Kutyások ide! (beszélgetés)
Jó reggelt, szép napot Mindenkinek! :)
Visszaolvasni most nincs időm, talán majd a nap folyamán...Addig is jók legyetek!
"Állatok szállítása
Kisebb állatok (macska, madár, stb.) olyan zárt tartóban, amely a kiszökést megakadályozza, és amelyben a többi utast nem zavarják, díjmentesen szállíthatók.
Az étkezőkocsikba és egyes 1. osztályú kocsikba állatok bevitele tilos, az éjszakai kocsikban pedig csak bizonyos esetekben, általában az egész fülke lefoglalásakor szállíthatók.
Kutyák szállítása a vonaton félárú menetjegy megfizetése mellett lehetséges."
"Kutyák általában féláron – kedvezményes menetjegyek esetében a kedvezményes ár feléért – szállíthatók nemzetközi forgalomban, kizárólag szájkosárral és pórázon. Az árak célállomástól függőek.
Az étkezőkocsikban és egyes 1. osztályú kocsikban a kutyák bevitele tilos, az éjszakai kocsikban pedig csak bizonyos esetekben, általában az egész fülke lefoglalásakor szállítható kutya."
Sziasztok, arra lennék kíváncsi, hogy a középuszkár utaztatható-e vasúton szállítóboxban Németországba? Mekkora kell neki? Milyen jegyet kell neki venni teljes árút, vagy gyerekjegyet?
Ha egész nap szabadon van a lakásban, kibírja-e a boxban 10-11 órát?
Azért kérdezem mindezt, mert a szüleim utaznának és nem szívesen hagynák otthon a kutyut senkivel, mert vak és emiatt bizalmatlan. A nemzetközi pénztárnál a nő nem tudott érdemleges választ adni nekik és nem tudják hol kérdezősködhetnek.
HA tudnátok valamit szívesen fogadom, mert eléggé sürgős lenne.
Szia!
Jó kérdés. Szerintem állatorvosnak tedd fel, hogy tuti jó választ kapj rá!
És nem ök az egyetlenek: az a bizonyos oktató, akitöl Luna fél, szintén 72 éves, és a kantinosok, oktatók, egyéb "kollegák" között is többen vannak 60-on felül. A tegnapi társamnak rendben van a beszélökéje, tudok mindenkiröl mindent. :)
Nade most jöttünk meg Bátorral az iskolából, hát az elsö 20 percben alig bírtam vele. Mindenre figyelt, csak rám nem. :) Még egy-két hét, aztán rendben lesz, de sok az új kutya, ember stb....
Nem hiszem amúgy, hogy a tévé ártana a kutyáknak, úgysem nézik káros mennyiségben. :D Nálunk Bátor inkább a hangokra reagál, ritkán néz a képernyöre, Luna viszont felfigyel mozgásokra, alakokra is. Azt is feszülten figyeli, ha egy oroszlán néma csendben oson. :D
Tegnap Apjuk lent aludt, mert még mindig nagyon köhög, és nem akart felébreszteni. Arra ébredt hajnalban, hogy Bátor a lábánál, Luna a mellkasán horpaszt. :)
Legyetek jók, a hiányzókat felírtam...
A szunyálós sztori nagyon tetszik!!!! Ölelgesd meg Zorcit a nevemben!!! :D Mi tagadás, én is azonnal elolvadtam volna!
A TV nézés jó dolog egy kutyának? Mármint... nem is tudom. Fura, hogy érdekli. :D
Ugyesek vagytok!:)
Latom a februar azert csak hozott egy kis jot is vegre!
Remeljuk marciusra mar nyoma se lesz a sok rossznak,ami eddig volt!!!
Goki jobban vagy mar?Tessek szepen gyogyulgatni!Ez parancs!Ha ugyes leszel kapsz erte jutifalit:))))
Nekem most nagyon jo kedvem van.Munkaugyben nagyon jo hireket kaptunk,ugyhogy nekunk most jon egy kis fejetlen "jajj hova rohanjak,meg ezt is el kell intezni" idoszak,de jol van ez igy legalabb porognek a dolgok.Marciusban viszont mar remelem semmi akadalya nem lesz a kutya sulinak,es vegre en is beszamolhatok az itteni sulis elmenyekrol.Igy utolag nem is banom,hogy ez most elmaradt,mert ramaty ido van.Olvad a ho,hol latyakos,hol a latyak lefagyva csuszkalos vacak.Jobb is,hogy nem ilyen idoben jarunk.
Kat ez nagyon jo dolog!Jo tarsasagban vagy,kutyak gazdik kozt,kicsit dolgozol is...Ugyes vagy!
Na,igen a kutyas elet fiatalon tart es tok jo dolog,hogy ennyi idosen nem otthon nyuggerkednek,hanem aktiv eletet elnek.
Sziasztok!
Jottem egy kis helyzetjelentesre.
Mi jol vagyunk nagyon.Szerencsesen atveszeltuk a "megorulos" idoszakot.Zora megint a regi.Lenyugodott,visszakapcsolt Tundermaci uzemmodba:)
Tegnap delutan olvasgattam a kanapen es elszunyaltam.Arra ebredtem,hogy zsibbadok.Az en draga harmincakarhany kilos kutyulim felpreselte magat mellem a kanapera:)Kinyitom a szeme,hat mondom hello,mire jol kepen nyalt es a melkasomra tette a fejet,hogy na szunyaljunk tovabb.Hat azt hittem megzabalom.Edes kis ugyulubugyulu macikam:)
Mostanaban az az uj szokasa,hogy nezi velunk a tv-t.Regen is volt,hogy ha valami nagyon erdekes volt odanezett vagy par percig nezte,de mostanaban kulon esti program lett neki:)
Hehe... Már beszippantott.... :) Márciusban megint lesz országos engedelmes verseny, megyek megint segíteni, mint tavaly. Nem nagy dolog, de a nap végére rendesen elfárad az ember.
Engem továbbra is elképeszt, hogy vannak emberek, akik képesek este 10-ig agilityzni. Meg még pakolás, szóval éjszaka érnek haza. Az egyik agility oktató 72 (!) éves, és heti nem is tudom, hány órát tart. Ehhez képest viszont én még messze vagyok az igazi beszippantástól. :)
Halihó!
Jelentem, én megvagyok, csak ugye a lakáskeresés...
Ma végre már elég jól voltam ahhoz, hogy sétáljunk egy nagyot! És Bonival sétáltunk!!! :) A gazdija kérdezte is, hogy talán beteg voltam, mert rég látott. Kutyások egymás közt: nincs séta, akkor tuti beteg... :D Amúgy Boni is carevő, mint a te Lujzid, Lubeba. Mondtam a gazdinak az ananászt, meg hogy nektek bejött. Azt mondta kipróbálja és majd beszámol. Hát.... ha még találkozunk... :( Három hét, és vége a nagy sétáknak. :(((
Zsuzska, le a kalappal. Tényleg! És üdv köztünk! :)
Kat, egy tonik rendel! :D Egyre inkább beépülsz a suliba! Úgy fogsz járni, mint Panni gyerekei: beszippant! :) Úgy irigyellek!!!! :) Ja, ami a medvét meg az árnyékát illeti, örömmel hallom!
Köszi, Anatita, ma reggelre ideért a szikrázás! :D
Tegnap beálltam korcsmárosnak, a kutyaiskolában én voltam a nö a pult mögött (emlékeztek még az -azt hiszem, csehszlovák - sorozatra?). Kiokosodtam mindenböl, megyek jövö héten is, aztán utána heti egyszer én leszek a kantinos néni. :) Tiszta haszon: rengeteg kutya, sok-sok gazdi, gyakorolom a nyelvet, és a következö tanévben az egyik képzés ingyér lesz, vagy legalábbis erösen akciósan. :) Szóval ez van. Most már tényleg beköltözöm az iskolába. :)
Mindenkinek szép napot! (Amúgy megvagytok még???) :D
Anatita!
Drága Lujzi kutyám rászokott a carevésre és Kat olvasta valahol, hogy ananászt kell nekik adni enni, mert miután megemésztik elmegy a kedvük az eszegetéstől. Én beetettem mindet ananásszal, mert ki tudja kiét ette. Bocsi, de nem tudtam finomabban!
Lubeba: köszi! :D
Kat: naná, hogy küldöm! ;)
Mi ez az ananászos história, mire jó?
Goki, gyógyulj meg mihamarabb!
Zsuzska3, Ti igazán szuperek vagytok, hogy befogadjátok a kis esélyteleneket!!!
Anatita!
Köszi!
Most látom a lovas képedet (eddig nem tudom, hogy nem vettem észre!)! Nagyon vagány vagy! Igazi profi lovas!:)
Sziasztok, csak beköszönök, mert a héten magam vagyok a gyerkőcökkel, mindent nekem kell intéznem.
Nincs 5 percem üldögélni, pedig érdekel, hogy megy a kiképzés Kat-nek, szorítok Bandi szeméért és különben is most bármit szívesebben csinálnék, mint a házimunkát...
Mindenkinek nagy sétákat ebben a szikrázó napsütésben, simi a kutyáknak!
Köszi Kat! És mindenkinek!
Most nem kapják, kíváncsi vagyok, hogy Lujzi visszaesik-e. Bandi nem nagyon akarta enni először, de mivel látta, hogy a csajok nyelik, mint kacsa a nokedlit, jó irigy kutyához méltón ő is megette.:)
És szeretik? :D
Még mindig kapják, vagy leálltál már vele? Arra lennék kíváncsi, hogy végleg leszoknak róla, vagy csak addig, amíg kapják az "ellenszert". Mindenesetre örülök nagyon, hogy ez megoldódott!
Bandinak pedig nagyon drukkolok... Nektek pedig kitartást az újabb kálváriához!
További ajánlott fórumok:
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Tapasztalt kutyások, most segítsetek!
- Hölgyeim! Működik ez a kutyákkal könnyű ismerkedni lányokkal dolog? Gyakran mennek leányzók kutyásokhoz ismerkedni?
- " Harci " kutyások ide!! :)
- Kertészkedők, cicások, kutyások, szívesen utaztok el otthonról több napra?
- Tapasztalt kutyások segítsetek!