Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kutyások ide! fórum

Kutyások ide! (beszélgetés)

❮❮ ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 ... ❯❯
16387. Casia (válaszként erre: 16385. - 75596a56f2)
2011. febr. 24. 10:09
Te jó ég!!! Olyan izgatott lettem, mintha hozzánk költözne kölyök!!! Dejó!!!! Benőcinek lesz kishúga!!:)))))
16386. Casia
2011. febr. 24. 09:56

Sziasztok!

Igen, bocsi, eltűntem. Hétvégén költözés. Szombaton egésznapos munkahelyi banzáj (költségvetés meg ilyenek... báááááh), vasárnap jön értem a Kedves húga, és az utolsó adag költözni való cuccal irány Pest... vagyis Buda...

Egyébként meg épp most hozott haza bátyám valami hasmenős vírust, szóval... Kissé elkaptam. Töööök jó... Mázlit nem nagyon merem pesztrálni, nehogy átragadjon rá...

16385. 75596a56f2
2011. febr. 24. 09:29

Ja, és még mindig magamba írok, de meg kell osztanom Veletek! :D

Tegnap is és ma reggel is felvetettem parapapinak a némát, hogy menhely-szuka keverék kutyulimutyuli... erre párom ellenvetés nélkül rábólintott, hogy március végén nem látja akadályát, hogy körbenézünk a menehelyeken!

Szerintetek meg fogom várni a március végét, amikor jövő héten már március van?????

Jó, azért ha belegondolok, míg Jenőfalvinak ki nem veszik a varratot, addig biztos nem, tehát leghamarabb jövő hét vége esedékes a nagy kutyavadászatra! :DDD

Már meg is érdeklődtem: 3 000 Ft. ért el lehet hozni a keverék kutyust, 5 000 Ft. a fajtiszta, de hát mint ismertek már én inkább keverék hívő vagyok! Bocsi, nincs bajom a fajtisztákkal, de néha úgy érzem, hogy a keverékek némi nemű hátrányban vannak a fajtisztákkal szembe... bocsi, ha mégsem így lenne!

Ja, és ami még fontos, hogy szombaton is 8-16-ig nyitva vannak, tehát tökéletes családi program lehet!!!!! :D

Jaj, most teljesen be vagyok zsongva tőle!!!!:)

16384. 75596a56f2
2011. febr. 24. 07:53

Sziasztok, szép reggelt!

Csak olvasom itt a beszólásos témát és el vagyok képedve, hogy léteznek ilyen és ehhez hasonló emberek! Fene a dolgukat, ahelyett, hogy mással vagy éppen a szerencsétlen "láncra vert" kutyájukkal foglalkoznának egy kicsit! :(

Na jó, nem is idegelem magam kora reggel ezen!

Mi jól vagyunk, még hajnalban mindig benengedem, de már vár az ajtó előtt, mint a kakukkos óra. Imádom kis söpredékemet! :D

A rossz hír, hogy esett a hó - mánnnnnnnn megint, amit most már elég nehezen viselek. Mert az oké, hogy nem süt a nap, az oké, hogy elolvadt a hó, de hogy megint essen!!!!! Katasztrófa! Szabály szerűen rosszul vagyok már tőle!

Szép napot Mindenkinek!!

16383. 5bfba16667
2011. febr. 24. 07:29

Na, most hogy jót beszélgettem magammal, minden lábadozónak jobbulást! Benő gondolom hawaii-ol, míg paramami és parapapi nem alszanak:D Így van ez rendjén. Gondolom velem is így lesz...:)

Hogy van Bandi szeme? Nem írtál Róla Lubeba azóta sem..

Casia! Beköltöztetek már?:) El vagy tűnődve (teljesen jogosan!!!), csak érdeklődöm:)

Szép napot mindenkinek! Végre szabadnap!!!!:)

16382. 5bfba16667
2011. febr. 24. 07:26

Jaj, Kat! Képzeld, megtámadott minket múlt héten egy border. Inkább Bátor-fajta volt, mint Luna-fajta, legalábbis képek alapján így gondolom. Pedig minket még sosem akart bántani, semmilyen kutyus.

Gazditlanul csatangolt, míg mi pórázon sétáltattuk egymást, és jött, moorgott, meg olyan fenyegetően előre helyezte a súlypontját. Én meg visszamorogtam, és ráüvöltöttem. Akkor hátrált. Persze az üvöltésemre, varázsütésszerűen előkerült egy fiatal fiú, aki meg velem üvöltött, hogy mit üvöltök.. Na, akkor már vele is üvöltöttem.:D

Ahogy megjelent a srác, a kutya, mintakutya lett, elképesztő változás.. Nem is értettem. Így nem hitte el nekem, hogy nem viccből üvöltözök a kutyákkal:( Jaj Dömpi meg nagyon megijedt, mert ilyennel még sosem találkozott, hogy Őt meg akarja valaki is támadni. Elég megadó kutya, rögtön hátra dobja magát, úgy hogy ezért sem izgultam eddig. Nade ezek után:(

16381. 5bfba16667
2011. febr. 24. 07:21

A beszólásokból, nekem is jutott:)

Egy nagyon szép nyári reggelen futottunk picúrral, és épp megálltam, mert már alig kaptam levegőt,s picúr is szaglászott. Oda is csinált, felkaptam, bezacsiztam, meg is voltunk. A hazáig vezető utat póráz nélkül tettük meg, hisz nyáron, vasárnap reggel 7 körül sehun senki nem szokik leledzeni. No, megyünk el egy ház előtt, Dömpi szimatolgat a kerítés előtt, majd egy rusnya nőszemély kikurjantott, mikor továbbálltunk, hogy a "szart nem viszi magával??" De azzal a bicskanyitogató stílussal.. Meglengettem a szart a zacsimban:D:D, megköszöntem az észrevételét, megkértem, hogy a további interakciótól hadd mentesüljek,kértem, hogy legközelebb ne csak nézzen, lásson is; majd szép napot kívántam.

Azóta persze látom ebzetét minden nap egy 4x5 méteres kennelben. De kinn, v sétálni még sosem..

Jellemző amúgy, hogy azok szólnak be, akiknek a kutyájuk annyira fontos, hogy ki sem merik vinni az utcára:)

Aztán azóta meg volt a kutyaelrabolós bácsis storim. Jáááj. Költözzünk már:D

16380. 5bfba16667
2011. febr. 24. 07:15

Sziasztok!

Köszönöm szépen a véleményeteket, nem véletlenül hívtam fel én sem az állatdokit, nekem is furának tűnt ez a sok sok mellékes a vérzés mellett. Nade, fényt derítettünk a kérdésre, hisz ha kutyusról van szó, elég sokáig elmegyek:)

Most viszont elég közel volt a megoldás, mert 3 db napja főzött a lakótársam csirkemellet, amiről én nem tudtam, így arról sem, hogy Dömperem előszeretettel evett is belőle. Mondta a lakótársam, hogy nem lett valami finom, de megosztoztak. No, kikukáztam a csomagolását, mikor már a lakótársam is 2 napos hasmenésben szenvedett, és a husi le volt járva.

Tegnap már nem hányt, s a széklete is rendben volt, csak úgy, mint a lakótársamnak..

Úgy hogy megnyugodtunk.

Köszi az aggódást.

Zorkusz! Nálam a sok vért ne úgy képzeld el, mint a vészhelyzetes szívműtéteket.:D Sok-sok csepp. Az ágyikóját meg 2 naponta mosom, de az érthető szerintem. Amúgy azt olvastam, aminek alapvetően semmi értelme, hogy a kisebb testűek picit többet véreznek. Bár ez gondolom, hogy egyénenként mindenkinél változik.

Irigykedem, hogy túl vagytok már rajta.. Egyszerűen megőrül egy madártól, mindenkihez rohanna, pedig eddig elég volt egy szimpla nem. Most nem:(

Jáááj, legyen már vége:(:(:(

16379. Zorkusz (válaszként erre: 16378. - 3f5c70e7b8)
2011. febr. 23. 22:52
Ok.Jo ejt neked!es koszi a valaszt.
16378. 3f5c70e7b8
2011. febr. 23. 22:41
Na de megyek aludni, holnap megint kocsmázok, az leszívja az agyamat. :)
16377. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 16376. - Zorkusz)
2011. febr. 23. 22:39
Szerintem ha egy jó kereskedésbe mész, ott segítenek választani.
16376. Zorkusz (válaszként erre: 16375. - 3f5c70e7b8)
2011. febr. 23. 22:26
Ugy latom van ezekbol hammal kombinalhato valtozat is.A poraz egyik vege a szaja alatti reszre van csatlakoztatva,a masik vege a hamra,es az oblos resze a kezben,igy eldontheti a gazdi,hogy mikor melyiket "huzza" vagy fogja vagy hogy irjam.Az jonak tunik.
16375. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 16374. - Zorkusz)
2011. febr. 23. 22:19
Nem káros, de csak akkor, ha jól használod. :) (Jól van beállítva a kutyára, pl.)
16374. Zorkusz (válaszként erre: 16370. - 3f5c70e7b8)
2011. febr. 23. 22:16

Azaz!!Halti.Nekunk most nem szukseges,mostanaban nincsenek poraz huzasi gondjaink,ami nem keves jutalomfalatba kerult:)Max olyan esetekre gondoltam hasznalni(na ezt ol megaszontam:)) amikor tutira akrok menni,es nem a "veletlenre" bizni.Bar mostanaban lekopogom szepen viselkedik a kiscsaj.Ja meg szemeteves ellen is jo allitolag,na meg meg ezert gondolkozok rajta.Csak tudni akartam,hogy nem karos e vagy nem e okoz fajdaltam,mert akkor semmikepp se alkalmaznam.

Zoranak kiengyesulyozott a kis lelkivilaga,nem szeretnek kart tenni benne semmilyen fenyito modszerrel.De ezek szerint ez nem karos.

16373. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 16372. - Zorkusz)
2011. febr. 23. 22:15

Itt marokkóiak vannak sokan, ök sem szeretik a kutyákat, és én is félreállok a járda szélére, hogy ne kelljen túl közel menniük hozzájuk, és igen, elöfordult már, hogy megköszönték. :)

Értem én egyébként, hogy zavarja az embereket az otthagyott kutyacar, de az már intelligencia kérdése, hogy ezt valóban le kell-e üvölteni reggel fél 7-kor minden kutyás járókelönek az erkélyröl, avagy talán mégsem feltétlenül indokolt....

16372. Zorkusz (válaszként erre: 16367. - 3f5c70e7b8)
2011. febr. 23. 22:10

Igen,sajnos en is ugy latom,hogy oriasi kulonbsegek vannak felfogasban.

Nekem az az egy nyari esetem volt a bacsival mikor a keritesen atszolt,hogy fel a kutyamtol.Puff neki,de azota mas nem volt.

Meg az jutott eszembe,hogy a (szepen irom) az afroamerikaiak nem szeretik a kutyakat,vagyis felnek tole.En ezt tudom ,igy ha afroamerikaiak jon velunk szembe az utcan azonnal leultetem Zorat es szepen megvarjuk mig elmennek.Meg is szoktak koszonni.A parkba meg sosem lattam feketet kutyaval,ez is mutatja ok nem kutyabaratok altalaban.Persze koztuk is van ritka kivetel.Azok akik a multkor nalunk voltak(talan lattatok a fotokat),nekik van kutyajuk es Zorat is csipik.

16371. 3f5c70e7b8
2011. febr. 23. 22:09
Vagy: gentle leader
16370. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 16368. - Zorkusz)
2011. febr. 23. 22:07

Guglizd be: halti...

És válogass! :D

16369. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 16366. - Zorkusz)
2011. febr. 23. 22:06

Haltinak hívják, a lényege az kb., mint a lovak fején a zablának. Valóban fájdalommentesen irányítani tudod a kutya orrát, ezzel a fejét is, és a kutyák többsége valóban nem húz vele. Nekem van, de még soha nem volt a kutyákon. :)

Az iskolában az egyik oktató szerint jó dolog, föleg nagy testü, erös kutyákhoz, de felelösségteljesen meg kell tanulnia vele a gazdinak is bánni.

Ja! És Atának van (Ata06), még nyáron írt róla. :) Na, milyen memóriám van? :D

16368. Zorkusz (válaszként erre: 16366. - Zorkusz)
2011. febr. 23. 22:03
Ja es csak egy rovidebb seta erejeig volt rajta,ahogy kiertunk az erdobe levette a kutyarol es szabadon szaladgalhatott.Sajnos nem vittem fenykepezot,de szetnezek a neten hatha talalok rola fotot.
16367. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 16365. - Zorkusz)
2011. febr. 23. 22:02

Szégyellem magam, amikor ilyet kell kimondanom, de azt hiszem, Zorkusz, hogy ilyen szempontból mi jobb helyen élünk. :(

Eszembe jutott egy eset: egy öregúr beszólt az erdöben, hogy nem szaladgálhatnak póráz nélkül a kutyáim (az övé flexin volt), és felszólított minket, hogy legyünk szívesek elolvasni a táblát a bejáratnál, ahol ez ki van írva. Mosolyogva megkértem, hogy inkább ö olvassa el még egyszer figyelmesen, ugyanis csak március és július 15. között kell pórázon tartani a kutyákat az erdöben. Volt benne annyi, hogy elnézést kért. :)

16366. Zorkusz
2011. febr. 23. 22:00

Csak olvasok,de nem tudok mindenre reagalni.

Lenne egy kerdesem a hozzaertoktol vagy aki ismeri azt amit leirok.Itt nagyon sok kutyan lattam mar olyan nyakorvet aminek van egy orra huzhato resze,ez csak egy pant es az alla alatt lehet racsatolni a porazt.

A mai setank alkalmaval megkerdeztem az egyik gazdit,hogy az meg mire jo,es azt mondta,hogy most tanitja szepen setalni a kutyat,mert ettol az eszkotol nem huz.Teny es valo nagyon szepen ment mellette a kutya.Azt mondta,hogy ez nem okoz fajdalmat a kutyanak,nem olyan mint egy folytonyakorv stb,viszont nem rangatja a kutya a porazt.Azt mondta voltak mar kutyasuliban is,ott szepen ment a kutya porazon,de kint az utcan ha szagot fogott vagy macskat latott egyebek,akkor rogton elrantotta a gazdit.Nem tudom milyen kutya volt,valamilyen nagy testu keverek,kaukazusi kinezetu kb 2x akkora volt,mint Zora.Ezt a nyakorvet csak par hetig kell hasznalni nem elete vegig,csak addig amig megszokja,hogy hol kell mennie,meg ne rangasson,es kozben adogatta a kutyanak a jutifalit,meg dicsergette simogatta,mikor szepen ment.

Nem tudom mennyire hasznos ez az eszkoz vagy hogy egyaltalan jo otlet e ilyesmit bevetni,csak irtak paran,hogy huz a kutya a porazon es mar mindent kiprobaltak stb...

Aki ismeri irjon mar rola velemenyt kivancsi lennek ra!

16365. Zorkusz
2011. febr. 23. 21:51

Sziasztok!

Ezeken a sztorikon le vagyok dobbenve.Nekem meg soha nem szoltak be igy a kutya miatt.Valoszinuleg nem is allnam meg szo nelkul.

Panka,a hanyas hasmenes mar nem jo jel.En korabban irtam nalunk hogy zajlott a tuzeles,de a nalatok levo vermennyisegen is meglepodtem.Zora alig verzett,pedig nagytestu kutya.Dompi lehet a verveszteseg meg a gorcsok miatt van rosszul es lehet azert van a hanyas-hasmenes,de ez akkor sem jo dolog.A doki erre mit mond?

16364. d104370848 (válaszként erre: 16363. - 3f5c70e7b8)
2011. febr. 23. 21:42

:)

Elmesélem, tegnap reggel levittem uszkáraimat fél 7h-kor. Egy pali állt egy második emeleti erkélyen, bagózott. Erre minden ok nélkül beszólt, hogy a szart ne felejtsem el összeszedni a kutyáim után. Mondtam neki, hogy ők főleg csatornára piszkítanak, de onnan is beleirányítom a kakit a csatornába, de ha nem , akkor összeszedem utánunk, és kikaptam a kabátom zsebéből a zacskókat, hogy meglobogtassam neki. Erre tovább pofázott valamit, és én megkérdeztem tőle a gyurma Gyurkáknak is be szokott-e szólni, mikor a nagytestű kutyáikkal arra sétálnak. Mondta,ő persze, mindenkinek beszól... mondtam neki, valszeg rosszul végzi a dolgát, mert itt van előttem két fél kilós kupac kutyaürülék. Így azt tanácsoltam neki, ha a kutyák a legfőbb problémái, ám legyen, de mivel annyira ad a tisztaságra, lejöhetne, és az olajat is felnyalhatná a kocsik után, amit azok elfolyatnak az aszfalton. Na de siessen, mert a bagó, az még idő előtt megöli. Hát ennyi azért tegnap 2 év moleszta után kijött belőlem.:)

16363. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 16362. - Panni58)
2011. febr. 23. 21:24
...illetve ezek azok a kedves nöszemélyek, akiktöl azonnal elvenném a kutyát és még végig is traktoroznék rajtuk. Milyen buli lehet egy nagy piros traktort vezetni elöre, hátra, elöre, hátra....
16362. Panni58 (válaszként erre: 16360. - D104370848)
2011. febr. 23. 21:13

Ó, persze! Panna még kicsi volt, sétáltunk vele az utcán, időnként megálltunk, tanítottuk. Az utcabeli kutyák persze ugattak. Az egyik ablakból kikiabált egy kedves nőszemély, hogy ha nem tűnünk ek innen, kiengedi a saját kutyáját, és kettéharaptatja a miénket...

No comment. Tudod, ezek azok a szerencsétlen kutyák, akik sosem jártak a kapun kívül, és ha az kinyílik, nem is tudnak vele mit kezdeni, hisz az ő feladatuk a saját területük védelme.

Az ilyen ember meg szóra sem érdemes.

16361. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 16360. - D104370848)
2011. febr. 23. 21:06

Szia!

Nekem nem szoktak beszólni, de nem is állnám meg szó nélkül, ha valaki ilyet tenne, ne félj...! :D

16360. d104370848
2011. febr. 23. 20:31

Sziasztok!

Azt szerettem volna megkérdezni, hogy nektek is be szoktak szólni jóindulatú emberek a kutyátokért? Elég jól bírtam idáig, de mostanában kezd nálam betelni a pohár, főleg, hogy legutóbb a 13 éves fiamnak mondta egy bölcs felnőtt, kamion alá kéne dobni a kutyáját. Pont nem voltam vele, és nagyon bántotta a dolog. Szóval attól félek előbb-utóbb vulgáris leszek, és nem folytom magamba...:)

16359. 3f5c70e7b8
2011. febr. 23. 17:42

Ma mentem volna kocsmaszolgálatba a suliba, de szakad a hó, és felhívott a kollegina, hogy maradjak itthon, úgysem lesznek sokan. :(

Persze, okosabb dolog itthon maradni, de szeretek ott lenni, úgyhogy sajnálom. :( Viszont holnap délelött megyek, kutyázás után. :D

16358. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 16354. - 5bfba16667)
2011. febr. 23. 16:55

Igaz, azt mondtam, passzolom a kérdést, mert még nem tüzelt a kutyám, de nekem nem tünik kósernek a hányás, hasmenés. :( Tudom, inkább megnyugtatásra várnál, de ez akkor sem normális.

:(

❮❮ ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook