Lombik vagy inszemináció a Forgács intézetben (beszélgetés)
Kedves Sorstársak!
Szeptember végén volt az első inszeminációnk, tegnap kellett tesztelni és negatív lett...Valahogy éreztem az utóbbi napokban, hogy így lesz...:/ Érdekelne, mik a tapasztalatok, Sípos doktor úr egyből bele szokott-e vágni a második, vagy akár a harmadik inszeminációba, vagy tartani szokás kettő között esetleg szünetet? Nem tudom mi a protokol. Köszönöm előre is, ha valaki felhomályosít.
Szia Kriking!
Te jó ég, még mindig ilyen hosszú a várólista. 😮😢
Remélem hamarabb mehettek.
Tényleg? És oda hogy lehet bekerülni, vagy mi alapján kapják?
Nekünk 3 hete adtak TB-sre 2019. szeptemberi időpontot.
Igazad van. Bár biztos jobban örülnek, ha fizetősre mennek hozzájuk, de a TB- s alkalmakért is megkapják a pénzt.
Ezek jó hírek. 🙂👍
Köszönöm szépen a segítséget. 🙂
Sziasztok!
Lenne még egy kérdésem.
Forgácsék csinálnak FET-et TB alapon?
Ursula, esetleg te tudod? 🙂
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy most mennyibe kerül egy FET a Forgács Intézetben?
Előre is köszönöm. 🙂
Kedves Laki83!
Én csak két hétig adtam a Clexan-t, beültetéstől a vérvételig.Valóban nem volt kellemes, de véraláfutás nem lett. A hormon injekciók helye zöldült meg két ponton. Nem tudom milyen tanácsot adhatnék... Én magamnak adtam be mindig a hasamon máshová, egy idő után pedig valahogy hozzászoktam, és nem féltem tőle. Elsősorban szerintem azt vedd figyelembe, amit az orvosod mond. Ha megnézed a használati utasítást, ott azt írja, hogy a hátsó oldalsó hasfal bőre alá is be lehet adni. Van egy kép is, onnan jobban megérted mire is gondolnak.
Kedves Alíz!
Ne haragudj, hogy a számomra lényeges oldalát ragadom meg a problémádnak.Szívből kívánom, hogy megoldódjanak a lombikkal kapcsolatos anyagi problémáitok is. Az nem lehet, hogy ez szabjon gátat egy kis ember születésének...
Én a clexannal kapcsolatban szeretnék kérdezni, hogy előfordult-e veled olyan, hogy egy nagyobb véraláfutás, hematóma alakult ki a szúrás helyén? Ügyeleten megmutattam, azt mondták figyeljem, nem-e gyullad be mégjobban, mert akkor tályog is keletkezhet és akkor fel kell metszeni és antibiotikum. Mondanom sem kell, ez nyilván keresztül húzná az inszeminációs terveinket.Nem tudjuk mit rontottunk el, a férjem adja be nekem mindig az injekciót, eddig nem volt gond, de most nem tudom hová adhatnánk be a következőt, hisz ezt az elég nagy területet ki kell kerülnünk valahogy...
A fájdalom ellen nincs recepted? A hormonok sokkal kevésbé fájtak, mint ez a fránya Clexan.
Kedves Alíz!
Én is magyar állampolgár vagyok, de mivel nem rendelkezem magyar tb-vel ezért nem kerülhetek fel a tb-s listára.
TB alapon csak az lombikozhat Magyarországon, akinek a magyar tb-nél van rendes jogviszonya, az állampolgárságnak ehhez semmi köze. Nekem szlovák ismerősöm lombikozott tb alapon Budapesten, mert Magyarországon dolgozott és így magyar jogviszonya volt.
Az sem járható út, hogy elkezded fizetni magad után az alap díjat, mert nem lehet két országban jogviszonyod, illetve kb másfél év, míg átvered a magyar tb-n. Felejtsd el!
Sziasztok!
Sajnos én is túl vagyok egy sikertelen lombik kezeléssen a Forgács intézetben. Az ottani csapat nagyon profi volt, de a babák sajnos nem maradtam meg.
Én is kellet Clexan-t adjak magamnak, reggelente többnyire oda szúrtam, ahol éppen nem fájt, a hormon injekciót pedig a mások oldalra.
Lenne egy kérdésem, és remélem itt lesz aki tud segíteni. Erdélyből írok. Mi a lobikunkat megtakarításunkból fizettük,nem kis összeg. A román állam csak egyetlen egy lombik kezelést támogat, egy akkora összeggel, ami kb. csak magát a beültetést fedi. Ehhez össsze kell állítani egy hatalmas iratcsomót mindenféle friss és költséges orvosi vizsgálattal. Férjemmel úgy döntöttünk, hogy nem éri meg a fáradtságot , ráadásul a legközelebbi reprodukciós központ tőlünk több száz kilóméterre van.
Mivel megvan a magyar állampolgárságunk is, azon gondolkodunk, hogy meg kellene próbálni valahogy felkerülni a Forgács Intézetnél a tb-s lombik listára.
Szerintetek, hol és mivel kellene ebben az esetben kezdeni az utánajárást?
Alíz
További ajánlott fórumok:
- Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok?
- Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézetbe járók 2016-2017
- Inszemináción átesettek, vagy inszeminációra készülők
- Lombik menete a debreceni Kaáli Intézetben
- Van aki 1 héten belül várja a menziét, és inszeminációja vagy lombikja lesz a következő ciklusban?
- Lombik előtt kötelező az inszemináció?