Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Igazat adok Ibabnak,nálam két éve volt a mütét.Nem mondom h. Fél évig nem volt kemény,de ma már semmi gond a hasammal.en tudatosan többet mozgok és vagy 6-7kg-al kevesebb a súlyom,mint mütét elött.Ami nálam változott álmatlansáág és a vágy csökkent sajnos.A Cikatridina tényleg jó,el is kéne mennem venni,mert elfogyott.az AVIVA tornárol hallottatok,na azt mondják az jó!:-)
Azt elfelejtettem irni h. Nslam mindkét petefészek maradt,mégis..Évi
Szia Mirianna! Ált. eén is tab.ról írok.... Szóval ismerős.
Azt mondta a hazidoki a szamra, hogy valami bakteriális fertőzês, Tetran kenőcsöt írt rá. Kenegetem, és várom a csodát :)
A hasam érzékenységét mondenképp mondom majd a nődokinak. Téged bikini vonalon vágtak?
Szia Tunderfurtos!Elore is bocsi, de tabletrol irok, nincsenek ekezetek.Szerintem a hasadat mondjad majd a 6 hetesen.Mert pl. nekem nem erzekeny en mar regota farmerben jarok.Bar igaz,van egy alakformalo bugyim.A kinai boltokban lehet kapni, gumis es nagyon jol vedi a hasamat.
Nem tudom neked mitol lehet az ajkad annyira szaraz.En azt vettem eszre mutet utan 1-2 hettel, hogy a borom lett iszonyu szaraz.Az arcom is de mindenhol.Szinte mar
hamlott.Gondolom a hormonok miatt.Nem birtam aludni,rettenetesen fajtak a melleim, kulonosen a mellbimboim, sokszor teljesen ok nelkul zokogtam amin en lepodtem meg a legjobban.Kiderult, hogy a petefeszkek veszettul dolgoznak, ami jo dolog, viszont a cisztak is e miatt alakulhatnak ki.Kaptam egy veny nelkuli gyogyszert ami baratcsejet tartalmaz .Pre....m..s a neve.Ha kell barkinek is szivesen megirom privatban.11. napja szedem , velem csodakat muvelt.A borom meg soha ilyen szep nem volt, mint most, megszunt a mellfrszules, ugy alszom mint egy csecsemo es ami meg klassz, hogy elvette az etvagyamat es a hangulatingadozasaim is megszuntek.
Irj majd, hogy mit inteztel.
Szia!
Egy idő után kell valamiféle pótlás, de inkább a klimax tünetei ellen. A petefészkek ugyanúgy, vagy még erősebben dolgoznak,mint régen. Nekem ezt mondta az orvosom és azt is, hogy addig jó, míg ez így van. Nyáron lesz két éve, hogy műtöttek, szerintem nem lettem annyival öregebb, legalábbis nem érzem.
üdv
Tica
Szia Mirianna!
Nagyon remélem, hogy nem lesz a cisztaknak komolyabb folyomány, szépen szívódjanak fel, vagy valami...., de persze mindenképp menj vissza amikorra mondta az orvos.
Jól vagyok nagyjából, de olyan fura, hogy nem múlik a hasam érzékenysége, pl ha valaminek nekidőlök a hasammal egyből jelez, hogy nem kéne. Nem emlékszem, hogy a császár után ilyen lett volna... Slicces nadrágot pl farmert mikor fogok tudni hordani így? Ráadásul a szájzugom olyan szinten szét van repedezve, és az ajkaim kiszáradva, hogy nagyon fáj. Kenegethetem bármivel, semmi nem használ, kb masfél hete kinlódok vele. Holnap kell mennem a háziorvoshoz a tp.-s papírért majd nála rákérdezek, hogy mitő lehet ez.
Szia Tündérfürtös!Igen a cisztákat hüvelyi uh-on látta meg.Azt mondta 2-3 hét múlva kell visszamennem, vagyis már nincs annyi, mert már kb.több mint 1 hete voltam nála.
Te, hogy vagy?
Sziasztok! Ha ez embernek "csak" a méhét veszik ki, de a petefészkeit nem, akkor nem kell utána hormonokat szednie?
Tényleg igaz az, h méheltávolítás után az ember elkezd öregedni, hízni??? Ezt is jelent pontosan, 30 évesen kiveszik és 10 év múlva úgy fogok kinézni, mit egy 60 éves néni???
Előre is köszönöm a válaszokat.
Szia Tündérfürtös!
Köszönöm a visszajelzést. Én nem igazán ismertem eddig azt az injekciót, azért érdeklődtem. Persze az én koromban, miómával kisebb az esély, de nem akarnék lenni a kivétel, ami erősíti a szabályt...
További szép estét és mielőbbi gyógyulást!
Másikanyu
Szia Tica!
Köszönöm az infot. Lehet, hogy már a kórhátba viszek magammal ilyet, mert idegen helyen egyáltalán nem tudok aludni (sajnos tapasztalat), és 3 nap után fölugrik a vérnyomásom 90-ről 140-re.
Majd én is körülnézek a neten is.
Szép estét!
Másikanyu
Szia!
Előtte nem voltak, műtét után alvászavar ok, hőhullámok. Szedtem rá mást, de ez most nekem bevált. Jobban érzem magam, hőhullámok elmúltak, aludni is jól alszom. Bár ez most nem számít, mert korábban kell kelnem ,így amikor alszom, akkor úgy mint a medve. Valóban nem olcsó, de a neten ki lehet fogni akcióban. Múltkor 2800 körül fizettem érte, most3200 lett az akciós ara. A rendes ara 3600 körül van. Bocs a gépelést hibákért, de a tabletek nincsenek ékezeteket, meg olyan picike...
Üdv
Tica
Szia Tica!
Voltak a műtét előtt változó korral kapcsolatos tüneteid, illetve most vannak-e, mert erről nem írtál. Szerintem egyik Klimin se olcsó, meg patikánként változó is, de hozzávetőleg mennyibe kerül ez a változat?
Szia!
Nem, ez az új változata, a TRIO. Most jelent meg a piacon, nem túl olcsó de jó. A rohamként rámtörő édesség utáni vágyat, a cukorszintemet remekül beállította. Ha eleget iszom mellette (teát vagy vizet), akkor nem is kell sok édesség. Csokiban átálltam, a diabetikus csokira, napi egy kis szelet is elég. A klimin-re visszatérve, nálunk itt vidéken patikákban nem volt, így a neten rendeltem. Egyébként 45 éves vagyok. üdv Tica
Persze vigyázok magamra, egyenlőre másfél, két kilónál nehezebbet nem emelek. Pont azért mert nem szeretnék semmi problémát a késöbbiekben. Segíteni munka közben nem tud senki, hisz én nem egy helyen dolgozom, hanem sok különböző helyen. Na ez igy elég fura lett, területi képviselő vagyok :) a 6 hét leteltével már mehet az öt kiló? Ezt a doki mondja majd?
Lehet ez a köldök környéki fajdalom amiatt van, hogy itt volt a méhünk felsőrésze. Azért majd rakérdezek a dokinál. A ciszta miatt mikor kell újra menned? Azt hüvelyi uh.n látta meg az orvos?
Kedves Tica!
Köszönöm, hogy válaszoltál. Gondolom, azért nemcsak lustaság lehetett a dologban, hanem féltél, nehogy visszakerülj a kórházba.Azért nem árt, ha az ember óvatosan duhajkodik. Mindenesetre örülök, hogy a Klimin segítséget nyújthat, ha úgy adódik (bár nem írtad, hány éves vagy). Ez a Klimin Slim? Lehet, hogy már most beszerzek egy dobozzal, mert amilyen szerencsém van, majd hiánycikk lesz, ha szükségem lenne rá.
A Depo-Provera Injekcióval kapcsolatban nincs senkinek se tapasztalata????????
Köszi a választ!
Ildikó drága!Amiatt ne aggódj, semmi komoly!Ráadásul addigra ,ugye még van 3 heted, még jobban regenerálódik a test, vagyis nem lesz fájdalmas.Nekem volt hüvelyi UH,ez egyáltalán semmi gondot nem okozott, kézzel tapintás és a hasfal óvatos megnézése.Tényleg semmi extra.Én jobban paráztam előtte, de feleslegesen.
Akinek más élménye volt, írjátok meg, mert én is kíváncsi vagyok, másoknál hogyan zajlott!Ildikó Te még pihizz, amennyit csak lehet!Puszi!
Drága Judit1206!Még csak most olvastam a műtétedről!Remélem jól vagy?Láttam, hogy P4, majd P3 lett a citológiád előtte.Nagyon sajnálom,hogy így jártál a sebeddel.Itt a fórumon a régiek között, ha van kedved visszaolvasni, voltak olyanok akiknek szintén kezelésekre kellett járniuk a kifakadt heg miatt.Együtt érzek veled nagyon!
Te mennyi folyadékot iszol?Mert ez tényleg fontos.
Ha tudsz valamit a szövettani eredményedről és publikus, nagyon szívesen olvasnám, hogy NEGATÍV!Addig sok-sok erőt, jó gyógyulást, pihenést kívánik Neked!Ölellek!
Tündérfürtös!Azért csínján azzal a cipekedéssel.Bár, tudom a munka és a pénzkereset nagy úr.Na és a főnök még nagyobb.De, nehogy később legyen még nagyobb gondod.Nincs valaki aki segítene cipekedésnél?
A köldök alatt pár centire nekem is fáj, de én sokszor akkor is érzem azt a fájdalmat, amit meg sem tudok magyarázni, hogy mihez hasonlít, ha többet mozgok, takarítok, várálok.Na, jó én az 5 kilót nagyon betartom, mert a saját bőrömről van szó, szó szerint.Vigyázz magadra!
Drága Bittike!Köszönöm, hogy reagáltál a levélkére.Gondolom akkor neked is "kellemes "volt a kontrollod!?Nem ijedtél meg?Mert én majd nem szívrohamot kaptam.Na, jó nem...de nagyon megrázott a dolog.A leszíváshoz is be kell feküdni kórházba, műtőbe?Én azt hittem azt megcsinálják ambulánsan.Én naiv...de nekem ezek annyira új dolgok.Nem irigyellek!Viszont az jó, ha nem okoz nagyobb gondot, bár nem lehet kellemes az alhasi fájdalom.Nekem konrétan a petefészkem fáj és fájt, de mint írtam, ezt annak tulajdonítottam,hogy biztos ott is van varrat.Nem az volt.Szerinted hol/hogy kérjek C125 tumormarkert?Említsem a dokimnak?Ettől nem másznak falra, hogy egy laikus megint többet akar?Mert én már ettől félek!
A hólyaghurut gyulladás mitől alault ki nálad?Én hála érte ott még nem érzek gondot!Remélem nem is lesz.Azért sokszor elgondolkodom motanában,hogy egy nőnek mennyit ki kell bírnia, összeszorított foggal, míg a drága férfiak a teremtés koronái, úgymond, már abba belehalnak, ha 2 percet késik a vacsora, vagy "megszúrja" az ujjukat egy fűszál!Ez olyan igazságtalan dolog nem?
Szia!
Látom erre eddig nem válaszolt senki. Ez remélem azt jelenti, hogy senkinek nem volt gond a súlyával. Nekem -sajnos- igen. Műtét után teljesen ellustultam és bizony egy év alatt közel 10 kilót híztam. Tudom, az én hibám, de lusta voltam. Most januárban viszont elhatároztam, hogy megpróbálok lefogyni. Diétázni nem tudok, sok stressz van az életemben, ha nem eszem rendszeresen, fáj a gyomrom. Segítségül hívtam egy új Klimin terméket. Jelentem 4 hete szedem és mondjuk kilóban csak 3, viszont derékban 5 centi, csipőben 9 cm ment le. (tudom nem nagy szám, de nekem nagy eredmény)
A másik kérdésre csak annyit, mindenki máshogy éli meg. Nálunk óvatosan, kissé bátortalanul indult újra a dolog, de az első egy-két bátortalan próbálkozás után már nincs semmi baj. Az elsőknél is inkább az volt, hogy nem mertük teljesen elengedni magunkat. A 6 hét kell szerintem, bár nálunk 8 is volt... Nyugi, minden jó lesz, csak akarni kell.
üdv
Tica
Szia Mirianna! Az jó, ha kaptál még egy kis időt otthon... Estére én is nagyon elfáradok, semmi erő nem marad bennem. Jó lenne nekem is még egy-két hét a 6 on felûl, de nem tudom a főnökeim mennyire tolerálnák... Ráadásul nekem nem irodai munkám van, szinte egész na autóban ülök, ki-be szállok, mászkálok, pakolok, és kicsit cipekedek is...
A köldököm körül belül érzek fájdalmat mikor mosakszom, és végigsimítom a hasam. :( Szerinted ez normális? Ahogy nincs ott a kezem már nem is érzem.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?