Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Szia!
Nagyon szuper,hogy visszasűrűsödött a hajad.
Nekem valaki azt írta priviben,hogy egyedül a Hennától nőtt vissza a haja.Ez az egy vállt be az összes csodaszer közül,pedig ez hajszinező,és mégis...
Szia! Én még nem használtam, de most ismerkedem a témával. Tigris a szakértő ebben, Ő használja már régóta. Az a jó benne, hogy nem káros. Teljesen ammónia mentes. Sőt, a henna még jót is tesz a hajnak. Puhává és fényessé varázsolja. Sok színben kapható, és csak bioboltokban, vagy neten is rendelhetsz. Az ára elég húzós. 2200 és 2900 Ft között láttam eddig. Ha hosszabb a hajad, akkor ráadásul két adag kell (vagy 3). És az a jó benne, hogy nem lenő, hanem kikopik.
Tigris, légyszi írd már meg még egyszer, hogy Te pontosan melyiket használod! :)
Hali Lányok!
Mi ez a henna? Hajfesték és nem káros? Milyen szinekben kapható? Nekünk is jó, akik hajproblémával küzdenek/küzdöttek? Nekem megállt a hajhullásom és vissza is sűrűsödött, viszont sok az őszhajszál és kipróbálnám ha nem hullana megint és nem lenne káros. Mert ha csak a gyanúárnyéka felmerül, hogy megint hullani kezd akkor inkább hagyom:-)
Köszi a válaszokat:-)
Egyébként mostanában én plakátokon is láttam a Maria Treben könyvet. Valamelyik újság hirdeti kedvezményes kiadványként 450 Ft-ért. De, ha megvan a Mamádnak, akkor mindenképp vedd kölcsön, mert nagyon hasznos. :)
Igen, én minden hajmosásnál csinálok ricinusos pakolást, ezért nem mindegy, hogy 3 naponta vagy csak 5 naponta mosok hajat.
Ez a kecsketej szappan azért jó, mert nem szárít. És tényleg nem szárít, mert nem viszket a fejem. :) Balzsamként meg a Gliss Kur tápláló olajos balzsamját használom, de én ezt is felturbózom. :) Rakok bele 10 csepp Avokado olajat, 10 csepp Jojoba olajat és pár csepp búzacsíra olajat, mert az Avokado olaj gyorsan avasodik, és a búzacsíra megakadályozza. Jól összerázom a flakonba, és hajmosás végén ezt használom, persze csak a hajvégekre. Egyébként most váll alá érő hajam van. Ősszel még majdnem derékig érő volt, csak annyira hullott, hogy levágattam. :( Mondjuk gyorsan nő, úgyhogy nyár végére már megint szép hosszú lesz.
Most mar ertem,nem tudtam,hogy minden mosasnal hasznalsz ricinusos pakolast is.En csak hetvegen,mert ilyenkor van csak idom ra.Milyen balszamot hasznalsz?De azt csak a hajvegekre ugye?Es milyen hosszu hajad van?A szappantol milyen lett a hajad,nem volt tul szaraz?
Rakerestem a Maria Treben konyvre es nekem nagyon ismeros,tuti lattam mar valahol,ugy remlik a nagymamnal.Majd ha megyek hozza megkeresem es elkerem tole :))
Nekem azért baj, hogy csak 3 napot bír a hajam, mert nálam a hajmosás külön rituálé. Először jön a ricinusos pakolás (amit most 1 hónapig szüneteltettem, de tegnap este újra kezdtem), aztán hajmosás, aztán a balzsamot rajta hagyom 5 percig, hogy a hajvégem ne legyen olyan száraz, és most elkezdtem a csalános, mezei zsurlós áztatást is. Így nekem ez kb. másfél óra szárítás nélkül. :( És jobb lenne, ha csak 5-6 naponta kéne ez a tortúra. De egyébként, ha nem zsírosodna a hajam, lehet, hogy akkor is megmosnám heti kétszer, mert így 3 nap után is olyan fekete lé szokott kijönni, hogy rémisztő. Gondolom a "friss, tiszta" pesti levegőből kerül a hajamra.
A csalán receptet a Maria Treben könyvben olvastam. Nagyon hasznos infók vannak benne. Már nagyon várom, hogy legyen napsütés, mert már borzasztó kíváncsi vagyok erre a csalánszeszre. :)
Ezt a receptet,pont most olvastam Maria Treben könyvében.A kedcvenc könyvem:-)
A gabonapálinka Whisky?Ezt soha nem tudtam,azt hittem,hogy a Gin az.Nekünk gyümölcspálinkánk van otthon,de gondolom az nem jó rá.:-(
Amugy nem teljesen ertem,miert baj az ha mondjuk 3 napot bir ki a haj,es utana meg kell mosni.Nekem is ennyit bir ki.Es az ismeroseim nagy reszenek is,es ok egyatalan nem latnak gondot benne.En probaltam mar kesleltetni a mosast,de csak viszketes meg hajhullas lett belole.Inkabb gyakrabban megmosom,hogy ezt elkeruljem :) Neha azt olvasom nem jo gyakran hajat mosni,neha meg azt,hogy akar naponta is lehet.Na most akkor mi az igazsag? :)
De jol hagnzik az a csalanszesz recept,ezt hol talaltad? Tuti nem rontod el,csak a napocskat kell megvarni meg :)
Szia! Elsőre nekem is ez volt a tapasztalatom. Néztem, hogy mitől lett ilyen korpás a fejem, aztán rájöttem, hogy tényleg fellazítja a letapadt korpát. A viszketés miatt ne aggódj, idővel az is el fog múlni.
Én is ebben bízom, hogy a hajam majd meghálálja a törődést. :) A kecsketej szappan nagyon jó, igaz még csak egyszer mostam vele hajat. Elég nehéz volt vele beszappanozni a fejem, mivel nem habzik rendesen. De ez jó, mert azt jelenti, hogy nincs tele mindenféle vegyi anyaggal. A hátulütő, hogy újra csak 3 napot bírt most ki a hajam. Szombaton reggel mostam, és ma este már megint kell. :( De ezt majd a csalánszesszel megoldom. Azt úgy fogom készíteni, hogy szedek csalángyökeret, jó sokat, azt letörölgetem, apróra felvágom, beleteszem egy befőttes üvegbe, és felöntöm 38-40%-os gabonapálinkával (whisky). Bezárom az üveget, és 2 hétre meleg helyre teszem, ami nálam a tűző nap lesz. Na, ez az ami miatt még nincs kész. Hol volt még idén 2 héten keresztül tűző nap..... Ezzel akarom heti 1-2 alkalommal bekenni a fejbőröm. Így legalább tuti biztos lehetek, hogy nincs benne káros anyag. Még soha nem próbáltam ilyet készíteni, remélem nem rontom el. :)
En meg most a hetvegen festettem meg hennaval a hajamat.
Nagyon tetszik a szine. Nem az a mu szin hanem egy szep voroses arnyalat. Meg az oszeket is befogta szerencsere es nem ut el az eredeti hajszinemtol, ugyhogy nem fog nagyon latszani a lenoves sem.
Amugy a ricinust en is hasznaltam 2 honapon at es nagyon jo hajam allaga tole. Sokkat kevesebb a korpa es nem is hull mar olyan extrem modra mind elotte.
volt vagy 2-3 het szunetem de ujrakezdem mert hianyzik.:))
Szia,szombaton csinaltam egy ricinus+tojassargaja+egy pici konyak pakolast,kb.egy orat volt a hajamon mert tobb idom sajnos nem volt,de mikor lemostam majdnem elajultam..Eloszor nagyon megijedtem,mert tele volt a hajam korpaval,de jo nagy darabokkal is.Aztan rajottem,hogy ez szuper,hiszen fellazitotta a korpat,ami eddig a fejboromhoz tapadt.Szoval en nagyon elegedett vagyok :) A viszketes meg nem szunt de,de biztos csak ido kell neki :)
Hat te csupa csupa jo dolgot hasznalsz,meg is fogja halalni a hajad tutira! :) Es hogy keszited a csalanszeszt?Es milyen volt a hajad mosas utan,bevalt a szappan?
SZIASZOK AZÉRT IROK H TAPASZTALATAIMAT LEIRJAM IDE.
BESZINEZEM A HAJAM HENNA SZINEZO VEL NEM POR, HANEM SZINEZŐ--PPD PEROXID AMMONIA MENTES-MÁSFÉL ORA A HATOIDO ILLLATA SZUPER.
MIKOR LEMOSTAM: "ILYEN SELYMES MÉG SOHA NEM VOLT FESTÉS UTÁN..SE BALZSAM SE SAMPONT NEM RAKTAM RÁ.AHOGY MOSTAM LE ÉREZTEM HOGY OLYAN MINT A SELYEM.
NAGYON JO KOSZI ZSUKO!
ÉS AMI A LEGFONTOSABB A PPD!MERT ETTOL HULLIK AZ EMBER LÁNYÁNAK A HAJA.ERRE ALLERGIÁS A LEGTOBB FEJBOR IS.
HENNA COLOR AZT HISZEM EZ VOLT A DOBOZON .ZÖLD DOBOZ. AZ ÉN HAJAMRA KETTŐ KELLETT- IGY KÉTSZER2200 FT VOLT.
JA ÉS 10 HAJMOSÁSIG TART. SZOVAL NEM JÁROK UGY MINT A FOS CASTINGG AL, AMIRE RÁVOLT IRVA HOGY SZINEZO ÉS MÁR EGY ÉVE NEM JOTT KI.É
A SZINE SZÉP LETT ÉN FEKETÉSBARNÁRA KENTEM RÁ ÉS SZÉP PADLIZSÁN LETT..DE OLYEN JO HOGY MINDENKI MONDJA MILYEN FÉNYES ÉS HOGY MIT TETTEM RÁ???:p
Szerintem gyorsabban fogy mint a sima szappan.
Max 3 hét alatt elfogy. De én nagyon imádom:)
Gyógynövényboltban lehet beszerezni, vagy a neten is tudsz rendelni, sövénykúti kecsketejsavós szappan a neve.
Jó éjt!
Hű, már nagyon kíváncsi vagyok. Akkor nekem extra mód kell vigyáznom, mert nekem a sima szappan is állandóan kicsúszik a kezemből. :) Igazad van, kipróbálom rendesen zuhanyzásnál is. Ártani nem árt. Te mióta használod? És mennyi időre elég? Gyorsabban fogy, mint egy sima szappan?
A hajmosásos eredményről holnap beszámolok. :)
Sziasztok!
Zsuko, ne csak a hajad mosd vele hanem az egész tested mindenhol, nagyon szuper ez a szappan :)
Hajon még nem próbáltam, kíváncsi vagyok neked milyen lesz :) Írd meg mindenképp :)
Nem tudom használtad e már, de készülj fel hogy nagyon csúszik, nekem folyton kicsúszik a kezemből, mert annyira puha, lágy ....jajj én nagyon imádom :))
Persze, nyugodtan használhatod a ricinusolajos pakolást zsíros korpa esetén is. Nem fog jobban zsírosodni tőle a hajad, és a korpát is fellazítja. Nekem megszüntette a viszketésemet. Most már sajna 1 hónapja nem használtam ricinusos pakolást, mert a hajmosásokra mindig úgy került sor, hogy nem volt idő a ricinusra, és érzem is a hiányát. A hajam fénytelen és a hajvégeim kiszáradtak. Meg vakaródzok, mint egy bolhás kutyus. :)
Én hajhullás ellen eddig multivitamint ettem, vasat, használtam a ricinusos pakolást és ősszel Varga hajcseppeztem is. A vitaminokat most abba kellett hagynom, meg a vasat is sajnos, mert a gyomrom fájt a filmbevonattól. Most írt a dokim új vasat, azt kezdem el. Elkezdtem csinálni egy 4 hetes csalán méregtelenítő kúrát. Iszom a cickafark teát, és a palástfüvet is fogom, hogy rendbe tegye a hormonháztartásomat. Saját készítésű csalánszeszt készítek, amihez már csak a csalánt kell beszereznem. Valószínű jövő hét végén egy túra keretében szedek egy nagy szatyorral. :) Ezen kívül teljesen allergén mentes "sampont" vettem. Sövénykúti kecsketejsavó háziszappannal fogom holnaptól mosni a hajam. Csak 4 összetevője van, és teljesen illatanyag és tartósítószer mentes. E mellé fogok csalános, mezei zsurlós hajáztatást csinálni. A csalán a zsírosodásra jó, a mezei zsurló meg a korpa ellen.
Koszi,mar megvettem a Vichyt,de eddig csak egyszer probaltam szoval meg nem tudok velemenyt mondani :)Nagyon remelem segiteni fog.6 naponta hajat mosni nagyon jo lenne:)) Most 2-3 naponta mosom,de volt mar ugy is,hogy naponta megmostam mert annyira viszketett a fejborom.Es ez segitett.Mult heten otthon voltam de sok volt a munka,nem volt idom hajat sem mosni,majdnem egy hetig,aztan mikor megmostam eleg sok kihulott,ezert felek kiserletezni ezen a teren :(
Es te amugy mit hasznalsz hajhullas ellen? 80 evesen en is elturnem mar hogy nincs dus hajam :) De 26 evesen meg nagyon korai :( Szerinted ha valoszinuleg zsiros korpam van,csinalhatok ricinus pakolast?Mar lassan egy honapja nem csinaltam,nem mertem,de hianyzik,mert jo volt a hajam tole meg gyorsan is nolt.
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!