Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

3574. Tigris1971 (válaszként erre: 3573. - Zsuko84)
2010. márc. 10. 12:53
Szívesen,de ez csak egy tipp volt.Ha esetleg elmész,csináltathatnál belső élősködő vizsgálatot is,azt is a székletből mutatják ki.Nálam a hajhullás kapcsán azt is megnézték.
3573. zsuko84 (válaszként erre: 3571. - Tigris1971)
2010. márc. 10. 12:47
Ja! És köszi a tippet!
3572. zsuko84 (válaszként erre: 3571. - Tigris1971)
2010. márc. 10. 12:46
Hm! Jó ötlet. Akkor ezért kérdezte a doki, hogy szokott-e szorulásom lenni. Mert gondolom attól kialakulhat belső aranyér. Még nem voltam székletvizsgálaton. De gondolom ezek után el fog küldeni.
3571. Tigris1971 (válaszként erre: 3570. - Zsuko84)
2010. márc. 10. 11:32
Esetleg belső aranyér?Székletvizsgálaton voltál már?A vastableeta miatt a színe gondolom neked is elszíneződik így nem látható benne az esetleges vér.
3570. zsuko84
2010. márc. 10. 11:21
Sziasztok! Dudorkának megígértem, hogy megírom a vérképem eredményeit. Gondoltam feldobom ide az oldalra. Hétfőn voltam ellenőriztetni a vasamat. Októberben voltam vérvételen, és ott kiderült, hogy a vasam 6,4. A normál érték 8 és 25 között van. Hajhullásosoknál inkább a felső határon kell lennie. Azóta szedek Neo-Ferro-Folgammát. Meg a multivitaminomban is van vas. Így napi 92 mg vasat szedek már több, mit 3 hónapja. Erre a mai vérképem eredménye: 2,7. Na, erre mondjatok valami okosat! Nemhogy felfele ment a vasam, de még csökkent is. Az orvosomnak is kerekedtek a szemei. Azt mondta, hogy a vasraktáraim teljesen rendben vannak. Nem érti, hogy mi lehet. Kérdezte, hogy szoktam-e erősen vérezni. De mondtam, hogy nem, csak ez a közti vérzéses problémám van. Arra Norcolutot szedek, de semmit nem ér. Mondta, hogy inkább cickafark teázzak. Ő is ilyen gyógynövény párti. :)Aztán kérdezte, hogy szokott-e szorulásom lenni, de az sincs. Van valakinek ötlete, hogy mi a fenétől lehet, hogy a vasam csökken attól függetlenül, hogy rengeteg vasat tömök magamba? Anonima esetleg? Találkoztál már ilyennel? Mondjatok valami okosat, kérlek!!!
3569. zsuko84 (válaszként erre: 3565. - Little-girl)
2010. márc. 10. 09:49
Szívesen! :) Szerintem, amit Anonima írt az jó lesz. Ő már nagyon jártas ezekben a dolgokban. Lehet, hogy az Elevittel kéne kezdened, mert abba tényleg rendesen van vas. Igaz, hogy az terhesvitamin, de kit érdekel. Abba legalább raknak anyagot, nem csak csöpögtetnek bele mindenből egy picit. Ha meg esetleg szorulásod lesz tőle, akkor felezd meg az adagot. Bár én napi 92 mg vasat eszem, de nekem sincs szorulásom tőle. :)
3568. 5e48d37001 (válaszként erre: 3563. - Zsuko84)
2010. márc. 10. 08:23
Az élet igazsságtalan,rengeteg haja van,és levágatja fél centisre.
3567. 5e48d37001 (válaszként erre: 3564. - Sysy66)
2010. márc. 10. 08:22
Sajnos nem,kisebesedik a fejbőröm tőle,és doki szerint ha hegesedve gyógfyul elzáródik a hajkivezető nyílás soha nem nő haj azon a részen,de a páromnak semmi baja nincs bármennyit kenhetünk rá.
3566. 5e48d37001 (válaszként erre: 3565. - Little-girl)
2010. márc. 10. 08:21
Én tudok egyet,Dm-be lehet kapni 40 darabos,14 mg vas van benne,van még mellette folsav és c vitamin,valamint b12 vitamin is.Nem drága.Az összes multivitamin csupán csak 4 mg vasat tartalmazz,ez molyfing szerintem.Vagy az Elevit terhességi vitamin az ami 60mg vasat tartalmaz,de ez egyeseknél székrekedést okozz,bár nekem ilyen jellegű problémám nincs vele.
3565. little-girl (válaszként erre: 3559. - Zsuko84)
2010. márc. 9. 23:40
Koszonom a szepen :) A teakat mar meg is vettem,epp a ciklusom elejen vagyok igy kezdem a cickafarkkal.Vervetelre is elmegyek majd,de most nem lehet,rengeteg munkank van,nem tudok szabadulni sajnos.Herbaria csalanszeszem van,ugyanaz ami Faradtnak,azt is hasznalni fogom.Es akkor meg valami vastartalmu vitamint kene szereznem,esetleg tudsz valami jot? :)Probalok pozitivan hozzaalni a dologhoz,de azert neha nagyon nehez.De igyekszem! :)
3564. sysy66 (válaszként erre: 3560. - 5e48d37001)
2010. márc. 9. 22:57

nem birta a hajad a szalilsavas fejbortissztitot?

én sem mindig akarom használni csak alkalmanként

vki azt irta egy másik forumon hogy a zsiros korpát egy gomba okozza..és hogy ő ezért teafaolajat rak a samponjába

3563. zsuko84 (válaszként erre: 3562. - 5e48d37001)
2010. márc. 9. 21:31
Uh! Bár még nem láttam a párod haját, de már most kezdem irigyelni. Tisztára, mint az én párom. Kb. 5 embernek lehetne parókát csinálni az Ő hajából. Mindig azzal nyugtat, hogy ne izguljak, majd, ha nekem már nem lesz, akkor ad az övéből. :)
3562. 5e48d37001 (válaszként erre: 3561. - Zsuko84)
2010. márc. 9. 18:10

:-)Jó az ötlet kipróbálom:-)De milyen hajhullás elleni szer jöhet szóba egy olyan férfinak akinek egy hajkivezető nyílásából 5 hajszál is kinő?

Jó kis feladvány:-)

3561. zsuko84 (válaszként erre: 3560. - 5e48d37001)
2010. márc. 9. 18:06
Ez se semmi. Te szeretnéd dúsítani a hajad, erre a párod hajmennyisége triplázódik meg. Lehet, hogy taktikát kéne váltanod. Próbálj a párodnak keríteni megoldást hajhullás ellen, és a Te bajod fog megoldódni. :)
3560. 5e48d37001 (válaszként erre: 3555. - Sysy66)
2010. márc. 9. 17:30
Amibe szalicil van tényleg nullára redukálja a korpát.1x kentem le vele a fejem fél éve azóta gramm korpám sincs,a páromnak havonta 1x kenem le ,neki megtriplázódott a hajmennyisége és a korpája is letakarodott,egész kéreg volt a fején előtte.Sajnos az Én bőröm nem bírja ezt a szert.
3559. zsuko84 (válaszként erre: 3558. - Little-girl)
2010. márc. 9. 14:52

Így már sokkal tisztább a kép. Elég sokan panaszkodtak, hogy a fogamzásgátló abbahagyásával nagyon elkezdett hullani a hajuk. Nekem előtte és közben is hullott a hajam, de más hormonális problémám az lett az abbahagyásától. Ha tényleg a tabletta befejezése idézte elő nálad, akkor ez hormonális dolog. Arra érdemes lenne kipróbálnod a cickafark és a palástfű teát. Kerkira már használja egy ideje a cickafark teát, és nagyon jókat írt róla. Én még nem iszom, áprilisban kezdek majd neki. Azt hiszem úgy kell inni, hogy a 28 napos ciklus első 14 napjában a cickafark teát kell inni (napi 1 csésze), a második 14 napban pedig a palástfű teát (napi 1 csésze). Vitamint is szedj mindenképp, mert az kell a szervezetnek is. Azért kérdeztem, hogy vérvételen voltál-e, mert nekem így 7 év után kiderült, hogy a vasam kevés. Mióta szedek vasat azóta végre sokat javult a helyzet. Most már nem marékszámra jönnek ki a hajszálaim. Ezért lenne érdemes csináltatnod egy vérképet, hogy legalább ezt megtudd, hogy rendben van e. Külső használatra meg mindenképp valami csalánszeszt használj. Nekem speciel a Bánfi nem sokat ért. A Varga hajcsepp jó volt, de drága. Fáradt* a Herbária féle csalánszeszt permetezi minden nap a fejbőrére, és Ő nagyon elégedett vele. És tényleg sűrűsödött is tőle a haja. És egy flakon 650 Ft körül van.

Összegezve: cickafark tea, palástfű tea, vastartalmú vitamin és valamelyik csalánszesz. Én ezeket próbálnám ki a helyedbe. Ja, és a legfontosabb: ne keseredj el! Meglesz a megoldás, csak kitartóan keresni kell. :)

3558. little-girl (válaszként erre: 3556. - Zsuko84)
2010. márc. 9. 14:05
Szia,bocsi,nem ugy gondoltam,hogy most majd megkapom a tuti megoldast.Csak gondoltam tanacsot kerek,mert nem tudok donteni melyik termeket probaljam ki.Vagy netan mindet egyszerre?Lehethogy az segitene.Meg azt sem tudom melyik a jobb,Varga hajcsepp vagy a Banfi hajszesz,vagy ez is emberfuggo?Most revalidot,B es C vitamint es lecitint szedek.Lucernat matol nem.En 90% hiszem,hogy a fogamzasgatlo abbahagyasa miatt hullott a hajam.Mert soha elotte ilyen gondom nem volt.Most is miota ujbol nem szedem,azota zsirosabb es ritkul.Orvosnal nem voltam,en mar nem hiszek nekik,barmikor valami bajom volt,soha nem tudtak mitol.Hat en mindig azt hittem,apumtol orokoltem a hajam,neki mindig is suru volt es most is normal mennyisegu pedig mar nem fiatal.Az o anyukajanak volt ilyen szep suru haja.Anyumnak mindig is vekonyszalu keveske haja volt.Nekem meg suru,soha nem gondoltam volna,hogy egy nap majd sirok a hajam miatt :( De mindenem odaadnam hogy vege legyen ennek a remalomnak :(
3557. zsuko84 (válaszként erre: 3555. - Sysy66)
2010. márc. 9. 13:10
A ricinusolajos pakolástól nem kell félned, hogy bezsírosítja a hajad. Nekem is nagyon zsírosodik a hajam, mégse rontott rajta semmit. Csak sokkal egészségesebb lett tőle. De ha most használod ezt a Rougj termékcsaládot, akkor felesleges keverni a kettőt. Esetleg majd, ha abbahagytad, akkor utána megpróbálkozhatsz vele. Tényleg nem lesz zsírosabb tőle a hajad. De mondjuk kevésbé zsíros se.
3556. zsuko84 (válaszként erre: 3554. - Little-girl)
2010. márc. 9. 13:07
Szia! Az a baj, hogy nem lehet konkrétan mondani egy dolgot, ami tuti biztos megoldás. Ha lenne ilyen, akkor nem lenne ez a fórum. Mindenkinek más használ. Sőt, sajnos van akinek semmi. A lucernán kívül mikkel próbálkoztál? Csináltattál vérképet? Lehet nálatok ez örökletes a családban? Annyi mindentől függ, hogy kinek mi a megoldás.
3555. sysy66 (válaszként erre: 3553. - Zsuko84)
2010. márc. 9. 12:57

igen a lucernát én is szedttem:nagyon megnott tole az étvágyam és zsirosodott is a hajam...

abba is hagytam. az olajat én is probáltam háromszor. utána mentem el diagnosztikára és ott mondta a zsiros korpát. ughogy én nem merem felkenni...hátha rosszabb lesz.

nekem is azt mondta hogy ne hagyjam abba soha ezt a rougj termékcsaládod..de én annyira nem szeretem mert sprőd lett a hajam egy kissé tőle.

szoval én azt fogom csinálni hogy ha vége a kurának akkor kb hetente egyszer vagy kéthetente ezzel a samponnal mosom meg hogy szinten tertsam a dolgot. meg dr. immun sampont használok majd. sok jot hallottam rola. egy ezres a gyogyszertárbab. vagy kiprobálom a bioderma keránium ds-t ami szintnén zsiros korpára jo--szalicil savat tartalmaz és ha a mennyiésget nézzuk ami abenne van akkor jobban megérni mint a rougj termék.

meg még annit hozzáfüznék: AKINEK FEKETÉRE VAN FESTVE A HAJA ÉS SZERETNÉ ISMÉT BARNA LENNI NYUGODTAN HASZNÁLJA A FEJBORTISZTIOT..NEKEM ANNYIRA KISZEDTE A FEKETÉT HOGY NAGYON ÖRÜLÖK..IGY NEM KELL FODRÁSZRA BIZNOM. SZOVAL HA MÁS HASZNA NEM IS LENNE MÁR EZÉR MEGÉRTE:):):)

2010. márc. 9. 11:36
Sziasztok!Mar ket honapja szedem a lucernat,de nekem nem surosodott tole vissza a hajam sajnos :( Most abbahagytam a szedest,es azt szeretnem toletek,tudnatok-e tanacsolni valamit,ami nektek nagyon bevalt.Mert annyi mindent mondtak mar nekem,es nem tudok valasztani.Pl.Hair Clinic,Forcapil,kalcium-kovafold,soreleszto es meg sok mas.Az a baj,hogy nem vagyok Magyarorszagi ezert ezeket nalunk nem tudom megvenni.Viszont a hugom Magyarorszagon el es hetvegere jon haza,szoval jo lenne ha megtudnam neki addig irni,mit is hozzon nekem :) Koszonom nagyon szepen elore is,mar nagyon ketsegbe vagyok esve.Nem ertem,hogy nem hullik a hajam viszont egyre ritkabbnak tunik.Es eddig csak oldalt ritkult,de tegnap eszrevettem hogy a fejtetomon a frufrumnal is mar kevesebb haj van :(((
3553. zsuko84 (válaszként erre: 3551. - Sysy66)
2010. márc. 9. 11:25

Szia! Én kb. 6 éve voltam, és akkor 25 ezret akasztottak le rólam. Kaptam vitamint is, és hajszeszt meg sampont. 3 hónapig kellett használni. Arra viszont nem emlékszem, hogy melyik termékcsalád volt, mert akkor még nem ástam bele magam ebbe a témába ennyire. Tényleg sokat javult a hajam a 3 hónap alatt, aztán még 3 hónapig jó is volt utána, de végül ugyanoda lyukadtam ki, ahol elkezdtem. Igaz, hogy 3 hónap szünet után mindig meg kellett volna ismételni a kúrát, de nekem nem volt fél évente erre 25 ezrem. Ugye ez 6-7 éve még elég húzós összeg volt, meg még ma is az. Én nem mondom azt, hogy ha Te is abbahagyod majd, akkor újra hullani fog a hajad vagy zsíros lesz, mert mindenkinek másképp hat. Lehet, hogy neked ez végleg megoldja a gondodat.

Házi módszer alatt a kikísérletezett dolgainkat értem. Pl. a ricinusolajos pakolás sokaknak segített itt a fórumon, vagy a csalánszeszezés, meg a különböző vitaminok. A lucernát is sokan dicsérik. Én azt vettem észre, hogy itt a fórumon az emberek 99%- a saját maga jött rá a megoldásra. Így gondoltam a házi módszert.

3552. Tigris1971 (válaszként erre: 3551. - Sysy66)
2010. márc. 9. 10:53
Szia!Én is voltam hajdiagnosztikán,a vizsgálat ugyan ingyenes,az üzlet benne az amit megvetetnek velünk borsos áron.Rólam egy tizest gomboltak le.Miután hazajöttem utánanéztem az interneten és nem sok jó véleményt találtam róla.Beszéltem pár ismerősömmel akik szintén voltak,érdekes módon mindenkinek ugyanaz volt a baja és ugyanazt írták fel nekik.Szóval nekem egy kicsit pénzlenyúlás szagu a dolog,de bocs,ha tévedek.
3551. sysy66 (válaszként erre: 3548. - Zsuko84)
2010. márc. 9. 10:38

szia nekem is ezt monndta és rougj fejboritsztitot irt fel. 2500 ért..az orising mondjuk 8000. a vizsgálat ingyenes

szoval ha én is abbahagyom akkor visszajon a dolog??

és mi az a házi modszer ami segit?

vki ajánlott kénes sampont is.

2010. márc. 9. 10:34
Használt már valaki ilzsu hajszeszt?Múlt évben beszéltek róla a duna tvén.Állítólag minden hajhullást megállít.Szerintetek létezik?
3549. Kriszti69 (válaszként erre: 3547. - Zsuko84)
2010. márc. 9. 08:59

Igen, a vas rendben van, illetve egy éve nézték, akkor jó volt. Valamitől pedig csak van, hogy ilyen a hajam évek óta. Lehet hogy a szervezetem nem jól méregtelenít...Vagy már nemis tudom.

Mindenképpen elkezdek vitaminokat szedni.

3548. zsuko84 (válaszként erre: 3545. - Kriszti69)
2010. márc. 9. 08:58
Én hajdiagnosztikán voltam. Nem sok jó tapasztalatot hallottam róluk. Voltam vizsgálaton, és a cucc amit adnak az csak addig jó, amíg használod. És nem olcsó mulatság. Ja, és érdekes, de mindenkinek a zsíros korpa tömíti el a hajhagymáit. Itt a fórumon a nagy többség a saját otthoni módszereivel oldotta meg a problémáját.
3547. zsuko84 (válaszként erre: 3544. - Kriszti69)
2010. márc. 9. 08:54
Igen, a kevés folyadék az nagy baj. Nemcsak a bőrnek árt, de a hajnak is. Kényszerítsd magad az ivásra, és ásványvizet igyál. Sajnos én se tudok sokat inni. Van, amikor este azon kapom magam, hogy csal a reggeli teám van bennem. :( De általában igyekszem lenyomni 1-1,5 litert, ami szintén kevés. :(
3546. zsuko84 (válaszként erre: 3541. - Kriszti69)
2010. márc. 9. 08:51
Szia! Demedinának igaza van. Ha ilyen kritikus a helyzet, akkor elég drasztikus kúrára van szükséged. Én tudom ajánlani a ricinusolajos pakolást, mert nagyon szép csillogóvá, és erőssé teszi a hajat. mit Demediná írt, a csalános+rozmaringos+stb. áztatás is nagyon jót tesz a hajnak. De ugye a külső ápolás nem elég. Nyomasd a vitaminokat rendesen. Szerintem szedhetsz több félét is egyszerre. Egyébként a vas szinted jó? Mert pl. nekem ez okozta a hajhullásom már 7 éve.
3545. Kriszti69
2010. márc. 9. 08:49
Mi a véleményetek a hajklinikákról, hajgyógyászatokról? Kinéztem egy helyet a neten, talán rászánom magam, hogy elmenjek, de nem tudom, segítene-e. Az alvó hajhagymáimat (ha vannak ilyenek) jó lenne életre kelteni.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook