Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Olvasgatlak titeket mindig csak nem írogatok.
A hajam nem hullik, de nem nőt vissza sajna csak minimális. Sőt elől a háromszög résznél ritkább mint volt, szerintem sorvadnak el ott a hajhagymák, mert hullni nem hullik. Én már ennyinek is örülnék ha végleg megmaradna.
2 hete nem szedem a dianét most erősen imádkozom, hogy ne kezdjen ell hullni a hajam. Jővő hónapban beindul a baba projekt.
Bízom benne, hogy így maradok és az imák segítenek.
Szia!
És veled mi a helyzet? Téged sem láttunk egy ideje...
Még mindig nem hullik egyáltalán a hajad? Vissza is nőtt az összes?
Végül már abbahagytad a bogyó szedését, vagy még most is szeded?
Ok. :)
Bár csak távkonzultációban gondolokodom. Nem tudod, hogy annak mi a menete?
Betssy! Összességében javultál! Az inzulint nem nevezném romlásnak, inkább stagnál, viszont a cukrod jobb. Idővel ha minden jól megy, az inzulinod is csökkenni fog. No para, nem megy egyik napról a másikra, tartsd a diétát és majd meglátjuk 3-4 hónap múlva! De ezen ne aggódj. A hajad pedig arról tanúskodik, hogy valami mégis elindult:)
Nehéz ezt az egészet átlátni, Tűűről úgy tudom, hogy inkább a tünetekből indul ki és az én dokimhoz hasonlóan addig nem szokott nagyon terhelésest csináltatni, amíg nagyon gázos a tünetegyüttes.
Ja, meg olyasmi is eszembe jutna, hogy mivel jóideje nem eszel finomított cukrot, ezért a szervezet "elszokott" tőle és most több inzulin kell ahhoz, hogy visszaállítsa az éhgyomri cukorszintet.
De azt tényleg nem értem, hogy az éhgyomri mitől magasabb... :SSSS
A másik fórumon most magyarázta el egy hozzáértő:
Te viccelsz,dehát javultál! A cukrodon is szépen látszik. Nyugodj meg! A lehet,hogy az inzulinod magas,de a cukrod már normális, ami jó jel.
Összességében nézd. Ettől függetlenül lehet a met-et cserélik neked másik gyógyszerre, ami kevésbé a túlsúlyra illetve egyéb tünetekre hat,hanem intenzívebben az inzulinra. De nyugodj meg ez szépen javul.
Szia!
Tényleg tök fura.. Gondolom megmutatod profi endodokinak is, ugye? Biztos van rá ésszerű magyarázat. Pedig ha jól emlékszem azt mondtad, hogy szigorúan csinálod a diétát.
Jó lenne tudni, hogy akkor a hajad hogyhogy ilyen szépen rendbejött- ami gondolom nagyjából első volt a rangsorban. Jó, jó az egészség is fontos.
Kíváncsi lennék mivel magyarázzák ezt az orvosok.
Reméljük a hajhullás tényleg a múltté. Mást nem változtattál egyébként az életmódváltáson kívül???
Nekem is viszonylag jó a hajhullás, reggeli fésülködéskor 23 szál volt 4 hónapja, most 2-5. Mosáskor max. 50 ami volt 200, sőt szülés után 5-600 is. Hogy el ne kiabáljam.. De eléggé félek a melegtől, ha még egyszer annyira hullani fog, mint tavaly nyáron, akkor már jobb ha most csináltatok valami pótlást..
Mondjuk most írták ir-es fórumon, hogy a cukrom szépen helyrejött, ami mindenképpen haladás.
5,1
6,7
6,1
Merckformin xr 500-at szedek, napi 2-őt.
Sztem a fogyás megáll, én is fogytam eleibe, ami nekem jó volt, de aztán visszajön...
Mennyit szedsz a metből?
A merckformint szeded?
Biztosan fog írni másik fajtát a dokid, nyugi.
Én még csak egy bő hónapja szedem a merckformin 500*3-at, de nagyon lefogytam, ami elég gáz mert 48 kg voltam egyébként, szóval ez így nem lesz jó...
Remélem a Tűű doki ír másikat, pl. Galvus-t, vékonyaknak az talán jobb választás.
A hajam viszont már nem hullik, az arcomon is van össz. egy patti, ez mind szuper, viszont még mindig nem jött meg:((
Szia!
Én az inzulin dologhoz nem értek, viszont azt teljesen el tudom képzelni, hogy elkezdtél egészségesen enni, meg mozogni és kiméregtelenedett a szervezeted, mert az IBR-es doki szerint ez a baj manapság, hogy tele vagyunk mérgekkel, szerinte minden baj okozója az. Ok. ez az Ő véleménye, de írt ide egyszer egy lány, aki szintén teljes életmód váltást csinált (azt hiszem a tejtemékeket meg még valamit nem evett) és helyrejött a haja is meg az asztmája is meggyógyult. Lehet Nálad ez volt, szerintem ha tartod amit eddig, akkor nem lesz többet hajhullásod.
Sziasztok!
Megjött a terheléses vizsgálatom eredménye. Hát nagyon el vagyok kenődve...
Tavaly volt 8,6, 120 perces pedig 48.
Most pedig az éhgyormi nem változott, a 120-as meg 50 lett... Sőt idén 60 percest is nézettem,, az 49 lett, tehát felfelé ívelő görbéje van, még ment tovább is ezek szerint...
Akkor viszont már semmit se értek. Teljes életmódváltás+gyógyszer mellett még szarabb lett! A hajam meg helyrejött! Akkor nem ettől hullt?? Vagy hogy van ez?
Hairloss, neked erről mondott vmit egyszer Rencz Rita?
Inzulint neked néztek már???
Nekem 4 az éhgyomri cukrom, és a ref. tartomány alsó határa 4,2.
Megnézettem és az éhgyomri inzulinom 12 volt.
Az orvos persze nem sokat konyított a dolgokhoz, de a lányok mondták,hogy ez sok.
A tesztom nekem is jó.
Köszi! Nekem 80,5 ez az érték. A progim kicsit kevés, de abban a ciklusban nem volt pé, úgyhogy ez érthető.
A tesztoszteronom teljesen normális, sőt az alsó határhoz van közelebb.
Szóval hormonálisan szinte tökéletes vagyok.
Ami fura, hogy a vércukorszintem alacsony, annak ellenére is, hogy ettem vérvétel előtt. Pedig ha jól tudom, éhgyomorra kellene min. 3,9-nek lennie. Ez utalhat valamire, vagy nincs vele semmi gond?
Szia!
Hogy nekem mennyi eszem van, már megkérdeztem a nőgyógyászt, csak ezek szerint elfelejtettem beírni:(
Leírom az enyémet, meg hogy utána hogy kell számolni:
prog: 32,7 nmol/L
ösztr: 519,7 pmol/L
Számítás: 32,7 *1000 / 519,7 = 62,98
Ez szar, mert ennek a számnak legalább 100 inkább 120 föle kell menni.
Köszi a választ! Én most használom, megírom, ha hat. :)
Ezt a nem merek a fejemhez érni-dolgot én is eljátszottam annak idején, nagy hiba volt, mert így aztán a zsíros korpa zöld utat kapott... :( Csak tényleg retteg az ember ilyenkor hozzáérni a fejéhez...
Betsssy, elképesztő a változás, gratulálok, tényleg jó ilyet látni, gyönyörű most a hajad!! :)
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!