, elkapott a fejbőröm egy gombás fertőzést, és amiatt hullik a hajam. Na most az egy dolog, h viszket, 2naponta mosom, mert úgy zsírosodik, és hámlik a fejbőröm, de olyan szinten hullik is a hajam, hogy már csak összefogva merek kimenni az utcára, mert a fejem búbja, főleg ilyen hidegbe, megfázik.

Szeretnék tőletek tanácsot kérni!! Ha én elkezdem használni a Ni**ral sampont, attól vajon helyre jön a hajam állapota? Olvastam arról a ricinus pakolásról, vajon az segít? Kérlek titeket, hogy adjatok tanácsot, mert a bőrgyógyászhoz csak 2hónap múlva kaptam időpontot, és ha addig nem javul a helyzet, akkor már csak a parókámat fogja tudni tépkedni!

Előre is köszönöm mindenkinek!

3043. 5e48d37001 (válaszként erre: 3041. - Kerkira)
2010. jan. 12. 15:25
Igen ezt teljesn így van,egy egész iparág épüt ránk,de még sehol sem találkoztam ennyire erőszakosan nyomuló céggel,mint az előbb említett.
3042. zsuko84
2010. jan. 12. 14:46
Csatlakozom az előttem szólókhoz.
3041. kerkira (válaszként erre: 3040. - 5e48d37001)
2010. jan. 12. 14:33

Tudod nem is érdekelne az egész, ha valóban egy hatásos és egy jó termékről lenne szó, de eddig aki használta (és valódi hajhullással küszködött) annak nemhogy nem vált be, hanem egyenesen egy rakás szar lett tőle a haja. Tönkretette!!!! Mindezt havi 25 ezer forintért.

Igaza volt Berkának, egy egész iparág épült a kopasz nőkre lehúzására, és ez gusztustalan.

3040. 5e48d37001 (válaszként erre: 3039. - Kerkira)
2010. jan. 12. 14:20

Igen,aki megnézi az interaktivitiást az egyből lája,hogy pár napos reg.és csak a haj topikokba írnak pár hozzászólát.

Nekem is feltünt a rámenős reklám ezért nem is reagáltam rá semmit.

3039. kerkira
2010. jan. 12. 13:52
Felháborító és nevetséges amit itt művelnek a chulevandeevi igen tisztelt munkatársai. Ez nem más, mint egy burkolt, de erőszakos reklámozás!!!! Amúgy meg elég átlátszó, mert más névvel regisztrálnak ugyan, de a retorika ugyanaz. :)))
3038. kerkira (válaszként erre: 3037. - 1953e80f36)
2010. jan. 12. 13:35
Na nálam most szakadt el a cérna!!!!!!!!!!!!!!!!!
3037. 1953e80f36 (válaszként erre: 3031. - 7f0949b8f0)
2010. jan. 12. 10:09

Kedves amanda73!

Csatlakozom. Én is a Chulee-s cuccokat használom már hónapok óta. Nekem is bejött. Ahol elkezdtem kopaszodni, ott is jönnek az új hajszálak sorban. Plusz sokkal sűrűbb és erősebb is lett a hajam. Egyszerűen jobb az állaga. Én ennél maradok.

2010. jan. 11. 23:28

Válasz kerkira 3038.hozzászólására

Igen, én vagyok a "zselatinos". 4 hónapig ettem és kb. 2 hete hagytam abba. A koffeines tonicot azonban továbbra is használom. Úgy látom, hogy ez önmagában is fenntartja azt az állapotot -vagyis elég jó a hajam tartása és nem hullik. Új hajam eddig még semmitől nem akart tömegével nőni sajnos....Csak pár vékonyka szál...

Heti 2 alkalommal a pakolást úgy csinálom, hogy a frissen mosott fejbőrömbe előbb a B. hajszeszt dörzsölöm be, utána a ricinust - és dunsztolom :-)))) kb.1 órát.Azért találtam ezt ki ilyen sorrendben, mert az alkoholos B. hajszesz (ami önmagában is egy jó szer) segíti felszívódni a másodjára rákent ricinus tápanyagait. Ja, és egy nagyon semleges, kímélő sampont használok, Eu-val kezdődik.:-)))

Mindenkinek a figyelmét szeretném felhívni a felszívódás fontosságára.Hiába kenünk a fejünkre akármit, vagy eszünk értékes kajákat, ha azok nem szívódnak fel rendesen. Ez külsőleg és belsőleg alkalmazott dolgokra,pakolásokra, ételekre, vitaminokra és fehérjékre egyaránt vonatkozik. Ne feledkezzetek meg a napi fehérje fogyasztásról, (tej,tejtermék,hús,tojás). Legalább annyira fontosak a fehérjék, mint a vitaminok.

Ja!És kovaföld kapszulát eszem, 3 x 1-et.

Most aztán, ha ebből a satnya szőrzetből ami a fejemen van dús hajkorona lesz, akkor nem fogom tudni, hogy mitől sűrűsödött meg a fentiek közül.:-))))

Olvaslak titeket rendszeresen és amint történik érdemleges persze rögtön beszámolok.Fel a fejjel!

3035. Csigusz 79 (válaszként erre: 3034. - 2a446eeaf0)
2010. jan. 11. 18:30
Örülök :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook