Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Szia, igen rátaláltam egy nagyon jó könyvre, amiben vannak hasznos tanácsok, mert nem túl jó az étrendem - sok főtt, zsírosabb étel van nálunk. Azon is változtatok folyamatosan + sport persze. Szerencsére az irodaházunkban van kedvezményes aerobic óra és konditerem szaunával.
Fogamzásgátlót 3 évig szedtem, a múlt héten kellett volna bevennem, de nem vettem, szóval azzal is lehetnek még gondok.
4. napot szárazsamponnal nekem is bírna, de a hajamnak addigra már elég rossz szaga van :(
Sziasztok lányok,
remélem mindenkinek jól telt a karácsony!
Képzeljétek, nekem úgy másfél hónapja, csodával határos módon elállt a hajhullásom, de úgy, hogy 8-10 szálas mosásokat produkálok, napközben semmi... próbálom (-juk, Valival :)) megfejteni az okát, de teljesen rejtélyes, 2.5 hónap erős hullás után mintha elvágták volna. Jelzem, ugyanezt csinálta tavaly is, akkor fél évig tartott a "csoda".
Viszont még így is megagáz, kérdezném azokat, akik javuló tendenciát mutatnak, hogy nektek nő új haj? Milyen szert használtok, ami jó lenne vagy mit tesztek érte?
Kicsit visszaolvasgattam, nagyon örülök, hogy ilyen sokatoknak megoldódni látszik a probléma, légyszi írjatok időnként, hogy mi a helyzet!
Ez a szárazsamponos cucc tényleg bevált. Ünnepek alatt nem volt időm hajat mosni, kipróbáltam, és a 3 napot tényleg kihúztam vele...
Jó lenne többet is, de 4.ik napon már borzasztóan festett, pedig emlékszem, régebben csak heti 2szer mostam...
Nőgyógyász, endokrinológus ad beutalót. Csak segítségképp, nekem ezeket nézték:
TSH, kortizol, SHBG, ösztradiol, tesztoszteron, FH, LSH, DHEAS, prolaktin. Jó lenne, ha ezeket mindet meg tudnád nézetni. Nálam SHBG-t majdnem nem néztek, aztán kiderült, hogy az is nagyon magas lett, úgyhogy erőltesd ki valahogy!
Sziasztok!
Köszönöm a választ.
Logona sampont megnéztem, szinpatikusnak tűnik nagyon.
Hormont persze nem néztek, csak sima vérképet. Mivel most hagytam abba a tablettát, nem lenne értelme, de 1-2 hónap múlva arra is elmegyek.
Oda beutalót honnan kérhetek?
Eluca! Én hormonokat is nézetnék, nem tudom néztek e nálad, a zsírosodás arra utal.
70-80 szál nem sok szerintem, attól függ milyen gyakran mosod, meg, hogy mennyi hullik napközben.
Hajrá!
sziasztok!
Eluca, az általad írt samponban ammonium lauryl sulfát van, nem sokkal jobb az SLS-nél, inkább a Logona samponjai közül válassz!
Boldog Karácsonyt mkinek!
Sziasztok!
Először is nagyon boldog és békés ünnepeket kívánok mindenkinek. Én új vagyok, eddig nlca*én fórumoztam, de itt sokkal jobbnak tűnik a hangulat, sokkal összefogóbb a banda, ezért szeretném veletek megosztani az én történetemet.
Nekem nagyon erős szálú dús hajam volt, hosszú volt, fényes, fodrászom mindig mondta szárításnál, hogy csodálatos dús a hajam. Aztán elkezdett baromira zsírosodni, minden második nap kellett hajat mosnom.
Egy nagyon stresszes tavasz után nyár közepén elkezdett hullani a hajam. Otthoni gondok, munkahely keresés, államvizsga stb.
Halántékom elkezdett kopaszodni, nagyon megijedtem.
Jöttek a BÁNFI cuccok, nem használtak. szeptemberben VÉRVÉTEL. eredmény:nagyon pici vérszegénység, de semmi más.
GÓC-negatív. A bőrgyógyász szerint zsíros korpám van, de nem is nézett a fejbőrömre, nem érezném, látnám, hogy azom van. Mindenesetre elhasználtam a szteroidos cuccot amit ajánlott és egy Oliprox nevű sampont.
HAJGYÓGYÁSZ (OLTRE) - próbáljuk ki ezt is. Ingyen volt. Kedves hölgy, bár nem túl szép hajszerkezettel mondta, hogy ez meg az, szokásos, vegyek ilyen olyan kapszulát meg sampont. Kösz nem.
Most amit teszek: citromfű tea stressz ellen, vargacseppek felváltva stella hajhullás elleni szesszel, DM-e hajkapszula. Elkezdtek pici hajak nőni, de még mindig hullik a hajam, gyenge maradt. Zsírosodást próbálom meggátolni száraz-samponnal, ezzel 3. naponta mosok hajat.
És ami nagyon fontos: 3 év után kidobtam a fogamzásgátló tablettát, miután a hasi ultrahangon és a hajvizsgálatos nő is javasolta. Elég volt a mérgezésből.
Így áll most a helyzet, de nem adom fel. Lenne pár kérdésem is.
Haj erősebbé, vastagabbá tételét vissza lehet-e állítani. Milyen étrenddel?
Étrend van befolyással a zsírosodásra?
Milyen vizsgálatra menjek még el? Kit ajánlotok?
Egy hajmosás alkalmával 70-80 szál kihullása mennyire normális?
Hairloss: kipróbálom ezt a hajgyűjtési módszert :)
Mindenkinek szívét járja át a szeretet,
ennyit kívánok én mindenkinek…
Szívetek adjátok oda karácsonyra,
mert abból fakad a szeretet!
Békés, szeretetben gazdag Kraácsonyt kívánok Mindenkinek!!!:)
Sok puszi és ölelés
Hair!!!Megy a drukk ezerrel, hogy így maradjon, hidd el én se akarom elhinni, hogy lecsökkent a hullásom, de mégis muszáj...:) Muszáj örülni, és nem foglalkozni, a "mi lesz ha"-val....:)
úgy legyen!
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
Szaisztok!
Boldog karácsonyt kivánok!
Hairloss:lehet hogy hat a galvus javul az Ired rendeződnek a hormonok.
Október közepe felé hagytam abba, plusz diéta, gyógyszer. Fogalmam sincs, hogy mi van.
Reggel kihúzogatom ami ki akar esni, utána felrakom ilyen kontyszerű valamibe, aztán otthon este kibontom, belefésülöm a csapba, meg összeszedegetem azt is ami körülötte van. így napközben nem tud potyogni, max 4-5 szál amit nem számolok bele szerintem
Te most mit csinálsz magaddal?
Csak abbahagytad a fogigátlót? - mikor is??
Meg az IR diéta, ugye?
Hogy tudod ilyen pontosan megszámolni. 3 napig nem is fésülködsz, vagy copfba hordod, hogy napközben nem tudod elhagyni a hajszálakat?
Bakker, lányok! írtam, múltkor 48 szál volt naponta, most mostam hajat, kifésültem, mindennel együtt 100 szál 3 napra! azaz 33/nap!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja és a bőröm is határozottan jobb, kevésbé zsíros!
Egyszerűen nem hiszem el!!!!! Kábé úgy érzem magam, mint aki megnyerte a lottó 5öst! Ha még 10 szállal lentebb menne az már a nem hullik kategória!!!
Na innen lehet nagyon esni pofára de most valami nagyon beindult!:)
Sziasztok!
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok Mindenkinek!
Sziasztok!
Nagyon boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!
Szia! Igen, sajnos nem mindenkinek válik be a teakeverék. Én tavaly már ittam úgy, hogy csak a palástfüvet, de az nem vált be. Azért iszom a cickafark teát is, hogy a megfelelő ösztrogén-progeszteron szint beálljon. Legalábbis én reménykedem, hogy meghozza az eredményét a teakeverék. Én is a Treben könyvből veszem a gyógyteás ötleteket. Nekem már évek óta fennáll a progeszteron hiányom, úgyhogy egy darabig még inni fogom a teát.
Mondjuk én a mellfeszülést nem érzem, amit te írtál.
Ez alkati kérdés is mármint a zsírosodás. Viszont annyi előnye van a zsírosodásra hajlamos hajnak hogy valószínü a bőröd se szárad ki olyan hamar.
Később jönnek a ráncok. / Vagy legalábbis jó lenne /
Te nagyon ügyesen hintőporozol én biztos nem használtam szakszerűen...Sajna mindenki hozott anyaggal dolgozik abból kell gazdálkodnunk ami van.Most amúgy megint szódabónát is tettem a hajmosó poharamba közepes mennyiségü samponnal vízzel jól elkeverve és így már jó nem néz ki koszosnak a hajam. A nagyon kevés sampon nem volt jó ötlet zsírosnak nézett ki és koszosnak.
A tojáshoz / sampon helyett / meg nincs gyomrom hiába olvastam róla annyi jót.
Útra kélt az erdő ezer fenyőfája örömet szerezni szerte a világba.
Meghittség, boldogság, szeretet és béke legyen a családod örökös vendége! Boldog Karácsonyt!
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!