Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

3724. little-girl (válaszként erre: 3717. - Zsuko84)
2010. márc. 25. 15:13
Hát elotte szep suru volt,sehol egy haj nelkuli terulet.Meg hajhullas utan sem volt ilyen folt a fejemen.Utobbi napokban fajt ott elegge a fejborom,aztan kezdodott a viszketes,korpa,lehet hogy ez osszefugg?Hetfon inkabb elmegyek bororvoshoz.Szerencsere nekem is volt mibol hullania igy annyira nem latni,de en latom,tudom milyen volt es milyen most.Apolom,igyekszem,csak az a baj,hogy ha az egyik gondnak vege,jon a masik es mar teljesen kikeszit ez :(((
3723. little-girl (válaszként erre: 3716. - Nikike26)
2010. márc. 25. 15:08

Hat lehet,hogy nem tunik annyira szornyunek,de azert engem bant elegge :( Mikor hullott a hajam akkor oldalt ritkult meg,a fejtetomon suru maradt.Csak par napja vettem eszre,hogy a kolleganom igencsak nezi a fejem,ezert fenykepeztem le otthon,hogy lassam mi a helyezet.Es hat megijedtem mert nekem ott azert tobb hajam volt.Majd probalom mashogy fesulni,hogy ne lehessen latni :( Es csinaltam kepet oldalrol is,ha szet van engedve akkor jo,de ha osszefogom mar rosszabb es ha "beleturok" kezzel akkor meg szornyu :(((

Hat kepzelem mennyire rossz lehetett,hogy ezt mondta,de ne is figyelj az ilyenekre,nem ertem,hogy tud valaki ilyen paraszt lenni,en soha nem tudnek ilyet mondani :( Velem ez meg nem tortent meg,de neha az ahogy ram neznek tobbet mondd minden szonal.

2010. márc. 25. 14:19
Hali!Tud valaki korpa ellen valami csodaszert?Egyszerűen nem akar eltünni.Hajügyileg semmi változás nálam,hullik,hullik,hullik és csak hullik.Beszereztem magamnak tavaszra is sapit,anélkül nem nagyon tudok kimenni az emberek közé,főleg ilyen szeles időbe.Úgy nézek ki néha mint a torzombórz,fújja a szél ezt a pár szál hajam jobbra balra.nyáron is sapit kell viselnem,mert felégne a fejbőröm,meg napallergiám is van.Engem is megszólt ráadásul egy rokonom,hogy de kevés hajam van anyunak 10-szer több van,aztán szégyenembe fel is vettem a sapim.jó biztos nem rosszindulatból mondta,de inkább ne mondjon semmit,én is tisztába vagyok vele,hogy kevés hajam van és én lennék a legboldogabb ha tudnék ellene tenni.Kitartást mindenkinek.
3721. Nikike26
2010. márc. 24. 22:59

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a biztató szavakat, nagyon aranyosak vagytok :))

Nem vettem igazán magamra meg nem is foglalkoztam vele annyira csak azért mégis.

Próbálok kitartani, és én is ezt mondom mindenkinek, mert csak így érhetjük el amit akarunk!!!! És igen tigris szavával élve a parasztok menjenek a fenébe ( ez nagyon tetszik) :))

Jó éjt mindenkinek!

3720. Tigris1971 (válaszként erre: 3716. - Nikike26)
2010. márc. 24. 21:09
Ne hagyd magad,én is emberekkel foglalkozom,rém bunkók és tapintatlanok tudnak lenni.amikor le kellett vágatni a hajam rövidre,és úgy hogy hátul a tarkómon volt egy tenyérnyi kopasz folt,alig tudtam úgy hajtogatni a hajamat,hogy ne legyen feltűnő-a legfinomabb reakció az volt,hogy miért vágattam le a hosszú hajam,a durvább az volt aki meg is tapogatta úgy,hogy akkor már a parókán gondolkodtam.Vettem egy nagy levegőt,és azt bizonygattam,hogy meguntam mert macerás volt,pedig belül ordítottam a fájdalomtól.Hidd el,ha veszel egy nagy levegőt és tele leszel önbizalommal,az emberek sem fognak megjegyzéseket tenni,csak a gyengéket bántják.Fel a fejjel ne érezzék rajtad a bajt,mert olyanok mint a ragadozók a vérszagra gyűlnek.(bocsi,ha szókimondo voltam).A belső tartásod kívülről is tükröződik.Bátorság,kitartás,fel a fejjel,lesz neked még hosszú sűrű hajad,a parasztok meg menjenek a fenébe!!!
3719. sysy66 (válaszként erre: 3714. - Little-girl)
2010. márc. 24. 21:04
szia onnan hogy nekem is ilyen tuneteim voltak.:)
3718. zsuko84 (válaszként erre: 3716. - Nikike26)
2010. márc. 24. 20:43

Nem tudom, hogy lehet ilyen bunkó valaki, hogy megjegyzést tesz a másik "gyenge" pontjára. Nem szabad az ilyenekkel foglalkozni. Tudom nehéz, mert rosszul esik az embernek, de meg kell próbálni elhatárolódni. Nekem nem a hajamat, hanem a súlyomat szokta kritika érni. Már páran megjegyezték, hogy nagyon sovány vagyok, és sürgősen hízni kéne. De érdekes módon a 100 kiló felettiek szoktak ezzel macerálni. Én meg úgy veszem, hogy irigykednek. :)

Remélem minél előbb helyre jön a hajad. Kitartást! :)

3717. zsuko84 (válaszként erre: 3715. - Little-girl)
2010. márc. 24. 20:37
Én egyáltalán nem látom vészesnek a hajad. De azt csak Te tudod, hogy milyen volt előtte. Mondjuk az én hajamról se mondaná senki, hogy hajhullással küszködök, de én meg tudom, hogy milyen volt 8 évvel ezelőtt. Még szerencse, hogy van miből hullani. Az a lényeg, hogy megállt a hajhullásod. Ápolgasd, és meg fogja hálálni a hajad a törődést. :)
3716. Nikike26 (válaszként erre: 3715. - Little-girl)
2010. márc. 24. 19:48

Nem tudom ti hogy vagytok vele de én egyáltalán nem látom szörnyűnek a hajad. Sajnos én még nem jutottam el oda hogy rakjak fel képet, mert annyira gáz.

Talán majd egyszer...

Főleg ha zsíros akkor nagyon csúnya, ma pl az egyik ügyfél ( nő) megjegyezte hogy de csapzott a hajad. Hm mondom kösz. Hát jó szarul esett, mondjuk leszarom mert utálom azt a nőt, de azért akkor is, mondjuk nem mintha az övé makulátlan lett volna. Csak azért nem jó érzés ha a szemedbe mondják hogy de csúnya a hajad. Ez van.

2010. márc. 24. 18:03
Amugy tettem fel kepet a fejtetomrol,hat eleg szornyen nez ki,alaposan leritkult pedig mar nem hullik :((
3714. little-girl (válaszként erre: 3713. - Sysy66)
2010. márc. 24. 17:57
Szia! Koszonom a valaszt.Es mibol gondolod hogy ez a zsiros korpa? Az a baj hogy nalunk nincs hajgyogyasz :( Szerinted fodrasz vagy bororvos is segithetne?
3713. sysy66 (válaszként erre: 3712. - Little-girl)
2010. márc. 24. 16:39

szia majdnem biztos vagyok benne hogy ez a zsiros korpa. ez rosszabb mint a száraz. menj el a hajgyogyászhoz. nekeem is ő állapitotta meg.

szio

2010. márc. 24. 15:41
Sziasztok?Valaki meg tudna nekem magyarazni mi a kulonbseg a szaraz es a zsiros korpa kozott?Nagyon szepen koszonom.Utananeztem neten is,de nem tudom eldonteni nekem melyik lehet.Viszket a fejborom de nekem nem tunik zsirosnak,inkabb szaraz.Vagy hat nem is tudom milyen az a zsiros fejbor.Viszont a hajam zsirosodik.Eddig nem volt korpam,de most ha megvakarom akkor tele van a hajam korpaval,vagy az a szaraz fejbor esetleg?
2010. márc. 24. 14:34

Csak ajánlani tudom a ricinus pakolást.Ha heti egyszer alkalmazzátok, már az is sokat segít - és az a néhány óra "dunszt" a hajmosás előtt igazán nem nagy áldozat. Megerősödnek a hajszálak, jó tartásuk lesz és már apró új hajakat is észlelek. Többet ér mint bármelyik drága kence - ebben biztos vagyok.

Dúsulást mindenkinek!

3710. zsuko84 (válaszként erre: 3702. - Tigris1971)
2010. márc. 24. 13:12
De jó! Remélem megáll a hullásod. :)
3709. zsuko84 (válaszként erre: 3705. - 5e48d37001)
2010. márc. 24. 13:11

Igen, a ricinust elkezdte valaki, aztán mi meg követtük. És milyen jól tettük. :)

Örülök, hogy javul a hajad. :) Remélem nemsokára teljesen rendbe jön. Ez a szünet a ricinusnál jó ötlet. Nem szabad nagyon elkényeztetni a hajhagymákat. Én csak úgy szoktam, hogy van 1-2 hét, amikor elfelejtem, vagy nincs időm rá. :)

2010. márc. 24. 10:33
Én a neten is olvastam,valamelyik orvos válaszol fórumban ajánlotta egy bőrgyógyász doki a ricinus pakolást.
2010. márc. 24. 09:38

Igen dúsúl a hajam vannak apró szálak ,néhol tincsekbe állnak össze.A ricinus és lucerna segített szerintem.

Balerát kezdtem el szedni a dianne helyett,ez gyengébb levezető gyógyszer,hogy ne legyen hirtelen az elhagyás.Használtam neocapilt,egy fél üveggel,de mintha jobban hullott volna tőle,és az is hormonális,már nem akartam több méreggel mérgezni magam.

3706. Malika (válaszként erre: 3705. - 5e48d37001)
2010. márc. 24. 08:29
Neked dúsult is tőle? Mit szedsz diane helyett, annak idején nekem is azt írta fel a doki, de lassan 3 éve nem szedek semmit amióta terhes lettem. Neocapilt használsz esetleg?
3705. 5e48d37001 (válaszként erre: 3703. - Malika)
2010. márc. 24. 08:06

Szia!

É úgy tudom szájhagyomán útján terjedt itt a hoxán.Valaki leírta 20cm-t nőtt a haja kipróbálták és tényleg.így terjedt el.Javítsatok ki ha tévedek.

Én kikértem viszont az orvosom véleményét,Ő nem látta akadályát a heti 1 használatnak.

2010. márc. 24. 08:03

Sziasztok,már régen írtam é is az állapotomról.Úgy vettem észre,hogy dúsúlt a hajam,már nem látszik annyira a fejbőröm,és már világos fürdőszobában fürdök:-)De még nem cseréltem le 100wat-ra az égőt:D

Most 2 hete szüneteltetem már a ricit,nem akarom,hogy hozzászokjon nagyon a hajam és csak a ricivel dolgozzanak a hajhagymám.Úgyhogy 1 hónap szünetet tartok.Ezt nem olvastam sehol,csak saját kútfő.

Már leálltam 1,5 hónapja a Hair clinic-kel,csak a fél szem elevitet szedem,Lucerna kapszulával.Még szedek fogigátlót(már nem diane),de ha látom ,hogy jelentősebb lesz a javulás leállok vele.

Piszihésen jöttem rendbe,nem érdekel a hajam napi szinten,ennek tudom be a javulást.

Minden jót lányok és kitartás,nem adjuk fel!

3703. Malika (válaszként erre: 3701. - Nikike26)
2010. márc. 24. 07:52

Nálam is pont ez a helyzet. Most kezdtem ricimusozni+Alpecin sampon+Regaine+DM-es hajvitamin. Pajzsmirigyemmel is gond van úgyhogy bejelentkezek dokihoz is, habár már voltam többször...

Tudja valaki, hogy a ricinuspakolás honnan ered, doki ajánlotta valakinek?

2010. márc. 23. 21:13
Lányok!!!Ma csak 10 szál hajam hullott ki!!!!!!!!!!!Ilyen hónapok óta nemvolt!Boldog vagyok,de nagyon!Mindenkinek ilyen élményt,és hajasodást kívánok!!!!!!!!!!!!!!!!(ennek örömére megittam egy pezsgőt)
3701. Nikike26 (válaszként erre: 3662. - Mókica)
2010. márc. 23. 17:37

Szia Mókica!

Ha téged zavar akkor az bizony elég bosszantó lehet, de nem vészes a helyzeted.

Nekem az egész fejemen egyenletesen ritkul, de leginkább elől és a fejtetőn. De nekem nem hullik, csak nem nő újra. És ez által ritkul. Én is kipróbáltam már mindent, de semmi nem használ. Most abbahagytam a fogigátlót mert gondoltam lehet attól, de még semmi változás.

Próbálkozom én is hátha valami beválik.

Hormon vizsgálatra megyek még el, de állítom ott se mutat majd ki semmit.

Elég gáz a helyzet, de még azért reménykedem.

3700. Mókica (válaszként erre: 3666. - Berka01)
2010. márc. 23. 14:52
Uhh..hát igen!! Igy tényleg egy szavam se lehet!!! Remélem neked is segit majd valami csodaszer!!! :(
2010. márc. 23. 12:35
a pajzsmirigy túlműködés is okozhat hajhullást
2010. márc. 23. 11:18

vagy pajzsmirigyalulműködés

ezeket meg kell nézni

3697. 9c8432d068 (válaszként erre: 3693. - 5e76004fb5)
2010. márc. 23. 11:11

Valóban itt kellene kezdeni,és ha nincs belső elváltozás,akkor jöhet a Revalid vagy a Kalcium-kovaföld kapszula.

Nekem ezek segítenek már sokadjára.

2010. márc. 23. 11:08

Kívülre:

Alpicort F és

Rising Caduta sampon + olaj

Helianthis balzsam

ampullák...

Belülre:

Revalid - napi 3x2 3 hónapig

Nekem ez vált be... hajgyógyász javasolta

3695. kori54
2010. márc. 23. 11:05
A fogorvost semmiképpen ne hagyja ki! Sőt! Illetve egy vérkép. A vashiánytól,valamilyen gyulladástól is hullhat a haj. Sok sikert!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook