Meghalt egy csecsemő otthonszülés közben (beszélgetés)
Én azt se vitatom. :))
Tudom, hogy az. Alapos, őszinte, korrekt.
Furcsa, hogy úgy tűnik, gyakorlatilag csak pozitív a visszajelzés? Nekem nem furcsa. Tudom az okát. Átéltem kétszer is. ;) Igen, a velük szültek ilyen arányban elégedettek. Ezt egyetlen kórház se mondhatja el magáról.
"Ágiékról minden fontos infó elérhető! Őszintén, nyíltan. Ja, persze akit érdekel, az keres, kutat, s talál! :)"
Aki keres, megtalálja a honlapot, nem vitatom.
Én azt vitatom, hogy mennyire korrekt, alapos, stb. az a tájékoztatás, amit ott talál.
:))
A 9 hónapi ellenőrzésére értettem. Olyannyira nem tudta, hányadán állunk, hogy fel se merült benne a majd 5 kilós gyerek. Szerencsére, különben császárral akart volna kezdeni. :(( Bár lehet, akkor már csak emiatt eljutottam volna Ágiékhoz....
A szívhangot azért néáha kórházban is illik nézni, nem?? Nálam még ritkán se volt a kórházban, otthon viszont igen.
A kórházi szüléssel rengeteg bajom van. Sokat írtam már róla.
A sajátommal egyszerűen az a bajom, hogy elbäszták. :( Ahelyett, hogy a természetre bízták volna a folyamatot.
Ez szerintem senkit se vigasztal, ha baj lett...
Az otthonszülés (az Ágiék féle csapat, s nem a másik) nem csinál maga körül nagy reklámot (csinálnak azt mások helyette).
Ágiékról minden fontos infó elérhető! Őszintén, nyíltan. Ja, persze akit érdekel, az keres, kutat, s talál! :)
Ezt írtad korábban:
"No meg nem tudta, mekkora lesz a baba, meg a kutya se nézte menet közben a szívhangot, meg... mondjam még??? "
Ezt meg most:
"Folyamatos szívhangellenőrzésre amúgy nincs szükség. Nekem kórházban se nézték állandóan..."
Szóval azért csak nézték a szívhangot, bár nem folyamatosan, de szerinted nem is szükséges folyamatosan figyelni.
Akkor mi is volt a probléma a kórházi szüléseddel...?
:-)
"Fejjel megy a falnak szülésnél?? Érthető ez azokra is, akik gyakorlatilag infók nélkül bemennek a helyi kórházba szülni, csak mert meg se fordul a fejükben, hogy esetleg nagyon is rossz ez a döntésük."
Az otthonszüléssel ellentétben a kórházak nem reklámozzák magukat.
Talán ez lehet a kevesebb információ oka, nem feltétlenül az, hogy a szülő nem elég körültekintő.
Másrészt a korrekt adat számít infónak, a hírverés, az önmagunk keltette reklám nem. Az otthonszülésről is kevés valódi információ érhető el.
Igen, van kütyü szívhang nézésére, nézik is.
Folyamatos szívhangellenőrzésre amúgy nincs szükség. Nekem kórházban se nézték állandóan, csak időszakonként.
A baba nagyságát kb. most is tudták.
Noha nekem anno 3 és fél kilós babát mutatott az UH, Ági már előre szólt, hogy jóval nagyobb lesz, s egyáltalán nem lepődtünk meg a 4750 grammon! ;)
"Aztán jönnek a szülési sérülések (jóval, de jóval nagyobb arányban kórházban, mint otthon!!!"
.... talán mert többen szülnek kórházban, mint otthon. Csak a statisztikák ezt nem veszik figyelembe!
Mivel az otthonszülésre érted (mire másra értenéd?), nem értem, mi az, hogy valaki fejjel megy a falnak?? Avagy talán a ti problémátok otthonszülés következménye? A mienk se az!
Fejjel megy a falnak szülésnél?? Érthető ez azokra is, akik gyakorlatilag infók nélkül bemennek a helyi kórházba szülni, csak mert meg se fordul a fejükben, hogy esetleg nagyon is rossz ez a döntésük. Aztán jönnek a szülési sérülések (jóval, de jóval nagyobb arányban kórházban, mint otthon!!! Ezt ugye a statisztikák is mutatják. Benne van az eleve komplikált esetek száma, ez igaz, de hány olyan eset van, ahol pont a kórházban történő 'mechanikus' szülés következménye a sérülés!!), s csak utána derül ki, mi is volt az ok! Pedig ebbe is besegítenek! :(((
Hát nekem akkor, mikor a papírt kaptuk (kb. 5 éve, de lehet, több is van már) senki egy szóval se mondta, hogy járna valami. Egyszer pedig rákérdeztem, de az volt a válasz, hogy a hiperaktív szakvéleményre semmi se jár. Azóta meg nem mentem utána.
Igaz, mivel 3 gyerekekes vagyunk, kb. ugyanott tartunk. ;)
"Az elhúzódó szülés oka nálunk spec. amiatt történt, mert a doki aznap ügyelt.:((
No meg nem tudta, mekkora lesz a baba, meg a kutya se nézte menet közben a szívhangot, meg... mondjam még???
Mindez pedig csak kórházban fordulhat elő.:("
Szia Dodica!
A 2 milliós bábatáskában van szívhang monitor? Az otthonszülésnél tudják nézni folyamatosan a szívhangot?
Mert a másik megállapításoddal kapcsolatban, hogy mekkora lesz a baba - no azt (a szeptember közepi esetnél az otthonszülés választása esetén) nem tudták megállapítani.
Ez a saját példa (az enyém) itt talán mégsem off:
ezért van az, hogy meg tudok vadulni, ha valaki fejjel megy a falnak már a születésnél. Hát még ha be is segítenek neki.
Bocsánat, akkor félreértettelek.
Amúgy találkoztam már hiperaktív gyerekkel, nem eggyel, nem kettővel, igaz, nem szülőként, hanem pedagógusként.
Hihhi! :))
Ez nem az a kategória, hogy ezek járnának utána!!!
Se emelt csp, se hosszabb gyes, se étkezési kedvezmény, se semmi más!!!!
Ifen, ha lehetett volna, hülye lettem volna nem kihasználni. De semmi se jár, s hozzáteszem, a papírom se azért lett, mert ilyen célból mentem volna utána! Nem. Papír azért lett, hogy az ovi-suli felvehesse a magasabb fejkvótát!!!
Tényleg nem érdekel a papír, a fiam sorsa annál inkább!!
Nálunk is az alapítványi fejlesztő óvodába és a logopédiai óviba csak ez a papír a belépő.
Bár nálunk a dokinő azt mondta hogy ahogy növekszik a kicsi lány kinövi ezt a betegséget....és amióta megkaptuk a gyógyszert nem fordult elő roham,előtte 1 éven keresztül kegyetlen éjszkáink voltak:((