Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

20381. Tündérfürtös (válaszként erre: 20379. - Mirianna045)
2014. febr. 13. 15:10

Szia Mirianna! Köszönöm jól vagyok, a napok kissé unalmasan tellenek, de legalább most kipihenem magam. Arra ugysem volt lehetőségem a munka, és a háztartás mellett. Rengeteget olvasok, délelöttönként sétálgatok, picikét teszek- veszek itthon, de persze semmi nehezet, vagy megterhelőt. Szerdán voltam 2 hetes, ma már autót is vezettem :) A sebem nagyon szépen gyógyulgat, egyenlőre vékony csík, remélem nem lesz olyan mint az előző (császáros) hegg.

Igen megcsináltam a sütőtök levest, nagyon finom lett. Te megcsináltad a cékla levest?

A haspuffadással kapcsolatban, esetleg nem lehet, hogy túl sok a szervezetednek a jogurt ( tejtermék)?

Neked hogy telnek a napjaid?

2014. febr. 13. 14:37

Lányok!Szeretném mindenkitől kérdezni,hogy 4 hét után nektek volt haspuffadás?Nekem van. :(

Pedig napi 3 liter vizet iszom, reggelire 1 zsemle,délelőtt 1 joghurt, nagyon kis mennyiségű ebéd, ami nem bab és társai, délután 1 kefír és este semmi.Ettől függetlenül dél körül már akkora a gyomromnál, mintha terhes lennék!

Igaz a májfunkcióm nem volt a legjobb műtét előtt és ez független volt a miómától.Esteleg e miatt lehet?Gondoltam, hogy szedek máriatövis kapszulát.

De, nem tudom lehet e?

20379. mirianna045 (válaszként erre: 20352. - Tündérfürtös)
2014. febr. 13. 14:32

Szia Tündérfürtös!Hogy telnek a napjaid?Gyógyulgatsz?Sebed, hogy viselkedik ?:)

Megcsináltad a sütőtökkrémlevest?

Na, jó sok kérdés így hirtelen. :)

20378. mirianna045 (válaszként erre: 20358. - Csildiko60)
2014. febr. 13. 14:29

Szia Ildikó!Örülök, hogy túl vagy rajta és otthon pihengetsz.Remélem van segítséged?Nekem is nagyon alacsony volt a vérnyomásom és még most is normál határokon belül van, ami érdekes, mert előtte magas volt.Én 46 éves vagyok és kaptam 30 darab vérhígítót.Még most is szurkálni kell.De, nekem ez így biztonságosabb.Azért kérdezd meg az orvost.Bár lehet,hogy már meg is tetted :)

Gyógyulgass, pihenj, igyál sokat és hagyd a házimunkát másra!

20377. ibab (válaszként erre: 20376. - Aaaaaaaaaa)
2014. febr. 13. 11:50
SZia Sok aaa:-) nem igazán méhnyak, de sorstársad vagyok és úgy gondolta a Jóisten, hogy még nem tart meetenget nekem, hanem megengedte hgy kűzdjek és bízva bízzak itt lent a földön Ő tudja meddig. Kérdéseidet várom. Decemberben fejeztem a be a kemót. Előre bocsátom, hogy az orvostól ne várj gyógyulást,mert ő inkább egy bikador szerepében, vörösposztóval áll majd a kezében szembe veled és neked a posztónak kell nekirohanni minden egyes találkozásnál,kűzdve a gyógyszerlobbival.. Ez az én tapasztalatom volt a kezeléseim folyamán. Attól is függ, hogy melyik városban, melyik kórházban,milyen stádiumban van szerencséd. AZ egésznek akkor van értelme, ha 0./ elfogadod a szükséges rosszat, a sugárt és a kemót.de!:1./ Hiszel abban ,hogy meggyógyulsz, 2./ Saját magadtól várod a gyógyulást( ideológiai beállítottságod alapján: imádkozol, meditálsz,lebegsz,ommmmm, chillout,stb.......) és nagyon fontos vagy nekünk is itt, tehát nem gondolsz arra, hogy nem fogsz meggyógyulni,mert sokáig akarunk itt veled trécselni az unokáinkról(akik még nincsenek nekem). Élvezed az életet és a nap minden részét, pofátlanul boldog légy és a kezelések alatt azt teszed, ami neked jó és mindenki más érdekeit háttérbe szorítod!!!! Valamint a világ minden kincséért nem hallgatsz a dokikra, hogy nem szedsz semmi kiegészítőt. ENGEM EZ TARTOTT ÉLETBEN ÉS TART MOST IS!!!!!!! Gyógygombák, C vitamin min.3000 mg, kurkuma, cékla, soksoksoksok gyümölcs és zöldség, cukor kizárva, hús minimális!!! Ne mond, hogy drága egy-két étrendkiegészítő,mert majd ha egyészséges leszel ráér spórolni, a saját egészséged minden pénzt megér!!!és még sok minden, amit kérdezel tőlem,mert most ennyi jutott az eszembe egyenlőre.
20376. aaaaaaaaaa
2014. febr. 12. 20:20
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. Méhnyakrákkal operáltak nemrég és most sugár és kemoterápiát kapok. Ha valaki ilyen helyzetben volt és mesélne a tapasztalatokról, nagyon megköszönném. Gyógyulást Mindenkinek!
20375. Emeke (válaszként erre: 20373. - Ibab)
2014. febr. 12. 17:59
Ibab! Meghaltam a hozzászólásodtól!!! Megérdemelték! Hülye kérdésre hülye a válasz! Fulladjanak meg a bürokrata útvesztőikben! Mentse meg őket egy USB-s Ariedne!
20374. ibab
2014. febr. 12. 16:20
hijjjá Ilonám! Üdv a méhkasban.Már nagyon hiányoztál ám!!Olvasván a hozzászólásokat, szerintem valami hülye tahó azért vette ki a az adókedvezményekből a méhtelenséget, mert számára képtelenség volt elképzelni, hogy valaki nem brahiból adócsalás miatt veteti ki az anyaméhét,hanem talán azért mert beteg.
20373. ibab (válaszként erre: 20372. - Vicuska0125)
2014. febr. 12. 16:13
Egyszer már behívtak,mert olyan kevés volt a fizetésem, hogy nem hitték el hogy miből élek. BE kellett volna bizonyítanom. Amilyen hülyére vettek ők, olyan hülyére vettem őket. Először is úgy köszöntem: üdvözli önöket a varázsló :-) amúgy meg ne sokat kérdezzenek,mert diszlexiás vagyok, felcserélem a számokat,mert genetikailag nem tudom, hogy mi a növekvő sorrend fogalma.Valamint miből élek kérdésükre annyit válaszoltam, hogy diplomás prosti vagyok, de maradjon köztünk,mert a férjem nem tud róla.És azt is megkérdeztem, hogy ha lesz számlatömböm, akkor a különféle kéjszolgáltatásnak mik a TÁEOR számai, amikor tételesen sorolom fel.Kezdve a legcsekéjebb szolgáltatástól, az összetett pózokig.Példát már nem kértek,mert kiakadt az ügyintéző.Képesek azért behívni valakit, mert részmunkaidőben dolgozva TÚL(!) keveset kerestem. Igazuk volt,mert szerintem is keveset kerestem. De a főnököm meg volt elégedve az én fizetésemmel, én is az övével.. No de én erre a nyomiengedményre azért kíváncsi vagyok :-))))))))
20372. vicuska0125 (válaszként erre: 20371. - Vicuska0125)
2014. febr. 12. 15:15

Drága Ibabom!

Tedd ezt, de utána behívnak egy ellenőrzésre. Saját bőrömön tapasztaltam... Mert tudod ami ingyen jár a bejáratnál, azért fizetni kell a kijáratnál. Mint a boltban... A bevásárló kosarat, kocsit ingyen kapod, de kifelé már fizetned kell érte... Mert üres kosárral, kocsival ritkán megy ki az ember a boltból... :-)))

Puszika... Ilona

2014. febr. 12. 15:10

Sziasztok Mindenkinek!

Örülök, hogy ily szép nagy a méhen kívüliek tábora...:-))) Bocsi, de ezt nem tudtam kihagyni... Van már köztetek, aki olvasta már a hozzászólásaimat, ugye Ibab drága...

Drága Ibabom! Szívből örülök a jó eredményeidnek, végig titokban drukkoltam Neked, olvastam a hozzászólásaidat, a történetedet. Örök hála Neked a bátorításokért, a jó tanácsokért, mindenért...

Szóval... Az adójóváírást, amely a méheltávolítás után járt 2012-ig, sajnos mára már eltörölték. A súlyos fogyatékosság terén már mi Nők, akiknek nincs méhünk, petefészkünk és más egyéb finomságunk, már nem vagyunk arra érdemesek, hogy valami szinten kárpótoljonak bennünket... Sajna, de ez van.

A daganatosak, melyek közé tartozom Én is, ott más a kategória. Ha valaki dolgozik daganatos betegség esetén is, annak jár az adójóváírás. Ezt Én így tudom, na meg alkalmazom is... Hiszen most jön az adóbevallás korszaka és a lenyúlásoké...:-))) Tehát ha valakinek a dokija kiadja az igazolást, az bátran igényelje vissza azt, ami neki jár...

Örülök minden régi és új hozzászólónak, a gyógyulásoknak és a pozitív hozzáállásoknak... Mert ugye köztudott, hogy a teremtés koronája a férfi, de a gyémánt rajta a Nő.... :-)))

További szép napot mindenkinek...

Ilona

20370. ibab (válaszként erre: 20364. - Tündérfürtös)
2014. febr. 12. 14:09
Eszembe jutott, hogy egyszerűen elmegyek a NAV-hoz és megkérdezem. Legautentikusabb megoldás:-DDDD
20369. ibab (válaszként erre: 20366. - Tica68)
2014. febr. 12. 14:08
Biztos hogy valami nagyokos férfi politikus volt, akinek tök mind1 mennyi adót fizet a beteg és az is tök mindegy, hogy lelki téren mit érzünk mi nők egy ilyen műtét után.
20368. ibab (válaszként erre: 20358. - Csildiko60)
2014. febr. 12. 14:07
Mindenképp tedd meg, fontos lenne a vérhígítás egy hasi műtét után. Minden esetre sokat igyál,mert ez is meg előzi a rögképződést.Az alacsony vérnyomással ne törődj, nézz egy kis tvhíradót és máris felszökik az egekbe:-))))
20367. Tica68 (válaszként erre: 20363. - Tündérfürtös)
2014. febr. 12. 12:19

Szia!

nagyon szívesen. Érdemes beszerezni, sokmindenre jó. Párom másodfokú égésére (lábán volt)kaptam egy patikustól és azóta nálunk alapfelszereltség. Szinte nyom nélkül begyógyította a tenyérnyi sebét. ÉN azóta hiszek benne...

üdv

Tica

20366. Tica68 (válaszként erre: 20356. - Ibab)
2014. febr. 12. 12:17

Szia!

Szerintem a doki egy régebbi listát ismer. Kb. 2-3 évvel ezelőtt vették ki a sorból. Amikor én is beleestem ebbe a témába, utánajártam, de hiába kerestem már benne. Mi már nem kaphatunk rá kedvezményt, valakik megvágták a listát. Sokféle betegség utáni kedvezményt akkor elvettek tőlünk.

Tica

20365. csildiko60
2014. febr. 12. 11:23
Köszönöm a gyors válaszotokat%! Én 54 éves vagyok. Délután tudom hívni az orvosomat és megbeszélem vele.
20364. Tündérfürtös (válaszként erre: 20353. - Ibab)
2014. febr. 12. 07:58
Kedves Ibab! A kérdésedre nem tudom a választ, de eszembe jutott egy jogi ügyekkel foglalkozó fórum, ahol ingyenes tanácsot lehet kérni, talán érdemes lenne ott feltenned a kérdést. Próba cseresznye alapon ;)
20363. Tündérfürtös (válaszként erre: 20355. - Tica68)
2014. febr. 12. 07:56
Szia Tica! Köszönöm a tanácsot, " elteszem tarcsiba" egyenlőre teljesen elégedett vagyok a már használatban lévő krémmel. Nem nedvezzik, és nagyon szép a sebem, csak mint írtam hajlamos vagyok a keloidra, azt remélem a direkt ellene kifejlesztett krém segít, hogy ne alakuljon ki. De nagyon aranyos vagy, hogy megosztottad a tapasztalatod! :)
20362. Tündérfürtös (válaszként erre: 20358. - Csildiko60)
2014. febr. 12. 07:52
Szia Ildkó! Örülök, hogy túl vagy rajta, és jól érzed magad. Pihengess sokat, a haztartással ne törődj, gondolom van segítséged. Sok rostos, és könnyű kímélő étel amire szükséged van. :) Akkor a nagydolog is siman menni fog. Vérhigitót csak a kórházban kaptam, azt mondta az orvosom, hogy jól mozgok, fiatal vagyok, nem esem a rizikósok közé, ezért nem kell itthon kapnom.
20361. pongracz13 (válaszként erre: 20358. - Csildiko60)
2014. febr. 12. 07:37
Szia! Örülök, hogy túl vagy rajta. Én csak a kórházban kaptam vérhígítót. Aztán a zárómra is ráírták rutinból, hogy 30 db még itthonra is jár. Mivel én eléggé "tűfóbiás" vagyok, ezért rákérdeztem, hogy mindenképp kell-e. A doki erre azt mondta, hogy: "-Fiatal, jön-megy mozog. Nem kell." És nem is volt semmi baj. Most már rutinból adják még egy lábtörésnél is. De biztos, hogy kell? Szerintem csak magukat védik, na meg a gyógyszergyárak profitját.
20360. malacmuki (válaszként erre: 20358. - Csildiko60)
2014. febr. 12. 07:36

Szia Ildikó!

Nekem felírták a vérhigító injekciót otthonra, és műtét után 3 hétig kellett adni.

Nem minden kórház vagy orvos írja fel, változó, hogy mit mondanak, kell-e adni otthon is. Én azért felhívnám az orvosomat, biztos ami biztos.

20359. csildiko60 (válaszként erre: 20351. - Mirianna045)
2014. febr. 12. 07:06
Aranyos vagy, hogy törődsz velem!
20358. csildiko60
2014. febr. 12. 07:04
Sziasztok kedves Lányok! Tegnap jöttem haza. Még gyenge vagyok, alacsony a vérnyomásom, nehéz a felkelés, de TÚL VAGYOK RAJTA!!!! Minden tanácsotokat megfogadtam és milyen jól tettem! Újabb kérdésem is van: Ti itthon is kaptátok a vérhígítót? Nem írták fel, csak este kezdtem rajta gondolkodni, hogy esetleg kellene. Felhívjam az orvosomat? Válaszoljatok kérlek benneteket. Mindenkit szeretettel üdvözlök! Ildikó
20357. Vicus68 (válaszként erre: 20356. - Ibab)
2014. febr. 11. 23:05
Én is átnéztem a listát, de nem láttam benne myoma miatti kedvezményt. Talán ezt úgy tekintik, mint egy mandula vagy vakbél eltávolítást: túl van rajta a delikvens, az élet megy tovább.
20356. ibab (válaszként erre: 20354. - Tica68)
2014. febr. 11. 20:33
Kedves Tica, pont ezért néztem utána a dolognak, engem a daganatos betegség része is érint, a doki magától nyomta a kezembe az igazolást ( a méheltávolításról is) de a listában nem találom. Lehet h a doki más listát ismer,vagy ő úgy tudja, abban él hogy lehet visszaigényelni? LÁtom a cukorbetegség egyértelmű..
20355. Tica68 (válaszként erre: 20352. - Tündérfürtös)
2014. febr. 11. 19:58

Szia Tündérfürtös! Ajánlom az ezüstkolloid oldatot sebkezelésre. Égési és egyéb "vágott" sebekre nagyon jó. Nekem varratszedés után két-három napra erősen váladékozni kezdett a sebem. Naponta kétszer áttöröltem vele és teljesen rendbejött, sőt nagyon szépen meggyógyult. Ajánlom, sokmindenre jó.

üdv

Tica

20354. Tica68 (válaszként erre: 20353. - Ibab)
2014. febr. 11. 19:56

Szia!

Mit szeretnél kérdezni? Az adókedvezményt akkor számolhatod el, ha orvostól kapsz erre igazolást. Ha jó kapcsolatban vagy a házidokival, meg lehet kérdezni tőle, hogy az adott betegséged fenn van-e a listát. Régebben a myoma-s megbetegedésekre is járt, most már -sajnos- nem. Gondolom rájöttek,hogy egyre többeket érint. legtöbbször cukorbetegségekre szokták kapni az igazolást és ha már régebben fennáll a betegség, 5 évre lehet visszamenőlegesen önrevízióval visszakérni a kedvezmény összegét.

üdv

Tica

20353. ibab
2014. febr. 11. 10:32

SZervusztok Kislányok! Remélem, hogy mindenki jól van egytől egyig, látom szaporodunk,mint gomba az eső után, de az a lényeg, hogy mindenki jól vegye az akadályokat és a teljes életet boldogan élje műtét után is!! Én most tudakozódok. Van köztetek netán könyvelő és olyan is aki jártas abban, hogy milyen betegségek után jár adókedvezmény?? AZ lábbi listát kaptam és tanulmányozom, de nem mindent értek , ezért keresek szakembert, akár egy tanács erejéig is. Nézzétek át a listát.

[link]

20352. Tündérfürtös (válaszként erre: 20350. - Mirianna045)
2014. febr. 10. 08:25

Szia Mirianna! A svédkeserűt nem ismerem, régen a nagymamám svédcseppet szedett, de már nem is emlékszem, hogy mire. Sajnos a bőröm nagyon érzékeny mindenfélére, ezért nem is nagyon merek kisérletezgetni semmiféle krémmel, a c....tubexet is nagyon felve probáltam, de ugytűnik kiütéseim nem lesznek tőle :) most már csak azon imátkozom, hogy használjon is. Sajnos ahol a ragtapasz a bőrömre volt ragasztva már ekcéma szerű viszkető foltok vannak a hasamon.... :( Ez mondjuk rosssz mert viszket a sebem is, meg a r.tapasz helye is...

Az ételekkel kapcsolatban egyetértek amiket írtál, nem lehet tudni miket viszünk be velük a szervezetünbe, és azok milyen hatással vannak. Igyekszem nem túl sok "szemetet" enni, de mindent lehetetlen kikerûlni.

A céklaleves nem lesz a kedvencem, de azért meg lehet enni, mondjuk a férjemnek nagyon bejön ;) a Lengyeleknél evett hasonlót, és azóta vágyott erre az ízre. A következő leves amit készítek az sütőtökkrém lesz, azt pl nagyon szeretem :)

Remélem Ildikó hamarosan jelentkezik, kiváncsi vagyok nagyon, hogy hogy van, miként élte meg az első napokat. Szép hetet neked is, és minden forumozónak!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook