Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Bioboltban vettem csíráztató tálat ( 1200 ft) ami három részes, tehát egyszerre három féle magot tudsz csíráztatni, illetve bettem hozzá magot, egyenlőre lucernát és görögszénát.
Magtól függően be kell áztatni pár órára, aztán a belerakni a csíráztató tálba, a lyukacsos részébe az alsó tálba pedig vizet rakni hogy párába legyenek. Mindennap 1-2szer át kell öblíteni őket hideg vízzel nehogy ragacsos legyen. pár nap múlva lehet is enni. Ennyi az egész szerintem nem bonyolult és nincs vele nagyon gond. :)
Szerintem nagyon jók, de a google-n ha rákerestek nagyon sok info van róluk.
Nekem az izük is jó, majd a búzát és ki fogom próbálni, az állítólag édes :)))
Sziasztok!
Akinek vas problémája van próbálja ki a lucerna csírát. Abban van a legtöbb vas és ami a legfontosabb hogy könnyen felszívódik, amelett még egy csomó vitmain, ásv anyag!.
Én is most lekezdtem csíráztatni, nem macerás egyáltalán, és nekem nagyon jó íze is van. Mindenhez lehet enni, és pl reggel eszem szendvics mellé. Fini :))
Próbáljátok ki!
Kellemes Ünnepeket mindenknek!
Meg még ezt is:
" vastartalmú készítmények szedése mellett nem javasolt a fekete kávé, kínai ( és orosz) tea, tojás fogyasztása; de a búzából készült teljes kiőrlésű kenyér fogyasztása sem, mert ezen termékek különféle összetevői csökkentik a vas felszívódását. A vas szervetlen anyagai megkövetelik az E- vitamin nagyobb mennyiségben történő bevitelét, amely a C- vitaminhoz hasonlóan antioxidáns."
Szia! ezt találtam neked a neten:
"A véletlen vagy szándékos (suicid) túladagolásuk súlyos, toxikus tünetekkel jár, (vérnyomás-esés, shock, metabolikus acidosis, convulsiók, coma), de a szokásos dózisban való alkalmazásuk során is igen gyakran váltanak ki gastrointestinalis panaszokat. A hányinger a dózis csökkenésével általában mérsékelhetô, azonban a székrekedés és a hasmenés egyes esetekben lehetetlenné teszi a ferro-készítmények terápiás alkalmazását. Nem ritka mellékhatás a fogak elszínezôdése"
Gondoltam bemásolom,mert kérdezted a gyomorpanaszt.
igen 10 mg. a holgy kérdezte is hogy az erosebbet vagy a gyengébbet kére,
az erosebb 20 mg a gyengébb 10.
modnom igy látatlanban elég a 10 mg is mivel még nem voltam vérvételen de én akkor is vashiányra gyanakszom.azt mondta akkor nem érdemes elkezdeni a vérvétel elott mert megváltoztatja az eredményt.
de én tudom jhogy ez nem igy van mert már olvastam hogy milyen nehéz a vasraktárakat feltolteni::)))
Neked is Nagyon Kellemes Húsvétot:-)
És természetesen mindenkinek:-)
Sya Zsu!
Gyomorpanaszra napi 2-3dl Parádi gyógyvíz!
Kipróbálva!
Mindenkinek nagyon kellemes ünnepeket Kívánok!
Szió!!
Én szedtem,de nem tapasztaltam ilyet,igaz,2 dobozzal szedtem csak belőle,utána áttértem az Elevitre.
Sziasztok!
Nekem van egy dm-es zöld csalános hajszesz. Azt lehet száraz hajra is használni, vagy csak hajmosás után vizes hajra?
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!