Mi a véleményetek a yadine fogamzásgátlóról? (beszélgetés)
Ja, és nem azt mondtam, hogy ne kérdezzetek (akár olyat is, ami benne van a tájékoztatóban), hanem azt tanácsoltam, hogy olvassátok el a tájékoztatót. És nem mellesleg én is válaszoltam már korábban is, és most is kérdésekre.
Szerintem ez a fórum is nagyon jó, de kétségtelen, hogy a mellékelt tájékoztató az elsődleges információ forrás. Egyébként meg nem kell megmagyarázni nekem, miért van ez a fórum. És azt sem véletlen, hogy magadra vetted, amit írtam.
Kedves Heidi84!
Szerintem azért van ez a fórum, hogy a tapasztalatokat kicseréljék azok akik ugyanazt a gyógyszert szedik. Akik meg először szednek ilyesmit, joggal kérdezősködnek. Ez nem olyan dolog amit el lehetne viccelni, és nem kéne komolyan venni! Jobb minnél több információt begyűjteni, és biztosra menni.
Kedves Mindenki! Ha valaki fogamzásgátlót szed, vegye már a fáradtságot és tanulmányozza át a dobozzal mellékelt utasítást. Az itt feltett kérdések 90%-benne van. Egyébként ez azért is lenne fontos, mert sajnos az orvosok nagy része nem tájékoztatja rendesen a páciánst, a lehetséges mellékhatásokról, hogy mivel lehet együtt szedni, milyen veszélyei vannak. Mondjuk én sajnos sok gyógyszert szedek a migrainem miatt, és volt már olyan gyógyszer, amit a mellékhatások miatt hagytam abba.
...Akinek nem inge, ne vegye magára. Egyébként 12 órán belül még be lehet venni a Yadine-t, de ha később veszed be mint 12 óra, akkor a legközelebbit szokásos időben, és 7 napig más védekezés is javasolt. Fejből , mondom, mert elolvastam a tájékoztatót.
Ma nem tudom a szokásos időben bevenni a gyogyit, szerintetek vegyem be előre, vagy miután hazaértem? De az lehet, hogy egy-két órával a szokásos idő után lesz. Gyengül ilyenkor a hatás??
Sziasztok!
A szünetben kell kiegészítő védekéz? Vagy akkor is lehet már análkül?
Valószínűleg az antibiotikumtól van. Konzultálj a nőgyógyászoddal mindenképpen!
Meglehet! Ugyanis az antibiotikum kicsit hatással lehet a gyógyszerre, de a hatását nem hinném, hogy elveszíti. De azért kérdezd még meg másoktól is, akik jobban értenek ezekhez a dolgokhoz. Én ebben nem vagyok annyira jártas, mert szerencsére nem jártam még ilyen cipőben.
Sziasztok! 1 kérdésem lenne. 5. hónapja szedem a yadine- t. Eddig az ég adta világon semmi bajom nem volt vele. De most kb 1.5 hete nagyon erős antibiotikumokat kell szednem, s kb 2 napja vérezgetek. Sztetek attól lehet?
Hát ha esetleg tudsz, számolj majd be az eredményekről. Köszi
Nekem is ilyen bajom volt,így pénteken voltam a nőgyógyászhoz,és kiírattam egy újat. Nekem a Belara-t írta ki. pedig a Yadine sztem nagyon jó volt,ezt a dolgot leszámítva.
Hali, annyi hozzászólásom lenne a Yadine-hoz, hogy sajnos a libidóm szinte 0-ra csökkent... pedig korábban pont az ellentéte voltam. Párom már alig várja, hogy szünetet tartsak, lehet váltok mégegyszer.
Akkor azt a pár napot már én is kivárom. :)
És a szünetben is véd? Biztosan?? De az hogy lehet? Ha egyet elfelejtek bevenni, már csökken a hatása, de hét napig nem szedve meg véd? Ezt úgy nem igazán értem... :S Már bocsi, hogy ennyit kérdezgetek, de ez az első gyógyszer amit szedek.
Én megvártam a 2 hetet, annak ellenére, hogy a doki 1 hónapot mondott... Bíztam a gyógyszer leírásában és bátorkodtam 2 hét után :D És hát nem lett semmi gond :)
Szerintem már nincs szükség plusz védekezésre! Én 1 hétig használtam kiegészítő védekezést, utána már nem.
Sziaaztok!
Ma veszem be a 10. szem yadine-t, szerintetek kell még kiegészítő védekezést használni? Ti Mennyi időt vártatok? Eléggé stresszes vagyok ilyen téren, annak ellenére, hogy a tájékoztató azt írja - már az első naptól véd -.A ciklus első napján kezdtem el szedni.
Írjatok légyszi!!
nekem azt mondta a doki h már az első csepp vérnél elkezdhetem szedni a yadinet.nem igazán véreztem mielőtt bevettem az első szemet.csakhogy már egyáltalán nem vérzek!!ez normális?
Részemről nem volt ilyen a gyógyszer miatt. Maximum akkor fordult elő, amikor zavart a légkör (pl. ha tudom, hogy a szomszédszobában van valaki stb.), de ez más tészta. :)
Sziasztok!
Már 7 napja szedem a yadine-t, és eddig ugy iagazából semmi változást nem vettem észre magamon, csak annyit, hogy borzasztóan nehezen, vagy egyáltalán nem tudok elélvezni!Ez mellékhatás lehet?! Olvastam az összes hozzászólást, és írt valaki erről. Ti tapasztaltatok hasonlót?
Hát akkor tényleg nem nagyon van értelme belekezdeni a bogyóba, ha még babát is terveztek hamarosan! Nézz utána milyen szerek vannak a hajhullásra, akár ezen a honlapon is találhatsz szerintem ezzel kapcsolatos topikot. Én ezügyben sajnos nem tudok segíteni :(
Sziasztok!Még mindíg nem tudom hogy elkezdjem e szedni,mert nekem a bőrgyógyász írta fel a hajam miatt,eddig a dianét szedtem,de nem használt,csak hormonzavarom lett,de most még erre tetőzzek rá? Nem tudtok ajánlani helyette inkább gyógyszert a hajhullásra,hallottam a forcapilról,az jó?A másik az,hogy jövőre babát terveztünk!
Nekem nem volt ilyesmi gondom, kivéve a gombás fertőzést, ami végülis bármitől előjöhet... Nem feltétlenül a fogamzásátlótól. Legalábbis a dokim azt mondta, hogy ne fessük az ördögöt a falra. És igaza volt eddig! Kb durván másfél hónapig kezelnem kellett magam, majd most úgy néz ki rendbe jötte (lekopogom), most kaptam hüvelyflóra visszaállításra kúpot. Remélem nem fog újra előjönni :S
Sziasztok!
Én 4 napja kezdtem el szedni a yadine-t. Az orvosom elvileg pont azért írta fel, ezt, mert mondtam neki, hogy gombás fertőzést kaptam az előző összes fajtától menstruáció előtt kb 2 héttel, ami égetéssel, viszketéssel járt. Már 1 éve nem szedek semmilyet, de már előre félek, hogy megint előjön ez a problémám. Van valaki hasonló, akinek volt ilyen problémája, de a yadine-nál nem jött elő???? Ja és még egy: súlyproblémám nincs, de fogamzásgátló szedésekor, mintha puffadtabb lenne a hasam....a yadine-nal kapcsolatban mi erről a tapasztalatotok?
Én is ezt szedtem elösször a nődoki írta fel,de utánna a háziorvos írta meg 3 havi adagban.(így ingyen volt a nődokinál meg a receptírás 500ft-volt akkor-most nem tudom mennyi mert most nem szedek semmit).
Biztos felírja. Orvos, az a dolga.
Elvileg felírja mert ismerőseimnek is háziorvos írja csak az a baj h én csak a fősuli miatt vok pesten. Szóval ha elmegyek egyhez akkor felírja vajon?
Szia! ÉN úgy tudom, hogy a háziorvos is felírja a bogyót. Hívd fel szerintem, és kérdezd meg. Az a biztos!
Sziasztok!
Van itt olyan valaki aki nem magánrendelésen íratja a gyógyszerét?
Vagy ha most fogom magam és elmegyek egy háziorvoshoz akkor ő felírja nekem?
köszii
Szerintem a yadine a legjobb fogamzásgátló.Én nem hiztam töle és nem voltak görcseim.
További ajánlott fórumok: