Leiden- mutáció és a teherbeesés/terhesség (beszélgetés)
Ti mind jártok hematológushoz is vagy a nőgyógyász felügyeli a vérhigìtó adását? (A kérdés azoknak szól, akik nem szednek terhesség idején kìvül vérhigìtót)
Azt honnan lehet tudni, hogy jól sikerült-s beállìtani a gyógyszer adagját? A vérképből látszik? INR értékből vagy melyikből?
Szerintem ha jó viszonyban vagy a dokiddal kérheted, ha megnyugtat :)
HA meg úgy érzed dolgozhatsz vele.
Nálunk még nem volt pocak, mióta tudjuk a problémát, így nem tudom milyen lesz... vannak napok, amikor tartok ettől az egész szurkálástól, van amikor tök lazán állok hozzá.
A táppénzt azért kérdeztem, mert én már mindkét esetre hallottam példát: van akit, már az első perctől kezdve kiírtak, van akit hagynak dolgozni...
A trombophilia panelban van egy gén amit néznek. Ha az homozigóta akkor fennálhat a vérzékenység. Onnan vette észre a doki.
Köszi! Szerintem anyukamnal is igy volt, de o semmit nem szedett, mert nem tudta. En verzekenysegemrol nem tudok, sosem neztek. Neked hogy fedeztek fel?
Nem irt ki, szeretnek kb. a 7.honapig dolgozni, de nem tudom, verhigitoval hogy megy ez. Ti meddig dolgoztatok? Mennyire kellett figyelni magatokra a szuri miatt?
Én egész várandósságom alatt szedem az aspirint. Nem kell fraxi, mivel nem a leiden-el van baj, de van olyan génem ami a véralvadást elősegíti. Nekem olyan is van ami a vér hígulását. Ezért a szuri nem kell. Szerintem nem okoz gondot az aszpirin, különben nem adnák... Boldog babavárást.
Szia! Nekem már a próbálkozás ideje alatt kell szednem az Aspirint és azt mondta a nőgyógyász, hogy amint pozitív a teszt akkor rögtön át kell majd állnom a szurira. Olyan fura és idegesítő, hogy mindenki mást mond... :-(
Téged kiírt a nőgyógyászod táppénzre?
Sziasztok! Remelem tud nekem välaszolni vki. Tervezett csäszärom lesz. Szurnom kell magam. Ha megis beindul magätol de mär beadtuk aznap a szurit akkor is azonnal csäszäroznak?
Köszi! Tegnap sikerült beszélnem a nőgyógyásszal, most vagyok a 6. héten, és azt mondta, hogy mivel heterozigóta vagyok, így a 24. hétig szedjek Aspirin Protectet, utána pedig mehet a Fraxiparine. Valakinek volt hasonló esete? Bevált az Aspirin Protect? Kicsit félek tőle, de ha az orvos mondja, biztos lehet szedni. Azért örülnék pár megerősítésnek, hogy ez a kombináció működni szokott. Köszi :)
Szerintem felírhatja a nőgyógyász. És tudtommal a terhesség megállapításától kell szúrni. Előtte ehet mondjuk aszpirint szedni.
külön folátot is szedtem. Rendeltem netről, mert gyógyszertárban nem találtam.
Bár az én nőgyógyászom ennek nem tulajdonított nagy jelentőséget. Azt mondta a népesség felének megvan, csak nem tudnak róla...
Mivel az én férjem orvos, szerencsére tájékozottak voltunk és a femibion mellé még szedtem napi 400ug folátot is :)
Sziasztok! Heterozigóta leiden mutáció esetén, ha amúgy nem szedek gyógyszert, csak a terhesség alatt kell majd szuriznom magam, akkor milyen gyakran kell majd eljárnom a hematológushoz ? Az injekciót felìrhatja majd a nőgyógyászom is hematológus javaslatára? Köszi
Szia! Csak egy kérdés: külön folátot és még mellé ment a Femibion? Csak a Femibion nem elég (nekem ennyit mondott a nőgyógyász)?
*melleje femibiont -Csak atirta a telefonom
Csak a homozigota okoz problem at...a heterozigota nem, mivel recessziv tulajdonsagrol van szo. Azaz Csak akkor manifesztalodik ha mindket gen hibas. Ha heterozigota a Jo gen ellatja a szerepet.
Sziasztok. Valoban azt jelenti ha ez a gen hibas, hogy nehezen vagy kicsit tudja a szervezet hasznositani a folsavat. De! Ez csak akkor ja AZ eredmeny homozigota, mivel AZ MTHFR recessziv, azaz csak akkor ervenyesul ha mindket gen hibas. Nalam homozigota, de a nogyogyaszom arra se mondott semmit. En rendeltem a netrol folatot, kellene femibiont szedtem. Ezt a ferjem tanacsara, mert orvos.
Köszi szépen, már ezzel is előbbre vagyok.
Szia Szöszi1977!
Sajnos nekem is van MTHFR-em. Nekem erre azt tanácsolta a nőgyógyász, hogy Femibiont szedjek, mert ebben van folát.
Az MTHFR sajnos azt jelenti, hogy nem tökéletes a folsav felszívódása, ezért szükséges a folát.
Sziasztok! Új vagyok itt, most találtam rátok és örömmel venném az infókat tőletek. 5 sikertelen inszem és 2 lombik után küldtek el a Leiden és az MTHFR vizsgálatra,amiből az MTHFR eredménye heterozigóta lett. A Leiden normál. A kérdésem az lenne, hogy ha valakinek köztetek van ilyen akkor arra is kapott-e kezelést,mert októberben ismét lombik lesz. A meddőségis doki szerint erre nem kell semmi, de nem szeretném ha ezmiatt megint nem sikerülne. Előre is köszönöm a válaszokat!
0,4-es fraxiparint használok a várandósság eleje óta, kb 1 évvel ezelőtt voltam az orvosomnál, Blaskó prof-nál. Nem tudok róla, hogy szükség lenne bármilyen kezelésre, ettől függetlenül 1 hónap múlva ellátogatok hozzá. Milyen kezelésre gondoltál?
Lanyok,jar vki terhessege ota a Honvedkorhazba a trombofilia kozpontba? Elvileg a terheseket ott kezelik.Mennyi idonkent kell oda menni vizsgalatokra? Heterozigota leidenes vagyok.
Volt valakinek olyan rövid menésije,hogy egy dun-tisztasági betét, masnap szintén csak az,harmadnap egy tampon,de csak mert úton voltam es ennyi. Ilyen még nem volt.
Bogyót még csak jobban elviselem
Igen. Ha véralvadási problémád,van kell szurit vagy bogyót kapj a pozitív teszttől. Mármint spontán terheségnél így,mondják. Lehet ha már amúgy is tudják mikor,fogant onnantól. Ezt nem tudom
Sziasztok! Még új vagyok itt. párommal 3 éve próbálkozunk babával de nem jön össze. Volt 3 inszem 1 lombik a lombiknál a HCG termelődés elindult volt pozí teszt is de 2 nap múlva esett a HCG. Ma derúlt ki hogy heterozigóta vagyok. Ez okozhatta a baba fejlődésének leállását vagy emiett nem jön össze a baba? Köszönöm
Szia!
Nekem nem darabos, de nekem is olyan 4 napig tart. Szintén leidenes és mthfr heterozigóta vagyok :-(
Mondjuk azt nem bánom, hogy nem tart egy hétig, csak ne okozzon ez galibát. Teherbeesést biztos nem akadályozza (nekem 1,5 év alatt volt 5 pozitív tesztem)
Mi ősszel kezdhetünk majd el próbálkozni. Addig is annyit kaptunk meg elöljáróban a dokitól, hogy a próbálkozásoktól kezdve kell az aspirin. Aztán amint pozi a teszt, azonnal jelentkezni nála és akkor gondolom átállít szurira.
Ezt már én is kérdezni akartam, m hasonló cipőben járok... nekem is ilyen kevés ideig tart és kevés is. Több dokinak mondtam már, de nagyon nem foglalkoztatta őket a kérdés...
További ajánlott fórumok: