Mi a véleményetek a yadine fogamzásgátlóról? (beszélgetés)
Szia, a trombózis sajnos egy a gyógyszer legveszélyesebb szövődményei közül, sajnálom hogy éppen Te voltál abban a nem túl nagy %-ban aki ebbe
beleesett.
Remélem azóta meggyógyultál teljesen.
Nem csak az általad felsorolt fog. gátlók okozhatnak trombózist, hanem gyakorlatilag bármelyik, és sajnos olyan sincs hogy "vigyázzatok", mert nem tudjuk ki kap, és ki nem.
A mellrák is egy kockázati tényező, meg még van jó pár, ez benne is vannak a tájékoztatóban --- viszont egy nem kívánt terhesség műszeres befejezésébe is simán bele lehet halni....a felsorolás pedig a végtelenségig folytatható így, hogy "mi lett volna ha" alapon.
100 %-ban biztonságos és mellékhatás mentes fog. gátlási módszert még mai napig nem találtak , elég baj hogy így van, de ettől még így van.
Sziasztok!
Nem olvastam el minden előzményt, viszont mindenképpen szeretnék szólni, hogy nagyon vigyázzatok a Yadine, Yasminelle, Tri-Regol fogamzásgátlókkal. Tavaly a Yadine-tól mélyvénás trombózist kaptam. (Egy éve pont kórházban voltam). Biztos, hogy a Yadine-tól, mert utólag, most tavasszal csináltak egy genetikai vizsgálatot, és kiderült, hogy nincs hajlamom a trombózisra. És - nem én vagyok az egyetlen.
Soha többet semmilyen hormontartalmú gyógyszert nem szedhetek, és örülhetek, hogy egyáltalán élek. Csak ennyit szerettem volna elmondani. Sok sikert!
Szioasztok
Én egy elég kínos témával fordulnék hozzátok, igaz ez nem a fogamzásgátlóval kapcsolatos.
Multkor 3 hete szerxelni kezdtünk és mikor párom betette volna elkezdett enki ömleni a vér.... de nagyon durván és mikor hátrahúzta a bőrt láttuk hogy felszakadt neki.... és ez 3 hete nem múlik és nagyon fáj neki. Érintésre emg mindenre. Szerintetek mi lehet ez????? Kérlek segítsetek nagyon ideges vagyok!!! Köszi
Egyetértek!
Hááát én is csodálkoztam mikor olvastam a hozzászóló bejegyzését!
Én is egy ismerősömnek így akartam felíratni a saját háziorvosommal bogyót (mivel én már nem szedek), de a doki azt mondta, hogy már elég rég óta csak szakorvosok írhatják fel.
A maszekok pedig tényleg (minimum!) 500-ért írják fel.
Plusz a vizit"kukkantás" (egyesek ettől eltekintenek, feltéve, ha nem első alkalommal jár az ember náluk, hanem már visszatérő "magánbeteg"), a vizit meg kb. 7e és 15e között mozog, orvosa válogatja.
Én is úgy tudom, h a maszeknál tényleg nem számít, h nem hozzá tartozol területileg. Csak bírd megfizetni...
De ne feledjük: állítólag..., "az egészség(ügy) nem biznisz..."
Viszont!:
Állítólag, A RÉGI KÍNÁBAN, AZ ORVOSOK CSAK AKKOR KAPTAK FIZETÉST, HA EGÉSZSÉGES VOLT A PÁCIENS.
HA AZ EMBEREK MEGBETEGEDTEK, AKKOR UGROTT A FIZU!!! :)
NEM CSODA, HOGY A GYÓGYÍTÓMÓDSZEREIK LÉNYEGE, HOGY NEM A TÜNETEKET KEZELIK, HANEM FELDERÍTIK A BETEGSÉG KIVÁLTÓ OKÁT, ÉS A BETEGSÉG OKÁNAK MEGSZÜNTETÉSÉVEL AUTOMATIKUSAN MEGSZŰNNEK A TÜNETEK, MAGUKTÓL IS!
El tudom képzelni, ahogy ilyenkor sürögtek forogtak, és mindent de mindent a legmélyebb lelkiismeretességgel megtettek azétt, hogy meggyógyuljon a beteg, visszanyerje az egészségét, és újra megadják neki a fizetségét...
Szia Heidi!
B..ssz....us, nagyon sajnálom szegényt. Borzasztó lehet neki. Furcsa, mert állítólag a gyűrűben a legalacsonyabb a hormontartalom, és kevésbé káros, mint a szájon át szedhetőek..., de ilyen gondok a hagyományos fogalmazásgátlóval is voltak, igaz általában a magas hormontartlmúakkal. Anyám mesélte, hogy 30 éve, mikor ő szedett, akkor azok olyan tömény hormonbombák voltak, hogy egyik hónapról a másikra 15-20 kilót is felszedett vele. De ő ahogy átváltott más védekezésre, vissza is fogyta. Igaz nem egy-két hónap alatt...
Én a gyűrűt elég sokáig használtam, semmi gond nem volt vele, csak "akció" közben, de akoor ki lehet venni max 2 órára, így a problematika megoldódott :)
Remélem az uncsitesód problémájára hamarosan találnak megoldást, és visszakapja az eredeti "formáját". Drukkolok neki!
Bocsánat, ezt most én sem értem. A háziorvos sima rendelésen SEMMIKOR NEM ÍRHAT FEL PÉNZÉRT receptet, mert azt csak magánrendelésen tehetik meg, "sztk" alapon nem!
Ha képes egy sima rendelésen pénzt kérni, ott valami vagy nagyon nem stimmt azzal a valakivel, vagy jobb esetben félreértés van a dologban.
Szia, érdekes amit írsz, mert éppen hogy a hüvelygyűrűtől nem szoktak hízni úgy, mint a fog. gátlótól----lehet hogy az unokatesód szegény egy volt azon kevesek közül, akiknél pont a hüvelygyűrű okozott mellékhatást.
Remélem hamar rendbe tudják hozni a hormonjait.
Sziasztok!
Én már évek óta szedem a Yadine tablettát.Szerintem nagyon jó termék.Én maximálisan elégedett vagyok vele.
További ajánlott fórumok:
- Mik a vélemények a Dienille fogamzásgátlóról?
- Azalia fogamzásgátló - vélemények
- Mi a véleményed a Gestomix nevű fogamzásgátlóról?
- Mennyibe kerül a Yadine fogamzásgátló tabletta?
- Tudtok a Yadine-nál jobb és olcsóbb fogamzásgátlót ajánlani?
- Van olyan ember itt, akinek a Diane35 vagy a Yadine fogamzásgátló valóban segített a haján? Szebb lett tőle és dúsabb stb.