Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
én akárhol akárkinél rákérdeztem, vagy rákerestem az antibiotikumtól-hajhullás kombóra, mindenhol mélyen tagadjáák hogy lenne összefüggés. pedig én is gyanakdotam egy időben. most akkor hogy van ez? a májas elmélet szerint kezdem kapsigálni hogy úgy akkor mégiscsak lehet vele bibi, de akkor miért tagadja minden szakember? tényleg egy időben a gallérjuknak estem szinte, hogy
-De nem lehet hogy az tett be végleg?
-Nem-nem dehogy.
jó persze lehet hogy nem tudják vagy nem is érdekli őket tudom. francba... az a baj ha elkezdek agyalni, felcsillan a remény, meg rácuppanok a témára és nem akartam, félek tönkretesz.
amúgy akartam írni hogy tök jó lányok hogy ennyit írtok meg ilyen aktív a fórum.
Röhej, de fiatalkori dolgaim nekem is beugrottak, mert elég "sűrű" volt, 13 évi bulizás meg ilyesmik:))
De hát annak már rég ki kellett volna ürülni. Szerintem ez genetikus, anyu is tele van kiütésekkel és megritkult a haja is.
Antibiotikumot volt, hogy szednem kellett volna, de olyan irtózatos kiütéses lettem, hogy nem bírtam beszedni. Nyilván már akkor sem bírta ezek szerint a májam.
Nem tudom mikor van rendelés, telefonálni kell. Én először kb. 1 órát voltam ott, de a következők már csak fél órák lesznek.
Ettől függetlenül mindenki aki még nem szedi a béres cseppet, szedje rendületlenül, mert nekem kb. 1 hete megfelelződött a hajmosáskori hajhullásom, és akkor még nem volt ez az IBR, és ez a doki is előírta a bérest napi kétszeri adagban. Bár lehet, nem ettől lett jobb nálam a helyzet, de gyanús....
Szia!
Nekem évek óta, mióta dokikhoz járok, minden vér meg egyéb leletem tökéletes. A gasztroeneorógus és a körzeti + a bőrgyógyászok réme voltam, hogy látták a kiütéseket, de nem tudtak vele mit csinálni, mert az ég világon semmi kaja allergiám nincs a leletek szerint és a máj meg minden tökéletes volt. Erre mondta ez a doki, hogy kimutathatalan, mert nem beteg a máj, csak "zavarosan működik". Hiába diétázok már rég óta, csak minimálisan javult a dolog, pedig amiket előírt, hogy ne egyek azt szinte nem is eszem már egy éve, aztán ez így magában mégsem használ.
És azt nem tudni, h a májad mitől lett így leterhelve? Nem szedtél augmentint, vagy vmi erős antibiotikumot korábban? Bár érdekes, mert a máj a legregenerálódóbb szervünk.. mondjuk ha folyamatos terhelés alatt áll, akkor nyilván nem tud..
Lehet, hogy a fiatalkori bulizásoktól hullik a hajam? :)) Mert akkoriban eléggé leterheltem a májam :)))
Azt hiszem, ott a helyem ennél az orvosnál :))) Idén már nem kezdek bele, de januártól igen!
Mikor van rendelés nála? Mármint délelőtt, délután? Az a baj, h gyerekkel vagyok itthon, így nem tudom, ha munkaidőben van csak rendelés, hogyan oldanám meg... Mennyi ideig tart egy kezelés?
Szerintem mindenképpen azt érti, hogy a haj is visszanő. Bár nekem megmondta, garantálni semmit nem tud, és nem biztos, hogy ugyanannyi vissza is fog nőni.... ez még a jövő zenéje, mindenesetre ott, ahol kikopaszodott a tarkóm, állítólag tele van apró kis hajszálakkal. (a fejem tetején én is látom)
De hát a kezelésre is azt mondta, mire eláll a hullás, kb 3-6 hónap. Ezen a héten 2 hónapja , hogy elkezdtem a kezelést (ennek örömére elfelejtettem elmenni tegnap)és az akkori 500/hajmosós napi hullásom lement, és a legutóbbi már csak 100 volt. A sima napokon 200-ról lement 30-ra. Azt hiszem, ez elég jó kis eredmény:) Szebb karácsonyi ajándékot nem is kívánhatnék, hiszen már parókákat nézegettem....
Úgyhogy én jelenleg napi 20-40 közötti hajat hagyok el, ha mosom, akkor olyan 100-at (de beszárítva, eddig szárítás nélkül volt több száz)
Még érzem, látom, hogy több hullik, mint mondjuk 6-8 hónapja, de azért látványos a javulás.
Nekem is diétát kell tartanom, ill. nem is diéta, inkább életmódváltás, bizonyos húst nem ehetek, de másfélét igen, a tejről, cukorról kell lemondani, de az meg nem olyan vészes. (mondjuk egy jó adag túrógombócot extra tejföllel-porcukorral, hmm) Vagy egy finom tejberizs...de hát a tejberizsben egy olyan alkotórész nincs, amit ehetek, sajnos:(
Még a cukrot megoldanám, de rizs és tej nélkül milyen lenne már:))))
MOst, hogy már ritkítottuk a kezelést, ráadásul el se mentem a tegnapira, kicsit fosok, hogy nehogy rosszabbodjon...Barátnőm, aki szintén járt, mesélte, ő is így volt, de nem romlott vissza semmit.
Ja, írtam, de írom megint, mert van fejlemény. nekem a menstruációt úgy tűnik, beállította, világéletemben 32-35 nap volt, most meg a 2. jön meg pontosan 28 napra!! Jupppííí. Egy hónappal a kezelés kezdete után már így jött meg, meg most is. 2 már talán nem véletlen persze, meglátjuk a következőt.
Szia Vali!
A laboros májfunkcióid mind rendben voltak eddig, semmit nem mutatott ki?
Remélem sikerül megszabadulnod ettől a gyötrelemtől, hajrá!:)
Szia!
Ezt a két bajt (mert nekem nincs más) együtt kezeli. Úgy értettem, hogy ha másnak pl. 5 fajta baja van, akkor azt is egyben egyszerre. Szóval az egész embert egyben az összes bajaival, nem külön - külön.
Én már több lavór máriatövis olajat megittam, most is iszom, aztán nem sok eredménye van, de hogy miért arra tippem sincs.
A haj visszanő, ha megszűntetjük az okot. Ez a szar csak egy tünet. Sajnos elég látványos.
Nekem tuti a májammal van baj, ezt eddig is sejtettem, mert állandóan tele vagyok allergiás csalánkiütésekkel és ahogy a doki mondta úgy van, hogy minden leletem tök jó.
De lehet, másnak nem ez az oka, nálam valószínű.
A diéta dolog meg fura, mert én egy éve diétázom, az valahogy kevés az immunrendszer kell megerősíteni, de nagyon.
Szia! akkor ez a kezelés a májat méregteleníti? Vagy a diétával méregteleníted?
Egyébként a máriatövismag olaj nagyon jó májméregtelenítésre!!
Igazából csak a tini vékony lánykáknak áll jól a
hasmutogatás... Jól teszed ha vigyázol magadra.
Minden hülyeségnek megvan később a következménye.
Az első munkahelyemen csupa olyan 50 feletti kolléganőm volt akiknek a térdük lábuk fájt alig birtak menni. A 60-as évek minidivatja : mesélték is hogy sokszor szinte megfagyott a lábuk a mini+ vékony harisnyába télen...20 év múlva a Tena Lady
divatja fog eljönni a sok kinntlevő has-hát derék miatt...
Jaja... Sajna a tinik is hajlamosak arra, hogy télen is olyan kabátot hordanak, amiből kilóg a derekuk..
Aztán rosszabb esetben évek múlva csodálkoznak, hogy miért nem lehet gyerekük.
Szerencsére ennyire sosem divatoztam, meg öreg vagyok már ehhez. Ja és fázós is..
Sajna ha hajlamos vagy könnyen össze lehet szedni
ilyen bajokat. Nekem pl többször volt petefészek-
gyulladásom de inkább beöltözök ne legyen újra...
A döbbenet ma is láttam egy nőt hogy a lenge ing alatt / a szine ráadásul élénk rózsaszín volt /kilógott a hájas lötyögős hasa. Az ilyenek mindent túlélnek...
Nekem is ez volt az első gondolatom, főleg, hogy még ebben a hidegben is kétszer egy órát kint vagyunk a lányommal.
Hiába veszek fel két zoknit, akkor is majdnem megfagy a lábam.
Ha emiatt is lehet, akkor benne van a pakliban.
A nőgyogyi vizsgálatot most megúsztam, de legközelebb rákérdezek.)
Hát gondold végig hogy igazuk van e...
Meg persze hogy van e amivel komfortosabbá teheted az életed apró cseprő dolgait. Vagyis mi az amin tényleg lehetne változtatni hogy jobb legyen neked.
Magnézium+B6 -ot szedsz ?
Köszi, hogy írtál.
Na, tegnap végre megoldódott a problémám.
Mondjuk eddig soha nem volt ilyen, hogy ennyit késett volna. Jó lenne tudni, hogy miért.
Na, amúgy én is kivizsgáltattam magam, mert nem csak a hajhullás a gond, hanem állandó fejfájás, fáradékonyság is. Jó pár 10ezrest otthagytam a különféle dokiknál, akik megállapították, hogy olyan egészséges vagyok, mint a makk.
Azt mondták, pusztán a stressz okozza minden tünetem...
Na most ezzel mit kezdjek?
Hát, a legelső alkalom asszem 17 körül volt, ez a diagnosztika, konzultáció és egy kezelés volt, utána minden kezelés 7000 ft. Másfél hónapig minden héten kellett mennem, majd 2x mentem kéthetente, és most már csak havonta 1x kell mennem.
Jelenleg napi 20-30 között hullik, hajmosáskor 100-120 szál (beszárítom, eddig nem tettem, ha csak simán megszárad, kicsivel kevesebb hullana ki), 2-3 naponta mosom, nem hullik ki több, ha a 3 napot megvárom, így a napi átlag kb. 40-50 hajmosással együtt, ha 3 naponta mosom.
A mensit említettem korábban, hogy világéletemben 32-34 vagy még több naponta jött meg, kiv. szülést követő 4-5 hónap, (első hónapban megjött már rendesen, pedig csak szoptattam éjjel-nappal) ez idő alatt 28 nap volt, majd fél évre rá visszaállt 32-34 napra, most mióta van a kezelés, 2 hónapja, már a második menstruációm jön meg pontosan 28 napra, ami jóóóó. Szóval arra tuti hatott.
Meg hát a hullás is drasztikusan lecsökkent, de az lehet a kezeléstől is meg hogy 5 hónapja festettem(de miért ne hatna erre is pozitívan)
Viszont ha bűnözök kajaügyileg, rögtön több hullik, és érzem is, hogy ég a fejem. Ma is sikerült csokikáznom, és érzem is, hogy ég basszus, mindig beleesek ebbe a csapdába a torkosságom miatt:////
Nem hergelsz.) Én is hibás lehetek, mert nem teljesen szabályosan csináltam, hogy este pipiltem le. De nem tudtam várni, én nyomi..
Viszont ahhoz képest, hogy a legdrágábbat választottam elég gagyi volt..
Viszont annak örülnék a legjobban, ha a teszt tévedett volna.)))
Mellesleg a legjobb oka annak, hogy miért nem jön meg. ;)))
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!