Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Hát akkor nincs más hátra, mint előre egy jó kis méregtelítő kúra! Én januárra tervezem egy hétre és csak gyümölcsöt, zöldséget, meg kását fogok enni + valami máj méregtelnítő koktélokat. Már alig várom:))
hariloss, tényleg azonnal változtass nevet!:)) Hála az égnek, hogy Nálad is javul a dolog!
Aztán meg a fórum nevét is meg kell majd változtatni: Mi VOLT hatásos hajhullás ellen? -re
Azonnal változtass nevet pl neverloss:) -ra!
Tudod a név kötelez :D
Basszus, lányok, tiszta bolond vagyok!
Elkezdett csökkenni a hullás, jelentősen, most napi 50valahány potyog ki de komolyan mondom, nem tudok neki örülni! Annyira hirtelen lecsökkent, hogy reménykedtem, hogy teljesen elmúlik....mondjuk az én hajszerkezetemet figyelembe véve napi 20-30 lenne a normális. egyfolytában parázok, hogy mi lesz ha megint nekiindul....tudom, hogy nem vagyok normális:(
Szia!
Köszi, hogy megírtad.
Hogy fogod ezt mind észben tartani?
Nekem a progi hiányra lutenium-ot írta, de úgy önmagában semmit sem használt. A palastfű teával együtt már volt némi hatása, de hidd el, a progi krém a leghatásosabb, csak sok idő míg hat.
Most én kencézek, palástfű teázok, és barátcserjét szedek. Ez a hármas mix. eddig a leghatékonyabb.
Szia Kori!
Múltkor kérdezted, hogy régen a vérképemen nem látszott-e semmi ebből a máj bajból és én meg mondtam, hogy nem. Aztán ma beugrott: mindig magas volt a koleszterinem. Ez azért volt fura, mert sosem ettem zsírosat, disznóhúst sose, gebe voltam mindig és sportoltam. A doki is csak hümmögött aztán már vagy a harmadik ilyen után azt mondta: "semmi nem indolkolja a magas koleszterint, akkor ez valószínú valami máj zavar lehet". De ez már kiment a fejemből, mert aztán elkezdtem a candida diétát és ez legalább helyrejött. Szóval régóta lehet itt valami bibi nálam.
Az is rémlik, hogy Suz-nak is valami olyasmint mondott a doki, hogy majd ha a mája felszabadult az inzulin alól, akkor majd fogja termelni azt a misztikus SHBG-t amit leköti a tesztót. Tehát Nála is az lehet, hogy mája van leterhelve. Szerintem mindegy mivel (méreganyagok, inzulin, stb)ezek szerint ha le van terhelve, belenyúl a hormonrendszerbe.
Mi a véleményetek erről????
Hát az egészségügy a béka feneke alatt van de jövőre még rosszabb lehet...Gyerekemmel voltunk kórházba tavaly nagyon rosszak a tapasztalataim. A gyógyszert meg úgy adják mint a cukorkát. A mellékhatásokat meg nem említik...Aki jót akar magának a neten olvas végig mindenféle fórumot onnét
jobban megtudja a valóságot.Amit írsz az a yo-yo
fogyózás alapja is ha a szervezet kevesebbet kap
akkor tartalékol. Az ősembernél ez volt a túlélés záloga...
Most gardniert nyomtam. Amúgy sima sparost.Nem az a baj vacak a fejbőröm. Októberben sapka nélkül voltam a napsütésbe kb 1 órát azóta is viszketek. Viccnek is gyenge de vszínü hogy megégett a fejbőröm...A szódabikarbóna mintha jó lett volna de a korpa se tünt el sok értelme nem lett.
A fene tudja. Sapka fel sapka le az se jó a hajnak.
Ha sapka nélkül mászkálnák megfázna a fejbőröm így meg idönként begebed a sapkába...Azzal kisérletezgettem hogy nagyon kevés sampont bőven higitva mostam hajat + szódabóna+ ecet de csak elkoszosodott a hajam annyit értem el....
Néztem gyógynövényes boltba csillagászati áron van érzékeny fejbőrre sampon. Csak olocsón kisérletezgetem...
:(( hát vegyesen érzem magam ahogy olvasom mit írtok. tök jó hogy kezdem érteni de közben elkeserít miért nem dokiktól kaptam magyarázatot.
én 2 antibiotikum kúrát kaptam fél év különbséggel (2 külön bajra) és a második után valamivel (nem rögtön de még abban a hónapban) kialakult nálam is ez a hasügyi-mizéria nem is kicsit. amikor már derengett hogy nem sima "gyomorfertőzés" meg már irdatlan sz.rul voltam és nem hatottak a "hasfogók" vettem n.flore-t: a patikus meg leszidott hogy miért csak most jövök, MÁR az ab-mal kellett volna beszedni a prob-t, hát nem mondta a doki? hát nekem nem mondta egyik se. (nekem se.) akkor még magamtól nem tudtam, hogy KELL mellé -lehet szegénységi bizonyítvány de nem tudtam hogy ez már az általános műveltség része:(. és aztán abban a félévben indult el a hajam. (szóval gondolom parac. a májnak, abban az évben 2 ab az amúgy is ramaty állapotnak, valami ilyesmi lehetett és ennyi elég is volt a fejemnek, talán).
mondjuk nem tudom mire lesz jó hogy erre utólag kezdek derengeni. közben eléggé ledöbbent hogy ezt egy fórumról rakom össze, a dokik meg nézik ahogy nem csak nekem de csomó embernek kihull a haja. kedves lenne ha legalább az ab mizériát megspórolnák egy csomó embernek ha már olyan könnyen felírják mindenre. érdekes hogy másnak is volt baja ab-mal, annyi doki engem meg elhajtott hogy ne képzelődjek az nem csinál ilyet (a gyomor-bél izét még rámhagyták, de hogy a haj, "kizárt"). szomorú és dühítő egyszerre.
körmöm nekem is barázdált, hosszában.kidudorodó csíkok, gyűrűs-kisujj tele, a többin 1-2. ezt se tudom mitől van, az utolsó pár évben alakult át, mindig nézegetem hogy ez mi de zavarni nem zavar. ha valaminek a jele az persze más.
amúgy én úgy tudom, hogy a tápanyagfelszívódási elégtelenség-hízás lehet épp attól, hogy nem jutsz elég élelemhez, és a szervezet emiatt raktárüzemmódra áll és bármi élelem bejut, az viszont irány a zsírpárna. megjegyzem az ab kúrám után első időben összementem aztán meg nem értettem mitől ment fel 2, aztán összesen 3 kg úgy hogy közben semmi nem maradt meg bennem és úgy éreztem éhezem, erőm meg nulla volt. talán ha rendes tápanyag nem is szívódik fel, a bevitt kalória kétségbeesésében mégiscsak zsírrá tud alakulni VALAHOGY hogy ne halj meg. a téli és a civilizációs hízást hallottam ezzel magyarázni. mondjuk én visszafogytam azóta normálra.
Szia Vali! nekem még le is tagadták, hogy az okozta volna, mert csk az utólsó szem után kezdődött az egész-tehát akkor nem az okozta:E
Sok nagytudású orvossal vagyok körülvéve:D
Nekem a bőrömön semmi nem látszik, viszont a körmöm az borzalmas állapotú -keresztbe/hosszába is barázdált, mintha nem ennék most sem elég vitamint, de bezzeg hízom, tehát a CH/zsír az jól felszívódik:)
Szia!
Én sajnos láttam összefüggést. Nekem kb. 3 éve hullik, de hol jobban, hol meg nem, ez így ment tavaly novemberig, amikor beszedtem azt a hülye antibiotikumot nem is végig, mert ugye kiütéses lettem és rá kb. két hétre kezdődött az "igazi" hajhullás, amiből talán most bírok kilábalni. Hasmenés, meg az állandó fogyás is volt, pedig én ettem a probiotikumot.
Bagiira, nekem vannak kis patiszerű izék a fejbőrömön, de csak a szteroidos kezelésem óta. Akkor iszonyat sok volt, fájtak is, most pár darab van, azt vettem észre, ha cukrosat eszek, akkor több.
A hány bébihajszál van dologra nem tudok válaszolni, nekem 2 hónapja nagyon sok volt, a frufrumnál meredeztek, már nem látom őket, ill. 2 centi körül vannak:)) és a választéknál állnak felfelé, de kisebbeket most annyira nem látok itt elöl, mármint nagy számban. Nekem szerintem az nő vissza, ami hirtelen, rövid idő alatt hullott ki.
Agneees, a kezelés maga amúgy 20 perc, csütörtökönként van, reggeltől késő délutánig tuti. Nekem is a májamra mondta, hogy nem a legjobb. Viszont azt is elmondta, ha túl magas a stressz-szint, a szervezet annak az ellensúlyozására fordítja az energiát, és emiatt nem tud rendesen regenerálódni, amibe a méregtelenítés is beletartozik. Én előtte semmit nem mondtam, de amikor elkezdett hullani, az azt megelőző 2 év is már stresszes volt, de a közvetlen 2 hónap az nagyon eldurvult, és totál kivoltam idegileg (hát a hullás sem segített lelkileg) Na most a doki szerint ez merítette le az immunrendszeremet annyira, hogy ahogy új behatás érte (új hajfesték nekem), rögtön rendellenesen reagált, allergiás reakcióval. De bármi mást okozhat, mondjuk ugyanígy hirtelen valami kajából valamiért egyszerre többet eszel (pl. dióból karácsonykor:)) és amúgy nem lenne bajod tőle, de mivel már le vagy terhelve, a sok cucc sokkhatást okoz, és felborul az egész, és akkor lesz mindenféle baj.
Nálam ezt az elméletet megerősítette, hogy amikor szteroidot adtak az allergiára, az az esetek nagy részében hat, nekem meg csak még durvább allergiás ellenreakciót váltott ki (akkor lett 500 a napi hullás) Normál esetben a szteroid leblokkolja a szervezet saját immunválaszát (ez akkor jó, ha pl. allergiás vagy a darázsra, ha az megcsíp, az immunrendszered ellene dolgozik, csak ettől te mondjuk megfulladsz, mert bedagad a torkod pl. na ekkor a szteroid kikapcsolja ezt az immunválaszt, és ez ment meg.) Ha viszont baromi nagy gebasz van, akkor nem tudja leblokkolni az immunrendszert, amitől az még dühödtebben próbál védekezni (esetemben valami ilyesmi történt)
Tehát a máj szimplán ettől is le lehet terhelve, hogy stresszes vagy. A fiatalkori bulik nem hiszem, hogy még mindig hatással lennének. Szerintem amúgy erre lenne jó évente egy nagyobb méregtelenítő kúrát csinálni, hogy felfrissüljön a szervezet, ne tudjon felgyülemleni a sok méreg. Meg hát sokat kell inni, és figyelni kell a kajára. Tartósítószer, ételízesítők, ilyesmiket teljesen el kéne hagyni, stb.
2 kérdésem van ahogy kezdek felbátorodni.
1. van vagy volt valakinek valaha olyan hogy néhány nagyobb pattanásszerűség a fejbőrén? nekem egy ideje van mindig 1-2, előtte soha és máshol sincs rajtam. nem tudom mit jelent, kicsit aggaszt. belső dologra utalna de hát elvileg hormonokkal minden rendben, nem értem. volt valakin vagy hallott valaki erről?
2. már a kérdés gáz én tudom, de azért megpróbálom. az újranövő kis szálak. szóval akinek egészséges hajú ember van a környezetében az nem tudja hogy egy választékban mondjuk milyen gyakoriak? tudom az a baj hogy akinek hullik annak a "választék" is mekkora, hát egyre nő, lehet ami 1 éve még nem számított volna bele az ma már igen.
szóval tudom idióta kérdés valahol, csak jó lenne valami képet kapni, hogy mi az új kis szálak "rátája", mondjuk ha lelapítod a hajad egy 5cm szakaszon 1 mm-es sávban (=választék)hány 2-3 mm-es haj van normálisan, ilyesmi. nem tudok senkivel erről beszélni mert mélyen hallgatok az ismerőseim között erről, így kérdezni se tudok, amikor meg nem hullott fene se vizslatta a fejét.
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!