Lombik vagy inszemináció a Forgács intézetben (beszélgetés)
Sziasztok,
Tudnátok segíteni? természetesen írtam az orvosomnak is és várom a válaszát: Most késő délután jött meg a vérzésem és korábban azt mondta a doktor úr, hogy a 3. napon uh. De ez ugye gy hétvégére esik. Ha esetleg nem válaszolna, akkor holnap menjek azért be reggel? A gonapeptyl is mehet tovább ugye?
Én ígérem nem másolom be a napidoktor.hu vonatkozó részét neked.😂😂
Folát van a Femibion-ban ( a 0. kellene most Neked) illetve a Jutavit-ban is folát van.
A Jutavitnak van jódmentese is, ha esetleg pajzsmirigy problémák miatt nem szedhetsz jódtartalmú magzatvédő vitamint.
Linda
A folsav is egy vitamin, méghozzá a B- vitamin család tagja (B9 egész pontosan). Fontossága kétségbevonhatatlan. A folsav közvetlen szerepet vállal a vér sejtjeinek, és az idegi funkciók megfelelő működésében. Ezen felül a DNS és RNS szintézisnek is elengedhetetlen része.
A folsav hiánya az emberi szervezetben macrocyter anémiához vezet. Ebben az esetben kevesebb a vörösvérsejtek száma, ám azok nagyobbak. Ez azonban sajnos nem jó dolog, mivel a nagyobb sejtek oxigénszállítási képessége lecsökken, vagyis összességében fokozottan romlik a vér működése. Az anémia mellett számolni kell az idegi károsodással is. Ez jellemzően a végtagok zsibbadásában, súlyos esetben érzékkiesésben nyilvánulhat meg.
A folsavhiány igazán akkor veszélyes, amikor fejlődő emberi életről van szó. A fent említett folyamatokon kívül ugyanis az anyag szerepet játszik a velőcső megfelelő fejlődésében is. A gerincvelő védelmezése pedig fontos feladat, hiszen a központi idegrendszer sérülése érzékkiesésekhez, de súlyos esetben bénuláshoz is vezethet.
A folsav ellátottság tehát nagyon fontos, amit rengetegszer olvashatsz is. Azonban arról már jóval kevesebb szó esik, hogy az ellátottság csak az érem egyik oldala. Tanulmányok rámutattak arra a tényre, hogy hiába viszünk be a szervezetünkbe megfelelő mennyiségben ebből az anyagból, a felszívódása csak akkor lesz ideális, ha B12 vitamin is jelen van a szervezetben.
A B12 hiánya azt eredményezi, hogy annak a folsavnak a mennyisége, mely már a szervezetben aktív formában van, lecsökken, míg a bevitt anyag inaktív formába alakul. Vagyis a B12 vitamin nélkül a folsav hasznosulása jelentősen romlik!
Tehát akinek nem szívódik fel a folsav, nem biztos, hogy konkrétan felszívódási problémája van, valószínűleg inkább B12 vitamin hiánya van.
Fontos még, hogy egyes gyógyszerek, mint a cukorbetegségre, vagy az IR-re felírt metformin rontják a folsav hasznosulását, így a fokozott bevitelre még nagyobb szükség van!
A folsav elsősorban vitaminnal dúsított élelmiszerekben és vitaminkészítményekben található meg, biológiailag nem aktív, a szervezet számára közvetlenül nem hasznosítható. A folát a folsav biológiailag aktív formája, a szervezet számára közvetlenül hasznosítható, és különösen zöldségekben (spárga, lencse, bab, narancs, brokkoli) fordul elő. Vizsgálatok kimutatták,hogy a nők étrendi folát/folsav bevitele nem éri el a napi szükségletet.
Az anyagcsere során a folsavnak először foláttá kell redukálódnia, és csak ezután hasznosíthatja a szervezet. A folsavat a metilántetrahidrofolát reduktáz (MTHFR) enzim alakítja biológiailiag aktív foláttá. Azonban a nők akár 30%-a nem képes a folsavat megfelelően hasznosítani, aminek oka az ún. MTHFR polimorfizmus. Ekkor a MTHFR enzim aktivitása akár 75%-kal is alacsonyabb lehet, ennek következtében pedig a szervezet folátszintje csökken a folsav beviteltől függetlenül.
Szóval szedd be nyugodtan azt a folsavat, bajod nem lesz tőle. Egyél sok zöldséget, mint brokkoli, spárga, lencse, hüvelyesek és kerüld a mesterséges élelmiszereket, különösen a kólát és egyéb cukros vackokat.
Aztán szerezz be jó minőségű terhes vitamint, ami kifejezetten trimeszterenként változik, mert minden szakaszban más más összetételben van szüksége a babádnak a különböző tápanyagokra, nyomelemekre. 😉 Keep calm! No para!
Egyetértek Magnival, ugyanis a magyarok 50%-a nem tudja hasznosítani a folsavat, ezért jobb rögtön a folát.
Linda
Szia
Azt mondta nekem minden doki(nődoki,endikr.,természetgyógyász ez nem magas érték.
A szuri emiatt kevesebb és az jó:-)
Sziasztok,
3,43-as AMH az magasnak számít? Nekem is e körül volt most, szeptemberbe 2,7 volt, előtte 2016-ban meg 4,7.
Ez mennyire befolyásolja a stimut? Elég kevesebb szuri is, vagy ez nem ilyen egyszerű?
Szia
Az AMH az nekem is magas. legutóbb 3.43 ng/ml volt.
Nem kérdeztem a dokit. Ismerősökkel beszélgettem akik szedték és utána terhesek lettek,persze spontán, ami nálam kizárt a petevezeték elzáródás miatt.
Kicsit elkeseredtem hogy a 2.lombik se sikerült pedig állítólag tankönyviek a leletek és azt olvastam a megtapadást segíti a méhpempő.
Csak azzal van a gond mert az első lombiknál 1 a 2.nál 2 került beültetésre.
Szia
Hát elkezdtem szedni most 3 napja. Az íze borzasztó:-(
Nagyon remélem a megtapadást fogja segíteni, mert nálam mindig ott van a baj:-(
További ajánlott fórumok:
- Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok?
- Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézetbe járók 2016-2017
- Inszemináción átesettek, vagy inszeminációra készülők
- Lombik menete a debreceni Kaáli Intézetben
- Van aki 1 héten belül várja a menziét, és inszeminációja vagy lombikja lesz a következő ciklusban?
- Lombik előtt kötelező az inszemináció?