Lombik életre-halálra (beszélgetés)
És sikeres lett a beültetès? :)
Én nagyon bizakodó voltam. Rettentő nehezen stimuláltak,napi 8 egység menopourt szúrtam(barátnőm 2-t).Végül 15 tüszőt tudtak levadászni,ebből 8 tökéletes embrink lett,kettőt kaptam. Nulladik perctől kismamaként gondoltam magamra.Az első pár napot szinte végig ágyban töltöttem.
De jó! És sikerült valamelyik beavatkozásod?
Nekem is javult az AMH-m, igaz nekem nem ennyit. Sajnos 2 éve 0,1 alatti volt, most meg 0,3 lett. Remélem még fog tovább emelkedni egy kicsit. Mondjuk rám kimondta a dokim hogy POF-os vagyok :(
Én is Q10-et szedtem többek között. Amúgy minden erős antioxidáns hat/hathat a petesejtek minőségére. Szedtem még szőlőmag kivonatot (rezveratrol tartalom miatt) és inozitolt is. Nem tudom melyik segített. Lehet közrejátszott a diéta és a sport is, meg hogy lefogytam 16 kilót.
Persze, de ne felejtsd el, hogy ezek mesterségesen termelt tüszők, a sajátod mindig jobb minőségű, mint ezek bármelyike. Szerencsés vagy, hogy ennyi tüsződ lesz stimutól, nekem sajna magas az FSH-m és nehezen stimulálnak. Ezért döntöttünk így. Persze nyilván jobb lenne 20-ból gazdálkodni :-(
Én sem hallottam még stimu nélküli lombikról. Nem tudom van-e értelme, mert nekem pl 14 psejtet szívtak le, abból 1 éretlen volt és 8 termékenyült meg, igaz hogy a beültetés napjára még 3 megindult, de nem volt érdemes őket fagyasztani vagy beültetni a biológus szerint. Végül kettőt visszakaptam és 6 ment a fagyasztóba. Az uh-n korábban még majdnem a dupláját látták, gondolom volt ami szétment addigra és az is előfordul , hogy nincs a tüszőben petesejt.
Nagyon drukkolok nektek! :)
Jaj de jó,gratulàlok hozzà :) Mennyit kaptatok vissza?A hormonoktól nem voltàl rosszúl?Én egyébkènt nem tudom eldönteni hogy bízzak benne hogy eslőre meglessz,akarjam nagyon,vagy vegyem úgy lesz ami lesz?! :) Mennyit feküdtèl beülti utàn?És hason?vagy oldalt? ️
Fél éve szedem, most már napi 800-at :-)
Szurkoljatok, holnap beülti. :-)
Szerdán volt punkcióm, ma a 4 megtermékenyült petesejtem 2, 3, 4, illetve 5 sejtesek voltak. A 2, 3 nem túl kevés szerintetek?
Tavaly három naposan 8 és 9 sejteseket kaptam vissza a 3. napon. Holnapra remélem még fejlődnek a drágák, de keveslem kicsit....
Csinálnak lombikot stimu nélkül saját petesejtből?
Ilyenen én is gondolkoztam, hogy akkor nem kéne a sok hormonnal tömni a szervezetünket, de nem gondoltam volna, hogy lehet így/csinálják így is...
Ez neked hol lesz? Meg is beszélted a dokival?
Engem is nagyon érdekelne.....
Első lombikunk sikeres volt,most 17 hónapos a Manó. Van 6 fagyis babónk,gondolkodunk.
Hmmm...ez nem semmi!Kemények vagytok nagyon!Akkor segített a Myoquinon...igaz?Pontosan meddig is szedted/mióta is szeded?3honap?Napi 1000mg pontosan?
Dinabolic! :) És ti hogy álltok?Sikeres lombikon vagy túl?
Szia,ezt olyan szépen mondtad! Magam is ezt éreztem,mikor belevágtunk! 😍
Sziasztok!28 éves vagyok,január óta próbálkozunk a férjemmel a babával!2008ban volt egy kétoldali petefészek tályogom,egy felfázásból,ami miatt gyulladásban volt minden kismedencei szervem,illetve a hashártya is!Meg is műtöttek,a petevezetőket megmetszették,és kitisztították!Annak a következménye,hogy 2 hete kiderűlt mind a két petevezetőm teljesen zárt!Szerencsére nem kell őket eltávolítani,viszont így egyből lombikra küldtek!Szeptember 15.-re kaptunk időpontot a debreceni Kaáli intézetbe, Dr Bodnár Bélához!Büszkén viselem hogy lombikos anyuka leszek,és teljes mértékben pozitívan állok hozzá,de bevallom nektek hogy rettegek!
Annyira sajnálom!!! Amikor ilyen szomorú dolgok történnek néha arra gondolok, könnyebb így, hogy nem is sikerül, mint elveszíteni... Persze ez is pokoli nehéz minden alkalommal, de amit Te érezhetsz most, abba bele se merek gondolni. Legközelebb...
Nem volt, mert azóta stimu nélküli inszeminációim voltak/vannak. A következő lombikot szintén stimu nélkül a saját 1 db petesejtemből csináljuk, ami addigra reményeim szerint szuper jó minőségű lesz :-)
koszonom , az ido es a munkaba visszaallas segiteni fog ! csak azzal nyugtatom magam , ha most sikerult teherbe essek , osszel is sikerulnie kell !
Nem tudom mit lehet ilyenkor írni, nincsenek szavak, de nagyon sajnálom és kitartást nektek!
Szia
És azóta volt leszivasod?
Változás?
jo reggelt mondenkinek !
tul vagyok eletem talan legnezebb napjan , elengedtuk a babat tegnap , a mutoben elkoszontem tole , a hasamat simogatva ,, szia kicsim ,, remelem matol fogva naprol napra jobb lesz , de ma meg borzalamasan nehez ...
a sejt erositessel kapcsoltaban ,
nekem ezelott 2 evel 0.7 volt az amh , mar akkor tudtam , hogy nem jol allunk , mondjuk nekem akkor azt mondtak , hogy ez a szint inkabb azt jelzi , hogy mennyi ideig fog meg mukodni a petefeszek , es nem a minoseget mutatja ...
a mi kaalis dokink is valtig allitotta eddig , hogy a sejtek minosegehez nincs koze , hogy egy petefeszkem van ...aztan most kedden mar arrol kezdtett el rinyalni , hogy a vereredmenyekbol latszik , hogy nem olyan jo a petefeszek mukodese , ezaltal sejtek minosege .... de azert semmit nem ajanlott amivel javithatunk a helyzeten !
szivesen fogadok minden tippet , amivel en segitek ra a dologra , nem ez a nagyszeru orvos akihez jarok ...
Szia! A q10-ről én is olvastam, hogy sejtmegújító és javíthatja a petesejt minőségét, csak azt nem gondoltam volna, hogy ilyen nagy mennyiségben kell szedni (azta..). A gyógyszer leírásban viszont ilyet tuti nem fognak leírni, mert még nem végeztek ilyen irnyú kísérletet, szerintem, ha valaki nem tudja felíratni a gyógyszert lehet kapni étrendkiegészítőben is, csak meg kell nézni mennyi q10 van benne.
Tudom, valóban nem írják kifejezetten petesejtre, de azt igen, hogy sejtmegújító. Nekem Konc Tanár Úr javasolta, aki igencsak nagy tekintély.
Mi egyaltalan nem voltunk vele megelegedve. Csak 2 ujjal potyogott a szamitogepbe,nem adott semmilyen jotanacsot,csak mi kerdezgettuk. A ferjemnek felirta a Clostit, amire azt mondta,ha akarja szedje be, de szerinte nem fog javitani.Szoval szedjen hormont feleslesgesen. Csalodottan es joval vekonyabb penztarcaval jottunk el tole.
Szia! Csak vényre kapható sajnos, irasd fel a dokiddal.
0,5-ről 1,1-re ment fel 3 hónap alatt, nemsokára újra megnézetem.
Köszi csajok,arik vagytok:)
Szia! Gratulàlok, nagyon szuper, örülök neki! :)
További ajánlott fórumok: