Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

3814. ice kuszi (válaszként erre: 3813. - Lillacska)
2010. ápr. 8. 14:26
Köszi, akkor lehet, hogy kipróbálom. Növeszteni nem akarom, de hogy szebb legyen az állaga, az nagyon ráfér! Meg hát ugye a hullást kellene csökkenteni!:-(
3813. Lillacska (válaszként erre: 3810. - Ice kuszi)
2010. ápr. 8. 13:56
Nekem hatarozottan csokknet a hajhullasom a ricinustol mar a masodik haszalat utan es sokkal jobb allagu lett a hajam es a fejborom is valahogy szebbnek es egeszsegesebbnek tunt.
3812. ice kuszi (válaszként erre: 3811. - Zsuko84)
2010. ápr. 7. 15:28

Az a baj, hogy én nagyon idő híján vagyok, ezért iszom inkább a filterest! Bár olyan bögrém nekem is van, de még nem próbáltam, jó, hogy mondod!:-)

Én még a filterből is kiszedem a fémkapcsot, ha van benne, olyan mániás vagyok, bár gyógyteáknál szerintem egyikben sincs!:-)

3811. zsuko84 (válaszként erre: 3810. - Ice kuszi)
2010. ápr. 6. 21:59

Nem, még nem vettem. Egy hete iszom a csalán teát, és ma kezdtem el a cickafark teát. Két hét múlva kezdem a palástfüvet. Azt még nem néztem, hogy palástfűből van-e filteres, mert én eleve a kimérőset keresem. Most hogy iszom a csalánteát, számolgattam, hogy a filteresből már elfogyott volna egy doboz, a mérősből meg van még egy csomó. Pedig az előírt 1 púpozott teáskanálnyit használom. A filteres 239 Ft lett volna, ez meg 129 Ft volt. Ja, és a cickafark 350 Ft lett volna, én meg kimérőst vettem 100 Ft-ért. Egyébként vannak azok a fajta bögrék, amikhez vannak ezek az áztatós szűrős részek, meg fedő. Én azt használom, mert az porcelán, amíg azok a belelógatós teatojások fémek, és azt gyógyteákhoz nem szabad használni.

Jó, hogy eszembe juttattad a palástfüvet. Holnap be is szerzem. Addig is szokom a szagát. Remélem a cickafarknál nem rosszabb az íze. :(

3810. ice kuszi
2010. ápr. 6. 16:25

Zsuko! Vettél már palástfű teát? Ha igen, milyet? Lehet kapni filteresben is?

Még egy kérdésem lenne, hogy van-e olyan, akinek a ricinus pakolástól csökkent a hajhullása???

3809. zsuko84 (válaszként erre: 3808. - Tigris1971)
2010. ápr. 6. 13:41
Ha igyekszünk, akkor megelőzzük a kutatókat, és mi találjuk meg a dús haj titkát. :) Bár szerintem már most jobban állunk, mint ők.
3808. Tigris1971 (válaszként erre: 3807. - 5e48d37001)
2010. ápr. 6. 12:39
Hát igen,de most már mindegy.Most már ezt is tudom.Szórol szóra ugyanaz az összetétele.Röhej!Reggel azon gondolkodtam,hogy mi már többet tudunk a hajhullásról mint egynémelyik gyatrább bőrgyógyász.Sajnos.Összeraknánk a tudományunkat és nyithatnánk egy hajgyógyászati tanácsadást.
3807. 5e48d37001 (válaszként erre: 3806. - Tigris1971)
2010. ápr. 6. 12:27

ÓÓ kár,hogy nem előbb bukott ki ez a dolog.

Én onnan tudom,hogy ugyanaz a kettő,mert megkérdezte annak idelyén a bőrgyógyászom,hogy az eredetit írja fel vagy az olcsóbb generikumot.Kérdeztem mi a különbség?Mire Ő: semmi csak az ár.Tényleg 7Ezer a különbség közöttük.:S

3806. Tigris1971 (válaszként erre: 3804. - 5e48d37001)
2010. ápr. 6. 12:18
Hogy neked milyen igazad van,most nézem a kettőnek tök ugyanaz az összetétele,csak az egyik 2500,a másik meg 11000.Tiszta hülye vagyok,ennyi pénzt kidobtam az ablakon!
3805. Tigris1971 (válaszként erre: 3800. - Manneken)
2010. ápr. 6. 12:11
Úgy látom Debreceni vagy,tudok ajánlani egy nagyon jó debreceni bőrgyógyászt,van magánrendelése is,nekem úgy tűnik ő tudott segíteni.Ha érdekel priviben megírom.Egyébként nekem úgy tűnik,akkor fogják a stresszre,ha gőzük sincs mitől hullik.
3804. 5e48d37001 (válaszként erre: 3803. - Tigris1971)
2010. ápr. 6. 12:02
Én is csatlakozom,még annyit hogy Regaine olcsóbb generikuma a Neocapil,ami ugyanaz,minoxidilt tartalmaz.Ezt a 2 szert alkalmazzák leggyakrabban a férfiaknál az örökletes kopaszodás késleltetésére.
3803. Tigris1971 (válaszként erre: 3801. - Manneken)
2010. ápr. 6. 11:53
Én is csatlakoznék az előttem szólóhoz,ha a góckutatás negatív,és nyomelem és vitaminhiányt sem mutattak ki,próbálkozz regaine oldattal.Olvass utána a neten,nem olcsó de a férfiaknál nagyon jó hatással alkalmazzák férfias típusú hajhullásra.A tüneteid erre mutatnak.Szedhetsz esetleg mellé forcapil kapszulát 2x1-et.Sok sikert!
3802. zsuko84 (válaszként erre: 3800. - Manneken)
2010. ápr. 6. 11:04

Szia! Kár, hogy nem a vizsgálat előtt írtál. Megmondtuk volna, hogy felesleges pénzt kiadnod érte. És véleményem szerint a Nuskinnal is jól befürödtél. Azon kívül, hogy rohadt drága, semmivel sem jobb, mint más nagy vitamintartalmú multivitamin.

A fejtetőn és halántékon való kopaszodást androgén alopekiának nevezik. Férfiaknál ez azt jelenti, hogy a szervezetedben lévő tesztoszteront egy enzim dihidrotesztoszteronná alakítja. Ennek az enzimnek a mértéke minden férfi szervezetében más és más. Valószínűleg nálad magas. Ez a dihidrotesztoszteron a fejen hajhullást eredményez, viszont a tested többi részén kedvezően hat a szőrnövekedésre.

A hajhullást nagyon sok dolog okozhatja, ezért jól tetted, hogy kivizsgáltattad magad. De első körben érdemes szétnézned a családodban, mert a hajhullásért felelős gének örökletesek. Általában anyai ágon terjed, és főként a fiúgyerek örökli. Ez ellen a hajhullás ellen nem tudsz mit tenni, csak késleltetni tudod a folyamatot. Fontos, hogy a szervezetedben belül is minden rendbe legyen, azaz megkapd a megfelelő vitaminokat. Érdemes multivitamint szedni, de nem ezeket a gyógyszertári vackokat. Abba csak annyi vitamin van, hogy megnyugtasd a lelkiismereted, hogy te mindent megtettél. Másra nem elég. Én pl. Scietec multivitamint eszek, ami igazából sportolóknak van, de ennyi kell egy egészséges felnőtt szervezetnek. 75 kapszula 3500 Ft és napi egy szem kell. Tehát két és fél hónapra elég. Utána a fejbőröd állapotát is érdemes felmérni. Nem tudom, hogy milyen hajtípusod van. Száraz, zsíros, normál, korpás? A legrosszabb a zsíros korpa, mert az eltömíti a hajhagymákat, nem kapnak levegőt és elhalnak. Írtad, hogy 3 éve hullik nagyon a hajad. Valószínűleg sok hajhagymád már elhalt, de amikből mondjuk csak fél éve hullottak ki a hajszálak, azok még bőven feléleszthetők. Az a lényeg, hogy fordíts időt a fejbőröd ápolására. Nagyon sok férfinak ehhez nincs türelme, meg a különböző pamacsok használatát női dolognak tartja, ezért inkább beletörődik abba, hogy megkopaszodik. Ha zsíros a hajad, akkor első körben azt kéne megszüntetni. Érdemes lenne csalánszeszt venned, és azzal napi szinten minden reggel kezelni a fejbőröd. Kb. 5-6 percen keresztül körkörös mozdulatokkal, finoman masszírozd vele a fejed, mert serkenti a hajhagymákat. Én a Varga hajcseppet használtam, és elég jó volt, kevésbé zsírosodott a hajam, meg a hullás is mérséklődött. De itt már próbálták a Herbáriás csalánszeszt és az is nagyon jó. Persze eleinte intenzívebb a hajhullás, mert azok a szálak, amik már eleve elhullottak volna, az úgyis elhullik. Ezt úgy értem, hogy egy hajszál, amikor elhal az nem rögtön esik ki, hanem kb. 3 hónap múlva. Azt már megakadályozni nem tudod, de a hajhagyma működését serkenteni igen. Ezeken kívül még a gyógynövényes áztatások is nagyon hasznosak, és itt a fórumon nagyon sokan a lucerna kapszulát is nagyon dicsérik, meg a ricinusolajos pakolás is nagyon népszerű, de ezek szerintem túl macerásak már egy fiúnak, úgyhogy ha érdekel, akkor szólj, szívesen megírom, de fölöslegesen most nem körmölnék. Remélem valamennyit tudtam segíteni.

3801. manneken
2010. ápr. 5. 20:46
jah és már 3 éve h hullik a hajam, és csak felül... hátul és oldalt egyáltalán nem... felül már kevesebb mint egy harmada van még meg:(
3800. manneken
2010. ápr. 5. 20:45

Sziasztok!

Voltam egy ilyen Voll diagnosztikai állapotfelmérésen a Mamutban (teszem hozzá debreceni vagyok), elkértek 20e forintot azért h megmondják azért hullik a hajam mert stresszes vagyok..

Nem is kell mondanom h felment bennem a pumpa.. ettől lettem csak igazán stresszes h ezért - lényegében a semmiért - kellett fizetnem!

Aznap vettem még Nuskines vitamin bombát 2 hónapra elegendőt, így egy nap elment majd 50e forintom, és még a Nuskin se használt..

Kérlek mondjatok valami komplex módszert ami használhat.

21 éves srác vagyok. Voltam már különböző kezeléseken: egy belgyógyász professzor teljesen kivizsgáltatott, semmi. pajzsmirigyemmel sincs gond, fogaimmal sem, holnap megyek alsótájéki vizsgálatra:)

De sztem ott sem lesz semmi...

Kérlek segítsetek

3799. 5e48d37001 (válaszként erre: 3797. - 2a446eeaf0)
2010. ápr. 5. 18:43
Nálunk nem nagyon van erdő,viszont a temetőben rengeteg van,hát...megmondom őszintén szemezek velük,pedig tudom,hogy morbid...
3798. 2a446eeaf0 (válaszként erre: 3794. - Heni68)
2010. ápr. 5. 18:39
:-)
2010. ápr. 5. 18:38
Hali!Tegnap szedtem a mamiméknál az erdőbe csalánt egy szatyorral.Főzök belőle teát,inni meg a hajamra öblíteni vele.De lehet kipróbálom a csalánlevest is.Aki eljut erdő közelébe és van egy kis ideje szedjen csalánt igaz még most csak olyan 20-30cm,de friss és egészséges.szép estét!!!!
3796. 5e48d37001 (válaszként erre: 3794. - Heni68)
2010. ápr. 5. 18:33
Miért nem reggel írtad..a francba,pedig szuper ötlet:-)Na majd'jövőre bevetjük a különleges tápoldatott a kölni helyett:-)
3795. 5e48d37001 (válaszként erre: 3793. - Darcy73)
2010. ápr. 5. 18:31
3 pasi locsolt meg,de ebből 2 a kezemre fújta 1 pedig a ruhámra.:-)Bár Ők tudják,hogy hajmániás vagyok,nem is próbálkoztak hajra fújási kísérlettel:-)
3794. Heni68 (válaszként erre: 3793. - Darcy73)
2010. ápr. 5. 14:48
Hát igen, készítsük elő a bánfi hajszeszt, és azzal öntsenek nyakon a kölni helyett :D
3793. Darcy73
2010. ápr. 5. 08:42

Én is kellemes ünnepeket kívánok!Dús hajjal!

Erről jut eszembe!Ha vki véletlen a büdös kölnijét a hajatokra akarná önteni,ne engedjétek!!Mi anno tesómmal jártnk úgy,hogy egy ismerős vmi régi vacakkal locsolt a fejünkre.Utána csupa folt lett a fejbőrünk,meg viszketett.De sztem semmiképp nem a fejbőrre való a kölni,főleg ilyen hullóshajúaknak mint mi.

2010. ápr. 5. 08:12

Sziasztok Lányok!

Nagyon jókat írtok, Darcy így igaz...a civilizáció a technika villámgyors fejlődése, a stressz, a rohanó életmód és még sorolhatnám...De hát ez van, a lakatlan szigetre én is beneveznék, szóljatok ha indultok:-)

Kívánok mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket és szép dús hajat:-)

3791. zsuko84 (válaszként erre: 3790. - Darcy73)
2010. ápr. 4. 20:03

Igen, már én is gondolkodtam, hogy elköltözöm egy lakatlan szigetre. :)

Nálam az a baj, hogy ez a világ teljesen megfertőzött engem. Azért össze tudnék úgy állítani étrendet, hogy csupa egészséges cuccot egyek, de a csoki a mindenem. :( Meg én pesti vagyok, és itt már hiába mész a piacra, az öreg nénik eltűntek. Ugyanazokat a vackokat kapod, mint a hipermarketekben. :( Kertem meg nincs, hogy termesszek.

3790. Darcy73 (válaszként erre: 3789. - Zsuko84)
2010. ápr. 4. 13:51

Én is azt szoktam mondani,hogy akkor nem stresszelnék ha elvonulnák a világ végére remetének.Néha meg is tenném,komolyan! :)

De a szeretteimmel együtt!

Biokaja:tényleg drága,de néha belefér.Figyelem a leárazásokat,általában olyankor szoktam venni ilyesmit.(De van pl.a bio citrom,ez nem drága,sütibe csak ezt teszem.A hagyomásnak csupa méreg a héja,nem is tudod lemosni.)Még annyit tudok tenni,hogy általában öreg néniktől vásárolok a piacon-kisvárosban lakom-abban nincs annyi vacak.Meg vannak dolgok amiket szinte sosem veszünk:pl.chips,felvágott,csupa "E" betűs cuccok.(üdítők,színes cukorkák,tartós kenyerek,sütik stb...)

3789. zsuko84
2010. ápr. 4. 13:41
Én azt bírom,amikor az ember elmegy orvoshoz, és az a tanácsa, hogy ne stresszeljen. Ezt a hülyeséget! Ki engedheti meg magának azt hogy ne stresszeljen? Meg, ha próbálnál egészségesen táplálkozni, az manapság már luxus. A bio kaják 5-ször annyiba kerülnek, mint a többi. Ki engedhti ezt meg magának manapság? :(
3788. Darcy73 (válaszként erre: 3787. - 5e48d37001)
2010. ápr. 4. 08:55

Egyetértek!

A stresszt meg hírből sem ismerték,pedig sokat dolgoztak.De az idejüket ők osztották be!Reggel kimentek kapálni,aztán délben ettek és kicsit pihentek.Néha még kinn is szültek a földeken az asszonyok,ha éppen ott jött el az ideje.A Nappal keltek és pihentek le télen-nyáron,és rengeteget voltak a friss levegőn,mozogtak.

Ehhez képest ma pl. én reggel 8-este 5-6ig ülök a rohadt monitor előtt.Nem mozgok,mert mire hazaérek azt sem tudom mihez fogjak,nemhogy tornázgassak!Aztán ha van időm napközben 10 perc alatt belapátolok vmi kajafélét.Friss levegő?Jó kis "Ólomdús"!Azt szívom be,amíg hazagyalogolok,vagy biciklizek.Néha el tudunk menni hétvégén kirándulni,ha épp a párom nem dolgozik,vagy nem szakad az eső.(Mert ugye mindig hétvégén esik!!!)

Szóval nem így szeretnék élni,de nem sok választásom van. :(

Ja és a munkám sem stresszes ám!Á,dehogy!Egy bankban vagyok főpénztáros.Naponta milliok mennek át a kezeim között,nagyon észnél kell lenni.Plusz hülye ember is téved be bőven. :(

A természetgyógyászom mondta,hogy az ember nem erre az életmódra lett megalkotva,hanem arra ahogyan nagyanyáink éltek.Sok mozgás,friss levegő és tápanyagokban,vitaminokban gazdag táplálkozás.Na ehhez képest amit ma eszünk!

Egy kutatás szerint 1db 1980-ban termelt paradicsomban (magyar!!!),20x annyi vitamin volt,mint egy maiban.(Gödöllői Egyetem hivatalos kutatása!)Szeritetek miét is van annyi bajunk?!

3787. 5e48d37001 (válaszként erre: 3785. - Fáradt*)
2010. ápr. 4. 08:15

Én is úgy gondolom a haj elsősorban genetika,csak extrém esetekben kavar be a nem megfelelő táplálkozás.

DE azért nagyanyáink idjében,nem voltam mesterséseg színezők,ízfokozók,nem voltak agyon cukrozott termékek,örültek ha egyáltalán sikerült hozzájutniuk 1 kis zsák cukorhoz,megengedtek belőle 1-1 kis kanállal a teába.

Nem voltak génkezelt és agyon vegyszerezett zöldségek,gyümölcsök,a kukacos részt kivágták ,vagy éppen nem törődve vele klukacostul ették meg.

A tyúkok nem hallisztből készült tápot ettek és még sorolhatnánk.

A nagymamáim ha élnének 102 évesek lennének.Késői gyerek vagyok,a nagyim már 80 felett volt és sokat mesélt az életülről,hogy étkeztek mivel mostak hajat..stb.teljesen más volt ,egészségesebb az ő életük..

3786. ice kuszi (válaszként erre: 3785. - Fáradt*)
2010. ápr. 4. 08:05
Szerintem nagyon is van hozzá köze a táplálkozásnak, a környezetszennyezésnek, a sok méregnek, ami a szervezetünkbe kerül. Persze nem mindegy, hogy kinek a hajhagymái mire érzékenyek! De jobb bele sem gondolni ezekbe a dolgokba...:-(
3785. Fáradt*
2010. ápr. 4. 06:18
Visszagondolok kedves nagymamámra...Kar vastagságú hajfonata volt,és csigába volt tekerve a tarkóján,és erős egészséges volt,...és nem evett semmi különöst.A másik mamám szintén vastag hajfonattal büszkélkedett(aj,de jó lenne az nekem!!)ő a jó magyar kajákat ette..Szerintem nincs köze a hajhoz az evésnek.Persze a festést hírből sem ismerték,és azt hiszem más különlegességeket sem. De én hogy nem örököltem ezeket a tulajdonságokat,hamár anyáról lányára száll a hajhelyzet?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook