Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

20607. csibe3137
2014. ápr. 19. 09:57
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek,szeretetben,békében teljen családotok körében!!!
20606. csibe3137 (válaszként erre: 20601. - 960206)
2014. ápr. 19. 09:56
Szia Ninda!Nekem a nagyműtétem március 13-án volt,majd április 4-én a második,és jelenleg semmi gondom.Tudok tüsszenteni,nevetni,köhögni fájdalom nélkül.De sok-sok fekvés,kímélet kell,és nagyon sok türelem.Minden nappal kicsit jobb :)
2014. ápr. 19. 08:19
Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!
20604. mylilla (válaszként erre: 20598. - Mirianna045)
2014. ápr. 18. 20:43
Köszönöm, már egészen jól vagyok, remélem mindenkinél rendben van minden és kellemesen el tudjátok tölteni az ünnepeket a családdal!
20603. arrival (válaszként erre: 20599. - Mirianna045)
2014. ápr. 18. 18:02

Ez labortol fugg, nekem 1 oran belul megvolt.

Ne idegeskedj, es ne felejtsd az ertek sok minden miatt lehet magas vagy emelkedett, ezert ez nem ad pontos diagnozist !

20602. lila virág (válaszként erre: 20601. - 960206)
2014. ápr. 18. 08:59

Szia, Ninda!

Egy hét még nagyon-nagyon kevés idő, úgyhogy legyél egy kicsit türelemmel! Folyamatosan javulni fog, szerintem már jövő héten is sokkal jobb lesz, de arra számíts, hogy legalább hat hétig nagyon kíméld magad, és utána is még jó darabig, ha nem akarsz újabb problémákat. Tudom, ott a család meg a háztartás, de most pár hétig told rájuk a munka nagy részét, ha nem akarod, hogy megsüllyedjenek a belső szerveid és esetleg még egy újabb műtéted is legyen.

Jobbulást és kitartást!

20601. 960206
2014. ápr. 18. 08:33
Sziasztok! Teljesen új vagyok ezen a területen!Április 10.-én műtöttek.Kivették a méhemet,mert a mellső falában volt 2 mióma.A méhem folyamatosan nőtt,és már nyomta a belső szerveimet is,ezért a húgyholyagomat is feljebb kellett varrni.Valamint a menstruációm alatt napi 3x2 szem Exacilt,és 3x20 csepp Ergam méhösszehúzót kellett szednem,nehogy elvérezzek.A petefészkeim maradtak,és a méhszájamból is benthagytak egy kicsit,a házasélet miatt!Hasi műtétem volt,nem tudták megcsinálni hüvelyen keresztül.Már hét éve húztam,azóta félévente jártam rákszűrésre,és kontrollra.38 éves vagyok és mindig arra jutottunk az orvossal,és a férjemmel is hogy a tünetek még elviselhetőek,és még fiatal vagyok ezért várjunk!Eddig tudtam húzni.Mostmár annyira rosszul voltam azokon a bizonyos napokon,hogy rá kellett szánnom magam a műtétre,mert éreztem,hogy kihat a munkámra,és a családomra is.Folyton aggódtak értem.Szerencsére három gyermekem van .A legidősebb fiam 18, a kislányom 13,a kicsi fiam az én kispasim pedig 7 éves.Tehát volt rá hét évem,hogy felkészüljek lelkileg is a műtétre.Most lelkileg erősnek érzem magam,nem bántam meg semmit,de a fizikai fájdalom elég jól megvisel.Mennyi idő kell ahhoz,hogy ne fájjon a sebem?Vagy tudjak köhögni,trüsszenteni,nevetni?Itthon még 10 napig kell szúrni magam Fraxiparine injekcióval,de elég kemény. A férjem adja be,de alig várom a végét. Szóval aki már túlvan a műtéten,kérem írja le,mikortól fog a fájdalom enyhülni,és a közérzet javulni.A válaszokat előre is köszönöm. Ninda
20600. nagy49éva
2014. ápr. 18. 06:50

Jó reggelt lányok! Már rég jártam itt kicsit meggyültek a problémák, de várom a fényt az alagút végém. Úgy néz ki sikerült új munkahelyet találnom, hát majdnem megvétózta az üzemorvos az alkalmassági vizsgálaton. Kérdezi a műtéteket hát sorolom Neki látom rajta, hogy gondolkodik. Méri a vérnyomásom 4-szer. Mondom Neki magas? erre szedek gyógyszet. Nem csak a pulzusa kevés nem értem miért nem esik össze, miért nem szédül. Mondom Neki jól vagyok voltam teljes kivizsgálásom még szívkatéter vizsgálatom is volt. Jó, de ő azért egy paceméker beültetését javasolja és csak fél évre adja meg az engedélyt.

Hát sok minden eszembe jutott. Lehet, hogy más végleg itt a vég. Méheltávolás 4,5 órás műtéttel meg a többi Nekem már csak ez jutott. De megráztam magam és örültem, hogy újra dolgozhatok még ha minimál bérért az is valami.

Mindenkinek Kellemes Boldog Ünnepeket Kívánok! Éva

2014. ápr. 16. 13:27
Lányok, ha valaki tud, légy szíves segítsetek!Olyan kérdésem van, hogy a tumormarker C 125 eredménye általában mennyi idő alatt van meg?Fontos, mert addig sík ideg vagyok/leszek.Bár, azt olvastam, azt sem mindig annyira pontos.Help!
20598. mirianna045 (válaszként erre: 20595. - Mylilla)
2014. ápr. 16. 13:25
Szia Mylilla!Ha gyógynövények nem használnak, akkor valóban inkább gyógyszer, mert úgy sem lehet élni, ha mindig van valami gond.Nekem sem használ mindegyik...sőt....Pl a csalán tea igen.Na, attól olyan éber vagyok, hogy puskával sem lehet lelőni :).Na, ok, ez csak vicc, de tényleg egyedül az nagyon hat nekem.Remélem jobban leszel!Gondolok Rád!!!
2014. ápr. 16. 13:20

Szia Ibab Drága!!!!

Végre itt vagy közöttünk!

Nekem már nagyon hiányoztál!Örülök, hogy jól vagy és hogy növöget a hajacskád is! :) Mire itt a nyár, már biztosan jó kis frizut lehet csinálni, ne aggódj!Lényeg, hogy túl vagy már mindenen.Hogy állsz a hőhullámokkal, hangulatingadozásokkal és a többi bamyakórhoz köthető dologgal?Remélem minen ok???!!!

Nagyon örülök, hogy benézétél!!Millió puszi Neked!!!

20596. csibe3137
2014. ápr. 15. 20:13

Sziasztok!Gyógyulást,jobbulást mindenkinek!

Nekem holnap kell vissza mennem kontrollra,2 napja megemeltem kicsit a fiamat,azóta fájdogál a hasam,meg megint folyásom van.Kicsit parázok...ugye a tályog nem újulhat ki?(basszus majdnem 2 hétig kellett antibiotikumokat szednem,remélem hatott).

20595. mylilla (válaszként erre: 20592. - Mirianna045)
2014. ápr. 14. 09:10

Köszi, a gyógynövényeken már túl vagyok, nem használtak. Most 5 napja, hogy szedem a gyógyszert, de már a hüvely égésem szinte el is mult a hangulatom is jobb és aludni is jobban tudok. Mellékhetásokat még nem érzek.

puszi mindenkinek

20594. ibab
2014. ápr. 13. 22:36
SZiasztok édes drága lányok!!! Nagyon köszönöm, azoknak, akik hiányoltak,de annyi restanciám volt a munkában, itthon, környezetemben, hogy -szégyenlem- de nem volt időm a fórumra. A netem sem volt tökéletes,mert átrendeztem a lakást és mire kialakította a férjecském az új netes elérhetőségeket a lakásban, eltelt egy kis idő. A munkahelyemen, meg nem szeretek intim dolgokkal foglalkozni a neten, mert hátulról bárki láthatja, hogy mit böngészek. Olyan hülyék az emberek tudjátok. Meglátják azt a szót, hogy méheltávolítás, már rosszul lesznek. Havonta pedig beiktatok magamnak egy kis netböjtöt, hogy ne szálljak el,mert könnyen függővé válok, órákat tudk ülni a gép elött.AMúgy jól vagyok, eddigi vizsgálatok szerint csak így tovább, de azért mindig benne van az emberben a frász. A hajam 3 cm-es, úgy nézek ki,mint egy leszbi. De még hordom a parókám, egész addig, amíg elfogadható frizut nem tudok gyártani.Nagy melegben úgyis ki kell taálni valamit, de remélem, hogy addig király lesz a hajam :-))) Miért nem szabad szedni Remifemint?, Ezt írjátok meg nekem légyszi,mert már nagyon érik, hogy szedjem én is és ezt javasolták. Tudjátok néha egy kis banyaláz elkap, vagy csak jó pasit látok, nem tudok különbséget tenni :-D :-D.. Nagyon sok mindenbe belekezdtem az idén, tudjátok olyan bakancslistám volt tavaly, de most mindent megcsinálok belőle sorban:-D ha már összeállítottam:-) Mi van veletek? Kivel mi van?? A Piviket is köszönöm válaszolok rájuk hamar, és már annyira hiányoztatok. LÁtom szaporodtunk.De ha ettől jól érzitek magatokat, akkor nem baj!!! Én sem érzem csonkításnak a műtéteket, fogjuk fel egy megoldásnak, ami elrepítette a problémánkat:-) Nem látszik, nem vérzik , terhesek nem akarunk már lenni, papával minden ok? Akkor miért is hiányozna? Vérszegénységre kaptam egy FERROGLOBIN nevű igen finom szirupot, összekapta a vasamat és a HGB-met :-) próbáljátok ki, egy svájci készitmény, 3200.- pénz egy hónapra. Nagyon jó!!!
20593. Lynda61 (válaszként erre: 20590. - Mylilla)
2014. ápr. 10. 22:55

A kezdetektől hűséges olvasója vagyok a fórumnak, mint sorstársatok. Nagyon nagy segítséget kaptam, sok-sok jó tanácsot, amit szeretnék megköszönni Mindenkinek! 4,5 év szenvedés után tavaly július 30-án volt a műtétem. Egy nagy mióma miatt mindentől megszabadítottak. A műtétre szinte az utolsó pillanatban kerültem, mivel nagyon vérszegény lettem. Most én is a kilencedik hónapban vagyok. Szerencsére szövődménymentesen gyógyultam, azóta sincs semmi komoly panaszom. A hormonhiánnyal kapcsolatos tüneteket (még)nem nagyon érzem, de nem szeretnék hormonpótlást kapni. Az általad írt gyógyszer ellenjavalt méheltávolítás után, nem értem, hogy írhatta fel az orvosod. Valami más megoldást kellene találni szerintem - bár nem vagyok szakember. Sok esetben nagyon felelőtlenül írják fel a gyógyszereket az orvosok (sajnos tapasztalat), a betegeknek kell tájékozódni, ha nem akarnak még nagyobb bajt.

A gyógyszerek tájékoztatójában még nincs is minden "mellékhatás" feltüntetve. Mielőbbi gyógyulást kívánok.

2014. ápr. 10. 13:52

Sziasztok Lányok!Szép napot Nektek!

Nagyon örülök, hogy ilyen kevesen vagytok újak!Remélem ez azt jelenti, hogy mindenki jól van és nincsenek újabb "kínlódó" csajszik!?

Én most voltam 3 hónapos és a cisztáimat leszámítva, meg egy kis hólyaggyulladást, ezeken kívül, remekül vagyok.Tulajdonképpen a ciszták már nem fájnak, vagyis szúrnak, ráadásul havi szinten ellenőrizve vannak, ezért reménykedem,hogy nem fognak rendetlenkedni és szépen felszívódnak.Ti, akiket műtöttek, hogy álltok a hangulatingadozással?Mert én néha napján küzdök vele. Tanácsolták, hogy szedjek antidepresszánst!Na, azért ott még nem tartok!!!!Az Isten mentsen meg az ilyen agystimulálós cuccoktól.Egy jó kiadós séta, jó kis dumcsizás egy kávé mellett, általában helyre rak.Ja és rendszeresen szedem az én jó doktorom által ajánlott Premens tablettát, amit mindenkinek szívből csak javasolni tudok, barátcserje kivonatból áll és nagyon helyre pakol,ha fáj a mellem, ha lehangolt vagyok, vagy ébppen /bocs/, zabálhatnékom van! :).Na, nem mondom, így is visszajött az a szépen leadott jó pár kg, ami műtét után lecsúszott, de itt a tavasz és nem engedem, hogy mé g több feljöjjön!

Látom Tündérfürtös Te is benézel néha!Nagyon sajnálom, hogy felmondtak Neked!!!!!!Bízom benne, hogy csak jobb jöhet ezután!

Kitartás csajok!Én is azt teszem!Puszi Nektek!!!!

Ó Mylilla, most olvasom, hogy milyen gondod van.Sajnos, vagy szerencsére nincs tapasztalatom,de remélem beválik.Nem próbálod meg ezt a Premens nevű tabit előtte?ez még is csak gyógynövény alapú.Szorítok Neked!

20591. csildiko60 (válaszként erre: 20588. - Csibe3137)
2014. ápr. 10. 09:39
Jaj! Szegényke. Nagyon sajnálom, hogy min kellett keresztül menned! Egy hős vagy! Most már a teljes gyógyulás következik. Szorítok, hogy minden rendbe jöjjön.
20590. mylilla
2014. ápr. 9. 22:57
Sziasztok Lányok! Ma vagyok 9 hónapos, voltam a dokinál, mert állandó hólyaggyulladásom és folytonos égő érzésem van a hüvelyemben. Ma kiderült, hogy hormon hiányom van és ettől sorvad a hüvelyem és ettől vannak a hólyaggyulladások is.A doki szerint a Remifemin Plus, amit eddig szedtem itt már kevés és egy hónapi próbára hormongyógyszert írt fel,félek tőle, mert sok rosszat ír a tájékoztató. A gyógyszer neve Trisequens filmtabletta, ha valakinek ezzel kapcsolatban van már tapasztalata legyen szíves ífjon. Előre is köszönöm. Jó egészséget kivánok mindenkinek.
20589. mylilla (válaszként erre: 20588. - Csibe3137)
2014. ápr. 9. 22:49
Szia! Mielőbbi jobbulást kívánok.
20588. csibe3137
2014. ápr. 9. 12:09
Sziasztok!Túl vagyok egy újabb operáción.Nem használt a betadines öblögetés,ezért újra fel kellett nyitni a hasam,szép kis tályog volt benne és a vakbelem is elkezdett begyulladni,így attól is megszabadítottak.Tegnap engedtek haza,pihenek,alszok,enni nem tudok,most -9 kgnál járok.
2014. ápr. 8. 13:22

Sziasztok! Nagyon leült a fórum, remélem azert mert mindenki jól van.

Én holnap leszek 10 hetes, mondhatom, hogy nagyon jól érzem magam, semmi különös panaszom nincs, egyedül a vagas piros még, és érzékeny, ha a ruha hozzáér, de ez idővel elmúlik. Két hete dolgozom újra, és nagyon jó érzés, hogy nem kell attól rettegnem, hogy mikor jön a "niagara". Fizikailag a régi vagyok. Viszont már csak a héten "kell" dolgoznom, hétfőn megkaptam a felmondásom... Most jöhet a munkakeresés.

A műtét elött állóknak sok bátorságot, erőt, az utána lévőknek pedig tünetmentes teljes gyógyulást kívánok!

20586. malacmuki (válaszként erre: 20584. - Harmonett)
2014. ápr. 3. 18:53

Örülök, hogy minden rendben :-))))

Én holnap leszek 1 éves, kontrollra majd valamikor ebben a hónapban megyek. Remélem én is ilyen jó híreket kapot.

Felborítottad a sorrendünket, megelőztél :-)

Puszi

Ildi

20585. mylilla (válaszként erre: 20577. - Matyi78)
2014. ápr. 3. 00:36
Szia! Sajnos orvoshoz kellett mennem kaptam két adag Monural granulátumot azzal kb 4-5 nap alatt rendeződött a hólyag gyulladásom 6 nap mulva a laborom tökéletes volt, utána 4 napig lactofeel hüvelygélt használtam az antibiotikum miatt. Az égö érzés, amelyet a változokori hüvelysorvadás/szárszságokoz megmaradt a hüvelyemben, amit cikatridina kuppal kezelek elhasználtam már egy dobozzal, most már csak hetente kétszer kellene,de még most sem jó. 9 -én megyek a nögyogyászhoz remélemlesz valami megoldása. 4 napja elkezdtem szedni a remifemin pluszt szt irják két hét mulva lesz hatása, de nem tudom, hogy erre a problémára jo lesz e. Azért irtam ilyen részletesen, hogy ha valakinek szintén van ilyengondja megbeszélhetjük.
20584. harmonett
2014. ápr. 2. 08:42

Sziasztok Lányok!

Jelentem tegnap túlestem az 1 éves kontroll vizsgálaton :-) (na jó 25.-én leszek 1 éves )

Minden a legnagyobb rendben velem, cisztának sincs híre :-)

Ismét le kell, hogy írjam, hogy mennyire hálás vagyok az 1 évvel ezelőtti "alap csapatnak", a rengeteg támogatásért, pozitív energiáért. :-) Régen hallottam felőletek, remélem mindenkivel minden rendben van!

Az újaknak üzenem, hogy bár rettenetesen nehéz ez az időszak, de túlélhető,kitartás!!!!

Ildi

20583. Vicus68 (válaszként erre: 20582. - Ádámandi)
2014. ápr. 1. 22:12
Menj el orvoshoz, lehet, vadhús, lehet endometriózis, de jobb ha megnézik.
20582. ádámandi
2014. ápr. 1. 20:26
sziasztok tavaly májusbam vették ki a méhemet. petefészkek ,egmaradtak. minden jo volt . ám a mai napon a hüvelyből vérzésem van . pici. olyan pisilés utáni törlésnél látszik meg . mi lehet ez? be vagyok.....
20581. Kira42
2014. ápr. 1. 12:20

Sziasztok!

Az én "élményeim" még frissek. :( Januárban egészségügyi műtétem volt. 10 napig voltam otthon utána munkába álltam. Február 15-től elkezdtem vérezgetni, gondoltam a menstruációm jött meg. Közben kész lett a szövettan, nem lett jó.

Mivel korábban 1996-ban volt egy mélyvénás trombózisom - fogamzásgátló gyógyszertől - így hormonális kezelést nem kaphattam. Csak a műtét maradt, méh eltávolítás. Elkezdtem a műtét előtti dolgokat intézni, majd március 11-től erősödött a vérzésem, sőt már borzalmas volt. Azonnal kórház és sürgősséggel március 17-én műtöttek meg. Köldöktől lefelé vágtak.

Az első pár nap nagyon nehéz volt, fel-le fekvés, mozgás, zuhanyzásról nem is beszélve. Fogytam 5 kilót, amit azóta is tartok. :) 1 hete vagyok itthon, sokan pihenek, keveset dolgozgatok, mert nem is bírok. És erőltetni semmit sem szabad! Majd idővel.

Most várom az újabb szövettani eredményt. Remélem minden rendben lesz! :) 6-8 hetet tervezek itthon lenni, de majd meglátom, hogy fogok bírni. :)

20580. Gnéssz (válaszként erre: 20579. - Magdi1973)
2014. márc. 30. 17:51

Szia!

Én is műtét előtt állok.

Hol csinálták a műtétet?

Én azt hittem, hogy ennél a műtétnél mindenkit bikinivonalon vágnak.

20579. magdi1973
2014. márc. 30. 16:33

Sziasztok!

Március 18-án vették ki a méhem,lakoroszkopiával.A draincsőnek a helye még mindig nagyon érzékeny kivül és belül is.Sőt inkább azt mondanám hogy fájdalmas.A leülés,felállásnál fogni kell a hasam.Probálok kimélő étrenden lenni,de folyamatosan hasi görcseim vannak.Ha estleg valaki tudna valami jó tippet adni,azt nagyon megköszöném!KB meddig tart a felgyógyulás?

20578. csibe3137
2014. márc. 28. 12:20
Sziasztok!Voltam dokinál,gyulladás.Sajnos iszonyúan fáj is,kisugárzik a derekamra,csípőmre.2 naponta kontroll.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook