Kutyások ide! (beszélgetés)
Most ertem vissza a gep ele.
Mi egymassal magyarul beszelunk,mert az en parom Magyar.Ha viszont vendegunk van,vagy valaki meg aki csak angolul beszel,akkor atvaltunk angolra.
Zora lassan ketnyelvu lesz,mert a suli miatt raaltunk az angolra vele.Igazabol a kezjeleket figyeli nem is annyira azt amit mondunk,de a hirtelen dolgok nalam csakis magyarul mennek,ugy jon a szamra.Karomkodni sosem jutna eszembe vele angolul,max az "F" betus szo.
Ugyesen megusztatok a setat.Mi nem vagyunk am ilyen szrencsesek.Ma hazafele meghempergettem a hoba,hogy lejojjon a hasarol a latyakle,torolkozes egyebek...
Na a holnapi viszont latasra/olvasasra.Megyek aludni.
Aztanemjóját. Nem is gondoltam volna, hogy hollandul jobban beszélsz, mint angolul.. Ha a Párod is tud picit magyarul, azt Tőled leste?
Szóval Ő holland?
Milyen sok tannyelvűek ezek az ebek:D Mindenhol megállnák a helyüket. Tök jó lehet, ennyi nyelven beszélni. Mi próbálkoztunk ebbel az angollal, de valószínűleg a saját türelmünk hagyott cserben.. Mondtuk sit down, majd ránk nézett, és elsétált.. Óriási volt.. Aztán rájöttünk, hogy valószínűleg azért a nemzetközi vakkantásokban otthon lenne:D
Szerintem nálunk is jön lassan a tüzelés. Nem akarooooom:S
Hahó Panka! Milyen úrilány ez a Dömpi! Légy rá nagyon büszke! És dörzsöld csak a tenyered, kicsi kutyából is sok porszívónivaló sár bír kihullani. :)
Az itthoni beszélt nyelv helyzet a következö: Emberemmel angolul diskurálok, bár minden nap elhatározzuk, hogy üdvözítöbb lenne a holland, aztán mégse... Az angolunk viszont nem olyan szép, mint a kezdetekben, mert telekeverjük hollanddal. :) Bátor minden nyelven Bátor, Luna is Luna. A vezényszavakat hollandul kapják (talán egy-két kivétel van), és a kutyákhoz hármas kevert nyelven beszélek: minél intenzívebb az indulat, annál inkább hajlok a magyarra. Van, aki még emlékszik arra, hogy meséltem, amint Bátor után üvöltök a legelön, hogy Azanyádúristenit, ne fetrengj a lócarban! Azt is magyarul kapják meg, hogy mennyire szeretem öket. :) Az iskola 100%-ban hollandul megy. Kényelmesebb, összességében, lévén, hogy jobban beszélek hollandul, mint Párom magyarul, könnyebb is. És biztosan nem keveredek bele az iskolában sem így. :D Multikulti. Szigorúan a magyar konyha elsöbbségével. :)
Halihó Gazdik:)
El kell hogy büszküljek nektek, miután olvastam a sok sok dagonyázós levelet Panni és Luna-Bátor között, már előre rettegtem a mai napi sétáktól.
Hófehér szőrrel nem olyan vicces ez a saras idő, de meg voltam döbbenve. Picúrkám MINDEN pocsolyát, minden sártengert, kb 10 cm-vel kikerült.. Mindig mellettük ment, de sosem bele..
Meg vagyok döbbenve. A mindig rossz eb hófehéren tért meg a sétákból. olléééé:)
Jaj Kat, azt szerettem volna kérdezni, hogy Te a kutyákkal angolul diskurálsz? És a Pároddal is angolul? És ha igen, akkor Bátor hogy hívódik angolul?
Ha minden magyarul történik, akkor az a kérdés, hogy a suliban hogy történik?
Bár sejtem, hogy mindenkivel angolul, de természetesen ebben nem lehet teljesen biztos.
Elnézést, ha volt már erről szó..
És akkor Zora is angol nyelvezetű eb? Vagy nála is felmerül ez a kérdés?
Bátor nem ugrál, csak követelödzik: rád pakolja a játékait, és sokszor ugatva követeli a figyelmet. Persze, csak attól, akinél ez müködik... :)
Luna felugrik, de én imádom, ha letámad, idegenekkel meg figyelek, még idejében szólok neki, hogy ne csinálja.
Igen ez nagyon nehez,hogy megertsek az a kulcsa ha nem foglalkoznak vele.Mert tegnap is mi volt,bejonnek es "jajj kutyuli,de aranyos juhejj jahajj..." utana meg ,hogy ne ugraljon.Hat mondom ja.Amikor meg hozta a jatekarzenalt meg,hogy "jajj de okos ez a kutya":D Na mondom inkabb nagy zsivany,ki tud jatszani mindenkit.
Nalunk is a parom sokkal engedekenyebb.Felugral ra ha hazajon,o meg hagyja.Mondom neki fordulj el,meg ne vegyel rola tudomast amig le nem nyugszik addig nincs udvozles,erre,hogy jajj de ugy hianyzott blablabla.Na mondom igy az eletben nem fogja megtanulni,hogy masra ne ugraljon,ha meg rad is lehet.
Szia!
A helyedben körülnéznék menhelyeken, ahol - jó esteben - még tanácsot is tudnak adni.
A kis lakásba csak kicsi kutya elméletet felejtsd el, nem mindig ez a nyerö.
Azt, hogy ne bolonduljon meg a vendégektöl, úgy lehet gyakorolni, hogy a vendégeket is be kell avatni: ne foglalkozzanak a kutyával.
Engem már idegesít, amikor Bátor századszor dobatja el a Kvaffot vagy bármit a vendéggel (mint tegnap este), de még egyiküket sem fogadtam azzal az ajtóban, hogy légyszi, rá se nézz a kutyára. Pedig ez lenne a megoldás. :/ De mit várok, amikor Apjukat is úgy manipulálja, ahogy akarja...
Ha a sumákolást akarod elkerülni, annak is kb. ez a lényege: ha mégérti, hogy hiába sumákol, mert senki nem fog rá figyelni, akkor szépen el fog terülni valahol.
SZIASZTOK!kisméretü kutyát szeretnék,pénzt nem tudok érte adni,sajnos elfogyott az orvosokra,
Sajnos nem lehet gyermekük,s én ebbe belebetegettem,orvos javaslata,tartsak háziállatot,amiről gondoskodni kell!!
Ragaszkodunk a kisméretű kutyához,mert a lakás is kicsi!KÉREM,AKI TUDD SEGÍTSEN!!mARTONVÁSÁR ÉS KÖRNYÉKE!!
Azt hogy tudom gyakorolni a kutyaval,hogy ha vendegek jonnek akkor ne legyen megorulve?Ha kettesben vagyunk nyilvan nem viselkedik ugy,mindennap meg nem hivhatunk vendegeket.
Meg valami jo kis turelemedzo jatek kene.Nem jut eszembe a megfelelo szo erre.Fegyelem!Na ez az .Egy jo kis fegyelemezdo jatek.Hogy ne csak par percig legyen fegyelmezett es ha felreforditom a fejem akkor mar sumakolna is hanem hosszabb ideig...Na nem ragozom.
Csoda,hogy meg fejben tudod tartani ezt a menetrendet:)
Koszi.Igazabol nem ittam sokat,csak egy nagy pohar boroskolat,de azt ehgyomorra,meg sokaig fent voltunk.
A legujabb kapkodos elirasom:"ujjab":DDD=ujabb.
Mostmar jojjon valaki,hogy unalmamban ne ezeket a marhasagokat javitgassam!
Jut eszembe Zora 5-en volt 11 honapos.Lassan unnepelhetjuk az elso szulinapjat.
Ne mondjatok,hogy nem szolok idoben.Marcius 5-en szulinapi zsur lesz nalunk.Mindenkit sok szeretettel varunk ebzettel egyutt!:)
Hekasok!Hova lett mindenki?Tessek szepen munkaidoben netezgetni!:)
Kikerem magamnak ezt a pangast!:)Meg tok koran van.Nem er am csak igy lelepni!Vauuuu!
Orulok,hogy a betegek jobban vannak!
Casia,csatlakozok az elottem hozzaszolokhoz:orulok,hogy talaltatok lakast,csak kar,hogy Mazlit ritkabban latod majd.
lubeba,remeljuk az ujjab mutet egyben az utolso is lesz,es meggyogyul Bandi szeme!
Gokart,ugy latom a tuzeles nalatok is hasonlo tunetekkel jar,mint nalunk.Korabban irtam is neked par sort,hogy nalunk hogy zajlik a dolog.Megorules,extran bujas...lassan szamithatsz par csepp verre is.
Kat mi ujsag suliugyben?Hogy mentek a heten?Mar nem tudom kovetni,mert ugy be vagytok tablazva:)
Sarban dagonyazas helyett nalunk megcsak lanyakdagonya van.No,de lassan eltunik a ho,akkor majd lesz ne mulass.
Sziasztok!
Latom beindultatok:)Tok jo titeket olvasni!
Jelentem en enyhen szolva masnapos vagyok,ugyhogy keretik ma elnezonek lenni velem!
Tegnap Super Bowl volt(amerikai foci donto),es ki vagyok nyuvadva.Levizsgaztunk vendegfogadasbol is.Amiota itt lakunk(nyar vege) meg nem volt komoly vendegfogadasunk,csak beugro vendegek par percre,de ilyen hosszu egesz estes meg nem volt.Altalaban inkabb mi megyunk.
Kicsit paraztam is,hogy Zora hogy fogadja majd a nyuzsgest.Egy amerikai hazaspar jott at hozzank a 2 honapos picibabajukkal.Az elejen hagytam,hogy megszaglassza oket,akkor oromeben el kezdett rohangalni,hogy juhejj vendegek jottek,na akkor lestoppoltam mert mar kezdett atesni a lo tuloldalara.A picit leraktak a haloban zart ajtok moge szundizni.Zora ugy produkalta magat,mint egy kisgyerek.Sorra kihordta a jatekait,bemutatozott:)
Meccset nezni jottek at,de igazabol a kisbaba meg Zora korul forgott az este.Ilyen ez.
Neha kicsit hatarozottabban raszoltam mert kezdett volna durvabban jatszani,olyankor leallitottam.A picurhoz nem engedtuk oda,pedig nagyon kivancsian acsingozott,hogy mi lehet az a kis "szagos" mocorgo csomag?:D
Az est vegere ugy elfaradt,hogy kinyulva aludt a labunknal.Osszesegeben jol viselkedett es ha raszoltunk akkor tudomasul vette,ami nagy megkonnyebules volt,mert igy elesben nem tudtam mi lesz,de jelentem egesz jol sikerult a vizsga:)
Rakok fel fotot.
Sziasztok!
Még nem volt időm visszaolvasni.Remélem mindenki jól van.Én nagyjából meggyógyultam, mától ismét melózok:(
Igyekszem pótolni a történteket, és minél többet írni.
Mogyikámnál érezhetőek a tüzelés előjelei.Kezd megkergülni a drága:)Amit néha nehezen veszek.Iszonyú bújós lett, és minden kutya után percekig nyüszög, mikor sétálunk.Abszolut szelektív hallása lett séták alatt, így le kell mondanunk a póráz nélkül rohangálásról ebben az időszakban.Egyrészt nem szeretnék hívatlan és váratlan udvarlót, másrészt nem szeretném, ha kis Lükém a szelektív hallás közepette, kirohanna az útra egy másik kutyus után...Remélem nem tart sokáig ez az időszak, és túléljük.
Holnap jövök!
Szép napot!
"Kedves Bátor!
Irulok-pirulok, és izgalommal várom a találkozást.
Üdv. Panni"
Hahó!
Nem ér így eltünni ám! :)
Ha olvastál minket, akkor láttad: hivatalosan is véget vetettünk a "minden összejön" idöszaknak, szóval innentöl már csak jobb lesz!
További ajánlott fórumok:
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Tapasztalt kutyások, most segítsetek!
- Hölgyeim! Működik ez a kutyákkal könnyű ismerkedni lányokkal dolog? Gyakran mennek leányzók kutyásokhoz ismerkedni?
- " Harci " kutyások ide!! :)
- Kertészkedők, cicások, kutyások, szívesen utaztok el otthonról több napra?
- Tapasztalt kutyások segítsetek!