Kutya .... az udvaron (beszélgetés)
Sziasztok, a segítségetek szeretném kérni. Arról lenne szó, hogy már van egy felnőtt kutyám, aki idén rászokott arra a zavaró szokására, hogy bent a házban végzi a folyóügyét. Ősztől tavaszig egy lengő ajtó segítségével szabadon jár kell ki és be a garázsba (mivel fűtött). Eddig mindig kint végezte a dolgát, idén valamiért kényelmesebb neki a garázsban elvégeznie. Van ötlet hogy lehetne elérni nála, hogy az eddig bevált módszerhez térjen vissza? Köszönöm!
Régen nem volt szép füves kertünk. Ezért Barni nyugodtan elfoglalta az egész kertet...
Molly csak velünk jöhet a füves részbe, de a rózsakert és a többi az övé:-)))
Ezért írígyellek az ásásért már kevésbé
nekem nem a kutyapiszok okoz nála gondot hanem az, hogy mint egy kapagép, felássa az egész kertet, udvart. Nem tudom igy hogy fogunk az idén veteményezni. Imádja a friss földet. Tavaly épp egy vakondot akartunk kirakni a kertből, sörös üveg a lyukba,stb. Erre egyik nap hallom nagy üvegcsörömpölés. Kuty kiszedte az üveget, azzal játszott, és egy krátert ásott a vakondtúrás helyén. Persze a fű épphogy elkezdtett nőni, azt hittem idegrohamot kapok:DDD De imádom ám!!!!!
nekünk egy keverék kutyunk van. Amikor hazavittük (3 hónapos volt), én nem mutattam neki extra helyet, sőt mi lepődtünk meg a legjobban, hogy ő magától mindig a kert legtávolabbi részére megy tojni, úgy hogy mi ne lássuk:))) És csak oda, máshova nem csinál...Saját maga határozta meg a helyét:))) És ez nincs útban senkinek, ezt a részt nem használjuk...
Barni labrador és border collie keverék volt.Sajnos-(((
Molly hasonló csibész szintén labrador skótjuhász keverék...:-)))
Milyen fajta kutyu Barni?
Barni kutyám pár hónaposan a kaktuszt rágcsálta meg. Nem zavarta nyelvében a rengeteg tüske :-)))
Még ősszel azt mondták a barátaink, (akkor még csak 3 hónapos volt a kis dög)hogy persze nyugodtan vágjuk vissza a rózsákat... mert a kutyák úgy sem szeretik mert szúr... ühüm igen ha ezt akkor tudom hogy elrágja majd őket akkor nem vágjuk vissza nagy szenvedések sérülések árán! :) de talán még a kisebb megmenthető ha jobb idő lesz, a páfrányokról nem is beszélve! :)
Szerencsére ágyásszegéllyel van körbekerítve . Így csak a fenyőkéreg/mulcsba végzi...igaz most már nem sok van belőle:-((( Amit még szeret az a földön futó borostyán. Na onnan kiszedni ,remek vasárnapi program :-))),mert hétfőn jár a kukásautó.
Persze! Mi is szívesebben végezzük rózsaillatban :) de megnyugtatásul nálunk már elintézte mind a két rózsa kertet :(
Sziasztok! Nekünk egy Amstaff-Bull kutyink van. nem egy nagy kutya de amit termel ... :P
Még mi sem jöttünk rá hogy hogy lehetne egy helyre szoktatni. Most azt találtuk ki hogy tavasszal lezárjuk a kert hátsó részét hogy legalább az ne hasonlítson egy ... :P
Nekem is mindig szökésben :(lassan már nincs sehol épp kerítés ! jó az a kutya ör ??
a mieink (négyen vannak) gondolkodás nélkül sz..nak mindenhová. illetve mindegyiknek van egy kedves helye, de fogalmam sincs, ezt hogy tudnám összehozni...mármint a négy helyett egyet kreálni...nagyon fárasztó.
:))))
nálunk meg vimes doboz méretek születnek :DDD
Nekünk rotink van meg egy keverék és most összeszedtem három óriás lapát kakit! Már most egy helyre kellett volna hornadom. Na ezt azért én is kipróbálom. Egyszerűbb, mint őket vadászni, hogy éppen mikor jön rájuk...
Ha kiviszed reggel-este őket sétálni, nem fognak a kertbe piszkítani.
igen, a hó áldásos hatásai:DDDD
Enyémnek a rózsakertem a kedvenc helye LOL
Biztos, hogy jó csak idő és türelem meg szemfülesség kérdése. A kutya oda fog szokni mert megtanulja, hogy ott szokott... Nekünk van egy tök jó hely a mellékhelyiségek mögött. Jó lenne odaszoktatni őket, de mi most éppen kutyaőrrel szoktatjuk őket le a szökésről.
Helló. Nekünk meg azt mondták, hogy szedjük össze a kakkanatot, és vigyük egy kupacba, így odaszokik. Mondjuk nekünk egy Moflink van, aki Bichon Bolognese, és azért nem lesz 2 heti adagjából Mont Everest. :D
Nekem 3 kutyám van ,a fiatalabbal van nekem is gondom :(
A doki szerint ugy lehtet egy helyre szoktatni ,ha mindig egy helyre hordjuk a piszkot. Elvileg egy idö után a kutya csak oda fog menni . Én még nem probáltam ,de volt akinek bejött ,volt akinek meg nem :(
soha nem jöttem volna rá :D
akkor nem tudok hozzászólni... :( mert a miénk valahogy kihagyja a forgalmasabb 'útszakaszokat'
Ez lehet, hogy jó. Majd a nagytakarítás után kipróbáljuk. Most hála istennek, belepte a hó.
Egyértelműen a kutyagumira gondoltam én is. :DDD
Nekünk azt tanácsolták, hogy mikor látom, hogy készülődik a nagydologra póráz rá gyorsan és oda kell vinni ahova szeretnénk ha a nagydolgát végezné. Ahonnan vettük a kutyit legalábbis ezt ajánlották. Persze ehhez fontos, hogy kint legyünk és lássuk, hogy éppen készül...
Ezidáig nem szoktattuk de muszáj lesz mert kész aknatemető az udvar.
További ajánlott fórumok: