Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Szia, Sokat olvastam a topicot, hihetetlen mennyire törődtök egymással, mennyi segítséget adtok a másik sorstársnak!
Június 10-én fognak műteni engem is, bevallom, nagyon félek, még sosem volt nagyműtétem:(
Szia mirianna045!Előszőr is köszönöm a válaszodat!:)
A Remifemint próbálta,de nem nagyon hatott neki.de most kipróbálja a másikat amit ajánlottál!Amúgy 47éves.Hallottam én is h ezek a hormontabletták nagyon veszélyesek,de így hogy már te is mondod,biztos nem engedem neki szedni!Gyógynövényteákat iszik és odafigyel az étkezésre is, azokra is amiket tanácsoltál.legközelebb ct-re megy és végbéltükrözésre.Igazából azért is gondoltam h írok ide,mert legalább ez egy kicsit megnyugtatja,h másnak is hasonló panaszai vannak és nem ijed meg annyira.sajnos ezzel meg kell tanulni együttélni valahogy,és csak saját magán tud segíteni!most egyenlőre nincs más kérdésem,ha lesz valami írok!addig is jobbulást kívánok neked is!köszönöm a segítséget!
Szia Méró!Engem is idén januárban műtöttek.Nem tudom Édesanyád mennyi idős, illetve,hogy a petefészkeket is kivették e?Mert ha igen, akkor a változókor hamarabb áll be és pl. a szapora szívverés, hőhullámok ettől lehetnek.Igen, vannak pszichés gondok is a változókorban.Ilyenkor sokan elrohannak egy pszichiáterhez, aki teletömi mindenféle gyógyszerekkel az embereket.Antidepresszánsokkal, amiknek nagyon -nagyon rossz mellékhatásai vannak és nem is lehet nagyon leállni róla.Nekem az orvosom a Premens tablettát ajánlotta és a Remifemin is nagyon jó!Ezek mindegyike gyógynövényekből tevődik össze és nekem nagyon jól bevált.Kiemelten a Premens tabletta.Igaz, itt most reklámozom, de nem érdekel, mert sok nőnek nem mondanak semmit, nem tanácsolnak az orvosok mást, csak a szintetikus hormonokat, amik szerintem nagyon veszélyesek.
Nekem is fájdogál mostanában így pár hónappal a műtét után a hasam, bal oldalon, amit nem tudok megmagyarázni.Valószínűleg bélösszenövések lehetnek.Hasi műtét után nagyon gyakran előfordul ilyesmi.A székletre figyeljen az Édesanyád, mert ha jó pár napig nincs, akkor akár bélelzáródás is történhet.Én ilyen esetekben, mikor tompán fáj a hasam és rossz a közérzetem, akkor beveszek egy Nospát, ami görcsoldó és csalán teát iszok, napi több bögrével is, mert az nagyon jól rendbehozza a székletet is.A bevitt ételre is nagyon oda kell figyelni.Én pl. műtét óta nem bírok kávét inni, babot, borsót, káposztát enni, mert azonnal felfújódom és nagyon rossz a közérzetem.Ilyenkor jó pár napig joghurt, kefír, és bele zabpehely.Na, ez megoldja a dolgokat.Ezt be lehet iktatni minden napra, hogy széklet legyen.Én is most jöttem rá erre.Ha van valami érdésed, amire érdemben tudok esetleg válaszolni, csak kérdezz bátran.Bár, már nem vagyok olyan aktív a fórumon, de általában benézek többször egy héten!
Szia!
Most vagyok, illetve leszek 46. Az érzékenységet arra értettem, hogy ha nem megfelelő puhaságú betétet használtam ilyenkor, bizony kidörzsölte a lenti részeket. Nálam csak az említett tisztasági vált be, a többitől viszketegséget kaptam. A nehezebb dolgokkal vigyázz. Én egy év után, a költözködésünkkor emelgettem nagyobb dolgokat és bizony azonnal megéreztem. itt-ott húzódott, fájdogált a hasam. Meg fogod érezni, mi az, ami már sok. A tested azonnal jelezni fogja, na ezt nem. Tornázni én elég későn kezdtem el, kb. 5 hónap után. Bevallom, féltem,nehogy bajom legyen. A biciglizéssel voltak sokáig gondjaim, nem igazán szerettem csinálni. Most már nincsenek ilyen gondjaim. Viszont nálam elég gyorsan megjelentek a hőhullámok, alvászavarok. Elkezdtem szedni a remifemin plust és azóta jól vagyok. üdvTica
Szia!
Két évvel ezelőtt műtöttek. A műtét utáni időszakban, szinte rendesen,havonta volt egy-két napos barna pecsételés. Elég egy erősebb tisztasági betét (Tena lady legkisebbje pld.). Tavaly ősztől érdekes módon, nem minden hónapban van, de ha van, akkor napra pontos. Első időkben volt pici görcs, de most már ennyi sem. Lehet, hogy öregszem:)Fel a fejjel, nem lesz vészes. Arra vigyázz, ilyenkor ne fázz fel és ne használj túl vastag betétet. Sokkal érzékenyebbek lettek a lenti területek, nem mindegy mit használok. Remélem tdutam segíteni
üdv
Tica
Sziasztok!A segítségeteket szeretném kérni!
Anyukámnak 2014 januárjába kivették a méhét.Műtét után otthon lábadozott,de gyakran rosszul volt,s a kórházba is visszakerült,mivel összenőttek a belei.(...)Áprilisba kezdett el dolgozni,de jól nem volt még akkor se.Májusba újra bekerült a kórházba.
Tünetei:szédülés,szapora szívverés,hidegrázás,hőhullámok,ájulásérzet,gyengeség stb.
Pár éve már benne van a változókorba,a hőhullámok műtét előtt is megvoltak.Azt mondja elkezd fájni a hasa és utána lesz nagyon rosszul.wc-ni sem tud.
Küldik ide-oda kivizsgálásra,de sehol nem találnak semmi okot h mért nem javul az állapota.Az orvosok is tanácstalanok.Arra gondoltam h ezek a rosszulétek nem-e pszihések.Hormonpótló gyógyszert nem szed mert a háziorvos nem ajánlja neki.nem lenne jobb ha szedné?esetleg van aki szed valamit??Ha van valaki tud tanácsot adni és hasonló cipőben jár,kérem írjon!!!köszönöm
Úgy tudom, hogy akinél maradt a méhszáj, az kicsit vérezhet akkor, amikor a menstruáció kellene, hogy legyen, mivel maradt valamennyi méhnyálkahártya. Nyilván csak kevés vérzés megengedhető, de ezt majd tényleg a dokitól kérdezd meg. Akinél nem maradt semmi a méhből, annál nem szabad, hogy bármi vérzés legyen a "menstruáció" alatt. Ha a petefészek megmaradt, akkor van peteérés, tehát a ciklus működik, csak vérzés nincs, mert nincs méh, ahonnan leszakítaná a nyálkahártyát, ami a vérzés okozója.
Remélem, sikerült érthetően megfogalmaznom...
Köszönöm, úgy lesz :-)
Puszi
Szia!
Hamár "követtél", ne térj le az útról :-)
3 hónap múlva a cisztának se híre se hamva nem lesz!
Nagy ölelés!!!
Üdv a Klubban :( Én múlt héten voltam egyéves kontrollon, nekem is találtak egy kb. ekkora cisztát. Szerencsére nem ért váratlanul, itt sokan írtátok, hogy ilyen műtét után várható. Nekem is azt mondta, nem kell foglalkozni vele, csak ha éreznék fájdalmat (nem érzek), de azért ne egy év múlva, hanem félév múlva menjek kontrollra.
Az inkontinenciámmal sajnos muszáj viszont foglalkozni. Valószínűleg az is számít, hogy nagyon nagy volt a mióma (majdnem 20 centis), és az lenyomhatta a hólyagot, azért nem akar rendesen működni. Viszont nem rögtön a műtét után lett ilyen rossz, hanem pár hónappal a műtét után, amikor egyszer-kétszer meggondolatlanul nehezet emeltem. Úgyhogy aki nem akarja venni a műtét utáni emelési tilalmat, az gondoljon rám, és engedelmeskedjen, mint a kisangyal :) Nem kell bajt okoznunk magunknak, ha nem muszáj. Én se akartam emelni, csak kapkodtam és nem figyeltem, aztán úgy éreztem, hirtelen az összes belső szervem lenyomódott legalulra. Ha nem is teljesen így történt, de valami ilyen történhetett, és nem biztos, hogy megúszom a műtétet.
Kontraszt anyag.
Te ebbol nem fogsz erezni semmit. Szurnak egy venat , es egy fecskendonyi anyagot belenyomnak. Mint egy venas injekcio. Ez a CT-nek egy segitseg, jobban latjak amit latni akarnak. Te ebbol nem erzekelsz semmit.
szia. Én is hasonlóan jártam mint Te és voltam ct-én és nagyon féltem a kontraszt anyagtól ráadásul nagyon sok mindenre allergiás és érzékeny vagyok nagy volt a dilemma mert alá kellett irnom hogy akarom e a
kontraszt anyagot vagy sem azt mondták, hogy jobb lesz álltala a felvétel nagyon izgultam de gondoltam legyen és nem történt semmi sem közben sem utána úgyhogy nem kell félni
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?