LifeTilt Program tapasztalatok (beszélgetés)
Ha csak szimpla fogyas a cel...akkor ennyi erovel eleg ha nem esztek lo adagokat...hanyagoljatok a szenhidratot estere,reggel szedtek krom tablettat, meg napraforgo lecitin...illetve estere megint egy folyekony formaban kaphato kapszulas napraforgo lecitint....es beindul a fogyas. Es ettol a ketto tapkiegtol nem lesz bajod.
Napraforgó lecitin
A lecitin erősen zsírbontó hatású, természetes anyag.
Tisztíthatja az érfalakat, erősítheti a szívizomzatot.
Fogyasztása hozzájárulhat a sejtek, izmok, idegsejtek állapotának javításához.
Serkentheti az agyműködést és javíthatja az emlékezőképességet.
Rendszeres fogyasztása nagymértékben csökkentheti vagy megszüntetheti az ízületi fájdalmakat.
Kiváló roborálő és tonizáló szer, jó székletlazító és puffadás gátló hatású.
Erősítheti a haj szerkezetét, csökkentheti a hajhullást.
Fogyni vágyók, ízületi problémával küzdők, időjárási frontra érzékenyek, sportolók számára nélkülözhetetlen.
Időskori demencia enyhítésére és emlékezet javítására javasolt.
Gyermekek is fogyaszthatják.
A fogyasztható mennyiség nincs maximalizálva, mellékhatása nem ismert.
Felhasználási javaslat:
Általános esetben 9000 mg javasolt.
Fogyókúrás céllal fogyasztva az intenzívebb hatás érdekében a fenti mennyiség a túladagolás veszélye nélkül növelhető.
Összetétel: kolin, inozitol, linolsav, linolénsav
A króm az inzulinnal együtt közreműködik a szénhidrát-anyagcserében, és segít a fehérjéket eljuttatni oda, hol szükség van rájuk. Elősegíti a fogyást, valamint megakadályozza, illetve csökkenti a magas vérnyomást.Mivel a króm fontos szerepet játszik a glükóz lebontásában, elengedhetetlen a szervezet energiaháztartásának megfelelő működéséhez, de ugyanilyen fontos a koleszterin, a zsírok és a proteinek szintézisében, valamint a fogyás elősegítésében is. Segít stabilizálni a vércukorszintet az inzulin megfelelő felhasználásával, ezért hasznos nyomelem a cukorbetegségben és a hypoglikémiában szenvedők számára.
Napjaink krónikus betegségeinek legfőbb okai az elszabadult vércukorszint és az inzulinproblémák. Bár számos szakértő szerint az inzulinproblémák kezelésének egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb megoldása a szénhidrátfogyasztás csökkentése, a krómbevitel növelése is megfontolandó módszer.. A króm hatásai
Ha rendszeresen biztosítjuk szervezetünknek, a króm számos olyan betegség megelőzésében és kezelésében segít, amelyet az inzulinrezisztencia okoz vagy tesz súlyosabbá. A króm, mint nyomelem többek között az alábbi rendellenességek megelőzésében és kezelésében lehet hasznos:
túlsúlyosság
hypoglikémia (alacsony vércukorszint)
agyvérzés
magas vérnyomás
Crohn-betegség
vastagbélgyulladás
fekély
gyomorhurut
sclerosis multiplex
migrén
pszichiátriai rendellenességek
A króm messze a legfontosabb ásványi anyag a glükózlebontásban. Legtöbbünk szervezetében sajnos nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségben, vagy egyenesen hiányzik. Ennek okai a következők lehetnek: az ételeinkben található természetes króm nehezen szívódik fel a szervezetben; kevés olyan táplálékot fogyasztunk, amely krómot tartalmaz; az élelmiszer-feldogozás során a krómtartalom gyakran elveszik; a magas cukorfogyasztás miatt a szervezet krómtartalékai csökkennek. A fehér cukor, a finomliszt és a többi egészségtelen, magas szénhidráttartalmú étel nagy mennyiségű fogyasztása pedig jócskán megnehezíti a normál vércukorszint megtartását.
A krómhiány fáradtsághoz, idegességhez, glükózintoleranciához (főleg cukorbetegeknél), az aminosavak nem megfelelő lebontásához, valamint érelmeszesedéshez vezethet.
A táplálékkiegészítőket leszámítva nincs igazán ideális megoldás a szervezet krómhiányának megfelelő pótlására. Bár a gomba, az árpa és a teljes kiőrlésű gabonák bizonyos mennyiségben tartalmazzák ezt a nyomelemet, de csak akkor, ha azok krómban gazdag táptalajból származnak (ami sajnos manapság nem jellemző). A sörélesztő szintén ismert krómforrás, de mivel az élesztőre sokan érzékenyek, ez nem feltétlenül jelent életképes megoldást.
1.1. A króm és a cukorbetegség
A króm rendkívül hatékony eszköz a cukorbetegség kezelésében. Miután a szervezet krómtartalékai optimális szinte visszaállnak, a vércukorszint jellemzően csökken, és a cukoringadozás kezelhetőbbé válik.
Egy pekingi kísérlet során 180 olyan személyt vizsgáltak meg, akik 2-es típusú cukorbetegségben szenvedtek. A kutatók azt találták, hogy napi 1 000 mcg (1 mg) króm 2 hónap alatt képes volt stabilizálni a betegek vércukorszintjét. Négy hónap elteltével pedig további javulást következett be a kísérletben résztvevők vércukor-, inzulin és koleszterinszintjében.1 Ez márpedig olyan eredmény, amely gyógyszeres kezeléssel sem lett volna feltétlenül elérhető.
1.2. A króm és a fogyás
Ha túlsúlyos vagy, akkor nagy valószínűséggel inzulinrezisztanciában szenvedsz (a súlyfölösleg egyszerre oka és következménye is e rendellenességnek). A csökkentett szénhidráttartalmú étrend mellett a krómbevitel a legjobb megoldás a zsírfelesleg csökkentéséhez.
A kutatások szerint a króm a következőképpen hat a szervezetben:
Csökkenti az éhséget, illetve a cukorfogyasztás iránti vágyat, így könnyebb tartani a csökkentett szénhidráttartalmú étrendet.
A króm akár drasztikus étrendváltoztatás nélkül is csökkenti a teljes zsírmentes testtömeget, ami felgyorsítja a szervezet anyagcseréjét, ezáltal pedig további zsírokat égetünk el.2
A króm segít megelőzni az izomvesztést, ha célirányosan csökkentjük a kalóriabevitelt.3
A króm javítja a testmozgás, illetve az edzések kalóriaégető hatását, így a fogyás még gyorsabb4. Itt érdemes megjegyezni, hogy az edzés igénybe veszi a szervezet krómtartalékait, ezért rendszeresen kell pótolnunk ezt a nyomelemet.
Szerintem nagyon sok mindenkinek kell segítség, hogy merre induljon el és nagyon sok téves információ kering a neten.
Én is diéta pro csoportra esküszöm, nagyon részletes és nem egy vágányú az étrend se.. a platina csomagban több étekezési-típus is megkapja a saját magára szabottat, illetve magadnak formálgathatod az ízlésednek megfelelően, illetve a kalóriaigényednek :)
igen, tetszik a csoport, teljesen korrekten le van benne írva minden, segítőkész mindenki, és nagyon jó ötleteket lehet meríteni az ételeket illetően.
csak azt jegyeztem meg, hogy a termékek túlárazottak a lifetiltnél, de nincs ezzel gond, mert ha valakinek beváltak, és szereti őket, akkor vegye. ezek legalább jó termékek, és nem hülyeségre, vagy haszontalan dolgokra költik az emberek a pénzüket. (tényleg csak annyit jegyeztem meg, hogy ugyanezt olcsóbban is megveheti akinek ez fontos, vagy esetleg csak az tartja vissza a diétától és étrendkiegészítőktől, hogy nem tudja magának megengedni anyagilag.)
Én meg vagyok elégedve mind a csoporttal, mind a tervekkel, szeretek étrendet is követni. Amilyen recik meg születnek, hát baromi kreatívak néhányan. :)
Szerintem frankón le van írva rengeteg info és nekem az jön le, a cél mindenkinél egy egészségesebb életmód, nem pedig csak két hét koplalás. Ez a lényege a csoportnak szerintem.
Termékekről még annyit: a fehérje izolátum, azért megjegyezném, ahhoz képest pedig jó áron van. Az ízeket is szeretem amiket próbáltam, a One bevált, szóval nekem oké így :)
Azért akkor tetszik neked is a csoport, nem?
igen, ha túl keveset eszik, akkor az is baj.
van egy alap anyagcsere, ami alá nem szabad menni, mert akkor még inkább belassul az anyagcseréje.
(amúgy ez az alább emlegetett lifetiltes csoportban is nagyon korrekten le van írva, csak szerintem az emberek nagy része nem veszi a fáradtságot, hogy egy 4-5 oldalas ismertetőt elolvasson és értelmezzen, mielőtt bármihez is kezdene :))
a súlycsökkentés után jöhet a szinten tartás, vagy izömtömeg növelés, attól függően, hogy kinek mi a célja.
mondjuk ha valaki 150 kg-ról indul, akkor azért legalább másfél-2 év, amíg ezen gondolkodnia kell....
igen, láttam az ingyenes étrendet, és szoktam is nézni miket főznek a lányok :)) tényleg nagyon jó kis ételek vannak benne. :)
de igazából én magamnak is össze tudom rakni, és kiszámolni az étrendem, meg amúgy is nekem ez az 1500kcal édeskevés (2000kcalt kell ennem, hogy napi 500 mínuszban legyek :)). ez amúgy nekem működik is a papírforma szerint, ha ennek megfelelően eszek (de azért ez nem mindig van így :D)
de egyébként aki nem szeret számolgatni, előre tervezgetni, utánanézni, annak teljesen jó alternatíva ez a program szerintem. (így ránézésre is).
meg hát úgy is hasznos, hogy az ember étel-ötleteket merít onnan és beleilleszti a saját étrendjébe :)
az étrendkiegészítők: hát, oké, ha így nézzük, hogy most kaptál hozzá étrendet és edzéstervet is, akkor oké.
de egyébként vannak jobb összetételű és/vagy olcsóbb termékek, szóval szerintem érdemes utánanézni, és a legközelebbi rendelés előtt dönteni, hogy onnan v máshonnan lenne jobb vásárolni :).
(az edzésterv meg hát olyan, hogy én abban hinnék, mindenkinek szüksége van egy edzőre, aki felügyeli, de legalább az elején, mert a mozgásmintákat másképp nem lehet helyesen megtanulni... néha fogom a fejem, ha bármilyen teremben szétnézek, és látom miket csinálnak a népek... pedig én nem is vagyok szakértő)
A neten fent lévő diétát is nagyon szerettem, de az új programét egyenesen imádom :) Észre sem veszem, hogy diétázom.
Az étrendek egyébként 1450-1500-1550 kcal-sak (a honlapon lévőkről beszélek), és vannak mellé kiegészítések. Szóval magadra tudod szabni, ugyanez igaz a jelenleg futó programra is.
Én személy szerint szeretem a termékeket, de ez leginkább ízlés és pénztárca dolga. Így, ahogy most ezek az új csomagok össze vannak rakva, szerintem megéri, mert alapból akciósak és még az étrendet és edzéstervet is megkapod hozzá.
Te is csinálod/tad esetleg a programot?
én is olvasom a lifetilt diéta pro csoportot, amióta elindult.
azt a diétát nem csinálom, mert van más, ami jobban rám szabott, de az tény és való, hogy a neten keringő mindenféle összedobott diéták közül ez a legjobbak között van (az ingyenesről beszélek, mert ugye csak azt látom). változatos, jól összerakott, és a csoport tagjai szerint tartható. az alapanyagok mo-n könnyen beszerezhetőek.
az persze igaz, hogy az egy "átlag", kb 60kg-os nőre van kikalkulálva, szóval azért itt is ésszel kell nekiállni, és kiszámolni az egyéni kalóriaszükségletet. (amúgy ez is le van írva ott a csoportban, hogy mit merre és hogyan, de fix hogy a nők fele nem olvassa el:)).
a termékekről meg annyit, hogy baromira túlárazottak. de akinek van egy kis esze, és nem vakítja el a marketing, annak úgyis gugli a barátja, és megnézi, hogy a lifetilt termékeknek mi a hatóanyaga, miből mennyi van a termékekben, és hogy más gyártóktól ugyanezt (vagy jobbat) mennyiért tud beszerezni. :)
akinek meg nincs ennyi esze, vagy lusta erre, vagy azt mondja hogy neki nem számít mit fizet, az meg megveszi onnan a fészbuk csoportból, egy kattintással, kényelmesen.
amúgy biztos nem rossz termékek azok, csak kb duplájába kerülnek, mint ugyanaz más gyártótól.
de nyilván ezeknek a csoportoknak egyik - nem titkolt - szándéka, hogy eladják a termékeket, márkafüggőek legyenek a tagok, és rendszeresen vásároljanak.
Bocs, ezt irtad: (Van eletmod es taplalkozasi tanacsado kepesitesem)
de azt nem, hogy ezzel foglalkozol.
Nekem is van többféle képesítése, de nem foglalkozom velük :)