Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Igen, augusztus 20.-án vágtuk le és szeptember végére már 11 cm-t nőtt, ma reggel hajmosás után lemértem, összesen 23 cm a vágás óta!
Mondjuk nekem meg szögegyenes a hajam, fél centis növekedés is jól látszik, alapból mindig is ilyen gyorsnövekedésű volt, nade azért ennyire nem:)) Azért gondolok a Manna Raxra mert mióta azt eszegetem azóta van ez az abnormális növés, lehet egy ponton túl már nem nőne tovább, de így is azért valamennyire el van vékonyodva a vége, mert a kis hajak azért még nem érték utol a teljes hosszt, meg ugye azok fokozatosan nőnek.
Hűű, ez a Manna Rax jól hangzik, komolyan 4-5 centit nőtt tőle a hajad?? Az nagyon durva. A héten veszek én is:)
Amúgy egy hónapja kezdtem az 5 mg-os biotint, és a múlt héten a hairclinicet, még egyiknek sem látom eredményét, de nehéz is, mert nem festem a hajam, nincs lenövés, plusz nem egyenes, így nehéz pár centis különbségeket észrevenni....
Csak nem baj, ha 3 félét szedek, nem? mármint ezek mellé még ezt a manna raxot. csak aztán ha valami hat, nem fogom tudni, mi volt:)) annyi baj legyen.
Rövidítés, IR = inzulinrezisztencia, kapcsolódhat hozzá PCO- policisztás ovárium szindróma is.
Betsssy, hajnövesztésre próbáld ki a Manna Raxot, ez egy organikus omnivitamin, búzacsíra az alapja, az összes b vitamint tartalmazza és még egy csomó mást is, üvegben van, ilyen papi szerű, napi két kiskanállal kell elfogyasztani, két hétre elegendő egy üveg, nem vészes az ára, 1800-2000 ft körül van.
Én fél éve eszem, a hajam eszméletlenül gyorsan nő, amikor augusztusban volt a brutális hullásom, bekattantam (egy 500-600 szálas!!!!) hajmosás után és ott álltam a tükör előtt, ollóval a kezemben és rászántam magam , hogy az lesz a legjobb ha 5 centisre levagdosom a fenékig érő hajamat. Már elkezdtem belevágni a tincsekbe, anyum gyorsan kikapta a kezemből az óllót, bevettem 3 xanaxot és anyu szépen levágta hátközépig, olyan 25 centit vágott belőle. Ez öt hónapja volt és megint ugyanakkora. 5-6 centit nő egy hónapba és babahajam is sok van.
Az intenzív hajhullás kegyetlen dolog. Jó hogy
sikerült megtalálni a hibást és helyrehozni.
A hormonoktól is hullhat a haj...
Köszi mindenkinek!
Suz, sajna tényleg én vagyok. Mindez 25 évesen pokol volt. Én arra vagyok a legbüszkébb, hogy nem hagytam magam egy-két idióta orvosnak, hogy lerendezzenek a fogigátló témával... Így úgy dúsult vissza, hogy nem függök idióta hormonbogyóktól. (Amik amúgy is csak átmenetileg hatnak.)
Ha nem is mindenkinek ez a baja, de nagyon ajánlom mindenkinek azt a mondást, hogy "Az vagy, amit megeszel".
5-ig jó az éhgyomri? Úgy tudtam még a 7 is belefér, de az volt a legszebb, amikor az endokrinológus azt mondta a 8,6-os értékemre, hogy teljesen jó és nem kell terheltet csináltatni...
Jaja, Betsssy képét kéne kitenni minden IR-es hajhullósnak a falra!!!;)
Ő a legszebb bizonyítéka, hogy az IR okozta androgén alopecia visszafordítható! Csak így tovább!!!!!
Hú Betsssy ez aztán nem semmi!!!!!Gyönyörűszép a hajad!!!!Azta...tényleg Te vagy az első képen?????????
Most aztán teli vagyok reménnyel...:)))))))))))))) Ezer hála és köszönet a képekért!!!
Akko rtényleg lehet, hoyg nekem is az IRtől hullott ki ennyire, és most szépen megállt a hullás, meg úgy látom picit dúsulgat...de jó is lenne édes Istenem...
Rosszcsontka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Basszus nem emlékeztem az éhgyomri inzudra csak a terheltre, hogy az nem vészes. De az éhgyomri inzud elég durva, nekem a 9től is kiakadt Tűű. AZt mondta 5ig jó.
Így ez legalább olyan szar, mintha a terhelted lenne a rossz. Már erre kapnál meforalt azt tuti. Így sztem Nálad is ez lehet a ludas és nem a pajzsmirigy....diéta....el kellene kezdeni!!!!!!
Mindenképp megírom!
Az a baj, hogy a te eredményeddel én is tanácstalan vagyok. A 29 az lehetne egy határeset is, de ez a 12 bazi sok. Talán próbáld meg megkérdezni itt az IR fórumon Titamillát, ő nagy szakértő, vagy írhatsz neki privit is. Mindent tud, amit az orvosok nem. :)
Fél évig igen keményen vettem a diétát, most már néha (2 hetente vagy havonta) becsúszik egy pizza vacsora, vagy gyorsétterem. Édességet egyet ettem karácsony előtt, egy mousse-t, ami lehetséges, hogy nem akkora bűn, mert a zsíros-tejszínes édességekben sok a zsír, ami lassítja a felszívódást. Nyáron "zsírosabb" fagyit is lehet enni, na nem minden nap és csak uzsira.
Egyébként hajlamosak azt hinni a kívülállók, hogy ez a diéta az élettel összeegyeztethetetlen folyamat. Pedig személy szerint (de gondolom többen így vagytok vele) ennél többet is hajlandóak lennénk megtenni, hogy visszakapjuk a hajunkat.
Egyébként meg annyi diétás édesség van manapság, ehetőek ráadásul!
Tényleg nagyon szép lett.))
Nekem "csak" 29 viszont az éhgyomri 12..
Lehet nekem is komolyabban kéne vennem a diétát???
Az a baj, hogy nem nagyon tudok eljutni Dr. Tűűhöz...
Légyszi, légyszi írd majd meg, hogy mi lett a mostani vizsgálat eredménye.
Fogytál is egyébként a diétától?
Gondolom nem könnyű megállni a bűnözést igy ünnepek környékén...
Hát elég lassan nő sajna.
És az mennyibe kerül? És van gondolom többfajta, melyiket érdemes megvenni?
Betsssy, szedjél biotint, lehet kapni magában is.
Az nagyon meglódítja a növekedést, tapasztalat... :))
Tényeg nagyok király.))
Akkor Te a szerencsések közé tartozol.
Neked is 100 fölött volt a terhelt inzulin anno, ugye??
Jééééézus! Hát ez durva változás, gratulálok, ez igen, le a kalappal, gyönyörű most a hajad!
akkoriban mennyi hullott, és most mennyi? már ha nem vagyok túl indiszkrét:)
Jól tetted a képhomályosítást. Gratulálok tényleg
sikerült ! Azért a festéssel vigyázzál...
Köszi! Hát pedig sajnos én vagyok a másikon is...
Akkor olyan volt a hajam, mint a seprű, természetesen festeni sem mertem, hát meg hozzáérni sem. Most már festve van jó ideje. Az első kép az 2010 szeptember, a másik pedig nagyon friss.
Természetesen a diétát tartom, elég szigorúan. Most megyek majd pár nap múlva megcsináltatni újra a terhelésest, hát kíváncsi vagyok, hogy mennyit javult a helyzet. De az mondjuk vicces lenne, ha nem is javult volna. :D De hát tojnék bele, csak ez maradjon így.
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!