Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kutyások ide! fórum

Kutyások ide! (beszélgetés)

❮❮ ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 ... ❯❯
16147. 3f5c70e7b8
2011. febr. 15. 22:49
búcsút intünk, nem búcsüt... az nem tudom, mi, de Greenlime lehet, hogy tud valami megoldást, amilyen szókincse van. :)
16146. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 16143. - Zorkusz)
2011. febr. 15. 22:48
Valamikor még idén Apjuk neki akar esni a nappalinak, felforgatjuk, átrendezzük, és muszáj lesz bücsüt inteni a jelenlegi kanapénak (ha addig kibírja). Akkor meglátjuk, milyen megoldás lesz jó. Ha nem is ilyen ketrec, de valami kuckó mindenképpen.
16145. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 16144. - Zorkusz)
2011. febr. 15. 22:46
A "na igenem" nem is nekik szólt igazából, hanem azoknak, akik nemzetiségtöl és állampolgárságtól függetlenül így szajkózzák a hülyeséget. :)
16144. Zorkusz (válaszként erre: 16141. - Zorkusz)
2011. febr. 15. 22:37
Es nem akarom oket sertegetni,vegulis itt elek koztuk,de azt nyugodt szivvel kijelenthetem,hogy a jozan paraszti esz,nyomokban sincs meg bennuk.Nap,mint nap latok erre peldakat.
16143. Zorkusz (válaszként erre: 16140. - 3f5c70e7b8)
2011. febr. 15. 22:32

Igen ebben a formaban jo dolog lehet.

Lunanak meg most is vehetsz egyet.Meg egyaltalan nem keso es ha szeret elbujni,biztos hamar megszeretne a ketrecet is.Persze az ajtajat nem kell bezarnod,csak lenne egy szobai kuckoja.

En lattam mar szobaban kutyahazat is:)

16142. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 16141. - Zorkusz)
2011. febr. 15. 22:25
Na igen... :)
16141. Zorkusz
2011. febr. 15. 22:24

Amugy meg en siman kinezem egyik masik amerikaibol,hogy ha ketrec vasarlaskor valaki azt tanacsolja nekik,hogy zarjak be a kutyajukat amig elmennek otthonrol,siman bezarjak tobb orara is,gondolkodas nelkul.

"mer',hogy aszontak az jo dolog ha' akko' bezarom"

En itt ilyen kertecbe zarosdi tanacsot ovatosan osztogatnek,vagy minimum szajba ragosan,hogy hogy kell esszeruen hasznalni,hogy ne artson a kutyanak.De ez mar egy masik kerdes.

16140. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 16139. - Zorkusz)
2011. febr. 15. 22:18

Még a ketrechez (próbálom jobban megfogalmazni): nekem az jött le, hogy az egy nagyjából önkéntes dolog, és arra van kitalálva, hogy amolyan nyugi szoba legyen. :)

Jön a gyerekzsúr, a kutyád imádja a gyerekeket, a kölykök is a kutyát, megy a buli. Igen ám, de ez lehet, hogy sok lesz az ebnek. Ilyenkor azt mondod, hogy menjen szépen a helyére, ami távol van a pörgéstöl. Ez nem eröszak, de a kutya úgy van kódolva, hogy ott rögtön elnyugszik, pihen, relax. Egy matracról simán elcsatangol, ott a gyerekek is csesztetik. Szóval érted. Meggyözödésem, hogy Lunának határozottan jót tett volna. :)

Próbálom elvenni az élét annak, amit írtam (nem élesnek szántam, és tudom, könnyen beszélek): ha valaki 9-10 órára egyedül hagyja a kutyáját, az egy dolog. De általában (tisztelet a kivételnek) a maradék idöböl nem jut elég minöségi idö az ebre. :( És akkor jön az, hogy a neveletlen dög ezt csinál, meg azt csinál, végállomás a menhely.

Ismerek egyébként olyat, aki tizenakárhány évig minden nap 5-kor kelt, mert vitte a Hajógyári szigetre a kutyáit futtatni...

16139. Zorkusz (válaszként erre: 16137. - 3f5c70e7b8)
2011. febr. 15. 22:06

Igy mar egesz maskepp hangzik a dolog.Lentebb arrol volt szo,hogy bezarjak a ketrecbe a kutyat addig amig a gazdi nincs otthon,idotartam nem volt irva,de ha a gazdinak epp egesznapos dolga van vajon akkor is bezarja?

Az mas dolog,hogy a kutyanak van egy sajat kuckoja.Ott a kuckon van a hangsuly,az elozonel meg,hogy be van zarva a kutya arra az idore amig nincs otthon a gazdi.

Nalunk a box kuckokent funkcionalt,de be nem zartam volna soha.Ha akart bement,ha nem meg nem.Ja es ugy hogy par oranal tobbet sose hagytuk magara.

Amikor meg motelszobaban aludtunk vittul a sajat agyat,o azon aludt.

Pedig hidd el sokan otthon hagyjak a kutyajukat 9-10 orara,hisz napkozben dolgoznak.Kevesen vagyunk olyan szerencsesek,hogy szinte egesznap a kutyankkal lehetunk.

16138. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 16136. - Sz.ildi76)
2011. febr. 15. 21:53

Ez is egy kis sutyorgó, sajna csak angolul...

Inkább ezt a vélemény osztom. :DNem a vita kedvéért, csak az érem azon bizonyos másik oldala miatt. :D

[link]

16137. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 16135. - Zorkusz)
2011. febr. 15. 21:49

Na megvolt a mai testedzés is. :)

Zorkusz, mielött félreértések születnének, senki nem azt favorizálja, hogy 8 órára zárjuk be a kutyákat! (A példádból kiindulva: ha egy kutyát rendszeresen, napi 8 órára plussz utazási idöre magára kell hagyni a lakásban (legyen tehát minden nap, heti legalább ötször 9 óra), akkor oda - bocsánat mindenkitöl, akit megbántok - mi a jó francnak kell kutya?(Úgy tudom, Svédországban köteles vagy beadni rendes megörzöbe a kutyádat, ha 6 óránál többet lenne otthon egyedül. Lehet, hogy ez túlzás, nem is ellenörzöm, hogy igaz-e, de olvastam valahol...)

Egy kölyök kutyusnak a félénkségétöl teljesen függetlenül szüksége van saját kuckóra, ahol senki nem bacogatja, amit szeret, ami az ö kis vacka. Biztonságos, elbújhat benne stb. Letakarható, hogy sötétebb legyen, és az alján fekvöhely van. Állandó helye van a lakásban. És igen, ami zárható. Sokkal kevésbé stresszes egy motelszobában a saját helyén altatni egy kutyát, mint anélkül. Vagy a szüleimnél, pl.

Mondom, nekem is fázott a gondolattól mindenem eleinte, de ne azt lássuk benne, hogy KETRECBE zárjuk a kutyát egy napra, hanem azt, hogy ez a ketrec (ha megfelelöen használod) olyan eszköz, ami a kutyának csak a javára válik.

16136. sz.ildi76
2011. febr. 15. 21:33

[link]

Egy kis Cezar Millan

16135. Zorkusz
2011. febr. 15. 20:34

Zoranak sokaig megvolt a repulos boxa,amiben erkezett.Vagyis meg most is megvan csak lent a pinceben.Kb 2 honapig a lakasban volt es az elejen sokat aludt benne,foleg nakozben,de soha nem zartam ra az ajtajat,eszembe nem jutott volna.Nem tudom ebben mi a jo akutyaknak,biztos megvan ra a magyarazat,de ha valaki 8 orat dolgozik + az utido,haat nem tudom mennyire tesz jot annak a szerencsetlen kutyanak,ha addig be van zarva?!

Lehet felenkebb kutyaknak biztonsagerzetet ad,vagy passz.En csak a sajat kutyamrol tudok nyilatkozni,Zora tutira utalta volna,ha bezarom egy fel napra egy szuk ketrecbe,meg en is.

Kat,azert kivancsi lennek ra mivel indokoljak!

16134. 5bfba16667
2011. febr. 15. 20:27

Köszi:)

Meggyógyultam:D

Van ott erre fele valaki?

16133. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 16130. - 5bfba16667)
2011. febr. 15. 15:48

Panka, Neked jobbulást, mindenkinek szép délutánt!

Elviszem kiscsaládomat szabadfoglalkozásra (Luna asszem, frizbizni akar, Bátornak pedig külön kedveskedem azzal, hogy a vakontdúrásos helyre megyünk). Aztán este agility! :)

16132. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 16122. - Szeszipuszi)
2011. febr. 15. 15:45

Nekem egyébként az a kedvencem, amikor futópadra rakják a kutyákat... :( Valami hiperaktív terriereket, a hatvanas mami gazdi mellett. Lehet, hogy szemét vagyok, de hatalmas vörös betükkel üvölteném a tisztelt nézök képébe, hogy tán nem kéne ilyen kutyákatt vennie annak, aki nem tud mit kezdeni az energiájukkal futópad nélkül.

Próbálok a sutyorgó mellett szó nélkül elmenni, de mindig kijön valami... :D Elnézést!

Az osztályelsöség nem cél, hiányzik belölem a versenyszellem. :) Az elsö három hely valamelyike elég lesz. :) Csak viccelek. :)

16131. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 16122. - Szeszipuszi)
2011. febr. 15. 15:38
A ketrec nem csak Ámerikában, de itt is teljesen normális, söt erösen javasolt dolog. :) Nekem is fázik töle mindenem, de be kellett látnom (utánaolvasva és meghallgatva az itteni kiképzöket), hogy nagyon jó dolog, és a következö kutyámnak lesz. :) Ugyanis nekik ez jó. :) Lunának nagyon sajnálom, hogy nem volt, nem véletlenül lakik az ágy alatt. :)
16130. 5bfba16667 (válaszként erre: 16129. - Szeszipuszi)
2011. febr. 15. 15:17

Remélem semmi. Iszonyú éhes vagyok, de közben hányingerem van, így nem merek enni:S

Utálom a paradoxonokat, semmi értelmük.:S

Biztosan igazad van a pisivel és a kajával kapcsban is. Csak már beleképzelek mindenbe mindent:D Szörnyű:D

A két kutyusod első pillanattól kezdve jól kijönnek egymással?

16129. Szeszipuszi (válaszként erre: 16121. - 5bfba16667)
2011. febr. 15. 15:12

Most olvasom, hogy nem vagy jól. Remélem, semmi komoly!

A négyszeri pisi a háromszorihoz képest szerintem semmi különöset nem jelent. Ahogy a fekhelyét jelölgeti, lehet, hogy a területét is. Akkor pedig többször kell nyomot hagyni, nem? :)))

Ne aggódj! A kaja is olyan nálunk is, hogy Pajti bármikor bármennyit képes lenne felfalni, de Joey válogat. Egyik nap jó étvággyal megeszik valamit, két nap múlva ugyanazt otthagyja. Szerintem egyszerűen csak válogatós. Ahogy az emberek sem egyformák étvágy terén sem. Én már nem görcsölök rajta. Otthagyta? Majd eszik másnap. Addigra már kellően megéhezik.

2011. febr. 15. 15:06

Lubeba! Annyira örülök, hogy nem volt szükség újabb műtétre!

A lányok meg valami gyönyörűségesek! Bevallom, nekem Bella a kedvencem - az orrán lévő pöttyökkel. Annyira szép! No persze Lujzi is, de érdekes, mennyire tudnak különbözni...Eddig azt hittem, minden berni egyforma. Hát tessék! Még a fejük, a fülük állása is más!

16127. Szeszipuszi (válaszként erre: 16125. - Szeszipuszi)
2011. febr. 15. 15:02

No de végre eljutok ide és off-olok! Bocsika!

Közben olvasgatok ám visszafelé. :)

Casia! Örömteli teher egy közös fészek megteremtése! Gratulálok hozzá és boldog együttélést kívánok! Szerintem, hamarosan lesz ott kicsi, közös törpekutty is...;)

Greenlime! Úgy látom, te is be-bekukkantasz mostanság. Benőcid viszont egy hatalmas gyönyörűség! Az ivartalanítás miatt ne aggódj! Lassan mi is rákészülünk, csak még várunk egy kicsit a tavasziasabb időre. Én úgy tervezem, hogy kiveszünk egy napot, elvisszük Pajtit, megvárjuk és haza is visszük, amíg még alukál. Majd otthon ápolgatom, ébresztgetem és remélem, estére már olyan jól lesz, hogy aludhat a helyén.

Mi azért már "tapasztaltak" vagyunk e téren. Minden eddigi és meglévő jószágunk ivartalanítva van - kivéve a nyuszót.

16126. 5bfba16667 (válaszként erre: 16125. - Szeszipuszi)
2011. febr. 15. 14:57
Jah, Zacher urat én is hallottam.. de most be tiltották a működését pár olyan boltnak, akik köztudottan árultak legális tudatmódosító szereket. Meglátjuk. Azért Zacher nagy ember, úgy értem, van esze, nem véletlenül nem mondta. Majd jött a szerkesztő, és láss csodát:D:D
16125. Szeszipuszi (válaszként erre: 16124. - 5bfba16667)
2011. febr. 15. 14:55
Egy-két napja megint a drog volt a téma a híradókban, és az ország toxikológusa kifejtette, hogy bizony nagyon sok bódító szer van a hazai áruházak polcain, amiket semmiképp sem lehet betiltani.(Ő egyetlen terméket sem nevezett meg!) Erre a jól értesült szerkesztő rögtön a riport után rövid összefoglalásban közreadta - felsorolta! - a legártatlanabbnak tűnő és boltban bármikor megvásárolható bódító szereket. A hülyéje!
16124. 5bfba16667 (válaszként erre: 16122. - Szeszipuszi)
2011. febr. 15. 14:50
Hát igen, a média nagy úr. Sokszor nem igazán mérlegelik, hogy mit szabad, s mit nem. Vagy mondjuk ki, egyszerűen idióták a szerkesztők:S
16123. Szeszipuszi (válaszként erre: 16122. - Szeszipuszi)
2011. febr. 15. 14:41
médéi = média
2011. febr. 15. 14:40

Halihó Mindenkinek!

Nem tudtam minden elmaradásomat pótolni...

Hamut én is nagyon sajnálom. Erre mifelénk sajnos már régóta köztudatban van a fagyálló, mint kutya-macska méreg. De nemrég épp azon háborodtunk fel Apussal, hogy egy hasonló mérgezés kapcsán az összes médéi szétkürtölte ezt a módszert. Ha valaki eddig nem hallott volna róla, most már tutira tudja.

Kat! Örülök, hogy így beindult az iskolaszezon! Az, hogy ügyesek vagytok, nem is volt kétséges. Szerintem, az osztályelsőség legyen a cél! :)))

Ez az otthonhagyósdi sajnos nálunk nem működik valami jól. Pedig eleinte mindig külön (is) jártunk sétálni. De a Pajtival megyek előbb, akkor Joey majd kiugrik utánunk a kerítésen. Ha Joey az első, akkor meg Pajti sír utána. Cserekor meg Joey még ugyanúgy ugat és ugrál. Már volt, hogy inkább addig az otthonmaradót bezártuk a kennelbe.

Apropó kennel...Nálunk egy 5x3 méteres, három oldalról falakkal határolt, füves-kavicsos terület a "kutyaszoba". A házat és a garázst összekötő kerítésfal mentén alakítottuk ki. Mivel elég ingerszegény, ezért csak az éjszakai alvás idejére vannak bezárva és amikor kerti-party van nálunk, sok vendéggel. Nekem mégis rossz érzés bezárni ide őket, főleg ha nappal úgy adódik (vendégek, mesterember vagy egyéb látogatók miatt).

Erre most megdöbbenve láttam, hogy az Amerikában forgatott "kutyaviselkedésügyi" sorozatok szinte mindegyikében a kutyákat egy szobaketrecbe zárják amikor a gazdi nincs otthon - és ez elfogadott.

Szerintem ez rettenetes!

És még én érzem rosszul magam, mikor bezárom a kuttyokat egy védett de nyitott, kényelmesen tágas kertrészbe, ahol víz és lepisilhető növényzet is van. Ja, meg árnyék is, mivel olyan a tájolása, hogy mindig van legalább egy méter széles árnyékos sáv a falak mentén.

És a híres-neves kutyakiképző és kutyasuttogó egy kumma szót sem szól, legfeljebb adományoz egy mérettel nagyobb ketrecet a gazdinak. Megáll az eszem!

16121. 5bfba16667
2011. febr. 15. 14:34

Sziasztok!

Most voltunk egy kis sétán, valahogy nem érzem jól magam, úgy hogy csak fél óra volt..4x pisilt Dömpi, az normális? Eddig max 3 volt, most fél óra alatt 4. Na mindegy. Elkezdett megint finnyáskodni a tápjára, ezt nem szeressem.:D

Köszönöm a válaszokat a fekhely lepisiléssel kapcsolatban, én is így gondoltam, hogy jelölget, hát többet nem visszük el, az tuti. Annyira nem félek, hogy a puha szőnyegen ne találna magának valahol alvóhelyet.

Jaj, mostanság azt csinálja, hogy megjövünk a sétából, vagy esetleg egy nagyobb játék után, megy inni, eléggé sokat iszik, majd pár perc múlva kihányja.. kb 2 naponta megy ez. Lehet, hogy csak a sok és mértéktelenül gyors ivás, vagy egyéb gond is lehet?

Casia! Tutira élvezheted ezt a bútorosdit. :D Bárcsak már mi is ott tartanánk. Tök jó buli lehet berendezni az első közös otthont:) Buda miatt pedig még mindig virulok:D

Lubeba! Mi van Bandi szemével? A hámos sétától jobb? Nem lesz mér beteg tőle? Gyönyörűek a csajok is:D

Zorkusz! Valentin nap. Én imádom. Lehet megkövezni, de a párom annyira látta a lelkesedésem ezirányba, hogy ki is vett egy szabinapot tegnapra:D

Én is sütöttem főztem, és azzal leptem meg (többek közt:D:D), hogy csináltam csokipudingos muffint, és mindegyikre írtam egy betűt, összeolvasva pedig kijött, hogy szeretlek:D

Ezeket a lépcsőre pakolásztam, s mikor jött be, felszedegette, s belepakolta egy tányérkába, ami ilyen kis szívecskés volt.. Végig nevette a a lépcsőzést. Nekem tetszett:D:D

Szóval jó is ez a valentin, nem érdekel ki mit mond:D:D:D

Ma meg takarítás. De nem érzem jól magam, úgy hogy picit punnyadok:D

16120. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 16115. - Casia)
2011. febr. 15. 13:58
Akartam már egy csomószor figyelemfelhívni, de mindig elmaradt... az Animal Planet-en van (volt?) egy sorozat, Puppy project a címe, otthon valami Kutya karrierek, vagy Kölyök Karrierek, vagy valami hasonló.... 8 kuttyesz, akik kölök korukban második esélyt kapnak (menhelyes, kitett, elhagyott, de még nagyon fiatal kutyák). Mindegyiket valamilyen feladatra képeznek ki: lesz köztük drogkeresö a Heathrow-n (zsemle labi), rendörkutya, mentökutya, terápiás, terelö, epilepsziás rohamot jelzö.... Ja, és egy filmsztár! :) A sorozat végigköveti a sorsukat, reggel szoktam elcsípni. Ha valaki belefut, érdemes megnézni!
16119. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 16111. - Lubeba)
2011. febr. 15. 13:41

Lubeba, szerintem Nálatok elég gyorsan érkeztek egymás után, a lányok például nem is voltak soha egyedül, ugye? Szerencse, hogy egyszerre csak egyet visztek (gondolom) akárhova, szóval ketten maradnak egymásnak. :)

Bátor már 8 hónapja nálunk volt, amikor Luna jött, és teljesen hozzá volt szokva, hogy mi elmegyünk boltba, vagy akárhová. Lunát pedig tudatosan hagytuk itthon egyedül kiskorában, egyrészt, hogy szokja, mésrészt, mert nem bírta még Bátor tempóját és távját lesétálni, harmadrészt naponta egyszer egyedül is elvittem sétálni azt hiszem, 7 hónapos koráig, hogy azt is szokja. Vagyis Bátorral automatikus volt, hogy meg kellett szoknia, Lunával igyekeztünk így alakítani. Néha most is elviszem öket külön-külön. Jót tesz nekik. :)

Csak "emberesítem" öket, amikor egyedül maradnak, pedig tényleg nem zavarja öket, csak beleképzelem, hogy ök ilyenkor a szegény, elhagyott kutyusok. Pedig a frászt! :D

16118. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 16115. - Casia)
2011. febr. 15. 13:30

Én nemrég megtaláltam valahol a repterest... majd keresgélek, most muszáj (hoxázás közben) valamit ennem, lefárasztott az iskola. :)

Ma jött az iskolába egy goldendoodle, vagyis uszkár-goldie keverék, Junior. Jaj, az a bunda.....!

❮❮ ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook