Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! (beszélgetés)
Vitaminokkal kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Jelenleg én ezeket szedem:
D vitamin 2000 NE és kétnaponta fél óra napozás, Omega3 és E vitamin kombó, Q10 napi 200mg és ezen kívül Femibion 0.
Ezen kívül kellene még esetleg mást szedni vagy nagyobb mennyiségben? Ami még van itthon maca por, gusztustalan egy íze van de sokan dícsérik. Kb 5 grammos adagot írtak valahol reggelente. Issza esetleg valaki?
Sajnos endometriózis miatt a méhpempő kizárva bár a cél érdekében lehet letojom, mivel ugyan emeli az ösztrogén szintet de stimu alatt pont ezt szokták nézni. Van olyan aki endo mellett ette?
DHEA-t egész egyszerűen nem mertem megrendelni, pedig doktor úr ajánlotta viszont több olyat olvastam hogy inkább bezavart mint hatott. Inofolic napi 1 tasak nálam bezavart úgy, hogy nem jött meg a mensi, csak miután megcsináltam este a lustaságból abbahagyott Aviva tornát és másnap éjfélre meg is lett a várva várt hatás. Szóval nálam az Aviva torna így újra képbe került.
Köszönöm a kedves szavakat és bíztatást. Ma hívott fel a biológus és egy csomó mindent ő is elmagyarazott és biztatott. Remelem legközelebb már célba érünk 🙏
Az a nehéz benne hogy ilyen AMH értékkel én nem reménykedhetek abban hogy mondjuk 3 közül egy eljut a beültetésig. De tudom h egy jó petesejtnek kell lennie aki erős és ügyes :)
Gyógyszertárban tudsz venni felszívódik tűt és beadó tűt is. Nekem 0.5-ös volt de van 0.4es is. Szerintem próbáld meg max elszaladsz tűért gyorsan. Nagyobb patikában szokott lenni
Szia!
Holnap megyek. A Versys-ben mindig h-sz-p van ultrahang vizsgálat meg vérvétel is.
Koszonom!
Hogy vagy? Ma kezdodik vagy folytatodik a stimu? Ma voltal dokinal?
Szia!
Igen. Ahogy Marlaa is írta, és egyszerre egyet.
Az en dokim meg "nem hisz a mehnyalkahartyaban" :) mert, hogy mehen kivul is tapadhat meg embrio. Van benne logika.
En ugy tudom, hogy csak egyet (40 ev felett is) es 5 naposakat.
Sziasztok!
A Versysben csak ot napos embriokat ultetnek be? Fuggetlenul a szamuktol?
Vékony tűt igen, és fecskendőt is kérj hozzá :)
Nagyjából én is azt tapasztaltam, amit a többiek, szűkszavú, meg lehet nyitni, de akkor sem egy szoszatyar!😉 Amit én észrevettem nála, hogy a hormon adag beállítással eléggé bőkezűen bánik, én megijedtem a mennyiségtől, amit adni akart..talán inkább a régi iskola híve, kevésbé újító, de nála is vannak sikerek! Sot, több jól sikerült stimura is van példa nála itt a fórumon!
Szia, nagyon sajnálom, tudom, milyen érzés 😔 Nálam ugyanez a forgatókönyv zajlott, szép 8 sejtesek, minden rendben a 3-ik napon, az 5-ik napon, amikor készültem volna a beültetésre, közölték, hogy mindhárom megállt a fejlődésben és nem beultethetok! Igen 3-ik napig az embrió a petesejtbol nyeri az energiát és az apai gének valahol a 4-ik, 5- ik napon kapcsolódnak be! De ez nem azt jelenti, hogy ilyen esetben az apai oldalon van feltétlenül a hiba! 40 felett a petesejt mitokondruima, ez az energiatermelő része, le van merülve és egy 3-ik napon külsőre ok embrió simán előfordul, hogy energiahianyos és 3-5 nap között belassul a fejlődése, a másik, ami probléma szokott lenni,hogy magának a petesejtnek a genetikai állománya hibás és emiatt lehet bmilyen jó a ffi oldal, az embrió meg fog állni a fejlődésben ebben a szakaszban! Persze ezek mind feltételezések, mert ezt a biológus sem látja! Sajnos javaslatot a legritkább esetben mondanak ilyenkor! Sok esetben legközelebb hamarabb visszaultetik, mert a labor körülményeken sosem teljesen tökéletesek, így 40 felett sokadik lombiknal ezzel lehet a rizikót csökkenteni! Sokat lehet tenni amugy a petesejt egészségeert (tablalkozas, mozgás, táplálékkiegészítők) és bízni kell abban, hogy csak előkerül egy egészséges sejt 😉 drukkolunk neked is és igen nem szabad feladni, menni kell tovább!
A lipidet fizetősen adatom be.
Az embrióknál hagyom, hogy döntsön a sors: ha egyáltalán nem sérülnek, akkor kettő lesz; ha viszont fragmentálódna valamelyik, akkor megkérem az embriológust, hogy inkább olvasszák fel a másik kettőt is, hogy jobbak lehessenek az esélyeink.
Deduka, hogy döntöttél végül a beültetésről? És mi lett a lipiddel?
Egy időben elég sokat kutakodtam, olvastam ebben a témában; főleg mert nekem sosem mondtak tizenvalahányas számokat a méhnyálkahártyára. Főként külföldi kutatások publikációiból tájékozódtam. Mindenhol azt találtam, hogy a leszívás napjára, ha eléri a 8mm-t; az már megfelelő. Nekem mindig 8-9 mm körül szokott lenni akkorra. A sikereseknél is ennyi volt.
Nálunk pl. a WTN gyártja. Végül nem kezdtem el, mert egyeztettem a gyártóval és szakmailag nálam nem tartotta indokoltnak. A lombik előtt nem volt hormonálális eltérésem és csak a lombik gyógyszerek kivezetésére szerettem volna használni, de abban maradtunk, hogy nem szükséges.
Nekem is csütörtökön lesz. 😉🤞🍀
Még nem.😥De még van egy hetem a beültetésig,hátha felkúszik.Ezért csak nem fújják le.
Köszi az infókat!😊Még nem írt Brno.
Lehet,hogy megemelik.Eddig mindig szép vastag volt,most nem tudom mit vacakol.
Akkor nagyon szurkolok csütörtökön.
Hány embriót kapsz vissza?
lehet, de azért előtte telefonálj oda, hogy van-e vékony tűjük, az nem mindenhol van.
11.napon tegnap nekem 16 mm volt. Úgy tudom hogy a fele is elég jó már.
Fannikutya, nekem is annyi 🙄nem emelték meg az estrofem adagodat?
Képzeljétek, lányok! FET-re készülök, és tegnap kellett volna elkezdeni szúrni a Prolutexet, de csodálkozva láttam, hogy csak a fiola van a dobozban, tű sehol. ?! Tök jó fej a doki, hogy ezt így abszolút nem mondta, és nagyjából fogalmam sincs, hogyan adjam be magamnak. Arra gondoltam, hogy a vérhigító beadása után azzal a tűvel megpróbálom felszívni és beadni, de ha ez nem megy, akkor passz. A patikában lehet venni erre a céra tűt?
Fannikutya, én is FET-re készülök, nekem a 10. napon 8,2 volt, azt mondta a doki, hogy nem rossz, de ő 10 körül szereti, ezért felírt egy Lenzetto nevű ösztradiol spray-t, amit reggel/este az alkarra kell spriccelni, és elvileg ez meghozza a várt eredményt. Nekem csütörtök kell telefonálnom, hogy a felolvasztott embriókkal mi a helyzet, és ha minden oké, akkor csütörtökön lesz a beültetés.
Szia, Hantosska, én úgy tudom, a fehérje fokozása csakis a túlstimu esetén hasznos, egyébként nem növeli a siker esélyét. Nagyon sokféle fehérjeforrás vann ami laktóz-kazein mentes. Én vegán vagyok már régóta, semmilyen állati fehérjét nem fogyasztok, de sok növényben magas a fehérjetartalom, főleg a hüvelyesekben (vörös lencse, csicseriborsó, babfélék, zöldborsó), emellett a zabpehely is nagyon jó, a barna rizs, és a quinoa pedig különösen sok aminosavat tartalmaz. Plusz a zöld leveles zöldségek. Ezek ráadásul nem terhelik le a vesét.
Spirulina algát szívből ajánlom (jó minőségűt).
Szia, Biotech-nek van laktoz es cukormentes feherjepora nagyon sok izben. Kis, egy adagos zacskokban is kapni, laktozmentes tejjel szoktam feloldani. Eleg finomak es valtozatos.
Fannikutya köszi!🙏🏻Jövök holnap a hírekkel!
Nagyon király hogy mondtad a pekan diot, hallottam már hogy sok van benne csak nem jutott eszembe.köszi
További ajánlott fórumok: