Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Szió!
Olvasója vagyok a naplódnak,nagyon szeretem:)
Láttam a fotód,szerintem dúsúlt a 3 évvel ezelőtti képhez képest.Dúsabbnak tűnik.Nálam is így van az egyik halántékomnál szinte alig van haj a balnál meg normál mennyiség,mindenesetre jóval több.Szerintem ez genetikai lehet:S
köszönöm, hogy leirtad, hogy csinálod!! a tojás sárgája miért kell? Tettem fel egy képet a fogyis, hajas naplómba, kérlek nézd meg..szerinted itt miért nem nő 3 éve?? nagyon elkeseredtem!!!mit csináljak??
puszi és köszikee
ui. amúgy én heti 2× kenem rá és egész éjszaka rajta van, zacsi+kötött sapival alszom!!
Szia Berka már rég jártál itt, bár én is :)!
Mi újság veled? Milyen a hajad?
Étkezéssel hogy állsz? Abbahagytad végleg az biorezo-s cuccokat?
Igen a legtöbb samponban van, ez a baj, nagyon nehéz olyat találni amiben nincs de nem lehetetlen, organicmission termékei nagyon jók, illetve dr hauska. Ezek nem olcsók, de nagyon sokáig kitartanak ( nekem fél év) , és így szinte ugyanott vagy.
De a legjobb sls mentes sampon a tojás :))
Én ma pl kipróbálam, egy egész tojásba tettem fél citrom levét, pár csepp rozmaring és levendula illóolaj, utána használtam egy kis balzsmot ( ez is organicmission-s termék) és nagyon jó lett tőle a hajam, selymes és tartása is van.
A citrom a legjobb zsíroldó. Bár vigyázni kell vele mert nagyobb mennyiségben viszont szárít.
Ha gondoljátok próbáljátok ki.
Jó éjt mindenkinek!
trixi, te javasoltad nekem, hogy nézzek utána ennek a szőrtüsző atkának??? most olvasom én is, h a rosacea -hoz is lehet köze.... áááá
és trixi néven is te írtál a másik blogba? a hajhullás elleni szerekről.. Most válaszoltam rá ott., de akkor látom, idetaláltál :)
milyen cég ez? milyen szerekkel kezelik? a thai chulee-ra gondolsz, ugye? hát, arról sem sok jót olvastam, de ez az atka - ügy elgondolkodtat, mert van rosaceám....
szia én utána néztem ennek az sls témának...
de szinte nincs olyan sampon amiben nincs....ű
vagy csak rendelhető a neten
nem semmi:)
Sziasztok Lányok!
Remélem mindenki jól van és sikeresen elindult a hajdúsulás útján.
Többen kérdezitek, ezért leírom a csalános gyógynővényes hajáztatást, hogy mindenki megtudja csinálni.
Jön a tavasz, lehet szedni a gyógynővényeket:-) Olcsó, hatékony, egészséges, nincsenek benne kemikáliák és mesterséges szarok!!
Csalán, levendula, rozmaring, körömvirág, kamilla ezeket leforrázom kb. 1,5-2 liter vizzel a hajmosás előtti napon. Tehát ázik 24 órát vagy többet. Hajmosás előtt leszűröm, jól kinyomkodom a nővényeket, hogy minnél több hatóanyag a vízbe kerüljön és megmelegítem, majd lavorba öntöm és ebben áztatom a hajam, fejtetőm, fejbőröm közvetlen hajmosás után. Csak Revalid sampont használok. Úgy csináljátok, hogy belehajoltok a lavorba és "nyomjátok" a fejtetőtöket a lavor aljához, így a kritikus területen fokozódik a vérellátás.
Én jó 5 percig szoktam, mert tovább nem bírja a derekam. De ha ti tovább tudjátok csinálni az csak jobb, célravezetőbb és hatékonyabb.
A mennyiség: a csalán domináljon, az legyen a legtöbb. kb. 2 marék, a körömvirág félmarék, a levendula és a rozmarig fél-fél szál és a kamilla 1-2 filter. Amikor leszűrítek barnás-zöldes színű vizet kaptok.
Én augusztus óta, tehát 8 hónapja csinálom heti 2 x, minden hajmosáskor és nem merem abbahagyni:-)
5 hónapig szedtem hajgyógyszereket (Revalid, HairClinic, Forcapil, A vit, E. vit Cink...ezeket egyszerre!!!!! - és fokozatossan hagytam el őket. Karácsony óta (3 hónapja) nem szedek semmit, csak ezt használom és a Varga hajcseppet, de ha ez az üveg elfogy akkor ezt is abbahagyom és csak a csalános áztatás marad.
5 hónapja nem hullik a hajam és visszasűrűsödött. Őszintén ajánlom mindenkinek, nagy türelem kell és idő. Ismétlem: nem drága, erdőn-mezőn magatok is begyűjthetitek, nyilván a friss gyógynővény a leghatékonyabb, de szárított formában is lehet kapni, gyógynővényboltokban, drogériákban, patikákban.
Sajnos nem voltam tisztában az SLS témával.Beírtam a Googléba.Megdöbbentem.Már nem is csodálkozom,hogy mindig beteg vagyok,és nincs már hajam.
Sajnos nem nagyon tudunk tenni ellene,vagy ha mégis,már késő!Talán az unokáink már másként élnek majd.
Ez pedig nem igaz. Én olyan szappant és sampont használok amiben nincs sls meg egyéb más káros anyag sem. Pontosan az a baj, hogy annyira tisztít az sls hogy a bőr védő rétegét teljesen lemossa ezért lesz száraz, vékony, ráncosodó.
De mindenki döntse el maga hogy mit használ, mi jó neki és mi nem. Én nem használom és kész!!
Én csak segíteni akartam, jó lenne ha nem hurrogna le senki!!!
mindenki leszolja a sls-t de azt tudnotok kell hogy ez nem más mint szappan. és ha ez nincs benne akkkor mi tisztitson??ha az ember agya állandoan azon jár hogy mi káros akkor mikor él??
jaj istenem akkor már enni sem lenne szabad sőt reggel felkelni sem:)
Szia!
Én is használtam rising sampont meg még kb az összes hajpakoltást, tonikot mindent. Nekem ez volt a második legjobb cucc amit használtam.
Nekem főleg a pakolás volt nagyon jó és caduta tonik. De hát nagyon drága és én is abbahagytam, annyit nem javult a helyzet hogy folytassam.
Meg a samponban sodium lauryl sulfát van, és rájöttem hogy amibe az van az nagyon szárítja a bőröm. De egyébként én is hígítva használtam. Most csalános samponnal mosok hajat de azt is hígitva. Illetve tojás-ricinus hajpakolást, amitől nagyon jó tartása van a hajamnak.De nem nagyon akar dúsulni :(. Ez azért jóval olcsóbb. Bár a sampon nem olcsó, de kb fél évig elég, úgyhogy megéri. Ha érdekel írj priviben és elmondom hol vettem.
De ha téged nem zavar az SLS akkor szerintem a rising nagyon jó, mert azért van benne hatóanyag.
Sok sikert!
Sziasztok!
Az ILZSU hajnövesztőt próbálta már valaki?
Vélemény, tapasztalat?
Sziasztok!
Köszönöm, hogy megírtad a véleményed ezzel a samponnal kapcsolatban corivica!
Gondolkozom rajta, hogy megveszem, de igazából már annyira megterheli ez a hajhullás mizéria a költségvetésemet, hogy már azt is nagyon meggondolom, hogy azt a pár ezret mire költsem...
Most egy ökonet-es hajhullás elleni sampont használok, és ezt a diétával+a bogyókkal kiegészítve úgy érzem csökkent a hajhullásom...
Van sok új babahajam is, és már az a kevés ami hullik mind a hosszabbak közül van
( Hajgyógyász mondta, hogy ami már a megoldott probléma következtében életképtelen lett az 3 hónapon belül kipereg -> ők már ezek a hajszálak remélem) :) úgy veszem észre.
(mert eddig hullott minden kicsi/nagy tömérdek)
Az ökönet-es sampont viszont a fejbőröm nem bírja, az orvosom mondta, hogy hígítsam de már majdnem vízzel mosom úgymond a hajam és még mindig...
Most dúsítok ezerrel...
Nem merem elkiabálni, vannak még gondok de talán túl leszek ezen a hajhullás dolgon, és csak egy rossz emlék marad...
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata a Rising nevezetű samponnal???
Most nekem ezt ajánlották...
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy tudna-e valaki nekem tanácsolni egy jó trichológust / hajdokit Budapesten?
Lécci privát üzenetet küldjetek, mert sajna nincs időm a fórumot végig böngészni. Köszi Kende
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!