Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Szia az IR az olyan hogy elmész reggel éhgyomorra vérvételre leveszik majd megiszol utána egy bögre cukros löttyet és utána 2 óráig nem ihatsz ehetsz majd újra leveszik a vért és ennyi
Ja ha mész ilyen vizsgálatra citromot vigyél mert a lötty anélkül nagyon rossz:(
Hairloss, Suz! Nagyon örülök, hogy pozitív eredményekről számoltok be! Csak így tovább mindkettőtöknek! :)
És most szeretném a segítségeteket kérni. Már baromira kezd elegem lenni a hormonjaimból. Az új évben nekivágok egy kivizsgálásnak. Folyamatosan olvastam a fórumot, de megmondom őszintén a hormon vérképben meg az IR-ben nem nagyon igazodom még el. Szeretnék csináltatni egy teljes hormon vérképet. Hairloss, ebbe miket csináltassak, hogy semmi ne maradjon ki? Magán laborba fogok menni, gondolom ott benne lesz vagy 20 ezerben az összes hormon, de elegem van, hogy évek óta járok nőgyógyászokhoz, és egynek sem jutott eszébe vérképet csináltatni. Suz, légyszi te meg segíts az IR-ben. Az miből áll? Aztán az eredményeimmel elmegyek dr. Tűűhöz. Remélem azért nem októberre kapok időpontot. :S
Előre is köszi!
Szia!
Ilzsu egy "hajregeneráló-növesztő" szer (bár talán már kapszula is van), gyógynövények alkoholos oldata, rácsepegteted a fejre és ottmarad, nem lemosandó. Neten picit utána tudsz olvasni meg videó is van (bár én sose tudom, minek higyjek, de ebbe belevágtam).
Úgy látom többeknek használ valamit, nálam kétes az eredmény (vagyis nem tudom, hogy pont ennek mit tulajdonítsak), de nálam valami akkora para lehet hogy nem is vártam csodát. Amúgy egy webes bio oldalon kedvezményesen vehető, nekem eléggé bejön mert a belvárosban van az átvevőhely, így szállítási díj sincs. google-ba beírod, az első 5 találatban benne van.
Sziasztok!
Boldog "dúsabb" Új Évet kívánok mindenkinek!
Sziasztok ! BÚÉK!!!
Új évben hajak visszanövesztésére koncentrálok. Szedte vki közületek a Forcapil drazsét rá? Vagy a minoxidil tartalmú Neocapil szeszt próbáljam inkább? (2,5 éve androgén típusú hajhullásom van, elől, középen már alig van)
Ilzsut csomóan írtátok, az mi???
Boldog új esztendőt, hajbajoktól menteset, és gyógyulást kívánok mindenkinek!
Jó, hogy van ez a társaság, akikkel meg lehet beszélni a gondokat...
Sziasztok!
Boldog ,Hullásmentes Új Évet Kívánok Mindenkinek!
Véget ért egy év, ezernyi élménnyel.
Kezdődik egy új, millió reménnyel.
Remény van örömre, vidámabb jövőre.
Sok szerencsét mindehhez már most jó előre!
BOLDOG ÚJ ÉVET Kívánok!!!
én úgy látom, hogy neked kicsit más mértékegységek alapján nézték. de szerintem nem túl jó. ami hirtelen szemet szúrt: TSH, FSH-LH arány nagyon rossz, tesztoszteron, ösztradiol kicsit alacsony, cortizol sok. Nem akarok hülyeséget írni, meghát nem is vagyok orvos de szerintem menj el egy másikhoz aki valóban foglalkozik veled!
Mindent összevetve az FSH-LH arány jóval rosszabb, mint az enyém, de ugyanígy rosszabb a kortizolod, Tsh-d. nekem egyedül az SHBG és a tesztoszteron lett jóval magasabb, mint a tiéd
Igen az lesz csináltatok új vérképet
Kiváncsi vagyok.Gyógyszert nem akarok szedni tudom kevés a mellékhatása de igy bab vállalás előtt minek meg amúgy is nem szeretném, hogy felborítsa a hormon háztartásomat
Még csak pár napja eszem a kását, úgyhogy nem tudom, de eltökéltem magam, hogy legalább két hónapig eszem.
Szerintem másik dokit kéne találnod és csináltatni egy új hormonsort.
Az hogy időre jön a menst. semmi sem jelent, nekem is mindig időre jött, a hormonjaim mégis össze-vissza voltak/vannak. Csak sok doki úgy van vele, hogy ha időre jön, akkor nincs gáz, pedig dehogynem. Bár sajnos az is tapasztalat, hogy fogi. gátlóval etetnek, mert mást nem tudnak, az meg csak tetézi a bajt.
Hát akihez évek óta járok ismerjük jól.
Menszesz rendben van időre jön meg meg minden ez asszem peteérés környékén készült
Tényleg, nagyon nőnek a hajaid:))))
Amikor hajat szárítok az én fejemen is szanaszét állnak a kis hajak, mint akit megrázott az áram:)
Úgy látom neked is egyenes, vékonyszálú, de sűrű típusú a hajad, mint nekem...:)
Amúgy nálad a pajzsmirigy most okés, mintha írtad volna, hogy a tsh-d is magasabb volt, de lehet rosszul emlékszem már...
Magas a testosteronod, a tsh sem jó, 2,5-ig jó maximum.
Az lh-fsh arány sem tűnik jónak.
A menstruációd rendben van?
A ciklus hányadik napján készült ez a vérvétel?
Milyen endokrinologus mondta erre, hogy jó,
atyaisten!?
Engem pont ezzel ijesztett be szerencsére a nőgyógyász 20 éve mármint hogy lehet hogy később ha akarok majd nem lehet gyerekem ha bogyót szedek.
Sajna 18 évesen még naív az ember és ha nem tudja a veszélyeket simán elkezdi a bogyószedést is.
igen tudom csak mivel az endokirninológus azt mondta nincs a vérképpel baj igy úgymond nem foglalkoztam vele próbáltam keresni más okot de oly nehéz ez nem tudom miért nem segítenek a dokik:(Nem Ők szenvednek e témával.
És neked ez a kása segített?
Szia!
Nem akarok nagyon belekotyogni, (van itt aki jobban ért hozzá), de ezt a hormonsort nem lehet jónak mondani.
Nekem is az a bajom, hogy elvékonyodott a hajam én már próbáltam a hair cliniket igaz hajhullásra, azon nem segített. Most minden nap megeszek egy kis tányér köles kását. Hát nem egy álom, de ebben gondolom több a hatóanyag mint a tablettában, de még csak most kezdtem, így nem tudom fog-e használni.
A 400 szál hajmosáskor nem normális én egy évi kemyény "munkával" mostanában eljutottam a kb. 70 szálig, de szerintem ennek is a felének kéne lenni.
hairloss, szuper eredményeid vannak, végre!! És a kép, te atyaég, tele vagy hajakkal, nagyon durva!!! Csak így tovább!! És basszus, hogy szinte egyik napról a másikra!!
Nagyon örülök!!
Nekem is javulgat szerencsére, tegnap 22 haj hullott egész nap, előtte mosáskor 70 összesen egész nap, ennyi rég volt. Nekem nem ilyen gyorsan csökken mint neked, de csökken, és folyamatosan, már 2 hónapja, én úgy örülök!! Már csak nekem is így be kéne turbózni a növesztést is!:)
És arra van e valami módszer, hogy vastagabb hajszálaim legyenek?Olyan satynya lett régen szép vastag dús hajam volt igaz gyerekkoromban volt inkább az:(
Nekem pl.oldalt a halántékomnál már alig van haj:(
Állítólag 3 hónapot mondanak
Majd kiváncsi vagyok segít e
Szia, én szedtem és csökkentette, de túl korán abbhagytam. Most kezdem újra szedni.
Hairloss! gratulálok, szép eredmény! az utolsó kép bizonyíték, hogy jó úton jársz.
Suz! neked is jól kezdődik majd az új év!:)
Kened is a bérest vagy csak iszod?
Nekem ezek az értékek voltak 1 éve:
Glukoz 4,6
120 perce glukoz 4,7
inzulin 6,7
inzulin 120 perc 25,5
TSH 3,103
FT 4 16,54
FSh 3,7
LH 16,2
Prolactin 331,0
170H-Progreszteron 1,9
Progreszteron 7,80
Tesztoszteron 2,50
Ösztradiol 210,2
Cortisol reggel 730,0
SHBG 46,5
DHEA-s 5,8
Anti - TPO 10,5
Hairloss neked is ilyenek voltak az eredmények?
Ja és nekem a hajgyógyász a bőrklinikán egyre erőltette, hogy szedjek fogamzás gátlót mert akkor elmúlik a hajam szép fényes lesz dús szép vastag szálú de én nem szedem nem is szedtem nem is akarok meg babát is szeretnék.
Azt mondták sokan , hogy miután abba hagyták a fogamzásgátló szedését hullott a hajuk:(
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!