Lombik - Alacsony AMH (beszélgetés)
Udv mindenkinek. Kicsit lemaradtam mert ngyon sok teendom akadt.Most Magyarhonban vgyunk kicsit. Van sok babasunk? Valami jo hir, valtozas?
Mindenkinek tovabbra is mennek a drukkok!
Csajok, már megint felhúztak!
Kaptam beutalót a munkahelyemen tüdőszűrőre.
De nem akarták megcsinálni ingyen, kértek 1700 Ft.
Mi van?!! Júliusól 40 éves kor alatt csak akkor ingyenes az évi egy, ha a beutalón rajta van a panasz. Hát nem mentem be, elmentem a körzetimhez, kértem másik beutalót, ráírta, hogy köhögök, na majd azzal megyek.
A lombikhoz is egy éven belüli kell, nehogy már füzessünk, ez jár nekünk!
Majd figyeljetek oda ti is!
Jó nyaralást!
Köszi a nyomozást:) Az ösztrogénem 262 ami azért szerintem nem mondható magasnak, sőt múltkor pont ezt is kifogásolta a doki, hogy túl alacsony...??
Na mindegy, akkor valószínűleg még a fogigátló dolgozik bennem.
LH&FSH-ra én az 1:1 arányt olvastam optimálisnak. Gáz, ha LH magasabb, de arról sehol semmi, hogy mi van fordított esetben. Sebaj, abból gazdálkodunk, amink van:))
Megpróbáltam utána nézni, de semmi konkértat nem találtam. Azt írják az okosok, hogy a magas ösztrogén pontenciálisan lenyomhatja az FSH-t, de pontosan nem határozzák meg a magas ösztrogén értékét, ami már befolyásolná a másik hormont. Valószínűleg rendesen 3. napi határértéken felülinek kellene lennie, hogy így legyen.
Szerintem az FSH-nál lényegesebben alacsonyabb LH nem lehet probléma.Ha jól tudom, akkor úgy igaz, hogy akkor van baj, ha az LH magasabb, mint az FSH, mert akkor PCOS, nem pedig hogy akkor jó, ha egálban vannak. A ciklus elején alcsonynak is kell lennie a józan ész szerint is. Az enyém mindig lényegesen alacsonyabb, mint az FSH-m, de ezt még egy nőgyógyász vagy endokrinológus sem nehezményezte, pedig én is randiztam az utóbbi néhány évben legalább egy fél tucattal.
A kúra 3 részből áll: az első a tisztítás, ehhez be lehet szerezni a teákat:diólevél és csalán, a másodiknál fagyöngy tintktúrát kell inni a méhizomzat erősítéséért, szerintem azt is meg lehet szerezni, a harmadik fázisban van kell inni a női és férfi teakaveréket na abban egyedül nem lehet tudni, hogy mi van. Van még a csomagban málnalevél teafű is, azt majd a pozitív teszt után kell inni.Az is beszerezhető, persze ha odáig eljutunk. Amúgy meghatódtam amikor kibontottam a dobozt, igazi babás kis csomag volt kék és rózsaszín mintákkal, gondosan elrendezve benne minden kis teafű. Az ára persze sok de én rászántam a pénzt, valahogy egy jelnek vettem hogy ugyanazon a napon 2 nagyon jó ismerősöm is ezért keresett meg, hogy javasolja nekem ezt a kúrát.
Mindegyik fázis 6 hét azaz 3x6 az 18 hét, az nagyon sok, főleg ha szpet végén okt elején lenne a lombik, így lehet lerövidítem, főleg ezt a tisztítókúrát. Szerintem az első két fázist meg lehet próbálni, soknak már ez is meghozza s ikert, azt mondják.Na, majd beszámolok, ha gondoljátok. Egyenlőre egy hete iszom a teát, végzem a tisztítást, a diólevél teától enyhe hasmenésem van .
Tesóm barátnője 40 éves és 4 lombik után feladták, és Gy.b. teáit kezdték inni. Azóta a kislányuk lassan már 1 éves! :)
Ettől még egyetértek bbogussal h pénzszagú és durva lenyúlás!!!! :( :( Én vettem sima teafüveket amit egy-egy betegségre ajánl. Nekem nem használtak, sőt rontottak mindig a hormonértékeimen, de sajna rám az ilyen homeoteák nincsenek jó hatással...
Ha sikerülne megszerezni ennek nyanvadt teakeveréknek az összetételét,pár száz forintból ki lehetne kevertetni,szakemberrel.
Kívánom,hogy sikert hozzon,de én nagyon haragszom rájuk.Annyira pénzszagú,visszaélnek a "nyomorunkkal,".Sajnos ők is baálltak a sorba,hogy a meddőség egy nagyon jó üzlet.
szóval ha bárki megszerzi a pontos összetételt,megcsináltatok neki töredékéért.
Hello lányok, kérdésem lenne, még mindig meggyűlik a bajom a vv eredényekkel:))
Szóval mikor lesz "túl jó" az fsh, ha nagyon magas az ösztradiol? És mennyire kell magasnak lennie ahhoz, hogy befolyásolja az fsh-t?
Csak szeretném tudni, hogy azért ilyen alacsony az fsh-m, mert még mindig tombol bennem a fogigátló v inkább az ösztradiolra fogjam?
És még vmi. Mit jelent, ha az lh ált.az fhs fele? Azt tudom, hogy akkor jó, ha egálban vannak és gáz, ha az lh a nagyobb, de mi van fordított esetben? Erről nem találok semmit.
Köszike:)
Kibic Nr. 3. Se lombik, se baba, se AMH. Mert <0.1 az majdnem semmi, de én is magasról teszek rá.
Az első ősz hajszálat 19 évesen téptem ki a hajamból, akkor ezt még mókásnak találtam. A szüleim ilyen korban legalább annyira voltak őszek, mint én. Szóval szerintem nem függ össze az őszülés az alacsony AMH-val.
Nekem a car AMH nem az endo mellékterméke, mert nekem az spéci sosem volt, csak öregszem. Én is kevesebbet mestruálok az utóbbi időben, de mondjuk az én koromban erre sajna már lehet számítani. Viszont mindig inkább rövid ciklusaim voltak 5 napnál nem hosszabb, mérsékelt vérzéssel.
Shanee feletted tényleg nagyon összeborult az ég. EEgy álomtól a 9. héten megszabadulni is tragikus, nemhogy a 20.-on. Nehezen tudom elképzelni a férfit, aki egy ilyen után 3 héttel lelép, de ha képes volt meglépni ezt a lépést, akkor valszeg jobb lesz neked nélküle. Én a 40. szüli napom előtt ismertem meg a férjemet, szóval nem kor kérdése a dolog. Lehet, hogy a következő partnerrel, ha kész leszel rá, sokkal nagyobb szerencséd lesz a gyermekáldás terén is.
Bbogus, nálad sem meglepő, hogy kibuktál a tavalyiak után. A kolléganőm - igaz nem lombikos, de egy évtized próbálkozás után összejött - méhen kivülije és az azt követő methotrexate injekciók után szimplán idegösszeomlást kapott és neki is eltartott legalább egy fél évet, míg magához jött.
Sacikag, a férjeddel kapcsolatosan leírtak nagyon ismerősek nekem. Szerencse, hogy tényleg ennyire erős a kapcsolatotok. A mienk a tavaly nyár után majdnem teljesen megrogyott, mikor a mi lelkünk fáradt le a sokfrontos küzdelemben.
Igaz, sajnos a petesejt csak a kezdete a dolognak és utánna még jönnek a további taposó aknák, ahogy a mi esetünk is bizonyítja. Viszont, ha az emlékezetem nem csal, nektek is volt már olyan, hogy elindult valami spontán ciklusban. Hátha a spontán még mindig több sikerrel kecsegtet a ti helyzetetekben. Én most momentán még csak a gondolatától is irtózom minden további vizsgálgatásnak vagy beavatkozásnak, de azért a próbálkozást nem akarjuk abbahagyni.
Különben mi is elbeszélgettünk a hoxás panasznap kapcsán az én életem párjával. Elég lélek emelő beszélgetés volt, annyira normálisan all hozzá közös életünk legnagyobb problémájához.
KKala, te meg vigyázz magadra és a pocaklakódra, mert a tiednek sikertörténetnek kell lennie. Hol tartasz most?
Esthajnalcsillag, jó pihenést és javulást Parádon!! Aztán majd mesélj.
Annuska, teljesen felesleges ujabb AMH-t csináltatnod. Csak pénzbe kerül és nem biztos, hogy bármennyivel is jobban fogod magad érezni tőle.
A többieknek kitartást és szorgos próbálkozást!
Sztk-s nőgyógyászati beutaló kell. Én a magánorvosomhoz mentem és kértem tőle sztk-s beutalót mert ő ott is dolgozik. Hozzá járok már 3 éve, tudja mi a helyzet, sőt ő javasolta ezt a kezelést, szóval nagyon együttműködő volt. Igaz, hogy miután ő is kicsit érdeklődött, azt mondta, nekik már nincs jogukban beutalót adni meddőségi kezelésre, azt mondta, hogy ad egy leletet az eddigi gondjaimról és egy beutalót a reumatológiára mert csak ők tudnak kiadni hiteles papírt Pfürdőre. Ezt fölöttébb érdekesnek találtam, egyből hívtam Pfürdőt, beszéltem a Suskó dokival és azt mondta, ne foglalkozzak vele, küldjem el neki azt a leletet amit kaptam a nőgyógyásztól, ő nem csinál ebből problémát, ő az egyedüli az országban, aki nem, szóval ne aggódjak, küldjem el, csak legyen ráírva hogy nekem javasolt ez a kezelés. Szóval ennyi az egész.
De ha nem sikerül elintézned, akkor sincs semmi gond, a doki azt is mondta, hogy akkor mikor mész a kezelésre, majd ő ír beutalót, szóval nagyon rendi. Nem tudom kivel beszéltél, hívd a Parádfürdői Állami Kórházat és kérd a Suskó Mihály doktor urat, ő majd megmondja, mit tegyél. Sok sikert!!
Én már nagyban pakolok, hétfőn megyek, jelenleg 3 bőrönd sem lesz elég :-)
Nekem világ életemben 26 napos ciklusaim voltak. Erre mikor kiderült az alacsony, 0,1-es AMH akkor vki mondta h háááát ezt a rövid ciklus alátámasztja! :D Én meg visszakérdeztem h 13 éves korom óta??? :P No persze nem kaptam választ... :(
Sztem nálam is az endó vágta haza az amh-t...
Hááát, én elég régóta és elég komolyan nyomom...
Amúgy nálam a kimerülés is genetikai (persze drága endó mellékhatásával karöltve). Attól még lehet összefüggés, nem?
Nekem is 0,1 alatti és a régen 29-30 napos pontos ciklusaim kissé felborultak és 26-31 naposak lettek. És jóval kevésbé vérzek, mint 1-2 éve...
Lehet, hogy nálam már elkezdődöt vmi:(( De más tünet nincs.
Szerintetek az alacsony amh és az őszülés közt van összefüggés? Bocs, ha nagyon ostoba a kérdés:DD
További ajánlott fórumok:
- Szerinted alacsony vagy magas nőnek jobb lenni? Miért?
- Miért kezelik némely emberek a másikat alacsonyabbrendűnek?
- Ha a férfi alacsony
- Amikor a pasi alacsonyabb?
- Ha minden rendben van uh.de az AFP alacsony 5.lombik 2elvesztettél csináltatnál aminocentesist aminek 2% a vetélési kockázata?
- Lombik stimuláció alatt/miatt alacsony vérnyomás (több ájulással), petefészek túlműködés mással is előfordult?