Leiden- mutáció és a teherbeesés/terhesség (beszélgetés)
Sziasztok! Én is Leidenes vagyok, és hamarosan szeretnénk babát a párommal. Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek, lenne egy kérdésem.
A nőgyógyászom, akihez most járok mondta, hogy már a babatervezés időszakában, tekintettel a Leiden miatti speciális helyzetre, már most meg kell keresnem azt a nőgyógyászt, akihez terhesgondozásra szeretnék majd járni, illetve haematológust a Syncumárról történő átállítás miatt. Szerintetek is igaz ez így? Nálatok hogy zajlott? Már a felkészülés időszakában is szúrnom kell magam Syncumar helyett?
Köszi a válaszokat.
Éjjel alig aludtam,nekem olyan magas ez az egész,olyan távol áll tölem,h magamba kell hogy szurjak.Én azt hittem vm humánusabb fecskendö lesz és esetleg egy gombot megnyomok a végén -nem pedig h a saját erömböl/akaratombol adom be.
A cukorbetegek is ilyennel szurják magukat?
Csak én vagyok ilyen béna?
Most rosszul is vagyok a terhességtöl,kezdenek erösödni a tünetek,azért vagyok ilyen negativ.
A Fraxiparint ismeritek?
Nektek mit ir terhesség esetén valo alkalmazásra?Légyszi aki tudja irja le!
Nekem elég nem egyértelmüt ir.
Jaj,kész vagyok,össze kell szednem magam.
puszi!
Narancsika! Mindig nyomd ki a levegőt a fecskendőből!!! Ha nem nyomod ki, akkor az is bekerül a bőr alá és feszíti, fájni fog! Szerintem jobb ha magadnak adod be, mert amikor fecskendezed be az anyagot, akkor ha érzed, hogy feszül, megállsz egy picit és utána továbbnyomod. Én mindig szépen lassan fecskendeztem be. Szerintem nemis maga a szúrás fáj, hanem az anyag amikor a bőr alá kerül és feszíti esetleg csípi. Kitartást!!! Majd belejössz!
Misticha! Légy egy kicsit türelmesebb, eddig nem pörgött ennyire a fórum, ritkám jöttünk, ezért nem tudtunk válaszolni. Én is leidenes vagyok, heterozigóta vad típus. Clexane-nel szúrtam magam 7 hetes terhességemtől a szülés után még 6 hétig, semmi problémát nem okozott, született egy gyönyörű lányom, aki már 15 hónapos! Biztos minden rendben lesz nálatok is!!!!!
a) hűtő, kipöcköl, levegő kinoyom
b) levegő a végén van, nem nyom ki, injekció bead, levegő ott marad a végén
jahh,azt nem tudom.Viszont mégegy kérdés!
Ti kinyomjátok a levegöt a fecskendöböl?Egyik asszisztens azt mondta nem kell,a másik kinyomta a bubit,h kell.
Szia!
Én is két vetélésen vagyok túl, és dettó, mint te. Leiden vad típus.
Ettől a hónaptól próbálkozhatunk újra és clexant kell majd szúrnom, ha babócás leszek.
Szerintem fel a fejjel és ha a doki is bíztat, akkor...bátorság! Én is félek, de mindent megér, hogy életem legcsodásabb élményében legyen részem.
Mamámnak is van és szegénynek nagyon hajlott a háta kb 60 éves korátol.Most 73 és teljesen derékszögben van.Akkor én majd mit várhatok?
Na jo,tényleg legyünk vidámabbak.Tartani kell a lelket egymásban.Majd versenyzünk,ki szurta jobban magát aznap?
És ki hány orakor szokta magát?
Ja és gondolom alkoholt nem lehet inni.Hétvégén szülinapra megyünk,ahol még azt se tudják,h kismama vagyok,nem még hogy lövöm magam...:)De amugy Szilveszterkor is csak 3 deci vörösbort ittam és senkinek fel se tünt.Én ugyanolyan hülye vagyok jozanon is...:D
Sziasztok! Látom, beindult az élet, de jajj, inkább vidámabb történeteket tudnátok írni... :-((( Nagyon sajnálom!
Aki rutinosabb: mellékhatásnak írják (Clexane) az osteoporozist. Nem lett csontritkulásotok? Nekem pont egy évig kell majd szúrnom, de az semmi ahhoz képes, mint aki már a 2./3. babáját várja...
Szia!
Én nem leidenes vagyok,bár azt is nézték.Az enyém prothrombin génre nézve heterozigota.Frakipharine-t kell szurnom,0.3-asat.
2010ben sulyosan visszamaradt a fejlödésben a lányom méhlepényelégtelenség miatt.30.hétre életmentö császárral megmentettek-öt is.Szépen hizogatott amig korházban volt,de aztán sok probléma volt és lett,ezért hosszu fájdalmas 3 honap mulva elveszitettük.
2011ben a 9.héten ki kellett "kaparni",mert elhalt a magzat.
Augusztusban vizsgáltattuk ki magunkat,ahol ezt a génmutáciot találták és most az 5.héten vagyok.Valoszinü,h végig szurnom kell magam.
Ez semmi ahoz,amiken keresztülmentem,de valahogy lassan barátkozom meg ezzel a szurival..mindegy.
Azért amiken te is keresztülmentél,az borzaszto lehetett.
Sztem nyugodtan vágjatok bele,az orvosok tudják mit csinálnak!
És ha ez az egyetlen modja egy egészséges babának,akkor nincs mit tenni..
Fel a fejjel!
Sziasztok!
Megvolt a 2.szurim,bekéreckedtem az itteni patikába és a hölgy nagyon készséges,beadta hátul a laborban.Azt mondta a héten szivesen beadja nekem.Persze nem vagyok hálátlan,vittem aproságot.
Na de a lényeg:ez fájt!!!Bacca meg!A tegnapi nem!Azt gyorsan adta!Sztem ezt lassabban!Min2 combba!
Murdok,én is parázok,pedig csak most kezdtem.Nem vagyok nyavalygos picsa,de ez az egész nekem olyan...furi...
Igen, a Clexane-t használom. Azt nemtom mit jelent a vad típus de én is 0-ás vércsoportú vagyok. :)
A párod vércsoportját nem kell kivizsgálni, nem befolyásoló tényező ilyen szempontból.
Szerintem semmi akadálya a babavállalásodnak, persze egy általános kivizsgálás sosem árt, aztán lehet akciózni. ;) Drukkolok!
Szia köztünk!
Szomorú ami történt veled, sajnálatos módon még mind a mai napig nem vizsgálják a nőket ezirányban holott nagyon sokunk küzd ezzel a problémávala nélkül hogy tudna róla.
Szintén Liden heterozigóta vagyok és már van egy 15 hónapos kislányom, vele már végig szuriznom kellett, jelenleg 13 hetes vagyok a másodikkal és szintén szúrok ezerrel sajna.
Szerencsére már tudtam mi lesz, mert anno mikor fogamzásgátlót akartam feliratni akkor vizsgáltak ki hogy szedhetem e egyáltalán. Kiderült hogy emiatt a mutáció miatt nem lehet szedni semmit és majdan a babvállaláskor majd szúrnom kell vérhigítót.
Az első babavárásom teljesen normálisan zajlott és - lekopogom - a mostani is jól megy. :)
Üdv újra!
Ezt egyszerűen nem lehet megszokni, sajna. A 7. héten kezdtem el újra szurizni - második baba - azóta beadtam vagy 40-et, ebből kétszer úgy elbactam hogy tenyérnyi váraláfutás lett a hasamon. Az előző nem volt ilyen problémás pedig a nagyja még hátra van de már most elegem van az egészből. Nemtom miért megy most nehezebben de rettentő nehezen viselem az egészet. :( Minden napom para hogy megint rosszul szúrok és amíg fel nem szívódik a véraláfutás csak egy oldalba tudok szúrni, akkor viszont az az oldal lesz totálkár. Combba én nem merem, sztem az rosszabb, mert könnyeben mehet izomba. Ez egy ördögi kör, ki kell bírni persze de nem könnyű. Azért fel a fejjel lányok! :)
További ajánlott fórumok:
- Kismamák, és akik most (2013) tervezik a teherbeesést
- Babaprojekt - próbálkozók, sikeresen teherbeesők
- A teherbeesés gondolatátol-az első biztos tesztig és onnan tovább..
- Akik 2010 március-áprilisában szeretnének teherbeesni!!!:-)
- A tökletes időzítés - avagy a teherbeesés fortélyai
- Hőmérőzzünk, hogy teherbeessünk