Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Igen, a bélmosóról olvastam, de elég drasztikusnak hangzik:(
Nem ettem olyat, keveset eszem többször, igyekszem olyat, ami nem fog meg. Ma nem is tudtam enni, fáj a gyomrom, remélem jobb lesz már.
Hátha valaki tud okosat mondani! Kedden voltam varratszedésen, akkor/addig minden rendben volt, tegnap voltam 2 hetes műtött. Erre tegnap meg ma nem tudok menni wc-re, érzem a gyomromat, hogy kéne, de semmi, erőlködni nagyon nem merek. Vettem be laevolac szirupot ma délelőtt, meg nemrég glicerines kúpot, de semmi nem használ, már sírtam egy csomót, tehtetlen vagyok.
Mit tudnék még tenni, mert nagyon gyötör ez az állapot! :(
Sziasztok!
Régen jártam itt, de azért olvasgatlak titeket. Sajnos az én helyzetem egyre rosszabb. Januárban küret után a szövettan már rákmegelőző állapotra utalt. A nőgyógyászom méheltávolítást javasolt, el is küldött szegedre, de ott azt a választ kaptam, az adott orvostól, hogy ilyen kövéren engem nem operál meg, hogyan gondoltam? Azóta még kettő szövettan történt, a legutóbbi már adenocarcinoma diadnózist mutat. Most utaltak tovább immár az ötödik kórházból. Itt azért nem akartak megoperálni, mert MRI vizsgálat nélkül nem vállalják. Az MRI gépekbe viszont sehol sem férek bele. Hát most akkor mi lesz??? Azért, mert kövér az ember, meg kell döglenie, mert nem operálja meg senki???? Bocsánat az elkeseredett hangvételért, de teljesen el vagyok keseredve.
Halló!!!!
Jó, hogy hallok felőled, hiányoltalak nagyon!!!
Örülök, hogy jól vagy, velem minden rendben :-)
(leszámítva a +kg-okat, és reumatikus nyűgöket)
Sokat gondolok Rád! Pusziiiii!!!
Szia Mara!
14 hónapja vették ki a méhemet laparoszkópos eljárással, 2 császár után... 2 pici vágás+1 a köldökben. Mintha mi sem történt volna. Számomra nagyon kíméletes eljárás volt. A belém töltött gáz+levegő felszívódása viszont pokol volt.Hülye szitu volt,hogy a hasam helyett a vállam és a lapockáim fájtak. :-) A diagnózis ugyanaz volt mint nálad. Ha bármi kérdésed lenne írj bátran, akár priviben is :-) Ildi
Sziasztok! Új vagyok körötökben.
34 éves vagyok, 6 hete műtöttek méhemet és a petefészkeimet is eltávolították. Hosszanti nagy hasi vágásom van. Szeretném megkérdezni, hogy nektek a műtét után mennyivel "ment vissza" a hasatok? Nekem sosem volt nagy hasam, most viszont a műtét óta előredomborodik. Volt valakinek ilyen jellegű problémája?
Kedves Másikanyu!
Annyiban szerencsés vagyok, hogy a méhnyakon nagyon kevés "rossz rész" maradt, igazából nem is nagyon kéne kivenni a méhemet. De gondolok a jövőre... A méhnyak levételével most meg lehetne oldani a problémát, de nem garantált hogy nem újul ki. Ezért gondolom úgy, hogy inkább vegyék ki, ha lehet minél kíméletesebb módszerrel.
Szia Mara!
Amikor a nálam felfedezték a myomát az én orvosom is beszélt a laparoszkópos eljárásról. Mivel nem merült fel, hogy rosszindulatú lenne a daganat, én húztam rá majdnem egy évet a munkám miatt. Ez azzal járt, hogy közben növekedett a myoma és így már a laparoszkóp szóba sem jöhetett. Ezt csak azért írom le, mert a daganat nagysága is meghatározza, hogy milyen módszert alkalmazzanak. Meg persze műtét közben is előfordulhat, hogy változik a helyzet, hiszen akkor látják igazán, hogy mi van odabent. De mindenképpen olyan orvos véleménye mellett dönts, akiben 100 %-ra megbízol. És még egy nagyon fontos dolog: pozitívan állj hozzá, akkor is, ha nehéz! Drukkolok neked!
Szia!
Az az igazság hogy azért kezdtem el keresgélni, mert elveszett a bizalmam az orvosomban. Ugyanis már októberben produkáltam egy p3-as rákszűrést,amiről azért nem kaptam értesítést, mert rendesen járok kontrollra.:( Januárban mire mentem a következő rákszűrésre már p4 volt. A konizáció eredménye meg már carcinoma is situ volt. Az elmúlt másfél évben ő foglalkozott velem, nagyon kedves emberi volt velem végig, ezt nem is tudom hova tenni igazából... Aztán mikor közölte mi vár rám, előszőr sajnáltam magam nagyon, sokat olvastam ezt a fórumot, hogy tudjam mi vár rám. Úgy gondoltam azért megnézetem magam mással is, több szem többet lát alapon. Így találtam rá az orvosomra aki nem állított falhoz, hogy csak ez az egy lehetőségem van. Persze ha ő is azt mondta volna, akkor elfogadom. De ha megúszhatom anélkül hogy felvágnának, persze hogy ezt választom.
Szia mara238!
Nekem is a császár miatt volt vágásos a műtétem.
Remélem sikerül nálad a laparoszkópos műtét. Én bíztam a dokimban, nem akartam máshova menni, így nem is kerestem más megoldást.
Sziasztok!
Én idáig csendes olvasó voltam, mert méheltávolítás vár rám 2 conizáció után. Elvileg július 3-ra voltam kiírva műtétre, de pajzsmirigy gondok miatt tolódott.Az orvosom szerint egy lehetőségem van, hason keresztül kivenni mert volt már császárom. De én elkezdtem keresgélni megoldás után, és találtam egy orvost akinél nem ez az egyetlen megoldás. Azt mondta le tudja venni a méhnyakat is, vagy ha gondolom laparoszkóppal ki is tudja venni a méhemet.A méhnyak levételt akkor ajánlja ha szeretnék még gyereket, de attól még visszajöhet a betegség sajnos. Az Ungár professzor teamjében dolgozik. Azt gondolom a méheltávolítást választom tekintettel a 2 gyerkőcömre akit fel szeretnék nevelni.Július végén megyek vissza hozzá pontosítani a részleteket. Akinek kivették már a méhét laparoszkóppal leírná a tapasztalatait? köszönöm
Szia.
Császárnál én is használtam az Aloe sprayt, tényleg jó.
Nem kennék magamra semmit, amit a doki nem enged, de ezt a Curioza gélt ő írta fel egy papírra, hogy varratszedés után jó lesz.
Szia! Sem ultrahangon, sem szabad szemmel nem látott semmit egyik doki sem, pedig három is megvizsgált, ezért ért akkora meglepetésként a P5-ös eredmény. Azt mondta a doki, hogy ezek a folyamatok nem feltétlenül kivűlről kezdődnek, ezért nem mindig láthatók, pont ezért fontos a rákszűrés.
Tudom, hogy most nagyon nehéz Neked, amíg megjön az új eredmény, de próbálj meg nem parázni, mert még az is előfordulhat, hogy az előző vizsgálaton elrontottak valamit. Ráérsz akkor aggódni, ha tényleg rossz az eredmény, de akkor se parázd túl a dolgot, majd itt bátorítunk.
Keress rá Harmonett hozzászólásaira, ő pont úgy járt mint én. Tőle is nyugodtan kérdezhetsz, időnként fel szokott ide nézni.
Szia! Örülök, hogy te is túl vagy rajta!
Én is kaptam vérhigító szurit, de a karomba kell szúrni. Kedden megyek vissza varratszedésre, remélem utána már nem kell majd.
Dokim javasolta varratszedés után, hogy kenegessem a seb széleit curiosa géllel, van valakinek tapasztalata róla? Vagy valami hatásos, ami segíti a gyógyulást?
A gyomrommal volt probléma és ez olyan tüneteket produlált, mintha terhes lennék, ezért biztos ami biztos alapon elmentem nőgyógyászati szakrendelésre, ahol kértem a rákszűrést is. Nem sokra rá küldték az eredményt, amin csak az szerepelt, hogy P5, és sürgősen menjek vissza. Mivel a szakrendelésen lévő doki nem volt szimpatikus, ezért kerestem másik orvost privát, ő azt javasolta, hogy ismételjük meg a rákszűrést. Annak eredménye is P5 volt, utána következett a konizációs műtét, melynek eredménye mutatta meg a rák típusát. A doki azt mondta a szövettanra, hogy jóindulatú volt (szaknyelven nem tudom, melóból írok, az eredmény otthon van.
Mind a kétszer Tatabányán műtöttek.
Voltál már másik dokinál? Mit mondott?
Melyik kórházban műtöttek titeket?
Van itt valakinek tapasztalata a Prof. Dr. Ungár László teammel?
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?