Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Szia!
Köszike a választ!
Nagyon várom már, hogy lássak valami változást a pilláimon mint Te!
Mondjuk én nem tudom rajta hagyni éjszakára, mert csak szét kenném...
De remélem esténként az a pár óra is hatni fog csak legfeljebb nekem több idő kell majd :)
Szióka! :)
Én minden másnap kentem éjszakára fennt hagytam.
Már 2 hét után nagyon látványos!
Mostmár elég hetente 2 alkalom :)
Sziasztok!
Mennyi időn belül látszott a szempillátokon a ricinus hatása???
Sziasztok!
Régebben már írtam ide,azóta többször-sajnos nem rendszeresen-használtam a ricinust,szerintem eredményesen,mert kevésbé hullik a hajam, növekvő kis hajszálaim vannak és kezd visszanőni a szempillám(mármint a hossza)és dúsulni ,viszont írtam akkor is hogy a 2-3cm-es kis új hajszálacskák hullanak.tegnap jött a megvilágosodás:régebben használtam egy szert: Sunfleur hajszesz zsírosodás és korpásodás ellen,de nagy betűkkel áll a flakonon:CSÖKKENTI A HAJHULLÁST!És ez anno tényleg bevált,úgyhogy tegnap vettem egyet.Olyan flakonba szoktam átönteni ami spriccelős(nem tudom ennek hivatalosan mi a neve? :-) )így könnyebb egyenletesen eloszlatni a fejbőrön.Ezt fogom most felváltva használni a ricinussal.
Ja..és 4-500Ft-között van az ára,nagyobb bevásárlóközpontok illatszer osztályán és gyógynövényboltokban is kapható.
Egy próbát megér!
Szia Zsuko94! Köszönöm a segítségedet. Én is gondoltam rá, hogy talán tovább kellene próbálkoznom a teafa olajjal, hátha hosszabb idő kell, amíg kifejti a hatását nálam. Egyébként meg jó volt, mert sokmindenben segített, például sokkal kevésbé viszket azóta is a fejbőröm, és tisztább kellemesebb érzésem van hajmosás után, mintha a fejbőr kevésbé lenne zsíros, de aztán mégis hamar bezsírosodik a hajam. Nem mertem túlsokat tenni bele csak 2-4 cseppet. Összesen négy hajmosásnál próbáltam ki.
Írtad az Aloe Verát, lehet, hogy azt kellene kípróbálnom, mert eszembe jutott, hogy valamikor régebben egy hölgy már bizonygatta, hogy neki mindíg az segít hajproblémára. Lehet, hogy kipróbálom. Most vettem egyébként egy sampont, ami teljesen bio, és azt írják, hogy gyengéden kezeli a zsíros fejbőrt és a hajat, hát remélem így lesz.
Még egyszer köszi a tanácsokat.
Kedves Gyöngyszemü!
Neked hogyan, és mivel lett kikezelve a hajad, hogy ne zsírosodjon? Nekem is zsírosodik, és már kipróbáltam néhány dolgot, de igazából még semmi nem jött be. Jól jönne egy két jó tanács.
(próbáltam a teafaolajat is, és tényleg kiszárította a hajamat mosás után, de nekem ugyanolyan hamar bezsírosodott. Lehet, hogy valamit rosszul csináltam, majd megpróbálom ujra.)
Haiclinic:
nekem sem használt, de legalább jó zsíros lett tőle a hajam, nemcsak a töve, az egész hajszál, még a végei is ragadnak az olajtól.
Más is járt így ?
Egy barátnőm is hasonlóan járt, azért gondolom, hogy a hairclinic-ben lévő olaj a ludas.
Remélem így van!
Anyámnak rengeteg haja van.
De én az apámtól örököltem a hajszínemet, a minőségét is, ő kopaszodik rendesen.
Cickafarkfű+palástfő:
Pcos topkban aki használja, így használja, én is innen tudom.
Beírtam a keresőbe mind a kettőt, a wellnescafe oldalon, szakértők közül Kotroczó Anikó dúla is így javasolja.
Sziasztok!
Én is egy másik hajhullásos fórumról kerültem ide, mint Darcy73. Olyan jó, hogy végre van akinek ugyanolyan problémái vannak, mint nekem és meg lehet beszélni hogy kinek mi használ és mi nem. Nekem sajnos az első gyerekem születésétől (15 éve) hullik a hajam és azóta sem állt meg. Valamikor nagyon dús hajam volt (régi szép idők)és szerencsémre természetes hullám van benne, így nem annyira látszik a fejbőröm kb. 1-2 napig. Aztán már zsíros, és akkor borzasztó még tükörbe nézni is. Én kb. 2 hete a Plantur39 sampont kezdtem el használni a hozzá tartozó hajszesszel, a lucerna tablettát eddig 2x2 szemet és mellé cink tablettát reggel és este. A másik fórumon jól megijesztettek hogy a 2x2 lucerna tabletta nagyon sok és csak 2x1-et szabad. Így most már tanácstalan vagyok ezzel kapcsolatban. Nekem valószínűleg hormonálisan hullik a hajam, ráadásul apukám majd nem tök kopasz,na jó a tarkóján van egy kicsi haj. Minden fiú testvéremnek kopasz a feje tejeje, így gondolhatjátok micsoda kilátásaim vannak. Fogamzásgátlót nem szedhetek a magas vérnyomásom és migrénes fejfájásom miatt, így novembertől hormont tartalmazó hurkot tett fel a nőgyógyászom. Ha jól értettem, a Plantur39 koffeines sampon a férfi hormonok hatását csökkentené a hajra, vagy valamit teljesen félre értettem? A vérképeim nekem mindig jók, bocsánat a koleszterinem mindig nagyon magas, de szerintem az nem okozhat hajhullást. A teafa olajat szintén most kezdtem el használni, nagy reményekkel indultam. Remélem legalább a zsírosodásra segíteni fog. A HairClinik kapszulát én is szedtem, még tovább is ahogy javasolták, de nekem sem használt. Volt egy svájci hajszesz, amitől nőtt pici új hajszál, de olyan volt mint a babahaj és egy idő után az is kihullott a fésülködés közben. Nem jut eszembe a neve, de ha valakit érdekel akkor holnapra megkeresem a nevét.
A cickafarkfű teát peteérésig szabad csak inni amikor ösztrogén kell, utána már nem.
Peteérés után már palástfű teát kellene inni, az meg a progeszteront serkenti, növeli a méhnyálkahártyát.
Hali!Lassan 2 hónapja iszom a cickafark teát,hát a menzeszem jó összekutyulta.Több helyen is olvastam a teáról,de eltérő gyakorisággal iszogassák,van aki mindennap,egy hétig,vagy csak 1-2 napig.Sokaknak bevált a mindennapos fogyasztása,van akinek össze-vissza jött meg a ciklusa(mint nekem)a teától.Majd csak akkor iszom ha görcsölök(menzi elött).
Használt már valaki hajmosásra,(hydrophilicum nonionicum),gyógyszertári mosdókenőcs,fiamnak vettem ilyet mert ekcémás.Mivel nem volt hozzá használati utasítás a neten néztem utána és ott olvastam,hogy érzékeny bőrre és hajas fejbőrre is lehet alkalmazni.Arra gondoltam kipróbálnám,mert borzasztóan érzékeny a fejbőröm.Van esetleg valakinek tapasztalata a kenőcsről?A hajam meg még rendületlenűl hullik:-(
sziasztok!
nem tudom hogy szüksége lesz e valakinek itt erre, de ha igen, akkor van eladó 180 szemes F betűvel kezdődő kapszula, tudjátok sztem melyikre gondolok:) csak két szem hiányzik belőle, persze olcsóbban adnám, mint amennyiért megvásároltam. blani-ka@freemail.hu címen elértek. ja, szegedi vagyok.
Borzasztó tapintatlan kollegáim, ismerőseim voltak!!! Itt ahol most vagyok a munkahelyemen, nemtudják konkrétan hogy pótlásom van... vagy nem mernek rákérdezni! De a múlthéten megkérdezte az egyik csaj: kérdezhetek valami diszkrétet? Ez a te hajad?? Mondom igen mivel megvetem... Aztán mivel normális volt, elmeséltem mi a helyzet... Mostmár tudok úgy beszélni rola úgy hogy nem sírom el magam a "szégyentől"....
Pedig itt Pesten nagyon sok nő még roszabb helyzetben van mint én... :-(
A ricinust nyugodtan használd a szemedre is, nekem jót tett! :-))
Köszike a választ!
Alapjában véve nem bírom az ilyen "szemes" dolgokat...dehát a sok jótapasztalat láttán rávitt engem is a női hiúságom...
Mindent a szép pillákért! :)
A ricinus olajat, hogy szoktátok a szempillánál használi???
Okozhat bajt, ha szembe kerül???
Pont bénázok vele, és bele is ment a szemembe kicsikét!
Átküldtem.
Biztos, hogy így van. Mert zsíros bőröm, szőrösödésem mindig is volt, v. színű az inzulinrezisztenciától. De a hajam csak akkor kezdett el hullani, amikor leállt a peteérésem, tehát a progeszteron nem emelkedett a ciklus 2. felében.
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!