Mellkisebbítés tapasztalatok (beszélgetés)
Akkor ez elég gyorsan ment. Már olvastam azt is, hogy volt akinek 1 év. És a hasadat előtte vagy utána csináltattad?
Nekem január közepe volt a konzi, utána március 31. a műtét napja. Előtte 4 héttel voltam februárban mammográfián és ultrahangon. Altatóshoz 26-án mentem addigra kellett friss labor meg EKG.
Ja,persze tudom,hogy függ a vizsgálatok idejének lebonyolításától is,ezért tudom nagyon eltérőek az időpontok, csak az átlag miatt vagyok kíváncsi rá.
Szia! Mondjuk igen. Eljutok odáig, hogy telefonálok, megkapom az időpontot konzira....és innét számítva,kinek mennyi időbe telt,mire sorra került.
mi az első lépés? a konzitól gondolod?
Ti, akik túl vagytok már a nehezén, áruljátok már el nekem,hogy kinek mennyi idejébe telt,amíg eljutott az első lépéstől az utolsóig.
Nyunyesz: nekem nem állt szét. Szerintem ez nagyban függ a mell eredeti állapotától. Úgy értem, hogy milyen volt a műtét előtt. Mert azon nem nagyon tudnak változtatni. Na mondjuk nem tudom, hogy Neked milyen volt előtte...
Ja és...Szia Melindám!:-) Már kezdek aktivizálódni...2 hét után...épp ideje...!:-)
Amugy majd teszek fel képeket...elrettentésképpen...:-) Na jó nem...de jön még kutyára dér!:-) Puszillak!
Szia! Hogy igy marad-e azt nem tudom,de az enyém is olyan,ugyhogy nyugi!:-)
Sziasztok,aki túl van rajta attól kérdezném h normális h szétáll mmeg a külső oldalon van egy csomó "cucc" belül a dekoltázsom meg egy tenyérnyi lapos rész...könyi mondjátok h nem marad így...előre is köszi
Köszönöm a válaszokat! Hát, akkor türelem.
akkor holnap írok, most én is megyek aludni!
Most sajna mennem kell,de holnap vissza olvasok mindent. Jó éjt és szép álmokat mindenkinek!
Hát, én sem lakom sokkal közelebb, de nem érdekel! AKAROM és kész! Bármi áron. Elég volt az önbizalomhiányból, abból hogy a gyerekeim úgy nőnek fel, hogy nem merek strandra menni velük. Szóval a távolság nem akadály, ha kell gyalog megyek! :)
Szóval, akkor először telefonálok.
Akkor Te vagy az én emberem! :) Tb-s volt vagy fizetős? Mennyi idő telt el a kettő között és hol csináltattad?
volt nekem mindkettő, de külön-külön
Igen, én már túl vagyok, 15 hónapja :) Amúgy én még messzebb lakom, 200 kilométer. De bevállaltam, mert én is olvastam előtte a fórumot, ezt is, meg egy másikat is, és a lányok nagy részének a Szent Imrében volt a műtétje, tehát onnan való volt a sok infó :) És nem bántam meg, bár elég sokszor fel kellett menni Pestre :)
Az első lépés, hogy a választott kórházba jelentkezz be konzultációra, és majd az ott kapott papírokkal kell menni a háziorvoshoz.
Nekem csak a varratszedés után kezdett el váladékozni, kb 2hétig. De ez sem volt sok. 2 naponta cseréltem a kötést. Még most is van kötésem a kenőcsök és a szétnyílás miatt. De már alig van pár mm szétnyílásom. :)
Igen, én a "világ végén" lakom mindenhez képest. :)Te már túl vagy rajta? Most nem igazán vagyok képben. Bocsi! :) Ezért indulok először majd a háziorvosom magánrenelésére, mert ott mindig barátságosabb. Hátha segítőkészebb lesz.
Nekem szerencsére csak mellultrahang, vér és vizelet vizsgálat volt. :) A vért és vizeletet is az égésplasztikai osztályon vették :)
És ahogy látom, Te se laksz valami közel a Szent Imréhez :)
Ja, értem :) Hát, fog kelleni ekg, mellkasröntgen, mellultrahang vagy mammo, vérkép, vércsoport, ellenanyag vizsgálat. És ezekre a háziorvostól kell beutaló, és a lakóhelyeden kell megcsináltatni. Legalábbis ha a Szent Imrébe mész. Az én háziorvosomnak se nagyon tetszett a dolog, de végül kiadta a beutalókat. A Szent Imrében amúgy meg lehet csináltatni ezeket, de pénzért, és az akkor plusz még egy út.
Jaaaj, dehogy! Csak ha kell hozzá esetlegesen valami papír, vagy vizsgálat amit nekem kell megcsináltatnom háziorvossal,nőgyógyásszal, azt hajlandóak lesznek-e megcsinálni. Csak erre gondoltam. Bár a mammográfiával biztos nem lesz baj, mert a nőgyógyászom már egyszer mell UH-ra is könnyedén elküldött. Szóval, bízom benne nem lesz semmi akadály!
Dokianya: ezt úgy érted, hogy a Te városodban szeretnéd megpróbálni a műtétet? Az nem hinném, hogy menni fog, nem csinálják mindenütt, és én a helyedben alapból olyan kórházat választanék, ahol nagy gyakorlattal rendelkező orvosok csinálják.
Gyöngyusz: nekem kb két hétig folyt egy nagyon picit, és csak a varratszedés után kezdett folydogálni.
Nem, ha nincs altatás, akkor nem.
Nekem nagyon sokáig, talán 5 hétig.
de ez is "ott alvós" buli?
További ajánlott fórumok: