Meghalt egy csecsemő otthonszülés közben (beszélgetés)
Igen egészen kicsinek lehetnek ilyen jelek...,biztos nagyon nehéz lehet egy olyan szülőnek,nem kis feladat az biztos.Múltkor vártunk a pulmonológián a kislányommal amivel szemben van a gyermekszichiátria és jött anyuka egy hiperaktív kislánnyal na ő hamísítatlan volt nem semmi volt az a fél óra amit együtt töltöttünk velük.Ne nem offolok:)))
De a papírral azért kihasználtad azon lehetőségeket,hogy...emelt családi,hoszabbított gyes...azthiszem 9 éves korig...de ezt pontosan nem tudom,étkezési kedvezmény...stb.Erre is jó az a nyavalyás papír.Ne tényleg nem offolo tovább...
Amúgy múltkor utaztam egy szientológussal..hát az a sok süketelés amit összehordott és megakart győzni..még névjegykártyát is adott:)
Na ez igaz! arra gondoltam, hogy ha hiperaktivitás "gyanújába keveredik", akkor ezekkel már egész kis korban lehet vizsgálni.
Igen,de azok még nem jelentik hogy hiperaktív max hogy a fejlődés terén van elmaradás...
A hipreaktív tünetegyüttesnek minimum 6 hónapig fenn kell hogy álljon...
2-3 éves korban még sok minden lehet....
Nézz utána a neten... "a szerző több éve gyakorló szcientológus", ez található róla.
Mi köze dr. Lenkeinek a szcientológiához? Ő is tagja annak az egyháznak netán?
Nem foglalkozom én sem velük, de ha Lenkei oda is tartozik, akkor sem hinném, hogy minden szavából az egyház tanítása sugárzik...Olvastam az egyik könyvét, és bár nem hiszem minden mondatát, de ő is azt vallja, hogy VANNAK hiperaktív gyerekek, de sok olyanra is rásütik a bélyeget, aki nem az.
ÓÓÓÓÓÓÓÓ köszönöm, szcientológiával nem foglalkozom.
Most kapcsoltam be megint.A honlap címe www.drlenkei.hu. Itt sokmindent megtalálsz és nem csak a hiperaktivitással kapcsolatban. Egyébként ezen a honlapon van szó pl a gyengéd születésről is ami ugyan azokat az elveket vallja mint az otthonszülést választók viszont ott egyértelműen igazolja hogy minden körülmény befolyásolható csak hozzáállás és a megfelelő orvos kérdése az egész.
Igen, de néha hátrányos helyzetbe is kerülhet miatta. :(( De ez itt már tényleg nagyon off. :))
A papír - elvileg - az iskolában számít, ez alapján kaphatja meg mindenki a szükséges fejlesztést, könnyítéseket, esetleg felmentéseket.
Igen. Ez is benne van az otthonszülés lehetőségében, de ettől még nem rosszabb-nem jobb, hanem egy lehetséges alternatíva, aminek létjogusultságot illene végre adni. (Ha minden igaz, ez a sajnálatos tragédia talán még jobban felhívta erre a figyelmet, s végre meglesz a 18 éve várt törvényi szabályozás. Most úgy néz ki, a "nagyok" rájöttek erre végre...)
Mindezek alapján (nem csak a te hsz-ra reagálva, hanem magára a témára) nekem lett papírom arról, hogy hiperaktív a fiam. Nem mintha a papír számítana....
Hát, mentőt hívni, azt végülis muszáj volt :(
Na lááátod :)
1 éves kor alatt a mozgásfejlődés segíthető elő, spéci gyakorlatokkal.
Amikor a bába úgy látja jónak.
ha viszont a topic címére utalsz, vedd figyelembe, a probléma azután keletkezett, hogy a fej átbújt. Azt nem tudom, kellett-e villanyt gyújtani. :)
Na ezek nem is stimmeltek volna szerencsére :)
Amiket az előbb írtam, sokkal hamarabb elvégezhetők, mint a Bender stb. tesztek. 2-3 éves korban.
Az ún. neurológai soft-tünetek, pl. csukott szemmel féllábon bizonytalanul áll, ez mindekinél kipróbálható, a mozgásfejlődésben kihagyott 1-1 fázist, új mozgásfajtákat nehezen tanul (pl. lépcsőn járás, biciklizés), az ún. Ayres diagnosztikában használt sok egyensúlyi, forgatási próba.
Nem, nem, semmi ilyen nem volt, csak azokat kérdezte nagyjából, amiket írt Gerna. Aztán végül arra jutott, hogy figyelemzavaros. Mondjuk sztem az se :DDD Inkább szelektív a figyelme. De tény, hogy akkor fel volt pörögve, amikor ez a doki látta.
Azokra tesztek vannak,többek között a Bender A,B.Vettek fel ilyet vele?az jelzi ha van minimális organikus sérülés...az IQ értékhez viszonyítva továbbá neuropszichológiai próbák is jelzik.
Hát ott, hogy nem az, mindennek ellenére :DDD max határeset.
Nahááát! és hol volt a bibi?
Illetve milyen organikus tünetek jellemzők?
Az egy dolog, hogy látjuk a gyereket "viselkedni", de nem elég a diagnózishoz. Előtörténet a terhességről, szülés körülményeiről, nyugtalan, rossz alvó volt-e kezdettől fogva a baba, nappal-éjszaka ritmust megfordította-e, vannak-e ún. minimális organikus tünetei (vagy éppen nem is minimálisak) és még sok-sok minden. Csak látvány után nem lehet eldönteni.
Értelek....,jó fej doki lehet:S
További ajánlott fórumok: