Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

3754. zsuko84 (válaszként erre: 3753. - 5e48d37001)
2010. márc. 31. 16:19
Akkor valószínűleg elég tápláló. Köszi! :)
3753. 5e48d37001 (válaszként erre: 3752. - Zsuko84)
2010. márc. 31. 14:35
Már nem emlékszem,mert már nem eszem.Azt tudom,hogy update 2 vagyis délután 3-ig lehet enni.)
3752. zsuko84 (válaszként erre: 3750. - 5e48d37001)
2010. márc. 30. 19:03
Szia Anonima! És ez a köles elég tápláló? Azaz azt akarom kérdezni, hogy elég csak ez reggelire? Nem éheztél meg tőle túl hamar? Mert, ha nem akkor lehet, hogy bevezetem az étrendembe, mert sok benne a vas. :)
3751. agnes1219
2010. márc. 30. 18:51
szerintem az.én házasságom is,hosszu.barátság éredménye.persze.mindent.megbeszélünk. tisztelet tel.agnes1219
3750. 5e48d37001 (válaszként erre: 3745. - Ice kuszi)
2010. márc. 30. 10:09
Én minden reggel ettem egy adagot belőle,úgy kell főzni mint a rizst,kb fél kávés pohárnyit főztem meg belőle,és reggel ettem.Eléggé iztelen valami..de a cél érdekében minden:-)
3749. Franc22
2010. márc. 30. 10:01
ez engem is érdekelne, mert nekem is rettenetesen hullik a hajam, és az okát nem tudom
3748. zsuko84 (válaszként erre: 3746. - Ice kuszi)
2010. márc. 30. 09:39

Ez ismerős. Csak nekem úgy szokott lenni, hogy ősszel kezdődik, mire csökkenne a hullás addigra jön a tavasz, addigra megint belehomorít, aztán nyár közepére csökken, de aztán megint jön az ősz. :(

Ártani biztos nem árt a palástfű, de ezen még ráérsz gondolkodni, van még majdnem két heted. :) Én csütörtökön kezdem a cickafark teát.

3747. zsuko84 (válaszként erre: 3744. - Little-girl)
2010. márc. 30. 09:35

Szerintem jó lesz a Vichy sampon. Anyukám már másfél éve használja a Vichy Dercost és elég 6 naponta hajat mosnia, pedig zsírosodó haja van. Régen 3 naponta kellett mosnia. Ja, és a korpája is eltűnt. Biztos neked is segít majd. :)

Akkor remélhetőleg Apukád haját örökölted. :) Én Anyukámét, de kitartóan keresem a genetikai hajhullás ellen a megoldást. Vagy legalábbis a késleltetést. Nekem az is jó, ha 80 éves koromig tudom késleltetni a hajritkulást. :)

3746. ice kuszi (válaszként erre: 3742. - Zsuko84)
2010. márc. 30. 08:23

Látom már profi vagy a témában!:-) Nem tudom igyam-e a palástfüvet, mert régen nekem is volt ez a barnázás mensi előtt, de mostanában soha, szóval lehet a progival semmi gond! Csak az a gyanús, hogy a ciklusaim 22-23 naposak, bár most azt hiszem 26 napot kibírt, ma jött meg! Ma megyek cickafarkot venni, a palástfüvet még eldöntöm a 14. napig! Bár ártani biztos nem árt!

Nekem tavasszal szokott előjönni, nyáron a legrosszabb, ősszel már kicsit csökken, és amire teljesen elmúlna, arra jön megint a tavasz, és kezdődik előlről!:-(

3745. ice kuszi (válaszként erre: 3741. - 5e48d37001)
2010. márc. 30. 08:18

A kölesre én is gondoltam, néha szoktam enni, most fogom minden nap! De mégis mennyit?:-)

A kovaföld nálam nem jó ötlet, mert hajlamos vagyok a vesekőre.

De nagyon bízom a teákban! Köszi!

3744. little-girl (válaszként erre: 3727. - Zsuko84)
2010. márc. 29. 23:17
Valoszinuleg a zsiros korpa okozza a ritkulast :( November ota nem szedek fogamzasgatlot es utana kezdodot szepen lassan a zsirosodas.Talan egy-ket hete jelent meg a korpa is.Remelem a Vichy sampon segit.Sajnalom,hogy nalatok ez genetikai!:( De bizom benne,hogy lessz ellene megoldas,tutira! :)Az en anyukamnak mindig is vekonyszalu haja volt,de most mar eleg keveske,viszont apumnak meg mindig sok a korahoz kepes,remelem en tole orokoltem :))
3743. little-girl (válaszként erre: 3719. - Sysy66)
2010. márc. 29. 23:13
Szia,iagazad volt,valoszinuleg nekem is zsiros korpam van,sajnos :( Ma rakederdeztem a gyogyszertarban es a tuneteim inkabb ezt igazoljak mint a szaraz korpat.Holnap megyek Vichy sampont rendelni zsiros korpara,mert nalunk sajnos hajgyogyaszok nincsenek.Nagyon remelem segiteni fog.
3742. zsuko84 (válaszként erre: 3736. - Ice kuszi)
2010. márc. 29. 17:10

Köszi, én is úgy gondoltam, hogy 14 napig cickafark teázok, 14 napig meg palástfű teázok. Remélem elég lesz a napi egy csésze, mert közbe a csalánt is inni akarom kúra szerűen, abból meg napi 3 csésze kell 4 héten át. Így legalább a napi folyadékmennyiségemre is rásegítek. :) A csalánt ma kezdtem el, a cickafark ivás meg csütörtökön kezdődik.

Igen, tavasszal nekem is mindig erősebben kezd hullani a hajam, de az ősz a legrosszabb. De egyébként nekem egész évben hullik, és ez az ami nagyon zavar. De tavasszal, és ősszel különösen rossz.

Biztos, hogy neked is van egy kis hormonproblémád most, és lehet, hogy ettől hullik most jobban a hajad. Remélem a tea majd segít. Te is fogod a palástfüvet is inni vagy csak a cickafarkot?

3741. 5e48d37001 (válaszként erre: 3733. - Ice kuszi)
2010. márc. 29. 16:17
Kovaföld kapszulát ittam,mert kalcium hiánytól is lehet elvileg,főztem magamnak a bio kölest is az nagyon jó diffúz hajhullásra.A cickafark és a palástfű tea az jó ötlet.Kb ennyi ötletem van.per pill.sajnálom,hogy be erősített nálad:S
3740. 5e48d37001 (válaszként erre: 3735. - Sysy66)
2010. márc. 29. 16:13
10,7-26,1 ez a referencia tartomány,megnéztem a vérképes papíromon.
2010. márc. 29. 16:09
Hajhullás esetén, ha nincs nyilvánvaló vashiány illetve egyéb nyomelem- vagy vitaminhiány, hormonzavar, gyulladás (góc), a bélflóra problémája merül fel. Érdemes konzultálni orvossal, olyannal, aki ezzel foglalkozik (nem gasztoenterológus, inkább természetgyógyász irányultságúnál nagyobb az esély.)Mailen szívesen segítek ha kell valakinek.
3738. ice kuszi (válaszként erre: 3737. - Sysy66)
2010. márc. 29. 15:02
Zsuko épp most említette a csalánteát vasképzőnek, de valami rémlik, hogy én is olvastam már!
3737. sysy66
2010. márc. 29. 14:51
van vmi jo tea vagy ilyesmi a vas szint emelésére? mert a gyogyszerekkel fenntartásaim vannak..habár van ez az uj ferrocomp nevű..:P
3736. ice kuszi (válaszként erre: 3734. - Zsuko84)
2010. márc. 29. 14:30

A mensi előtti pecsételés alacsony progeszteron-szintet jelent! Próbáld ki úgy, hogy a ciklus első felében cickafark tea, a második felében palástfű tea. A legjobb, ha érzed a peteérést, és akkor váltasz! Ha nem, akkor a várható mensi előtt 14 nappal. Először egy csésze, ha nincs javulás akkor pár hónap után felemelheted kettőre, de annál többet ne!

Akkor Neked is tavasszal szokott előjönni? Nekem mindig. Bízom benne, hogy most sem lesz rosszabb, mint máskor, bár az is épp elég... Én sem gondoltam soha, hogy hormonális gondom van, mert nekem is nagyon pontos volt mindig a ciklusom, órát lehetett volna igazítani hozzá. De szülés óta háromhetente jön meg, úgyhogy biztos gond van! A következő ciklusban én is elkezdem!

3735. sysy66
2010. márc. 29. 14:29

sziasztok az lenne a kérdésem hogy mennyi a normális vas szint?

a vérképen? mert hamarosan indulok vérvételre mert arra gyanakszom hogy vashiányom van.

3734. zsuko84 (válaszként erre: 3732. - Ice kuszi)
2010. márc. 29. 12:47

Hormonális problémák miatt kezdem el inni a cickafark teát. A havimmal nincs gond, az mindig pontos, de menstruáció előtt egy héttel állandóan elkezdődik egy ilyen pecsételő vérzés. És nekem a vasam is alacsony, lehet, hogy pont e miatt. A csalánteát meg méregtelenítés miatt kezdem el, és nagyon jó vasképző is. Remélem használnak majd.

Sajnálom, hogy megint erősödött a hajhullásod. :( Most nekem is megint kezd, lehet a tavasz miatt. Vagy a vasam. Egyébként én a Maria Treben könyvben olvastam, hogy hormonális problémák miatt ivott valami gyógynövényes teakeveréket, és azt 5 évig rendszeresen fogyasztotta. Ebből én arra következtetek, ha valakinek ilyen jellegű gondja van, akkor nem elég pár hónapos kúra, hanem érdemes 2-3 évig egyfolytában inni.

3733. ice kuszi
2010. márc. 29. 08:04

Csajok, azt hiszem gáz van nálam! Egyre jobban hullik a hajam! Novemberben hagytam abba a szoptatást, azóta használom a Bánfi termékeket megelőzésképpen. Először jobb lett, de most nagyon belehúzott! Már reggeli fésülködésnél tele van a mosdó!:-(((

Terhesség előtt ugyanez volt, tavasztól őszig baromira hullott! Terhesség, szoptatás alatt semmi! Ezek szerint biztosra vehetem, hogy hormonális okai vannak? Ösztrogénem biztos alacsony, mert pé-m sincs szerintem! Azt hiszem én is elkezdem a cickafark teát! Még mit tudtok ajánlani?

3732. ice kuszi (válaszként erre: 3731. - Zsuko84)
2010. márc. 28. 20:08
Szívesen! Mire iszod a cickafark teát? Nekem több dologban is segített, kérdezz, ha valami nem tiszta!
3731. zsuko84 (válaszként erre: 3730. - Ice kuszi)
2010. márc. 28. 08:52
Köszönöm! :)
3730. ice kuszi (válaszként erre: 3729. - Zsuko84)
2010. márc. 28. 07:59
Én ittam egy időben, szerintem semmi akadálya. Nálam hatásos volt, legalábbis a cickafark! A csalánkúrát méregtelenítés céljából csinálom időnként, azt ugye nem tudom lemérni! De nálam semmi gondot nem okozott!
3729. zsuko84
2010. márc. 27. 11:48
Sziasztok! Tudna valaki segíteni abban, hogy cickafark teát lehet-e inni csalán teával együtt? Mármint nem egyszerre, hanem reggel cickafark tea, este meg csalán tea. Mert vannak gyógyteák, amiket nem lehet együtt fogyasztani, és nem tudom, hogy alkalmazhatóak-e egymás mellett kúra szerűen.
3728. hegina
2010. márc. 25. 19:10

Sziasztok!

Nálam, amint már írtam is a candida gomba okozta/okozza a hajhullást...

Sokat javult az állapotom, én legalább is úgy érzem, de közel sem ért véget még a hajhullás elleni küzdelem.

Ez az ex-candidások fórumról van, gondoltam átmásolom ide, hátha másnak is megoldást vagy segítséget jelenthet a hajhullás elleni küzdelmében úgy ahogy talán nekem...

"A candidára azt mondják, hogy jó rejtőzködő, mert képes álbetegségeket produkálni, amivel orvoshoz járhatsz, és vagy nem találnak semmit és antidepresszánsokat kapsz, vagy adnak gyógyszereket, hátha jobban leszel. Van olyan ember, akinek "csak" nőgyógyászati problémája van, amiből nem tud kimászni, hiába kezelik. Akinél a nőgyógyász kimutatja a candidát, annál a bélben is el van szaporodva.

Néha az álbetegségek között megbúvik egy-egy valódi is, ezért nem árt kivizsgáltatni magát az embernek, még akkor is, ha az orvosoknak már tele van vele a hócipőjük.

Néhány tünet, ami eszembe jut hirtelen:

Férfiaknál legtöbbször csak puffadás, hasi diszkomfort érzés van, más nem.

A nőknél viszont minden előjöhet, ami létezik:

ízületi fájdalmak, el nem múló migrén, HAJHULLÁS, állandó torokfájás, állandó bőrproblémák, hasfájás, menstruációs gondok, cukorbetegség, endokrin problémák, depresszió, fulladás, allergia, félelmek, fogyás, hízás, szorulás és hasmenés váltakozása, vagy esetleg tartósan csak az egyik, gyomorsavproblémák, borvirágosnak tűnő arc(esetleg), májproblémák. Hirtelen több nem jut eszembe. Sok gyógyíthatatlannak hitt betegség megszűnik, ha a candida okozza."

3727. zsuko84 (válaszként erre: 3724. - Little-girl)
2010. márc. 25. 18:11
Szerintem ez a fejbőr fájás lehet az oka a hajritkulásodnak, csak a kérdés, hogy mi okozza. Talán a bőrdoki majd mond valami okosat. És elhiszem, hogy aggaszt a hullás, mert az egy dolog, hogy az embernek még van miből hullani, de meddig? Anyukámnak is dzsungel volt a fején, most meg a fejtetőn alig van haja. :( Én is azért keresgélek ennyire, hogy legalább késleltessem, mert nálunk sajnos ez genetikai. :( De fel a fejjel! Keressük tovább a megoldást! :)
3726. little-girl (válaszként erre: 3719. - Sysy66)
2010. márc. 25. 15:18

Szia! Ezt ma talaltam,ezek szerint ram inkabb a szaraz korpa illik.

Száraz korpásodás esetén a faggyútermelődés nem kóros, a fejbőr nem zsíros, így a korpa nem tapad a hajhoz. Ilyenkor a haj legtöbbször száraz, fénytelen, könnyen letörik, igen nehezen fésülhető.

Zsíros korpásodás esetén a fokozott faggyútermelés miatt a leváló hámsejtek összetapadnak és nehezen távolíthatóak el a fejbőrről.

2010. márc. 25. 15:14
Szeboreas fejborrol tudtok esetleg valamit?Lehethogy olyanom van?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook