Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

3184. hegina (válaszként erre: 3183. - Pirinyo79)
2010. jan. 25. 14:19

Szia!

Köszike a választ!

Nagyon várom már, hogy lássak valami változást a pilláimon mint Te!

Mondjuk én nem tudom rajta hagyni éjszakára, mert csak szét kenném...

De remélem esténként az a pár óra is hatni fog csak legfeljebb nekem több idő kell majd :)

3183. pirinyo79 (válaszként erre: 3182. - Hegina)
2010. jan. 25. 14:08

Szióka! :)

Én minden másnap kentem éjszakára fennt hagytam.

Már 2 hét után nagyon látványos!

Mostmár elég hetente 2 alkalom :)

3182. hegina
2010. jan. 25. 13:47

Sziasztok!

Mennyi időn belül látszott a szempillátokon a ricinus hatása???

3181. zsuko84 (válaszként erre: 3178. - Fáradt*)
2010. jan. 23. 14:28
Tényleg Te írtad a csalánszeszt, csak akkor még Szumómami voltál, ha jól emlékszem. :) Akkor neked még nehezebb dolgod van, mint itt sok más emberkénk. Sok mindenre oda kell figyelned, hogy mivel kezelheted magad, meg mivel nem. Örülök, hogy ez a csalánszesz használt neked. :) Remélem a hajhullásodat is megállítja.
3180. zsuko84 (válaszként erre: 3176. - Kati4)
2010. jan. 23. 14:22
Szívesen. Remélem Neked is sikerül megoldanod a hajproblémáidat. Ha esetleg kipróbálod az Aloe vera dolgot, akkor írd meg, hogy milyen! Én azt nem próbáltam, és kíváncsi vagyok rá. :)
2010. jan. 23. 07:56

Sziasztok!

Régebben már írtam ide,azóta többször-sajnos nem rendszeresen-használtam a ricinust,szerintem eredményesen,mert kevésbé hullik a hajam, növekvő kis hajszálaim vannak és kezd visszanőni a szempillám(mármint a hossza)és dúsulni ,viszont írtam akkor is hogy a 2-3cm-es kis új hajszálacskák hullanak.tegnap jött a megvilágosodás:régebben használtam egy szert: Sunfleur hajszesz zsírosodás és korpásodás ellen,de nagy betűkkel áll a flakonon:CSÖKKENTI A HAJHULLÁST!És ez anno tényleg bevált,úgyhogy tegnap vettem egyet.Olyan flakonba szoktam átönteni ami spriccelős(nem tudom ennek hivatalosan mi a neve? :-) )így könnyebb egyenletesen eloszlatni a fejbőrön.Ezt fogom most felváltva használni a ricinussal.

Ja..és 4-500Ft-között van az ára,nagyobb bevásárlóközpontok illatszer osztályán és gyógynövényboltokban is kapható.

Egy próbát megér!

3178. Fáradt* (válaszként erre: 3175. - Zsuko84)
2010. jan. 23. 06:52
Én vagyok aki a csalánszeszt reggelente a fejére fújja!finoman bemasszírozom és újra szárítom.10 napig nem kell hajat mosnom,kivéve,ha cigiznek körülöttem,vagy a konyhában pl:fasírtot sütök,mert annak a szaga beivódik még a bőrömbe is.No,nem sok reményt fűzök én semmihez,mert beteg vagyok ..17 éve olyan gyógyszert kell szednem,ami "Egyes esetekben hajhullást okoz"(Litalir)az egyes eset én vagyok!-de élek!Még a vitaminokkal is vigyáznom kell,mert dupla a vasam,mint normális embernek,...és nagyon betud kavarni!Havonta,de néha sűrűbben kellett régebben vérvételre járnom,mert a thrombocita számom sose normális,mindig magas!Az a vérlemezeket jelenti.Tehát kaptam 2000-ben parókát,amit sose használtam.Maradt a külső kínlódás,azaz a kopaszodás.Ennyi.Most csalánszesszel próbálkozom...hátha.
3177. gyöngyszemü (válaszként erre: 3174. - Kati4)
2010. jan. 22. 23:08
Szia nekem a hajgyógyász szereit kellett használnom, vannak kifejezetten erre olyan ampullái... és azokat kelett bemaszírozni, ezek Orising termékek. A teafaolajat egyszer használtam ugyan, és tudom ezmég nemhoz eredményt, de nem tetszett amit a hajammal művelt... :-(
3176. kati4 (válaszként erre: 3175. - Zsuko84)
2010. jan. 22. 16:58

Szia Zsuko94! Köszönöm a segítségedet. Én is gondoltam rá, hogy talán tovább kellene próbálkoznom a teafa olajjal, hátha hosszabb idő kell, amíg kifejti a hatását nálam. Egyébként meg jó volt, mert sokmindenben segített, például sokkal kevésbé viszket azóta is a fejbőröm, és tisztább kellemesebb érzésem van hajmosás után, mintha a fejbőr kevésbé lenne zsíros, de aztán mégis hamar bezsírosodik a hajam. Nem mertem túlsokat tenni bele csak 2-4 cseppet. Összesen négy hajmosásnál próbáltam ki.

Írtad az Aloe Verát, lehet, hogy azt kellene kípróbálnom, mert eszembe jutott, hogy valamikor régebben egy hölgy már bizonygatta, hogy neki mindíg az segít hajproblémára. Lehet, hogy kipróbálom. Most vettem egyébként egy sampont, ami teljesen bio, és azt írják, hogy gyengéden kezeli a zsíros fejbőrt és a hajat, hát remélem így lesz.

Még egyszer köszi a tanácsokat.

3175. zsuko84 (válaszként erre: 3174. - Kati4)
2010. jan. 22. 09:44
Szia Kati4! Mennyi ideig próbálkoztál a teafaolajjal? Nekem se 2 mosás után hozta meg az eredményt. Ennek is idő kell, mint minden másnak. De az is lehet, hogy a Te fejbőrödre nem ez a jó megoldás. Volt itt valaki, aki meg a csalánszeszre esküszik, neki az segített. Azt mondta, hogy 10 napot kibír tőle a haja. Minden reggel bepermetezi vele a hajtövét. És olyan 650 Ft körül van. Egy nagyon régi hozzászólásban meg valaki Aloa vera folyadékot kever össze arnika kivonattal és azt spricceli minden reggel a hajára. Próbáld ki ezeket is, hátha valamelyik jó lesz.
3174. kati4 (válaszként erre: 3173. - Gyöngyszemü)
2010. jan. 22. 08:16

Kedves Gyöngyszemü!

Neked hogyan, és mivel lett kikezelve a hajad, hogy ne zsírosodjon? Nekem is zsírosodik, és már kipróbáltam néhány dolgot, de igazából még semmi nem jött be. Jól jönne egy két jó tanács.

(próbáltam a teafaolajat is, és tényleg kiszárította a hajamat mosás után, de nekem ugyanolyan hamar bezsírosodott. Lehet, hogy valamit rosszul csináltam, majd megpróbálom ujra.)

3173. gyöngyszemü (válaszként erre: 3172. - D u d o r k a)
2010. jan. 21. 22:49
Nekem szőrnyen zsírosodott a hajam, amit kikezeltek... féltem a ricinustól hogy újra zsíros lesz töle, de nem zsírosít!
3172. d u d o r k a (válaszként erre: 3171. - 5faebefd67)
2010. jan. 21. 16:35
Kb. fél hónapja én is elkezdtem a Hairclinicet, viszont én azt hittem, hogy a ricinustól lett ennyire zsíros... lehet, hogy van benne valami!
2010. jan. 21. 16:17

Haiclinic:

nekem sem használt, de legalább jó zsíros lett tőle a hajam, nemcsak a töve, az egész hajszál, még a végei is ragadnak az olajtól.

Más is járt így ?

Egy barátnőm is hasonlóan járt, azért gondolom, hogy a hairclinic-ben lévő olaj a ludas.

3170. 5faebefd67 (válaszként erre: 3167. - D u d o r k a)
2010. jan. 21. 14:26
Szerintem nem.
3169. 5faebefd67 (válaszként erre: 3168. - 5e48d37001)
2010. jan. 21. 14:25

Remélem így van!

Anyámnak rengeteg haja van.

De én az apámtól örököltem a hajszínemet, a minőségét is, ő kopaszodik rendesen.

Cickafarkfű+palástfő:

Pcos topkban aki használja, így használja, én is innen tudom.

Beírtam a keresőbe mind a kettőt, a wellnescafe oldalon, szakértők közül Kotroczó Anikó dúla is így javasolja.

3168. 5e48d37001 (válaszként erre: 3166. - Andi90)
2010. jan. 21. 14:16
A kopaszodás génjét úgy tudom,hogy csak az anya örökíti át,szóval női ágon öröklödik,ezt egy kedves fórumtársam osztotta meg velem aki konzultál hajátültetéssel foglalkozó sebésszel.Szóval ne ijedj meg nem valószínű,hogy az apukád haját örökölted.
2010. jan. 21. 14:09
Ugye nem végeznek úgy hormonvizsgálatot, ha közben fogamzásgátlót szedsz?
3166. andi90
2010. jan. 21. 13:26

Sziasztok!

Én is egy másik hajhullásos fórumról kerültem ide, mint Darcy73. Olyan jó, hogy végre van akinek ugyanolyan problémái vannak, mint nekem és meg lehet beszélni hogy kinek mi használ és mi nem. Nekem sajnos az első gyerekem születésétől (15 éve) hullik a hajam és azóta sem állt meg. Valamikor nagyon dús hajam volt (régi szép idők)és szerencsémre természetes hullám van benne, így nem annyira látszik a fejbőröm kb. 1-2 napig. Aztán már zsíros, és akkor borzasztó még tükörbe nézni is. Én kb. 2 hete a Plantur39 sampont kezdtem el használni a hozzá tartozó hajszesszel, a lucerna tablettát eddig 2x2 szemet és mellé cink tablettát reggel és este. A másik fórumon jól megijesztettek hogy a 2x2 lucerna tabletta nagyon sok és csak 2x1-et szabad. Így most már tanácstalan vagyok ezzel kapcsolatban. Nekem valószínűleg hormonálisan hullik a hajam, ráadásul apukám majd nem tök kopasz,na jó a tarkóján van egy kicsi haj. Minden fiú testvéremnek kopasz a feje tejeje, így gondolhatjátok micsoda kilátásaim vannak. Fogamzásgátlót nem szedhetek a magas vérnyomásom és migrénes fejfájásom miatt, így novembertől hormont tartalmazó hurkot tett fel a nőgyógyászom. Ha jól értettem, a Plantur39 koffeines sampon a férfi hormonok hatását csökkentené a hajra, vagy valamit teljesen félre értettem? A vérképeim nekem mindig jók, bocsánat a koleszterinem mindig nagyon magas, de szerintem az nem okozhat hajhullást. A teafa olajat szintén most kezdtem el használni, nagy reményekkel indultam. Remélem legalább a zsírosodásra segíteni fog. A HairClinik kapszulát én is szedtem, még tovább is ahogy javasolták, de nekem sem használt. Volt egy svájci hajszesz, amitől nőtt pici új hajszál, de olyan volt mint a babahaj és egy idő után az is kihullott a fésülködés közben. Nem jut eszembe a neve, de ha valakit érdekel akkor holnapra megkeresem a nevét.

3165. kerkira (válaszként erre: 3164. - 5faebefd67)
2010. jan. 21. 12:39
De jó, hogy ezt leírtad! Napok óta keresgélek én is a neten, de valóban ahány gyógynövényszakértő annyi féle képpen javasolja a cickafark kúrát. Egyébként ezeket hol olvastad?
3164. 5faebefd67 (válaszként erre: 3162. - 2a446eeaf0)
2010. jan. 21. 12:21

A cickafarkfű teát peteérésig szabad csak inni amikor ösztrogén kell, utána már nem.

Peteérés után már palástfű teát kellene inni, az meg a progeszteront serkenti, növeli a méhnyálkahártyát.

3163. zsuko84 (válaszként erre: 3162. - 2a446eeaf0)
2010. jan. 21. 12:00
Szia! Ez nem jó hír. :( Pedig a cickafark teától én sokat vártam. Nekem kellet ilyen mosdókenőcsöt használnom, mert gyerekkoromba nagyon ekcémás voltam, még a fejem is. De ez már több, mint 20 éve volt. Azt hiszem, nekem a hajamat is azzal mosták. Sajnos a tapasztalatra már nem emlékszem, mert csak 4 éves voltam.
2010. jan. 21. 11:00

Hali!Lassan 2 hónapja iszom a cickafark teát,hát a menzeszem jó összekutyulta.Több helyen is olvastam a teáról,de eltérő gyakorisággal iszogassák,van aki mindennap,egy hétig,vagy csak 1-2 napig.Sokaknak bevált a mindennapos fogyasztása,van akinek össze-vissza jött meg a ciklusa(mint nekem)a teától.Majd csak akkor iszom ha görcsölök(menzi elött).

Használt már valaki hajmosásra,(hydrophilicum nonionicum),gyógyszertári mosdókenőcs,fiamnak vettem ilyet mert ekcémás.Mivel nem volt hozzá használati utasítás a neten néztem utána és ott olvastam,hogy érzékeny bőrre és hajas fejbőrre is lehet alkalmazni.Arra gondoltam kipróbálnám,mert borzasztóan érzékeny a fejbőröm.Van esetleg valakinek tapasztalata a kenőcsről?A hajam meg még rendületlenűl hullik:-(

3161. 5e76004fb5 (válaszként erre: 3159. - Gyöngyszemü)
2010. jan. 20. 15:05
nekem is megnőlt tőle a kihullott szempillám:)
3160. Solani
2010. jan. 20. 12:49

sziasztok!

nem tudom hogy szüksége lesz e valakinek itt erre, de ha igen, akkor van eladó 180 szemes F betűvel kezdődő kapszula, tudjátok sztem melyikre gondolok:) csak két szem hiányzik belőle, persze olcsóbban adnám, mint amennyiért megvásároltam. blani-ka@freemail.hu címen elértek. ja, szegedi vagyok.

3159. gyöngyszemü (válaszként erre: 3137. - Hegina)
2010. jan. 19. 23:12

Borzasztó tapintatlan kollegáim, ismerőseim voltak!!! Itt ahol most vagyok a munkahelyemen, nemtudják konkrétan hogy pótlásom van... vagy nem mernek rákérdezni! De a múlthéten megkérdezte az egyik csaj: kérdezhetek valami diszkrétet? Ez a te hajad?? Mondom igen mivel megvetem... Aztán mivel normális volt, elmeséltem mi a helyzet... Mostmár tudok úgy beszélni rola úgy hogy nem sírom el magam a "szégyentől"....

Pedig itt Pesten nagyon sok nő még roszabb helyzetben van mint én... :-(

A ricinust nyugodtan használd a szemedre is, nekem jót tett! :-))

3158. hegina (válaszként erre: 3157. - D u d o r k a)
2010. jan. 19. 20:44

Köszike a választ!

Alapjában véve nem bírom az ilyen "szemes" dolgokat...dehát a sok jótapasztalat láttán rávitt engem is a női hiúságom...

Mindent a szép pillákért! :)

3157. d u d o r k a (válaszként erre: 3156. - Hegina)
2010. jan. 19. 20:18
Szerintem fültisztítóval megkenegetni a szempillákat a legegyszerűbb, azért ne csöpögjön róla, ha mégis belemegy a szemedbe, nem lesz semmi baj :)
3156. hegina
2010. jan. 19. 20:01

A ricinus olajat, hogy szoktátok a szempillánál használi???

Okozhat bajt, ha szembe kerül???

Pont bénázok vele, és bele is ment a szemembe kicsikét!

3155. 5faebefd67 (válaszként erre: 3154. - 5e48d37001)
2010. jan. 19. 18:23

Átküldtem.

Biztos, hogy így van. Mert zsíros bőröm, szőrösödésem mindig is volt, v. színű az inzulinrezisztenciától. De a hajam csak akkor kezdett el hullani, amikor leállt a peteérésem, tehát a progeszteron nem emelkedett a ciklus 2. felében.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook