Kutyások ide! (beszélgetés)
Szerintem megnyugodhatsz, nincs semmi baj ha habzsol, bár azért túl gyorsan nem kéne magába tömnie a kaját, mert nem jó a gyomrának.
Nekünk állatorvos mondta, hogy a kutyák nem rágják meg az ételt, csak tépik, és lenyelik. Hát nem tudom....
Most egy másik kannal fedeztetett, de az első is jó pedigréjű volt, mégis csomó probléma jött elő a kiskutyáknál. Mint kiderült anyai vonalon jellemzően sok a foghiányos kiskutya, a hasmenés, és az anyának a szeme is beteg, csak még nem sikerült megtudnom mi is konkrétan a betegsége. Lényeg, hogy ilyen hályogszerű elváltozásról van szó, mindkét szemén. Azt sem tudom így öröklődik-e vagy sem? Ha igen, akkor még ennél is mérgesebb leszek...
Próbáltam vele szépen beszélni, hogy talán nem kéne még1 almot erőltetni, de hiába....
Szia!
Csak most kezdte? Eddig rendesen evett?
Panninál ez akkor fordul elő, ha már nagyon éhes (pl. kutyasuli után, vagy ha beteg volt, és diétázott)
Igen, regenerálódnak, csak ettől függetlenül érzékeny marad a pocakja, és jön a hasmenés.
Hill's tápot kapott , most áttértünk pár hónapja a Royal Canin Sensitivity-re.
Tegnap 4X volt hasmenése, este már vér is jött belőle az erőlködéstől, ma eddig semmi. Kapott kamillateát, étvágya lenne, de csak mértékkel kaphat.
Sziasztok!
Később vissza fogok olvasni, de most legyetek szívesek segíteni! Dömpi elkezdett iszonyúan habzsolni, már egyáltalán nem rágja meg a kaját, hanem úgy nyel, mint kacsa a nokedlit. Mit lehetne tenni? Napi 2x eszik, még csak a környékén sem vagyunk ekkor, tehát féltenie sem kell. Nem értem..:S
Valami ötlet?
Előre is köszönöm!
Szép napot!
Ti is hiányoztatok nekem!:)
Remélem hamarosan helyreáll a rend újra itt is!!!!!
Mogyeoró nagyon nagyon okos, jó kislány.Múlthéten ismét buszoztunk.Semmi nem történt.Kiasszonyka végigaludta az utazást.Otthon pedig játszópajti fogadta.Nagyon jól el voltak.5 napig voltunk otthon, és egy hangos szó, vagy mosrgás, semmi nem volt köztük:)Büszke voltam Mogyeszra!!!Sokat játszottak,hancúroztak, együtt ettek, és egymástól tanultak!
Sziasztok!
Olvastam az utóbbi napok termését, de néha úgy érzem, felesleges írnom, mert hozzátenni nem igazán tudok, akkor minek is ragozzam..
Talán annyit, hogy Greenlime és Zorkusz szinte midig a szívemből szólt.
Goki, üdv újra itt! :) Hiányoztál!
Moncsicsa: az ár két kutyára + fog kezelésre nem tűnik olyan soknak, az országos akcióban 10-25 kg-ig a szuka 13500 HUF, kan 8500. Ez Zöld Zebrás ár, hozzátok legközelebb Veszprémben van szerződött doki.
soon3: sajnálom, hogy így jártatok a tenyésztőnek nem nevezhető szaporítóval. :( Most is ugynabból a párosításból hoz le almot? Ezt azért lehetne jelezni a kennel klubnak! Hátha vissza tudják vonni a kennelnevét, hogy legalább nem törzskönyveztethesse a genetikai hibás kiskutyákat...
jónak tűnik az ár bár kérdés, hogy mekkorák a kutyák és fiú-e vagy lány.
nekünk 23 volt, fiú de 1 éves volt mikor történt és 25 kilós volt már.
Gyönyörűek a kutyusaid!!!!!!!
Az ár szerintem rendben van, hallottam ennél jóval nagyobb összegekről is...
Sziasztok!
Először is elnézést ,hogy mostanság így eltűntem, de családi okok miatt(de ezt a naplómban amúgy is láttátok, gondolom) nem igazán voltam sem netközelben, sem olyan állapotban ,hogy jöjjek.De nem off-olok.
Visszaolvastam, és láttam, hogy itt aztán zajlottak az események.
Kat: sajnálom, hogy eltűntél:(:(És a témához egyebet nem is szólnék hozzá!
Greenlime: Örülök, hogy Benőcikéd jól van, és túl vagytok a golyómentesítésen.A kiskutyus ügyben pedig várom a beszámolókat, és a jelölteket!
Zorkusz, Panni, és a többiek, remélem minden rendben veletek.
Casia: Gratula a költözéshez!!!!:)De szép is az első közös albi/lakás....Régi szép emlékek jutottak most eszembe:D
Lányok! Mi történt itt???
Mint ahová bomba csapódott. :(((
Olyan jó kis csapat voltunk - nem igaz?
Remélem, idővel mindenki elfelejti a cívódást, a sérelmeket. Kár lenne érte, ha felbomlana ez a jó kis társaság.
Kat! Ha olvasol még minket...Kérlek, gyere vissza!!!
A bélbolyhok regenerálódnak - csak igen lassan. Úgy tudom, a Normafl... vagy más hasonló termék kutyának is adható és sok esetben segít.
No meg a kímélő étrend. Ha van olyan táp amit szívesen eszik és nincs tőle baja, akkor nem érdemes tovább kísérletezni. Az első kutyánk nekünk is egy törpeuszi volt. Igaz, nem fajtatiszta (a nagypapa pincsi volt),de azon kívül, hogy rövidebb volt a lába az átlagnál, minden más uszkár fajtajelleg megvolt benne. Érdekes módon, az azonos alomból származó testvérét törzskönyvezték is.
De mi legalább képletes összeget fizettünk csak érte.
Az emésztőrendszere viszont neki is érzékeny volt. Legelőször a Pedigr... kölyöktáptól kapott bélhurutot. 2-3 hónap rizs-sonka-csirke diéta után jött helyre. De hallottam, hogy vannak kutyák, aki épp a csirkés tápra és a csirkehúsra érzékenyek. Nálatok ez nem fordulhat elő?
Sziasztok!
Kivel mi ujsag van?Hogy telt a hetvegetek kutyaugyileg?
Greenlime,kivettek Benoci varratait?Minden rendben volt?
Panka hogy alltok a tuzelessel?
Nalunk a ho nagy resze elolvadt igy nyakig saros kutyasat jatszottunk.
Penteken vettem egy Halti nyakorvet.A mult heten mar esett szo itt rola.Hetvegen csak az ismerkedes ment,raraktam,jutifalat ahogy a youtube-on is lattam a videon,ma mar elmereszkedtunk setalni is vele.Olyan volt mintha varazsutes erte volna Zorat.Nem hogy nem huzott,de vegig a labam mellett jott,kozben persze adagoltam neki a jutifalit is.Neha turta az orraval a foldet,mintha le akarna venni,de gyorsan eltereltem a figyelmet es mentunk tovabb.Nagyon jo volt.Mindenkinek tudom ajanlani,akinek poraz huzasi gondjai vannak,es fajdalom mentesen (fojtonyakorv nelkul) akarja setaltatni a kutyajat.
Most csak kis setara vittem elezzel a nyakorvvel kb 30 percre igy,jutalombol 1 orat jatszottunk seta utan a kertben.
Mostanaban Zora nem huzott a porazon,de azert vettem,mert egy iskola kozeleben lakunk,ezert deutan 2-5 kozott sok gyerek jon megy gyalog,foleg,hogy egyre jobb az ido is.Igy a delutani gyerekinvazios setanknal rarakom,bizti ami tuti alapon.
Hahó!
Próbálkozz. hátha van olyan itt, aki tud segíteni, és talán megpróbál mindenki visszarázódni a hétköznapokba..:S
Szép napot Mindenkinek!
Benéztem kicsit mert tanácsra lenne szükségem, de ahogy olvasom az előzményeket, eléggé rossz az időzítés. Mjad legközelebb.:)
Egyet értek Veled, nálam maradt a színvonalad! :)
És azt hiszem, hasonlóan ugyan azt írtuk! :D
Sziasztok!
Senki nem írta azt, hogy bántó vagy rossz szándékkal írt volna tanácsokat Kat! Ezt mindenki így látja! DE!
Azt hiszem, Zorkusz volt az, aki elejétől a végéig szembesítette Kat-et azzal, amit Ő maga is írt, kicsit ellentmondásosan, kicsit kioktatva.
Itt nincs mártírkodásról szó, de én úgy gondolom, hogy azért voltak bizonyos határok - még ha segítő szándék is vezérelte, amiket nem biztos, hogy át kellett volna lépnie, vagy olyan szavakkal felhozni bizonyos példákat, személy szerint rólam, ami akárkivel szemben nem biztos, hogy jó érzés lett volna.
Elismerem, lehet, hogy érzékenyebb vagyok, mint egyesek (rák a horoszkópom benne van a pakliban), de első felindulásból nem esett jól, hogy úgy írt rólam és a páromról, mintha "jelen" sem lennénk a fórumon, mindezt példaértékkel. Ha már nyílt ez a fórum, akkor ha már személyeskedünk érdemesebb lett volna négyszemközt megbeszélnie, nem ország-világ előtt élni azzal, hogy Ő hogy gondolja mennyire "tapasztalatlan, de annál inkább lelkesebb" kutyagazdik vagyunk.
Kat csak abból tudott táplálkozni, amit leírtam, és nem a nap 24 órájából.
Egyébként senki nem kérte, és senki nem követelte, hogy távozzon a Hoxáról. A helyzet annyira nem volt tragikus, mert egyetlen rossz szó váltás (kígyó-béka kiabálás) nem hangzott el, akarom írni, nem lett begépelve.
Csak én úgy gondolom, és megint a nyitottságra hivatkozom, hogy ha már valóban BARÁTSÁGRÓL beszélünk akkor ezek a baráti értékek maradjanak is meg olyan formában, hogy mindenkiből a legjobbat hozzunk ki, és fogadjuk el mások hsz.-t is, megtalálva az arany középutat, mert ez így van:
úgy is mindenki úgy dönt, ahogy akar, saját kedve és léte szerint.
Sziasztok!
Nem leszek tul nepszeru a kovetkezo bejegyzesemmel,de vallalolm.Eddig is oszinten leirtam a velemenyemet,most is igy teszek.
Meglepodve lattam,hogy Kat mar nem tagja a forumnak.Onmagaban nem csak ez a teny lepett meg,hanem sokkal inkabb az ahogy tette.En az eletben sem hagyom ott szo nelkul a barataimat,se egy indoklas se egy elkoszones...Mert baratok vagyunk, ha soha nem is talalkoztunk,hisz megosztjuk egymassal az eletunk aprobb oromeit banatait,megha leginkabb kutyas szinten,akkor is.Szerintem semmi olyan szornyuseges nem tortent,amire kilepessel kellett volna reagalnia,foleg szo nelkul.Ezt most minden cinizmus nelkul irom,hogy akivel en vitaba szallok,vagy eszmet cserelek esetleg nem egyetertessel,hanem oda-vissza ervelessel,azt megtisztelem.Megtisztelem a szo legnemesebb ertelmeben,mert nezem annyiba,hogy vitazzak vele,ergo fontos a velemenye.Azert is lepett meg ez a szamomra gyerekes reakcio,mert Kat-ot nem ilyen embernek ismertem meg.Ebbol en azt a szomoru kovetkeztetest vonom le,hogy szamara ennyit jelentett az itt forumozo tarsasag.Felnott emberek vagyunk,epp ezert ezt a par felre ertest,vagy megbantast,(kit hogy erintett a dolog) meg lehetett volna beszelni.Levonni a konzekvenciakat,es a jovoben pedig egy kicsit jobban odafigyelve a masik lelkivilagara tovabb forumozni.Hisz nem a vilag dolt ossze...
Kat,Te voltal ennek a forumnak az egyik mozgatorugoja.Sok embernek adtal mar jo tanacsot,koztuk nekem is.Gondold at,esetleg beszeld meg az erintettekkel a dolgokat,es gyere vissza a forumra!
u.i:Persze amennyiben a tokod tele van velunk,meg a kerdeseinkkel akkor nem kell:)))
Sziasztok!
Ha már nyílt a fórum, belekotyogok én is egy picit. Lubeba-val teljesen egyet értek, de ezt kiegészíteném egy picit.
Kat teljesen biztos vagyok benne, hogy jót akart, az, hogy a véleményetek különbözik, még nem olyan bűn, amiért valakinek távoznia kellene ebből a fórumból, és főleg nem olyan, hogy az egész oldalról.
Véleményem szerint lehet egy véleményt nem elolvasni, nem megfogadni, vagy bármi, nade hogy így megsértődni.. Minek? Azért valljuk be, hogy Kat foglalkozik a legtöbbet a kutyákkal és a körülöttük levő dolgokkal, hisz ez most az élete, a hátulütő, hogy meló és egyebek nélkül. Node, mindig segített, ha bárkinek gondja problémája volt, utánanézett dolgoknak, és TUDOM, hogy mindig az vezette, hogy jó legyen gazdinak, kutyának. Akkor meg, nem értem, hogy egy ennyire jó kis fórumon ez hogy történhet meg.. Ismeritek egymást 1 éve(???) vagy több, nem tudom. Minden nap egymás életének részei voltatok, és most hipp hopp, ennyi? NE már:(
Csak ennyit akartam.
Sziasztok csajok!
Ne csináljátok ezt, semmi értelme!
Az, hogy valaki leírja a véleményét még nem szentírás, mindenki úgy cselekszik, ahogy jónak véli. Azért fórum a fórum, hogy mindenki leírhassa az elképzelését, amivel aztán egyet lehet érteni vagy sem, de mindenképpen meg lehet vitatni értelmesen, sértődések nélkül. Olyan jó csapat vagytok, barátként szeretitek egymást, ez kevés fórumon adatik meg a tagok között. Ne hagyjátok ezt elveszni! Örülök, hogy megismertelek Titeket, nagyon jó emberek vagytok mindannyian, akik imádják a kutyáikat. Szükségetek van egymásra, hiszen mindennapjaitok részévé vált ez a fórum, sok megértést, örömet, hasznos tanácsot adva nektek és nekem is!
Greenlime!
Hidd el Kat nem akart rosszat neked, nem akart megsérteni, csak leírta a véleményét! Sajnálom, hogy így sült el a dolog! Egyébként is Tiéd a döntés joga, nem kell, hogy bárki is egyet értsen.
Egyébként én szuka kölyökkutyát választanék, max.3 hónaposat.
Kat!
Ne csináld! Gyere vissza, szerintem mindenki ezt szeretné!
További ajánlott fórumok:
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Tapasztalt kutyások, most segítsetek!
- Hölgyeim! Működik ez a kutyákkal könnyű ismerkedni lányokkal dolog? Gyakran mennek leányzók kutyásokhoz ismerkedni?
- " Harci " kutyások ide!! :)
- Kertészkedők, cicások, kutyások, szívesen utaztok el otthonról több napra?
- Tapasztalt kutyások segítsetek!