Mellkisebbítés tapasztalatok (beszélgetés)
Szia!Nekem a jobb lábhajlatomban van nem kevés viszér,bár nem az a vastag kitüremkedő,de ottvan!Elég lilás színű és azt mondta a dokim,hogy vegyek a műtétre kompressziós szorító harisnyát,ami bokától combközépig ér!Na én vettem egy M-es méretet,de kicsi lett,így fogtam és a kettőből csináltam egyet,úgyis csak a jobb lábamra kellett.Szétvágtam a kettőt és összevarrtam a mértemre,úgy,hogy ne szorítson annyira!Hétfőn felvettem és csak szerdán engedték levenni,mindig kérdezgettem hogy levehetem már,had maradjon még,mondták!Még jó hogy lazább volt így elviseltem magamon!Ja és szúrnom kellett a hasamat 10 napig ezzel a véralvadásgátlóval!Kibirhatós volt,abszolút nem fájt!Nekem ilyen extrák voltak!
Igen, őt is JJ műti. Nem tudom, a visszerekkel mi a helyzet, nem ilyenkor kell vérhígítóval szúrni magát az embernek?
Nagyon köszönöm a kedves szavakat mindenkinek!
Szerintem az lehetett nálatok éjszaka, aki nálam volt csütörtök reggel ;)
A lényeg, hogy túlvagyunk rajtam aki meg még nem, annak is csak egy napo kell kibírnia, cserébe kap egy új életet :-)
Ma voltam lazításon, semmit kellemetlenség nem volt, örültem, hogy megszabadultam a ragacsoktól. Egyelőre minden ok, azt mondta JJ. Fújhatom aloe-val, ha akarom, betadine-nel lehet ecsetelni, gézlappal kell lefedni.
Viszont a srácok is ma jöttek haza, mire hazaértem, már itt voltak és estig nem volt megállás. Most apjuk elvitte őket aludni, kipurcantam és két helyen pacás (véres, illetve világosabb véres-savós) lett a géz :( Még nem mertem megnézni :(
Sziszinko!Vettem csipkés szivacsos melltartót!Bomba jók benne a cicik!Sose volt még ilyen cickotartóm.Úgy állnak benne mintha magazinban lenne.
Anyuka!Tetszik a naplod.Ez egy forgatókönyv volt.Ugyan így zajlott nekem is.Engem Varga Zsombor műtőtt.Nagyon kedves volt.Mi Szizsinkoval voltunk egy szobába,de az éjszakás nővér "bunkò" volt.A csengő nem volt kézközelbe,egymásnak tologattuk a szekrényt,hogy melyikünk éri el a csengőt könnyebben.Reggel 5-kor szedett csak ki az ágybòl bennünket azt hittük sose lesz reggel.Nem mertünk szòlni neki addig.Én is nővér vagyok már 16 éve,de sose viselkedt így
Anyuka1975, én is köszi, hogy beengedtél,szépek lettek! Nagyon érdekes volt ilyen részletesen olvasni, mi hogy történik ilyenkor, már teljesen kiképezve megyek majd márciusban.
ABC-t is JJ műti, ha jól emlékszem? Akkor ma volt neki? Már biztos túl van rajta.
Lányok, van valaki, akinek visszeres a lába és úgy műtőtték? Volt valami extra emiatt?
Nekem van az egyik lábamon egy kisebb részen, elég vastag erek és császár után volt egy felületi trombózis/visszérgyulladás, úgyhogy izgulok.
Írtam egy orvos válaszol rovatba, azt írták, először a visszereket kellene megműtettni, utána plasztika.
JJ mondjuk nem mondott rá semmit se igazából.
Anyuka1975!Köszi hogy beengedtél!Nagyon jó volt végigolvasni,visszagondoltam az én műtétemre is mintha egy éve lett volna,olyan régnek tűnik!Szuperek lettek,még így bekötözve is látszik!Az én párom is aggódott hogy túl kicsik lettek,de most már tetszik neki hogy arányos a testemhez!Jobbulást!Vigyázz magadra,kíméld magadat!A házimunka várhat,majd megcsinálják helyetted! :)
ABC2011, nagyon drukkolok neked holnap!
De jó!!!! Üdv a klubban!!! :o) Tényleg pihenj sokat és nem lesz semmi gond csak napról-napra szebb cicik (bár már nekem is gyönyörűek voltak akkor kéken-zölden, varrva, feldagadva, stb.)! :o)
Köszönjük,nagyon jó volt végig olvasni,ahogy ilyen részletesen leírtad. Szinte ott éreztem már magam a kórházban :) de még várnom kell 22 napot...
Nagyon szép már így is,hát még mikor nem lesz rajta már a kötés! :)
Elolvastam!
Nagyon szép lett!
Sziasztok! Írtam egy kisregényt a naplómba :)
Én már sokféle variációt hallottam varratszedésre. A standard a varratlazítás 1 hét és varratszedés 2 hét múlva. De olyan is volt, akinek a varratszedés 3 hétre volt. Azoknak szedik ki ennél több részletben, akiknek nagyon nagy volt a cicijük és rengeteg a varratuk.
Sziasztok!
Köszi minden véleményt, férjem végülis megy külföldre, remélem, nem lesz semmi gond. A gyerekek mondjuk biztos több mesét fognak nézni, mint máskor, azzal le tudom kenyerezni, a nagyobbat legalábbis tuti.
Anyuka, tök jó, hogy túl vagy rajta és hoyg máris ilyen pozitív a dolog!
Ha lesz erőd, időd, írj majd le léygszi a tapasztalataidat a kórházról, dokiról stb.
Varratszedés hogy is szokott lenni? Az első egy hét után, a második 2 hét után, a 3. meg valamikor később?
Naaa!Gratulálok!!!!!Ügyes vagy!!!!Most már napról napra jobb lesz!!!Úgy elszállnak a hetek hogy észre sem veszed!Jó ha van segítséged,az sokat számít!Már most is milyen jó,igaz?Gondolom neked sem olyan fájdalmaid vannak,inkább húzódás!De az varratszedés után megszűnik!Pihenj sokat,segít a sebgyógyulásban és ne erőlködj,nehogy szétnyíljon a seb!Első hónapot végigfeküdtem és csak egy-két pici lyukam lett ami pár nap alatt összehúzódott,hála a Bactrobannak!Jobbulást,gyógyulást!Ha időd engedi írj!!!!! :)
Szia! Igen, elnézést, kicsit eltűntem... Majd írok részletesebben is, most csak dióhéjban. Első voltam szerdán, háromnegyed kilenckor altattak el, délben jöttem ki. Az első tudatos akcióm az volt, hogy még a műtő melletti kis szobában bekukucskáltam a lepedő alá :-) Egyből imádtam és azóta is... A szerda bent viszonylag jól telt, az éjszaka nekem is nehéz volt, szinte semmit sem tudtam aludni. Csütörtök reggel jöttem haza, egyből be az ágyba, rövid alvás, jegelés, ivás, pár falat, megint alvás... Ez ment estig. Este megint kínlódtam a hátam és a derekam miatt. Péntek jobb, szombaton anyukám alaposan megmasszírozta a hátam, derekam, nyakam, vállam, azóta mintha kicseréltek volna :-) Ma egy picit sétáltam már, de hamar elfáradok. Étvágyam is van már. Igazából csak az első három nap volt rázós, de az is inkább csak a derék és hátfájásom miatt (a háton fekvéstől). De már akkor is úgy gondoltam, hogy újra belevágnék. 405 és 435 grammot vett ki.
Olvasva a fórumot sokak,sokan kérdezik mennyire fájdalmas!Természetesen egyénfüggő,de ha 10-es skálán mérném 2-3-as erősségűnek mondanám!Utána való nap vettem be egyetlen Cataflan tablettát,ennyi!Az altatás utáni ébredés nagyon rossz volt,hányinger,hányás,de ez is egyéntől függ!
Az orvos rögtön a műtét után Triumph sportmelltartót adott rám,és Én már itthon vettem egy Sparban kapható Dorina márkájút,ami jó tartást biztosít!Miután a kötéseket levette,kamillás lemosás naponta többször és Betadin oldatozás!
Most már nincs seb,így a hegekre kizárólag a körömvirág kenőcsöt ajánlotta!Elmondása alapján ez a legjobb!Megvettem a Contratubex gélt is,de leszavazta,mert ,,higgyem el tapasztalatok azt mutatják sokkal pirosabbá válnak a hegek"!
Szóval betartom az utasításokat,és remélem 1 év távlatából,igazolja a dokim!Mint írtam,lehet,hogy szerencsés vagyok,vagy jó volt a dokim,mert olvastam nagyon sok problémával küszködő műtét utáni esetekről is!Azért is írtam a fórumba,mert szeretném,ha pozitív esetek is igazolnák,hogy ÉRDEMES belevágni!
Huh de jó Neked! Írnál nekünk ,még műtét előtt állóknak 1-2 tippet? Melltartó,krémek,stb.? Képeket teszel fel? Én is abban bízom,hogy 1-2 hét elég lesz a regenerálódásra,3 éves kiscsaj mellett. :)
Szia!
Engem 3,5 hete műtöttek!1 hétig egy kicsit ,,korlátozottabb" voltam a mozgásban,de mindent egyedül csináltam!A párom is külföldön dolgozik,és a nagylányom 6 éves!
A varratszedésig inkább kellemetlen volt mint fájdalmas!1 hete hétfőn kivették a varratokat,és másnap kedden már dolgoztam!Napi 8-10órát is!Sajna nem tudtam többet kihagyni!
Nagyon elégedett vagyok a műtét utáni eredménnyel!
Minden a helyén van!
Nincs fájdalom,vérömleny,lukak!
Lehet,hogy szerencsés vagyok,de örülök,hogy belevágtam!Neked is üzenem:HAJRÁ!Nem fogod megbánni!!!
Hello!
Én egy hét után nem tudtam ellátni teljesen magam és a gyerekemet (5 éves), kellett segítség a fürdések után a kötözésben is. Ha ténylegesen ott tud valaki lenni Veled, akkor lenne optimális a helyzet. Én már írtam, hogy jól és fájdalommentesen gyógyultam hála Istennek, de az első 2 hétben nagyon jó volt a segítség. Igazából én a varratszedésig "szenvedtem", mert nagyon húzodott és ezáltal nagyon zavart a mozgásban, öltözésben, stb.
Sziasztok lányok!
A műtöttektől szeretnék kérdezni.
Március 10-én lesz a műtétetem, férjem március 18-án tudna menni külföldre, ami nyilván nagyon jó lenne. Vasárnapig kell eldöntenie.
Gyerekek 2,5 és 5,5 éves anyásak.
Anyósom, apósom a szomszédban, anyukámat tudnám még mozgósítani.
Ki mit gondol, aki már átélte, elmehet a férjem, megoldható vagy 1 hét után még simán lehetek olyan ramatyul, hogy örülök, ha magamat ellátom?
Tudom, mindenkinél más a gyógyulási folyamat, de azért érdekelne, ki mit gondol? Írjatok minél többen, légyszi!
Lanyok,
Hasznalt valamelyikotok a First-on kivul mas aloas cuccot?!
Szia!Jövő héten hétfőn hívom fel.Remélem keddre mondja,hogy mehetek.Már nézegetem a szép melltartókat,alig várom,hogy vehessek!
Szió! Nekem is megy már mindkét oldalon az alvás és valóban isteni.... :o Abban alszom még én és szívesen vennék szép melltartókat, de már megvárom a 6 hetes kontrollt, hogy mit mond az orvos! Te mikor mész?
Szia!Én kb. egy hete hogy már nem alszok melltartóba!Most múltam 2 hónapos és 2 hetes ha jól számolom és már hordok olyan melltartót is ami hasonló mint amit reklámoznak a TV-ben Ahmbra néven ha jól írom!Nekem eddig ez jött be a legjobban!A kínaiba vettem 900ft-ért,annyira kényelmes!!!!Nincs varrása és az anyaga is jól nyúlik mégis tart!Próbáljátok ki,megéri!Sajna nekem még nem kényelmes az oldaltfekvés :( !
Köszi a választ!Hát nekem sem olyan lógós,de tény hogy puhább lett,viszont nekem jobban tetszett az állós kinézete! :) Nézegettem itt képeket és némelyik annyira jól sikerült kerek cicik lettek,az enyém kicsit kettéáll,majd esetleg merevítős melltartóval lehet sikerül "összébbhúzatnom" majd ha már elviselem a merevítőt!A merevítős melltartók jobb formát adnak,mint a sima sportmelltartó!Nekem a nagy melleimnek is csak merevítőseket vettem!De szivacsosak kizárva!!!!! :)
Köszi szépen!Amúgy tegnap nem bírtam ki és tűvel kicsit megnyitottam a "pattanást" és az volt,csak fehér genny jött belőle,cérnát nem találtam!Bekentem Bactrobánnal és szépen kezd összehúzódni,mert egy kisebb lyuk lett a helyén!Már most sem olyan piros!Lehet hogy lesz még ilyen és tényleg cérnától,de ez nem az volt! :) Köszi a képek nem szükségesek már látom mire számíthatok!
További ajánlott fórumok: