Leiden- mutáció és a teherbeesés/terhesség (beszélgetés)
Sziasztok! 2 sikertelen lombik után küldtek el mindenféle vizsgálatra. Kiderült a Leiden (heterozigóta) MTHFR (homozigta) mutációm.
Most a 3.lombiknál tartunk, tegnapelőtt volt a leszívás, kedden lesz a beültetés. Stimuláció alatt végig ment a Clexane és Aspirin. Femibiont is szedem, szerintetek az Inofolicot is szedjem?
Sajnálom. És nagyon jól tetted, hogy elmentél a vizsgálatra. Valóban nem szoktak ilyenkor gyógyszert adni. Terhesség alatt megy majd az injekció!!!!
Drukkolok!!!
Szia VJudit37!
Olvastam a történetedet.
Én is Leidenes vagyok,heterozigóta.
Volt egy vetélésem 9 hetesen.Majd clexan injekció mellett egy sikeres terhességem. Most 2 éves a kisfiam. Szerettünk volna kistesót,ugyanúgy ment a clexan,de 10 hetesen nem volt szívhang. Megint missed ab. Most megint terhes lettem,ma megyek uh-ra,és iszonyúan félek,ideges vagyok. Fogamzásgátlót akkor te szedhetsz? Az én mostani orvosom nekem nem is írja fel a Leiden miatt..
Megosztanék röviden egy tanulságos sztorit:
19 éves koromban vizsgálattal igazolták, h Leiden és MHTFR HETEROzigóta vagyok (nagyapám trombózisa után). 21 éves voltam, amikor új dokit válaszottam, és erről be is számoltam neki a fogamzásgátló felírása miatt. Akkor azt mondta, semmi bajom nem lesz, ha nem cigizem, és rendesen mozgok. SEMMI EGYEBET. 27 évesen kihordtam gond nélkül egy gyereket, nulla gyógyszerrel, maximális bizalommal. Majd tavaly, 34 évesen 2 missed ab. után is azt mondta a dokim (ekkor már 14. éve jártam hozzá): NEM HISZI, hogy a trombózishajlamom miatt vetéltem.De azért a 2. kaparás előtt mondta, hogy 1 hétig szúrjam magam Clexane-nal. Nem igazán értettem, mert előtte soha nem kellett. Eredmény: a petezsák az elhalt embrióval 1 hét alatt jócskán megnőtt, csak a baba nem támadt fel...
Elmentem egy meddőségi vizsgálatra, és mivel mást nem találtak, a trombózishajlamra kezdtek kezelni. Aspirint kellett szednem, sikeres teszt esetén azonnal szúrni kezdtem magam Clexane-nal. Most 10 hetes terhes vagyok. Persze dokit váltottunk, mert tulajdonképpen az első gyerekem léte is kész csoda, mert a doki soha egy szóval nem mondta, hogy baj lehet. HÁT LETT 2szer is! (most még azért várom a genetikai ultrahangot, úgyhogy nem nyugodtam meg még teljesen).
Hálával tartozom dr. Skriba Eszternek, aki a meddőségi vizsgálatok alatt végig biztatott, és az új dokimnak, dr. Sobel Gábornak, aki pedig azóta biztat és vigyáz ránk. És dühös vagyok arra a dokira, akinek 14 évig bizalmat szavaztam, hiába.(egyébként közkedvelt,drágán dolgozó dokiról van szó)
Időközben utánajártam ennek-annak, és kiderült, hogy a leidennek semmi köze az ösztrogénhez, vagyis, hogy Leidenes is szedhet kombinált fogamzásgáltót. Az ösztrogénes (kombinált) fogamzásgátló az MTHFR mellett lehet veszélyes, mert belebabrál a folsavanyagcserébe, (de az meg kivédhető folsavszedéssel, sok folyadékkal, és sok mozgással). Úgyhogy ezt a Leident sokan nem úgy kezelik, ahogy kellene....
Sziasztok!
Van itt esetleg olyan, aki Xarelto-t szedett, amikor teherbe esett?
Szia!
Mi a Synlabban csináltattuk, 5000/mutáció + a vérvételi díj.
Nálunk a férjemnek is meg kellett csináltatni.
Nálam szükséges lesz az LMWH + a folát tartalmú vitamin szedése, és a vitamint a férjemnek is kell majd szednie nagy valószínűséggel.
Te is habituális vetélő vagy?
Ti kihez jártok kivizsgálásokra?
Sziasztok!
Szeretnek csatlakozni hozzatok.
Habitualis veteles miatt folyik a kivizsgalasunk,az MTHFR A1298 mutaciora es a PAI polimorfizmusra heterozigota eredmenyt kaptam.
Sajnos nagy valoszinuseggel allergias vagyok a heparinra.
Van koztetek olyan,aki szinten allergias lett es akinek talaltak megoldast ra?
Ebbol kifolyolag a Cexane/Fragmin/Fraxiparine injekcioim feleslegesse valtak,kedvezmenyesen tovabb adnam oket.
szia! nekem ugyanez lenne a kérdésem, most kaptam meg a második adag szurit (hematológus írta, így egyből olcsón kaptam), de tegnap mondta, hogy már nem kell mennem hozzá, csak ha többet hízok, mint a súlyom 10%-a. Most vagyok 7 hetes, úgyhogy ez kb nyáron lesz aktuális.
Ha nőgyógyász írja a következő adagot, akkor az drágább lesz vajon?
Sziasztok!
Én ugyan nem terhesség miatt,csak simán tájékozódnék a betegségről.
Anyukám 3 éve kapott trombózist,utána nálam is vérteszt,és "nyertem".
Anno letiltott a doki a fogamzásgátlóról,a dohányzásról,és az állómunkáról.(Ez utóbbi még nem sikerült.)
Milyen gyakran jártok ellenőrzésre?Mert én azóta ezt elengedtem a fülem mellett...
Szia Deejus!
Azt megkérdezhetem, hogy az MTHFR szempontjából a folsav és folát között mi a különbség? Több helyen olvastam, hogy a folsav nem elegendő, mert nem úgy illetve közvetlenül nem tudja lebontani a szervezet, mint a folátot. Viszont a doki velem csak Femibiont szedetett plusz folát hozzápótlásáról nem volt szó... A Femibionban tudom, hogy van folát, de akkor az az elegendő mennyiséget tartalmazza?
Előre is köszönöm a válaszod!
Szia. Errol van valamjlyen tudomanyos cikked/irasod? Komolyan erdekelne. Se genetikus ismerosom se az amugy prof. nogyogyaszom se mondott semmit az MTHFR-re. A folsav felszivodasan kivul (marmint hogy az bem tortenik meg) szedtem ra folatot -ezt ajanlott amugy neha szedni?
Varandossagom alatt 75 mg aspirint szedtem mint irtam korabban...de mas panelben kijott eredmeny miatt. Komolyan erdekelne a velemenyed. Koszi
További ajánlott fórumok:
- Kismamák, és akik most (2013) tervezik a teherbeesést
- Babaprojekt - próbálkozók, sikeresen teherbeesők
- A teherbeesés gondolatátol-az első biztos tesztig és onnan tovább..
- Akik 2010 március-áprilisában szeretnének teherbeesni!!!:-)
- A tökletes időzítés - avagy a teherbeesés fortélyai
- Hőmérőzzünk, hogy teherbeessünk