Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

4234. 31bc25d879 (válaszként erre: 4233. - Tigris1971)
2010. aug. 13. 09:48

Lányok!

Jó az elevit a hajhullásunkra? Mik a tapasztalatok? Én is elkezdenék napi felet szedni pluszba a többi mellé. Ki mit mond?

2010. aug. 13. 08:55
Időnként felröppennek olyan hírek,hogy valamelyik ásványvízben a megengedettnél több káros anyag van,nem biztos,hogy olyan egészségesek,mint amennyire belénk sulykolják.Ettől függetlenűl én is ásványvizet iszok,de én inkább a csapvíz klórtartalma miatt,nem bírom az ízét.Kollagént és lucernát én is szedek,mellé még elevitet.A hajam mérsékelten hullik,de azért hétfőn megyek trichogram vizsgálatra,hátha csoda történik,és egy év után végre valaki megtudja mondani,miért hullik.
4232. 31bc25d879 (válaszként erre: 4229. - 5e48d37001)
2010. aug. 13. 08:47

Szia!

Szerintem sem jó csak ásványvizet inni, vagy váltogatni kell, mert különböző az összetételük és felhalmozódhat a szervezetbe. A különböző ásványvizekbe nem egyformán vannak jelen mennyiségileg az összetevők ezért kell váltani és nem szabad egy félét sokáig fogyasztani.

Elkezdtem a HairCliniket + Collagén és Lucerna és most diófalevéllel öblítem. Hát majd meglátom... nem hullik olyan veszett módon mint tavaly ilyenkor, de hullik. Remélem most is rendeződni fog.

4231. Gigi90 (válaszként erre: 4227. - Kori54)
2010. aug. 13. 08:20
hi... körömdörzsölgetés??? bocsi, ezt a részt nem értettem... :p hogy függ össze a körömdörzsölgetés a hajhullással????? @-)
4230. kori54 (válaszként erre: 4229. - 5e48d37001)
2010. aug. 12. 10:53
Szia! Én meg a pi-vizet iszom, de van egy olyan érzésem, hogy bár az csapvízből van, de lehet hogy minden fontos ásványi sót is kiszűr a szennyezőanyagokkal együtt pl. a vasat is. Erősen gondolkodom, hogy sima csapvizet igyak én is.:)
2010. aug. 12. 08:10

Sziasztok,lehet,hogy hülyeség amit írok,de nekem ez is megfordult a fejemben.

Eddig ugye az volt,hogy a csapvíz nem jó,inkább ásványzízet igyunk azzal mossunk hajat stb..kb 3 és fél éve csak ásványavízet iszok,most kiderült ez még sem jó,semmi sem helyettesíthető a csapvízzel,a szervezetnek kizárólag csapvízre van szüksége.Mikor nem vásároltuk az ásványvízeket csak a sima vízeket ittam,nem sok probléma volt a haammal,úgyhogy most vissza is térek rá.

4228. kori54 (válaszként erre: 4224. - Agneees)
2010. aug. 12. 00:13
Ja, hát arról sajnosnincs tapasztalatom.
4227. kori54 (válaszként erre: 4223. - Agneees)
2010. aug. 12. 00:11

Szia Agneees! Köszi a válaszod, és örülök, hogy jó a véleményed róla:) Ha csak a zsírosodásra lesz jó, már félsiker, mert szerintem az is fokozza a hajhullást gondolom. Sajnos én mindennap

lakkozom is a hajam, muszáj, mert semmi tartása nincs még a hajfixáló habtól sem.:( Reménykedem a samponban, dörzsölöm a körmeimet és eszem a vasat.

Aztán majd meglátjuk. Jó éjt!

4226. s.Nikolett1980 (válaszként erre: 4225. - Agneees)
2010. aug. 11. 08:38

Szia!

Mi volt a neve annak a szernek, amit használtál?

4225. agneees (válaszként erre: 4211. - Majulinka)
2010. aug. 10. 21:13
Szia! én is használtam minoxidil tartalmú szert, bár én az olcsóbbikat, de én sem emléxem, hogy jobban hullott volna. Nekem nagyon sok babahajam lett tőle, csak 1,5 hónap múlva allergiás lettem rá, és nem tudtam többet használni. De szerintem csak annál hat, akinek hormonprobléma miatt hullik.. lehet, hogy neked más áll a háttérben, és ezzel csak ártasz a hajadnak :(
4224. agneees (válaszként erre: 4213. - Kori54)
2010. aug. 10. 21:10
Ez a körmös dolog akkor is működik, ha műkörmöm van? :)
4223. agneees (válaszként erre: 4213. - Kori54)
2010. aug. 10. 21:08
Szia! Én használtam a Babé sampont, a hajhullás ellenit, és szerintem az egyik legjobb termék, bár nekem a hajhullásom nem állt meg, de a zsírosodásra jó volt, a valaha használt legjobb, meg a hajam állaga is tök jó lett tőle. Bár megmondom őszintén, hogy én most gerániumos szappannal mosom a hajam, és azzal ugyanazt a hatást érem el, csak olcsóbban. :D Ez a szappan szabályozza a faggyúmirigyek működését, és nem tartalmaz mérgeket, bio boltban vettem, és olcsó is :)
4222. kori54
2010. aug. 10. 15:59
inkább Fe
2010. aug. 10. 14:46
A tesztoszteronom az egekben van a magas inzulinom miatt. Nincs menceszem már másfél éve és még csak 30 éves vagyok. Nálam vannak az eredmények, de még nem néztem meg, tuti, hogy nem vizsgálták. Úgy van írva a leleten, hogy vas?
4220. kori54 (válaszként erre: 4218. - S.Nikolett1980)
2010. aug. 10. 10:39
Értem, lehet, hogy nálad hormonális, de akkor is meg kell nézni a vasat. Lehet, hogy nézték, csak mivel rendben találták nem említették. Láttad is a laboreredményeidet?
4219. Tigris1971 (válaszként erre: 4218. - S.Nikolett1980)
2010. aug. 10. 10:36
Szia!Az is valami,ha már találnak valamit,azt már meglehet próbálni kezelni.A hormoneltérésed milyen jellegű volt,nem próbáltak vele valamit kezdeni?
2010. aug. 10. 10:27
Rengeteg vérvételen voltam, de soha nem nézték a vasat, mindig mindenfajta hormont néztek. Abban viszont volt eltérés bőven. Szóval nem biztos, hogy a vas okozza.:-(
4217. kori54 (válaszként erre: 4215. - S.Nikolett1980)
2010. aug. 10. 10:08

Szia! Nem értem, ha hullik a hajad az orvos miért nem küldött vérvételre? Már ha elmentél az orvoshoz. A vas alacsony értéke az oka legtöbbször

a hajhullásnak, aztán a pajzsmirigy, hormonok stb.

De a gócot említik legtöbbször. Örömmel olvastam, hogy sokaknak nem az okozza. Sok orvos már kételkedik is a gócelméletben, mert nincs rá elég bizonyíték. Gondolom, mivel fiatal vagy azért nem nagyon küldenek még vérvételre, nem is nagyon veszik elég komolyan a hajvesztést.Elvégre nem a sajátjuk hullik:)

4216. kori54 (válaszként erre: 4214. - Zsuko84)
2010. aug. 10. 09:58

Szia! Mindenesetre egy próbát megér, persze több napon keresztül. Én most megint csinálom.

Aztán, ha használ sose tudjuk meg mi volt az:)

Ugyan én most csak a vasat szedem a hajproblémára. Márciusban már az alján volt az értékem, de mivel még meg csillagozva nem volt ezért nem figyeltem rá, de az orvos se, mert nem akart adni beutalót mondván ne szurkáljanak annyit.Kalciumot is kell szednem azt meg szintén elkülönítve a vastól, hol előtte hol utána és az is marakodik :(

2010. aug. 9. 21:03

Szia Kori!

Szerintem az segít amiben igazán hiszel. Nekem soha senki nem javasolta a vasat, de még csak meg sem nézték soha. Lehet, hogy nekem is el kellene kezdenem szedni? Szerintem kipróbálom. És ha túl sok lesz az nem baj?

4214. zsuko84 (válaszként erre: 4213. - Kori54)
2010. aug. 9. 21:02

Szia! Akkor ne reggeli után vedd be a vasat, hanem evés közben. Így előtte, meg utána is van valami a gyomrodban. És, ha eszedbe jut, akkor reggeli után 1 órával egyél valamit, mondjuk egy szelet puffasztott rizset, vagy műzli szeletet. Nekem ez bevált, így nem fáj a gyomrom a vastól.

Egyébként ez a köröm összedörzsölés nem olyan hülyeség, mint amilyennek hangzik. Nem tudom, hogy használ-e, de én hiszek az ilyenekben. Persze nem hiszek el mindent, de ez nekem még belefér. :)

4213. kori54
2010. aug. 9. 18:42

Sziasztok! Ti itt többet értek, mint egy sztk-ás bőrgyógyászat az tuti:) 90 éves nagynénémet is elküldték a hajhullása miatt oda. Az orvos még messziről sem nézett a fejére. A felírt löttytől mégjobban hullot a haja szegénynek. Aztán kiderült, hogy abbahagyta a vas szedését, csak úgy, mert már rég óta szedte. Rögtön elkezdte újból és meg is állt a hajhullása, azóta is szedi.

Én is most pont a vasszedésnél tartok. Jó, hogy idetaláltam, mert én reggeli után szoktam bevenni, de még így is "bántja" a gyomromat. Hairkliniket sem bírtam, mert a b vitaminoktól folyton mart az éhség. Simán a vastól is többet eszem, de reménykedem, hogy nem csak hízni fogok tőle:) Vettem babé sampont, használta már valaki közületek? Vajon segít egy kicsit is? Nagyon sok olyan szer van ami rengetegbe kerül és semmi haszna. Ezért is jók ezek a forumok. Lehet, hogy hülyeség, de olvastam egy kézmasszázsos könyvet és ott írták: napi 3x1 percet dörzsölgessük össze a két kezünkön a körmünket. Ott van a fejbőr pontja és ezzel stimulálni lehet a hajnövekedést. Nem kell benne hinni, de ingyen van és nem lehet otthon felejteni sem:D Régebben én már próbáltam és hogy attól vagy csak magától, de elmúlt a hajhullásom. Nálam is ez örök "téma" Bocs a hosszúságért!

4212. s.Nikolett1980 (válaszként erre: 4211. - Majulinka)
2010. aug. 8. 16:29

Szia!

Én nem emlékszem, hogy jobban hullott volna a hajam, amikor használtam. Szerintem abba kellene hagynod.

4211. Majulinka (válaszként erre: 4207. - S.Nikolett1980)
2010. aug. 8. 11:59
szia! állitolag nekem is hormonális alapon van a hajhullásom, már rengeteg mindent kiprobáltunk, kisebb-nagyobb átmeneti sikerekkel. Most 2hete használom a Regainet, és eszméletlenül felerösödött a hajhullásom. állitolag ez az elsö lépés de hallottam már negativ véleményeket is. és most kicsit bepánikoltam. nem tudom merjem-e folytatni, és majd idövel jobb lesz,vagy hagyjam abba? mit tanácsolsz? neked nem volt ilyen?
4210. zsuko84 (válaszként erre: 4202. - 5e48d37001)
2010. aug. 7. 18:35
Én is járok fél évente, de nekem még 10 fölött nem volt a vasam. Most próbálok belehúzni. :) A 30-as vas érték meg nem olyan vézsesen magas, főleg nekünk hajhullósoknak nem.
4209. zsuko84 (válaszként erre: 4208. - S.Nikolett1980)
2010. aug. 7. 18:32
Az ilyen hajgyógyászról is megvan a véleményem....
2010. aug. 7. 13:35
Ja és tini koromban elvitt az anyukám egy hajgyógyászhoz, aki közölte, hogy vegyek parókát, mert örököltem a dolgot. Szerencsére nem lett igaza.
2010. aug. 7. 13:32

Sziasztok!

Az én történetem kicsit összetettebb. Már fatalon rendszertelen volt a menceszem és jelentős túlsúllyal is rendelkeztem. Rengeteg loknis hajam volt. Aztán 30 kg fogyás után bulémiás lettem. Akkor kezdődött a hajhullásom is. Több mint a fele hajamat elvesztettem és nagyon vékony szálú lett a maradék. Elvesztette a göndörségét is. Amikor kigyógyultam a bulémiából és végre terhes lettem, akkor a terhesség alatt megállt a hajhullásom is. Amint vége lett egy pár hónap után újra kezdődött. Most ott tartok, hogy csináltak egy hormonvizsgálatot és kiderült, hogy sok a tesztoszteronom, ami viszont a magas inzulintól sok. Emiatt már másfél éve nem volt menceszem és megint elkezdett hullani a hajam. Szóval nekem hormonális alapon van. Kb. 10 éve kaptam Svájcból egy hajszeszt, Regaine a neve, már itthon is kapható. Nagyon szuper volt. Most viszont el kellene jutnom egy belgyógyászhoz, aki végre felírja a gyógyszert és helyre rakja a hormonjaimat. Addig is elkezdtem én is a diófaleveles öblítést. Szerintem használ, de ezt még korai lenne kijelenteni.

4206. klau2020 (válaszként erre: 4205. - 5faebefd67)
2010. aug. 6. 14:32
nem tudom hogy autoimmun-e viszont a szemöldök szempilla az nem hullik! Minden más "szörzet" meg van kivéva a haj!
4205. 5faebefd67 (válaszként erre: 4204. - Klau2020)
2010. aug. 6. 12:49

Szia!

Jaj, nagyon sajnálom, hogy már gyerekkorod óta kínlódsz hajhullással.

nem autoimmun a Te hajhullásod ? Szemöldök, szempilla nem hullik ki ?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook