Lombik - Alacsony AMH (beszélgetés)
Ha tényleg alulműködsz, akkor nem biztos, hogy a jód elég. Nekem jelentősen csak a gyógyszerre változott, arra viszont pik-pak.
Sztem biztos vannak tisztességes genetikusok is, már ha igazán szükség van rá nálatok. Czeizel lehet, hogy ért hozzá elméletben, de erkölcsileg és etikailag 0.
Tudom hogy értetted! :)
Mindenkinek sok érett, megtermékenyült petesejtet amihez erős tapadást és 9 hónap várakozásost és utána kevés alvásos éjszakát kívánok!!!! :) :)
Mindenkinek sok +++ energiát!
Kedves cukorka!
Nagyon jó híreket adtál, és reményt is hoztál miközénk. Remélem mihamarabb leöklendez egy kis nyálcsorgató :-)
Szia Sac!
Sajnos csak pitymallik. Már 35. napja várok megint, és semmi. Ebben a hónapban nem is lesz, mert akármikor jön, én megyek külföldre egy hétre, halaszthatatlanul. Úgyhogy megint egyedül mész UH-ra K.dokihoz:-)
Ez a Czeizel véleménycunami szíven ütött, mert én is titokban rá pályáztam. De asszem igazatok van, túl celeb már.
Én meg lehet, hogy mégis pajzsmirigy alulműködött vagyok. Voltam masszőrnél, aki azt mondta. Úgyhogy próbálok jódot enni, csak nehéz.
Drága Era... megkönnyeztem a soraidat... Akár én is írhattam volna jó egy évvel ezelőtt... Mi is a 3.után buktunk ki nagyon, addig vitt minket a hit és a lendület. Aztán mikor mégis talpra álltunk (mert ez az idő is eljön, hidd el), akkor elhatároztuk, hogy addig nem megyünk tovább, míg MINDENNEK a végére nem járunk. Ekkor találtunk jópár kisebb-nagyobb gondot nálam (enyhe pm és IR, folsav gondok, nulla Dvit.szint stb) - a már meglévő nyalánkságok mellé (endo és nem átjárható vezetékek), majd hamarosan jött a hidegzuhany, amh képében. De tavaly őszre összeállt a kép, orvosoltunk minden hibát és a 4. lombiknál el is indult vmi. Pech hogy az embrió valószínűleg nem volt tökéletes, de majd sikerül a következő, vagy az azutáni. Ha megengeded, azt javasolnám, hogy szusszanjatok egyet, foglalkozzatok egymással, majd ha már teljesen rendbe jöttetek lelkileg, kezdjétek el a vizsgálatokat. Ehhez segítségképpen Nórika81-nek van egy nagyon szuper cikkje, a címe: Vizsgálatok útvesztőiben. Nagyon jól összefoglalja, milyen vizsgálatokat célszerű megtenni azért, hogy valóban legyen esélye egy következő lombiknak.
És Czeizelt én sem javaslom. Mi is jártunk nála, de hatalmas csalódás volt. Kifizettünk 2x15.000 Ft-ot genetikai vizsgálatra + utiköltség, amit állítólag itt Pécsett tb-re ingyen is megcsináltak volna. És bár vittük az összes eredményünket, szinte leüvöltötte a fejünket, hogy nekünk még hogyhogy nincs legalább 3 gyerekünk??? Mondtam neki, hogy bocs, de ezt a kérdést mi akartuk feltenni neki... Kérdéseinkre nem válaszolt, hülyeségeket beszélt és az összes!!! eredményünket újra akarta vizsgáltatni vmilyen ismerős cimbijén keresztül, Pesten... Mert az, amit máshol végeztettünk és mindenhol elfogadnak, az neki nem jó... Piszok mérgesen jöttünk el tőle. És megállás nélkül szapulta a lombikot, hogy az milyen egy sz@r módszer...(???)
Szóval fel a fejjel, erősödjetek kicsit és csak akkor folytassátok, amikor úgy érzitek, elérkezett az idő. El fog jönni, hamarosan:)) Nagyon szorítok értetek:))))
Nagyon sajnállak és átérzem a helyzeted. A legrosszabb és fájdalmasabb, mikor az ember a hitét veszti el. Okos dolog egy kis pihenőt tartani és egy kicsit más dolgokkal foglalkozni, elterelni a figyelmedet a témáról. Ha a hormonjaitok jók - az AMH-val ne foglalkozz - és a pápai doki szerint sem rossz a helyzet, akkor inkább próbálkozzatok egy kicsit természetesen.
Ha mégis orvosi segítség kellene, semmi esetre se menjetek vissza Tapolcára. Ugy tűnik, hogy sem emberileg (ami sztem szintén nagyon fontos), sem szakmailag nem állhatnak a helyzet magaslatán, abból amit írtál. Lehet, hogy más helyen, pld. Pest jobban megfelelne a kezelés, amit adnak. Ceizelt inkább hagyd ki, csak a pénztárcád lenne könnyebb tőle, másban igazán nem lesz hasznodra.
Hátha egy kis nyugalom és feltöltődés meghozza a csodát!
Erabera, sajnálom.
Nagyon sok erőt, és kitartást kívánok neked a továbbiakhoz.
Szia Era,
Végtelenül sajnálom és sok erôt kívánokNektek a folytatáshoz. Annyit szeretnék hozzátenni, hogy a beágyazódás hetében nekem végig "most jött meg" érzésem volt, egyfolytában a bugyimba nézegettem. Ez tehát nem feltétlenül jelent rosszat!!
Ha jól emlékszem nem voltál a dokiddal megelégedve. Mi lenne, ha te is megpróbálnád Krizsa dr-t? Annyira szimpatikus, emberi és professzionális, ahogy Lullulyt elkezdte kezelni. És ha még nem voltál, akkor irány egy endokrinológiai kivizsgálás. Nézesd át magad tetôtôl talpig. Lehet, hogy egy kis banánhéjon csúszik el a dolog, lásd inzulinrezisztencia cukorkánál.
Sok erôt kívánok ùjra neked!!
Kedves Erabera!
nagyon sajnálom,hogy nem sikerült,és megkönnyeztelek amikor ezt olvastam:-(
Mindenki aki itt van ezen a fórumon,átérzi azt amin most átmész.
Kívánom Neked,hogy lélekben légyél erős,és a hited soha ne hagyjon el!
Hatalmas ölelést küldök Neked ,így ismeretlenül is!
Sziasztok!
5 év sikertelen próbálkozás után, 4 inszemináció ebből az utolsónál nem volt petesejtem.
Utána lombik 3 petesejtnek nézet ki de egy lett sajnos nem termékenyült meg.
Utána lett Győr innen Pécsről, amit nagyon jól tettünk kiderült hogy alacsony az AMH-m (0,1)DHEA szedés talpmasszázs, eljártam zumbázni mozogni (vérbőséget okoz a medencei szerveknek)kikapcsolódni.
Eljött a második lombik ideje 5 petesejtből 2 lett, meg is termékenyültek, vissza kaptam őket, nem mertem tesztelni Győri v.v.-n derült ki hcg szint +!Ikerterhes gyanus!
Sokat pihentem, sétáltam, házimunka a férjemé volt.
5. héten volt mutatóba vérzés barnázás magam alatt voltam, 7.héten uh-n kiderült az egyik elment de a másiknak dobog a pici szíve!
Most 15 hetes vagyok szépen fejlődik, remélem minden rendben lesz továbbra is.
Azért írtam le, hogy reményt adjak!
Mindenkinek kitartást kívánok, mindenki megérdemli hogy boldog anya legyen!
Nem olyan rossz ám az 1,0 AMH!
Kihez jársz? Mi volt ma?
Sajnálom!
Igen, kell egy kis idő, mire összeszeded magad.
Rögtön nem megy senkinek. De hamarosan itt a tavasz, csiripelnek a madarak, nyílnak a virágok és minden szebb lesz.
Reméljük a jó idő mindannyiunk lelkébe örömet hoz és új erővel indulunk a neki a próbálkozásnak!
Jaj, Era, nagyon sajnálom! Nem tudom, milyen vizsgálatokon vagytok túl, de egy fórumon valaki bemásolta Ördög Nóri blogjából ezeket a sorokat, és ez annyira igaz!
"Kedves Nóri! Remélem van időd és elolvasod a hozzászólásokat. Először is szívből gratulálok nektek. Tudom min kellett keresztül mennetek. És örülök, hogy felvállaltad az orvosi beavatkozást, mert amúgy is nehéz és szerintem is erőd ad azoknak akik elkeserednek és semminek érzik magukat. Mi már 11 éve várunk a babánkra, sok vizsgálat, 4 lombik után idén spontán megfogant a kisfiunk, aki majd December közepén fog megszületni. De amiért is nagyon izgatottan írok Neked az az, hogy a 11 évnyi várakozás és beültetés eredménytelensége EGY dolgon múlott, mégpedig az, hogy tavaly egy új orvost választottam, aki sok más vizsgálat mellett elküldött inzulinrezisztencia vizsgálatra, ahol megállapították súlyos inzulinrezisztenciám van. Kb. 8 hónap diéta és gyógyszeres kezelés után megfogant a babánk. Tudomásom szerint nem mindenhol végzik el ezt a vizsgálatot, sajnos, pedig sok szenvedéstől kímélhetnék meg a nőket. Minden jót kívánok Neked! JÓ EGÉSZSÉGET!"
Ne add fel, bár megértem, hogy kell egy kis szünet, hogy magadhoz térj. Addig is nagy virtuális ölelést küldök!
Szia!
Régen jártam erre, és pont most a te szomorú soraidat olvastam. Pihenj egy nagyot! Olyan szép vagy, és fiatal!
Ölelés!
Hát csajok ez megint nem sikerült.
Hogy mit érzek azt most inkább hagyjuk, mert ez a fórum nem azért van, hogy lehúzzalak titeket is lelkileg hanem, hogy erőt öntsünk egymásban.
Kivagyok. Teljesen.
Minden egyes lépéssel elvesztem a hitem. Az elsőnél az ember bizakodik, aztán a másodiknál egy kicsit fél. A harmadiknál a hite kezdi elhagyni.
Én most így vagyok.
Nem látom az út végét.
Egyébként akinek eddig sikerült az ismeretségi körömből, az nem érzett semmit. Ez a mensiszerű fájdalom azért van azt mondta a doki, mert nem ágyazódnak be a babák, és kezd összeesni a méhnyálkahártya.
Nem tudom, hogyan tovább. Mit kellene még nézetnem a következőig. Nem mondott semmit. Talán elmegyünk genetikai kivizsgálásra is. Megpróbálok időpontot szerezni a Czeizler Endréhez. Hátha mond valami okosságot.
Lehet eltűnök egy kicsit. De majd olvaslak titeket. Egy kicsit ki kell szakadnom ebből, mert, bár tudom nem vagyunk egyformák, engem lelkileg teljesen tacsra tesz. Viktor mondja, nézzek előre, szedjem össze magam. Majd biztos össze is fogom, de most idő kell, mert nem látom a végét.
Ismeretlenül is puszilok, ölelek mindenkit. És kérem a Jóistent, vagy a sorsot, vagy bármit, ki miben hisz (bár én lassan már semmiben), hogyha megkaptuk azt a kegyet, hogy életet adtak nekünk a szüleink, akkor mi is élhessük át ezt a csodát.
Drukkolok mindenkinek, még ha én most egy kicsit csalódott vagyok is, hogy mielőbb sikerüljön a várva-várt álmunk.
Sziasztok!
Nekem is 1,0 lett az AMH-m,BMC-be járunk,lombikunk lesz.Ma megyek konzultációra,mert lejártak a leleteink..
Sok-sok sikerert Mindenkinek!!
További ajánlott fórumok:
- Szerinted alacsony vagy magas nőnek jobb lenni? Miért?
- Miért kezelik némely emberek a másikat alacsonyabbrendűnek?
- Ha a férfi alacsony
- Amikor a pasi alacsonyabb?
- Ha minden rendben van uh.de az AFP alacsony 5.lombik 2elvesztettél csináltatnál aminocentesist aminek 2% a vetélési kockázata?
- Lombik stimuláció alatt/miatt alacsony vérnyomás (több ájulással), petefészek túlműködés mással is előfordult?