Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kutyások ide! fórum

Kutyások ide! (beszélgetés)

❮❮ ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... ❯❯
16507. Panni58 (válaszként erre: 16506. - 5bfba16667)
2011. febr. 27. 14:09
Észrevettük.
16506. 5bfba16667
2011. febr. 27. 13:52
Ha esetleg nem vettétek észre, Kat már nincsen itt..
16505. 75596a56f2
2011. febr. 27. 12:27
Még annyit fűznék az előző gondolataimhoz, hogy Kat már elég rég óta feszegette azokat a bizonyos határokat, de most át is lépett rajtuk - teszem hozzá nem biztos, hogy rosszindulatból. De ez most valóban SOK volt.
16504. 75596a56f2 (válaszként erre: 16503. - Panni58)
2011. febr. 27. 12:12

Szia Panni!

Sajnos, egy olyan téma került szóba, ami több mindent is érintett, több mindenki is hozzászólt, és ahogy Zorkusz is írta, nem csak hogy vélemények tömkelege, de félre értések tömkelege is lezajlott.

Nehéz ezt leírni, de úgy gondolom, hogy nem kellett volna ilyen drasztikusra fordulnia a dolgoknak, csak mert páran azonos véleményen voltunk, Kat pedig nem osztotta ezeket az azonos véleményeket. :S Pedig úgy gondolom, hogy egymás lelkébe gázolás nélkül csak a másik helyzetébe kellett volna beleélnie magát és előbb gondolkodnia aztán megfogalmaznia, amit és ahogy gondolt...

Azt hiszem, valahol ez két-három napja folyamatosan kiforrta magát.

16503. Panni58
2011. febr. 27. 11:13

Most olvasgatok...Mi a fene történt itt az utóbbi napokban lányok??? Nem ismerek a fórumra... Van, aki innen megy el, van, aki a hoxáról is...

Nem térek magamhoz! :(

16502. Panni58
2011. febr. 27. 11:05

Sziasztok!

Ma Ákos és Bátor napja van. Kat! Boldog névnapot Bátorodnak! :)

És persze szép napot Mindenkinek!

16501. Panni58 (válaszként erre: 16499. - Zorkusz)
2011. febr. 27. 00:56

"Azert mert egy kutyanak az elete esetlegesen "csak" a kerti eletbol, es setaltatasbol all (nem utolso sorban a mindezt a gazdai maximalis szeretete, odafigyelese es gondoskodasa mellett) attol meg nagyon is lehet boldog es kiegyensulyozott a kis elete.."

Ez a mondatod annyira igaz, és annyira egyetértek Veled, hogy ezt muszáj leírnom. :)

Lányom barátjának idős labija van, ő egy igazi boldog kutya. Nagy kertben él, sétán kívül soha sehová nem vitték, de imádják, és a kutya felhőtlenül boldog. "Mosolyog" ha szólsz hozzá, ha megsimogatod, kiegyensúlyozott, nyugodt, mindig ilyen volt. Legalább olyan boldog, mint Panni, ha mehet a kutyasuliba, mert ő meg azt szokta meg, hogy kutyatársaságba jár. A lényeg, hogy biztonságban érezze magát, hogy érezze, hogy szeretjük, hogy bízhat bennünk.

16500. Zorkusz (válaszként erre: 16502. - Kat07)
2011. febr. 26. 17:51

Meg egy par megjegyzes,mert bar eleg hosszura sikerult az elozo hszem,megis kimaradt par gondolat.

Irod,hogy:"Egyébként könnyebb egy "teljesen" felnött kutya mellé kölyköt hozni, de ez a nehézség engem sem tartott vissza....) "

"Konnyebb" na ez lehet igaz a gazdira nezve,de a kutya szempontjabol lehet jobb ha meg kolyok korban,vagy fiatal korban osszeszoknak.Ha mar van valasztasi lehetoseg.

Meg egy utolso,es befejeztem."...nagyon fiatal, pontosan abban a korban van, amikor (ivartalanítással, vagy anélkül is) sokat változhat..."

"Mindössze azon véleményemet tettem közzé, hogy én, ha ilyen helyzetben lennék, várnék néhány hetet (nem hónapokat, hanem pár hetet)... "

Par het alatt azert olyan oriasit nem valtozik egy kutya,foleg nem rossz iranyba egy ivartalanitastol.

Mert igazabol itt milyen valtozasokra lehet szamitani?Lenyugszik,baratsagosabb lesz,esetleg lustabb,kevesbe mozgekony mint elotte.Altalaban ezek a jellemzok szoktak lenni.

Csak azert ideztem toled,hogy lasd,mely mondataid adhattak okot az altalad emlitett felreertesekre,esetleges megbantodasra.

Ja es meg egy dolog.Az hogy valaki esetlegesen 20 eve kutyakat tart,nem feltetlen jelenti azt,hogy ert is hozzajuk,megforditva az sem biztos,hogy aki nem reg kezdte annak ne lehetne erzeke hozza,megha kerdez is,hisz a jo pap is holtig tanul.

De meg a 20 eve kutyat tarto,es ahhoz erto is lehet megkerdez masokat az ujabb nevelesi elvekrol(pl.:klikker)mert 20 ev alatt sok minden valtozik a kutyanevelesben is.Tehat van,hogy annak is jol johet a tanacs,az uj info,es szinten eldontheti,hogy marad e a regi elveinel vagy valtoztat.

Pl. regebben eloszeretettel hasznaltak a fojtonyakorvet,esetleg veressel,fizikai rakenyszeritessel ertek el celokat,ma inkabb a jutalmazos,pozitiv megerositeses neveles divik.

Na summazva,en ertem,hogy te csak jot akartal a "tanaccsal" csak itt ott kicsit felre ertheto volt.

16499. Zorkusz (válaszként erre: 16502. - Kat07)
2011. febr. 26. 17:00

Sziasztok!

Kat,a 16404-es hszedben irtad:"ha kölyköt visztek haza, akkor megvárnám, amíg az elsö kutyának teljesen benö a feje lágya."

De en nem feltetlen a te irasodra reagaltam,hanem csak leirtam az en tapasztalatomat,es a sajat velemenyemet.En akkor is ezt irtam volna,ha korabban senki nem emliti a beno a feje lagya temat,mert en a sajat helyzetemen keresztul,a sajat kutyambol kiindulva vezettem le a velemenyemet.

Es attol,hogy egy kutya felnott korara kevesbe lesz jatekos,es lenyugszik,attol meg ismered 1 eves korara is,hogy mire,hogy reagal,szereti e a gyerekeket,agressziv e,vagy eppen onbizalomhianyos,makacsabb,simulekonyabb,engedelmesebb,akar egy hangos szotol is megretten,vagy ugrik az elso macska,biciklis utan,szereti e a vendegeket,ideggyenge e...sorolhatnam meg napestig.Vannak alap dolgok amik nem valtoznak csak azert mert eleri a kutyam a 2-3 eves kort.Gyokeresen nem valtozik meg egy kutya termeszete,max arnyalatnyit valtozik,lehiggad,mar kevesbe turi meg maga korul a kolyok kutyakat,vedelmezobb lehet a gazdival szemben...Meg persze a nevelessel sok minden korrigalhato.En pont ezert gondolom ugy,hogy kb 1 eves kutya melle jo odavenni egy masikat(ami nem zarja ki,hogy akar korabban vagy kesobb is jo dolog),ha valaki akar meg egy kutyat.Mert addigra az mar nem kolyok kategoria,de meg jatekos es nyitott annyira az uj jovevenyre,hogy jol osszeszokjanak.Hangsulyozom:szerintem.

Az ivartalanitas utani dolgot mar nem ragozom tovabb,arrol leirtam mit gondolok,aki akarja erti,aki nem meg nem.

Kerdesek.Na igen egy kezdo gazdi tele van kerdesekkel,nyilvan mert a legjobbat akarja a kutyajanak es erdeklodik informaciokat gyujt.Valoszinu,hogy akinek mara 20 eves tapasztalata van az is jobb esetben igy kezte,rosszabb esetben 5-6-8 kutyan keresztul kitapasztalta,hogy hogy is kell ezt csinalni.

Most en fogok kotekedni egy kicsit.Irod,hogy:"Ha valaki 20 éve kutyákat tart, annak nyilván nem mondanék ilyet, de se én, se Greenlime nem tartozunk a fenti kategóriába. :D "

Ilyen alapon akkor te sem rendelkezel 20 eves kutyas tapasztalattal,akkor e szerint a mondatod szerint te sem mondhatnal ilyet.

Hangsullyozom e szerint a mondatod szerint,mert szerintem mondhatsz,hisz csak beszelgetunk eszmet cserelunk.Otthon meg mindenki eldonti maga,hogy mennyit es milyen "tanacsokat",vagy inkabb tapasztalatokat fogad meg,vagy mit hasznosit belole a sajat kutyaja nevelese kozben.

Azert mert egy kutyanak az elete esetlegesen "csak" a kerti eletbol,es setaltatasbol all (nem utolso sorban a mindezt a gazdai maximalis szeretete, odafigyelese es gondoskodasa mellett) attol meg nagyon is lehet boldog es kiegyensulyozott a kis elete,foleg ha kap maga melle egy tarsat is.Attol,hogy esetleg kevesbe porgos az elete,es nem jar kulonprogramokra,nem tud ciganykereket vetni,es esetleg nincs minden mozdulata koordinalas alatt,attol meg lehet jo elete,ha ki van mozgatva,jatszva van vele es sok simit meg odafigyelest kap.

Mielott ebbe is bele mennenk,igen,tudom,hogy irtad te is,hogy ahany kutyas annyi fele...elvarasok ...es egyik sem rosszabb vagy jobb a masiknal.

Ez mar most nem tartozik konkretan az eddigi temahoz,de leirom.

En szemely szerint ugy tartok kutyat(a magam kezdonek szamito gazdisagommal),hogy az alap engedelmesseget megkovetelem a kutyamtol,azokat a dolgokat,ami a jo egyutt elest elosegitik,konnyebbe teszik,viszont meghagyom a kutyamat,kutyanak lenni.En szeretem,hogy van egy egyenisege,megha neha akaratos,mondhatni makacs is,vagy nem a "nagy" konyv szerint megirva viselkedik.Semmikepp sem szeretnek belole egy taviranyitoval mukodo kis robotot fabrikalni.

Tehat tenyleg minden csak nezopont es elvaras kerdese,meg hogy ki,hogy fogja fel a kutyas eletet.

Szerintem az a lenyeg,hogy mindenki a lehetosegeihez(anyagi,ido) kepest a legjobb eletet biztositsa a kutyajanak.

16498. sophia82
2011. febr. 25. 15:35

Sziasztok!

Van itt vki Csongrád-megyéből????

16497. lolka78 (válaszként erre: 16488. - Anatita81)
2011. febr. 25. 12:40

Szia Judit!

Neked is köszönöm a jó tanácsokat, nagyon hasznos dolgokat írtál... én mint kezdő anyuka és gazdi, mindenképp segítségre szorulok :)

Köszi még1X :)

16496. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 16495. - 3f5c70e7b8)
2011. febr. 25. 12:03
Jav.: GreEnlime
16495. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 16494. - Anatita81)
2011. febr. 25. 12:03
Szerintem se vitázzunk, mert elbeszélünk egymás mellett. Eddig a Grennlime következö kiskutyájához valamilyen módon kapcsolódó hozzászólásaim nagy részét félreértetted, de ez sajnos az ilyen fórumok velejárója.
16494. Anatita81 (válaszként erre: 16492. - 3f5c70e7b8)
2011. febr. 25. 11:55

Szia, a fogadnak jobbulást.

Amúgy ne is haragudj, amit írtam nem hülyeség, mert ugyan nyilván semmi köze a gyerekszülésnek a kutya beszerzéséhez, mégis párhuzamba lehet állítani a kettőt.

Erről nem vitázom, ezt csak az érti, aki mindkettőt próbálta már.

16493. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 16491. - 75596a56f2)
2011. febr. 25. 11:34

Én úgy tudom, hogy akkor érdemes ületetni, amikor már az éjszaka is fagymentes, és a fa megvásárlását követöen egészen a kiültetésig (feldíszítve is) rendszeresen öntözni kell. Legalábbis azon a tájékoztatón, amit mi kaptunk tavaly a fához, ez szerepelt.

Nálunk mér minden füves területet (az utak mentén is) krókusz-szönyeg borít. :)

16492. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 16487. - Anatita81)
2011. febr. 25. 11:30

Sziasztok!

Úgy bedurrant a fogam, hogy mosolyogni is csak félig tudok. :/

Anatita, az élet meg nem állásában is egyetértünk. :D Csak amit írtam, azt hülyeség a gyerekszüléshez hasonlítani, mert a kettönek semmi köze egymáshoz.

16491. 75596a56f2
2011. febr. 25. 10:07

Ohhh, a virágültetés tök jó, attól valahogy még az ember lányának is jobb a kedve! :D Kíváncsi leszek a mályvacserjéimre, amit a kiskertbe - távol Őlordságától ültettem. Már alig várom, hogy lássam, megmaradtak-e ősz óta vagy sem. És hát tavaly szeptemberben elég sok minden került a díszkertbe: tuják, rózsabokrok, borostyán... hát kíváncsi vagyok, mi maradt meg és mi nem! :D

Ja, egyébként bár kutyás fórum, de tudna valaki írni arról, hogy a fenyőfát mikor érdemes kiültetni???? Gondolom, amikor már nem lesz fagyos a föld...:SS

Még karácsonyról maradt ránk a sógornőméktől, de szerencsétlen eszméletlenül hullajtjtotta a leveleit bent, úgy, hogy kitettük a teraszra, de ott sincs valami jó formában.

Áhhh, Benőci most már külön műsorszám, hiszen úgy, ahogy Bandus, kezd rájönni, hogy a tölcsért a lábával ha hátrébb tolja, akkor nyalinka módjára eléri jobban a sebét. Rafkós a fickó! :D

16490. Anatita81 (válaszként erre: 16489. - 75596a56f2)
2011. febr. 25. 09:53

Szia!

De jó, hogy legalább a kutymó örül a hónak! :)

Nálunk szerencsére süt a nap, bár nagyon hideg van. Idén már csak novemberben szeretnék havat látni!

Épp azon töröm a fejem, hogy, mibe ültessek árvácskát, hogy minél előbb virágos legyen a kert! :)

16489. 75596a56f2
2011. febr. 25. 09:20

Sziasztok! Szép reggelt! :D

Bár nálunk még mindig havazik, amit roppant unok már, de Benőcit óriási lendülettel feldobja ez a havazás. Végtére is a havas hegyvidék, valahol a vérében van. :D

Szép kutyus-gazdis sétás napot Mindenkinek!! :D

16488. Anatita81 (válaszként erre: 16484. - Lolka78)
2011. febr. 25. 08:28

Szia, Loloka!

Gratulálok a kutyihoz és a babához! :)

Először is: a száját sima ember-gyógyszertárban kapható Phlogosol oldattal ki tudod fertőtleníteni!

Ezen kívül szerintem jobb több helységet fenntartani a babának, mert egy szobában hamar elunja magát és neked lesz könnyebb, ha nyugodtan hagyhatod kúszni-mászni, játszani, míg Te elvégzel egy kevés házimunkát. :)

Felnőtt kutyával más a helyzet, de 2 éves koruk előtt (értsd baba és kutya egyaránt) nem nagyon mernék hátat fordítani nekik!

Nálunk a kutyák nem túl tiszták, kint állandóan hemperegnek, ezért is csak a ház egyik felében vannak, ahová csak a járni tudók mennek önállóan, babák kézben.

Én kicsit túlságosan vigyázok a tisztaságra, ott más porszívófejet és felmosót, vödröt használok, ez még a szobatisztaságra szoktatás idejéből maradt így.

Találkozás kézből, az ajtónál ill. az udvaron. Így is csattannak puszik, amiken jókat mulatunk. :)

Babával találkozó kutyáknál a rendszeres féregtelenítés a legfontosabb, nekünk a gyerekorvos mondta, hogy jellemzően az az egy okoz problémát.

16487. Anatita81 (válaszként erre: 16463. - 3f5c70e7b8)
2011. febr. 25. 08:01

Jó reggelt!

Nem állítottad, persze, én is csak megjegyeztem, hogy biztos nem véletlen és bár a saját tapasztalatom sem támasztja alá, hogy ez működne, - mert szerencsére nincs hasonló tapasztalatom - hiszek nekik, mivel ők foglalkoznak évtizedek óta problémás kutyákkal.

A nevelés magától értetődő lenne, gondolom. :S

Emellett én egyszerű falusi lány vagyok :D, akármennyire is szeretem, a kutya nálam "csak" kutya. 3 éves korom óta tulajdonolok egy-két kutyát, akik mind tündériek voltak.

Mikor Balti első éjszaka sírt, kitettük a garázsba -> másnap már nem sírt. Ha más dolgom van, nem maradok itthon, hogy őrizzem az álmukat egy rutin műtét után (nem kritizálni akarlak, Greenlime!, magamról beszélek) és nálunk nem áll meg az élet hetekre, mert hormonális változásokon megy át a zeb. (Pl. azt sem vártuk meg, hogy a lányom felnőjön, hogy vállaljunk második babát.) A belvárosba sem vittem be Frankit, hogy több néppel találkozzon, mert ő falusi kutya, itt ennyi ember és kutya van és kész.

Ilyen az élet, alkalmazkodnak a helyzetekhez, mert ők a kutyák, mi vagyunk az emberek.

Igyekszem felelősségteljes döntéseket hozni, egészségüket nem kockáztatom és látom, hogy a maguk boldog kis tudatlanságában milyen jól érzik magukat.

Szóval minden tudományos alapot nélkülözve, a tapasztalti képlet alapján én ezután is így fogok eljárni. :)

(Egyébként C. M. az irányadó vagy kérdezek itt. :D)

16486. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 16484. - Lolka78)
2011. febr. 24. 22:53
:D
16485. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 16483. - 5bfba16667)
2011. febr. 24. 22:53

Bántják kicsi Lilit? Szemetek!

Jó éjt, megyek én is.

16484. lolka78 (válaszként erre: 16482. - 3f5c70e7b8)
2011. febr. 24. 22:52
Igen, ez mind nagyon jó ötlet :) köszönöm Neked, már most sokat segítettél :)))
16483. 5bfba16667
2011. febr. 24. 22:51

az emberek gyökerek.. jáááj.. na, jóéjt nektek.

ui: ha láttok egy képet, el tudjátok dönteni, hogy ami rajta van az tetszik v nem, ugye? most fel lettem idegesítve. kicsi Lili görényt senki se bántsa.

na jóéjt

16482. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 16481. - Lolka78)
2011. febr. 24. 22:50

Ha nem zavaró, és rendesen viselkedik, akkor nincs gond, kérdés, hogy ha majd éjszakáztok a picivel, akkor arra hogy reagál majd Szonja. :)

A gyerekszobába talán már most nem kellene beengedni. Próbáld úgy szoktatni (és ez a lényeg), hogy a baba érkezése a lehetö legkisebb változást jelentse (persze, nagy felfordulás lesz, de amit lehet, küszöböljetek ki). Olyasmire gondolok, hogy ha már most tudod, hogy nem mehet majd be valahova, az ne csak attól a naptól legyen érvényes, amikor hazaviszitek a picit, hanem jóval elötte. Neki is, nektek is könnyebb lesz így. Vagy nem tudom, ki hordja sétálni, de ha te, vagy mindig együtt, akkor már most szokja meg, hogy nem mindig te mész vele (mert nem lesz rá idöd). Ha csak te adsz neki enni, akkor néha adjon más is, hogy szokja. Na, ilyenekre gondolok. :)

16481. lolka78 (válaszként erre: 16479. - 3f5c70e7b8)
2011. febr. 24. 22:42
Még nincs baba, csak a pocakomban...ha megszületik, az Ő szobájába tuti nem mehet majd be... de ez még odébb van. Igen, következetesen kellett volna, de nem tudtuk betartani, 2-3 éjszaka után áttettük az ágyát hozzánk. Sajnáltuk, hogy egyedül van, hiányzik Neki még az anyja, a testvérei...Nagyon sírt :(( Igazából nem zavaró, reggel 7-ig alszik így..
16480. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 16478. - 5bfba16667)
2011. febr. 24. 22:42

Nem volt hideg. Bár én nem is vagyok annyira fázós... :)

Az elöreküldés maga annyira nem is nehéz, mint ahogy azt hittem korábban, csak itt már minden fiszfasz számít. Mennyire gyorsan fut vissza hozzád, pl. Az ügetés mínusz pont, ha vágtat, az a jó. Mennyire ül ferdén. Meg ilyenek. És ez is csak azért érdekel, mert ezt vagy nagyon jól akarom csinálni, mert a vizsgák egyben versenyek is (és bár nincs bennem versenyszellem, azért mégiscsak....), vagy nem csinálom sehogy, és ehelyett mondjuk flyballozunk, vagy valami mást csinálunk. Ez most az eldöntetndö. :D vagy nem is most, hanem a "tanév" végén.

16479. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 16476. - Lolka78)
2011. febr. 24. 22:37

Ebben a kérdésben kisgyerekes kutyásokat kérdezz,

ök hitelesebb forrásnak számítanak, de én csecsemö korban inkább kutyamentesíteném a gyerekszobát.

A koncertre a megoldás a megkeményített anyai-apai szív. Azt tanulja meg vele a kiskutya (igen okosan), hogy ha sírok, anya beenged hozzájuk. Az elsö egy-két éjszakát kell kibírni úgy, hogy tudomást sem veszel a koncertröl, és hidd el, leszokik róla. Nálunk bevált az esti fogmosás: esti utolsó séta után kapnak egy denta stixet (ilyen pici kutyusnak még nem adhatsz, de helyettesítheted valamivel), ami után villany leoltva, jóéjt!, a humánok meg elmennek az emeletre aludni. Ezzel hozzászoknak (aránylag gyorsan), hogy az este utolsó mozzanata a fogmosás, utána hajcsi van. Az enyémek annyira tudják, hogy ha séta és fogmosás után még mégis maradunk mondjuk tévézni, akkor is lefekszenek aludni. :D

16478. 5bfba16667 (válaszként erre: 16477. - 3f5c70e7b8)
2011. febr. 24. 22:34

Valóban világrengető. Míg én épp azzal küzdök, hogy a kutya ne rohanjon ki a világból minden ember, állat, hang láttán, hallatán, Te a négyzetben rosszul raksz le egy pórázt. Hm. Még elgondolkodom a problémák falsúlyán:D

De legalább tudod, hogy Bátorod jól csinálja, és most neked kell újra venni a matekot:D Csak viccelek. Tuti baromi nehezek lehetnek ezek a feladatok, nagyon ügyik vagytok. Hideg is volt? Hány ujj mínusz a leltárban?

❮❮ ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook