Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Szia Mirianna! Köszönöm jól vagyok, a napok kissé unalmasan tellenek, de legalább most kipihenem magam. Arra ugysem volt lehetőségem a munka, és a háztartás mellett. Rengeteget olvasok, délelöttönként sétálgatok, picikét teszek- veszek itthon, de persze semmi nehezet, vagy megterhelőt. Szerdán voltam 2 hetes, ma már autót is vezettem :) A sebem nagyon szépen gyógyulgat, egyenlőre vékony csík, remélem nem lesz olyan mint az előző (császáros) hegg.
Igen megcsináltam a sütőtök levest, nagyon finom lett. Te megcsináltad a cékla levest?
A haspuffadással kapcsolatban, esetleg nem lehet, hogy túl sok a szervezetednek a jogurt ( tejtermék)?
Neked hogy telnek a napjaid?
Lányok!Szeretném mindenkitől kérdezni,hogy 4 hét után nektek volt haspuffadás?Nekem van. :(
Pedig napi 3 liter vizet iszom, reggelire 1 zsemle,délelőtt 1 joghurt, nagyon kis mennyiségű ebéd, ami nem bab és társai, délután 1 kefír és este semmi.Ettől függetlenül dél körül már akkora a gyomromnál, mintha terhes lennék!
Igaz a májfunkcióm nem volt a legjobb műtét előtt és ez független volt a miómától.Esteleg e miatt lehet?Gondoltam, hogy szedek máriatövis kapszulát.
De, nem tudom lehet e?
Szia Tündérfürtös!Hogy telnek a napjaid?Gyógyulgatsz?Sebed, hogy viselkedik ?:)
Megcsináltad a sütőtökkrémlevest?
Na, jó sok kérdés így hirtelen. :)
Szia Ildikó!Örülök, hogy túl vagy rajta és otthon pihengetsz.Remélem van segítséged?Nekem is nagyon alacsony volt a vérnyomásom és még most is normál határokon belül van, ami érdekes, mert előtte magas volt.Én 46 éves vagyok és kaptam 30 darab vérhígítót.Még most is szurkálni kell.De, nekem ez így biztonságosabb.Azért kérdezd meg az orvost.Bár lehet,hogy már meg is tetted :)
Gyógyulgass, pihenj, igyál sokat és hagyd a házimunkát másra!
Drága Ibabom!
Tedd ezt, de utána behívnak egy ellenőrzésre. Saját bőrömön tapasztaltam... Mert tudod ami ingyen jár a bejáratnál, azért fizetni kell a kijáratnál. Mint a boltban... A bevásárló kosarat, kocsit ingyen kapod, de kifelé már fizetned kell érte... Mert üres kosárral, kocsival ritkán megy ki az ember a boltból... :-)))
Puszika... Ilona
Sziasztok Mindenkinek!
Örülök, hogy ily szép nagy a méhen kívüliek tábora...:-))) Bocsi, de ezt nem tudtam kihagyni... Van már köztetek, aki olvasta már a hozzászólásaimat, ugye Ibab drága...
Drága Ibabom! Szívből örülök a jó eredményeidnek, végig titokban drukkoltam Neked, olvastam a hozzászólásaidat, a történetedet. Örök hála Neked a bátorításokért, a jó tanácsokért, mindenért...
Szóval... Az adójóváírást, amely a méheltávolítás után járt 2012-ig, sajnos mára már eltörölték. A súlyos fogyatékosság terén már mi Nők, akiknek nincs méhünk, petefészkünk és más egyéb finomságunk, már nem vagyunk arra érdemesek, hogy valami szinten kárpótoljonak bennünket... Sajna, de ez van.
A daganatosak, melyek közé tartozom Én is, ott más a kategória. Ha valaki dolgozik daganatos betegség esetén is, annak jár az adójóváírás. Ezt Én így tudom, na meg alkalmazom is... Hiszen most jön az adóbevallás korszaka és a lenyúlásoké...:-))) Tehát ha valakinek a dokija kiadja az igazolást, az bátran igényelje vissza azt, ami neki jár...
Örülök minden régi és új hozzászólónak, a gyógyulásoknak és a pozitív hozzáállásoknak... Mert ugye köztudott, hogy a teremtés koronája a férfi, de a gyémánt rajta a Nő.... :-)))
További szép napot mindenkinek...
Ilona
Szia!
nagyon szívesen. Érdemes beszerezni, sokmindenre jó. Párom másodfokú égésére (lábán volt)kaptam egy patikustól és azóta nálunk alapfelszereltség. Szinte nyom nélkül begyógyította a tenyérnyi sebét. ÉN azóta hiszek benne...
üdv
Tica
Szia!
Szerintem a doki egy régebbi listát ismer. Kb. 2-3 évvel ezelőtt vették ki a sorból. Amikor én is beleestem ebbe a témába, utánajártam, de hiába kerestem már benne. Mi már nem kaphatunk rá kedvezményt, valakik megvágták a listát. Sokféle betegség utáni kedvezményt akkor elvettek tőlünk.
Tica
Szia Ildikó!
Nekem felírták a vérhigító injekciót otthonra, és műtét után 3 hétig kellett adni.
Nem minden kórház vagy orvos írja fel, változó, hogy mit mondanak, kell-e adni otthon is. Én azért felhívnám az orvosomat, biztos ami biztos.
Szia Tündérfürtös! Ajánlom az ezüstkolloid oldatot sebkezelésre. Égési és egyéb "vágott" sebekre nagyon jó. Nekem varratszedés után két-három napra erősen váladékozni kezdett a sebem. Naponta kétszer áttöröltem vele és teljesen rendbejött, sőt nagyon szépen meggyógyult. Ajánlom, sokmindenre jó.
üdv
Tica
Szia!
Mit szeretnél kérdezni? Az adókedvezményt akkor számolhatod el, ha orvostól kapsz erre igazolást. Ha jó kapcsolatban vagy a házidokival, meg lehet kérdezni tőle, hogy az adott betegséged fenn van-e a listát. Régebben a myoma-s megbetegedésekre is járt, most már -sajnos- nem. Gondolom rájöttek,hogy egyre többeket érint. legtöbbször cukorbetegségekre szokták kapni az igazolást és ha már régebben fennáll a betegség, 5 évre lehet visszamenőlegesen önrevízióval visszakérni a kedvezmény összegét.
üdv
Tica
SZervusztok Kislányok! Remélem, hogy mindenki jól van egytől egyig, látom szaporodunk,mint gomba az eső után, de az a lényeg, hogy mindenki jól vegye az akadályokat és a teljes életet boldogan élje műtét után is!! Én most tudakozódok. Van köztetek netán könyvelő és olyan is aki jártas abban, hogy milyen betegségek után jár adókedvezmény?? AZ lábbi listát kaptam és tanulmányozom, de nem mindent értek , ezért keresek szakembert, akár egy tanács erejéig is. Nézzétek át a listát.
Szia Mirianna! A svédkeserűt nem ismerem, régen a nagymamám svédcseppet szedett, de már nem is emlékszem, hogy mire. Sajnos a bőröm nagyon érzékeny mindenfélére, ezért nem is nagyon merek kisérletezgetni semmiféle krémmel, a c....tubexet is nagyon felve probáltam, de ugytűnik kiütéseim nem lesznek tőle :) most már csak azon imátkozom, hogy használjon is. Sajnos ahol a ragtapasz a bőrömre volt ragasztva már ekcéma szerű viszkető foltok vannak a hasamon.... :( Ez mondjuk rosssz mert viszket a sebem is, meg a r.tapasz helye is...
Az ételekkel kapcsolatban egyetértek amiket írtál, nem lehet tudni miket viszünk be velük a szervezetünbe, és azok milyen hatással vannak. Igyekszem nem túl sok "szemetet" enni, de mindent lehetetlen kikerûlni.
A céklaleves nem lesz a kedvencem, de azért meg lehet enni, mondjuk a férjemnek nagyon bejön ;) a Lengyeleknél evett hasonlót, és azóta vágyott erre az ízre. A következő leves amit készítek az sütőtökkrém lesz, azt pl nagyon szeretem :)
Remélem Ildikó hamarosan jelentkezik, kiváncsi vagyok nagyon, hogy hogy van, miként élte meg az első napokat. Szép hetet neked is, és minden forumozónak!
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?