Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Különböző életkorú focisták egy meccsen fórum

Különböző életkorú focisták egy meccsen (beszélgetés)

nov. 11. 20:27
Jó kérdés!
17. c33a6b7aee (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 7. 23:15
Hosszabbítás lesz?
nov. 7. 21:54

Akár kollégiumban is érhet valakit baleset, ahol kisebb-nagyobb sérüléseket szenvedhetnek.

Elég lehet egy rossz lépés és a bokádnak annyi.

Tánc, ami egyéni sportág - hány karrier ment tönkre egyetlen rossz lépés miatt, amiből súlyos térdsérülés lett.

15. MadchenZsani (válaszként erre: 14. - MadchenZsani)
2025. jún. 16. 18:23
Aztán Duhaj Ádám esete még inkább borzolta a kedélyeket, hisz őt 11 alkalommal kellett újra éleszteni, majd műszívvel visszatérhetett és máig aktívan játszik.
2025. jún. 15. 19:11

Kedves Kérdező!

Google a te barátod! Keress rá nyugodtan Puskás Ferencre. Ha az emlékezetem nem csal ő is 15-16 éves volt, amikor a Kispest Honvéd (ma: Budapest Honvéd) csapatában, majd a felnőtt válogatottba bemutatkozott. Ha jól tudom, akkoriban nem is léteztek korosztályos válogatottak, max. talán korosztályos bajnokságok.

Ahogyan már többen írták is, hogy minden sportágban benne van a sérülés. Jó néhány éve Késmárki Bence esete borzolta a kedélyeket, aki szintén meccsen sérült meg. Hasonló sérüléseket szenvedett, mint a kérdésedben érintett tinédzser, ráadásul ő akkor még fiatalabb is volt. Máig él. Ráadásul nagyjából 1 év kihagyás után mintegy 4 évig még játszott is aktívan.

13. Regin_a (válaszként erre: 12. - Channa*)
2025. máj. 28. 21:18

:)

Szegény apám ha megérhette volna a digitális korszakot. Kijárt a térre sakkozni, vagy időnként elkapott egy-egy haveromat hogy sakkozzanak vele

Ma meg akár ausztrál sakkozóval is játszhatna, vagy MI-val, online

12. Channa* (válaszként erre: 11. - Regin_a)
2025. máj. 28. 21:13

Áááá, én lehet, hogy aközben is képes lennék lesérülni. Az unalomtól elaludnék és a fejemet beleverném a sakktáblába:DDDD

Egyébként szeretek sakkozni!;)

11. Regin_a (válaszként erre: 10. - Channa*)
2025. máj. 28. 21:08
Sakk fel sem merült? Polgár Judit épségben megúszta mire világbajnok lett :)
2025. máj. 28. 20:47

Ilyen a sport!

Nem csak a foci. Bármelyik sport közben történhet sérülés.

21 éves koromig voltam versenysportoló, és nagyon sokszor voltam sérült, és sérülten is mentem edzésre és versenyre is, ahogy tette ezt mindenki.

És hiába voltunk kb. egy idősek, egy súlycsoportban, nagyon durva sérüléseink lettek. És sosem lett sérülésem, ha az edzőmmel judóztam, pedig kétszer idősebb volt nálam és a súlya is kétszer volt több;)

Sőt! a tornaórán is történhetnek balesetek. A fiamnak kétszer tört el a keze tornaórán.

A tesómnak a lába tört el pingpongozás közben, pedig ez csak játék volt.

Sajnálatos, hogy hallunk ilyeneket, de annyi szerencsétlenség történik amúgy is.

A kapu rádől a gyerekre és meghal, stb.

9. Regin_a (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2025. máj. 28. 20:15

Hiánypótló topik :)

Én vakokat is láttam csörgőlabdával játszani

2025. máj. 28. 20:09
A férjem büszke arra, amikor együtt focizik a fiaival és az unokáival egy csapatban. Baleset mindenkor előfordulhat. Ma közölte a fiam, hogy a tegnapi meccsen eltörte a kezét, mikor védett.
7. fincsi5 (válaszként erre: 6. - Gyöngy:))
2025. máj. 28. 18:57
Már a gondolattól is rosszul vagyok, egy meccset sem tudnék megnézni. Egy fociőrült elég volt a családban. De motoszkál bennem valami.:((
6. gyöngy:) (válaszként erre: 5. - Fincsi5)
2025. máj. 28. 18:51

Még nem kaptál behívót a kötelező focira?

De te már lehetsz kapus is, hogy ne kelljen annyit szaladni.

5. fincsi5 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2025. máj. 28. 18:41
Te tudsz valamit? Kötelező lesz a foci? 🙄
2025. máj. 28. 18:32
Köszi a tájékoztatást
2025. máj. 28. 18:02
Jó.
2025. máj. 28. 18:01
Ámen
2025. máj. 28. 16:13
Egyrészt aki gyakorlatlan, vagy már kopottak az ízületei, nem tud úgy versenyezni mint aki a csúcson van. Nem véletlen van U21, U19, U17 és így tovább, illetve senior korcsoportok 50 felett. Mégis, ha valakit elég ügyesnek lát az edző, indíthatja a csúcs kategóriában is. De akkor minek a külön korcsoport. A felnőtt se indulhat ezekbe a kategóriákba, fordítva is így kéne. Azokkal lehet jól játszani akikkel azonos szinten vagy. Most halt meg egy 18 éves focista, aki ráadásul a saját korosztályába, az U19 között versenyzett, és még így is belehalt a sérüléseibe mégha nem is azonnal. Mennyivel veszélyesebb akkor ha összevissza szerepelnek. Ennek kapcsán eszembe is jutott hogy láttam már 14 meg 16 éveseket a csúcson lévő focistákkal játszani, aki mellesleg 40 kg se volt, meg 67 éves kapust is, aki egy vetődéstől ripityára töri a meszesedett csontjait, pedig ha egy vele egykorú rúgná nyilván lassabb ütembe, nem kéne akkorát vetődnie. Olyat is láttam akinek az újai el voltak törve, de azért beállt védeni. Ilyenekt láttam, igaz, nem válogatott meccsen, csak kis helyi falusi meccseken, de rossz ötletnek tartom. Akinek kedve van, az csinálja azokkal akikhez tartozik saját felelőségre. Az se veszélytelen.Ha komolyan lesérül ő lesz a hibás. Ezen túl, ha a játékvezető vagy az edző engedi a csúcs kategóriába is őket, az már az ő lelkükön is szárad.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook