Krízishelyzetbe került Erőss Zsolt és társa. Mi a véleményetek? (beszélgetés)
A serpák talán annyival nagyobb hétköznapi hősök, hogy ők a családjuk megélhetéséért mennek a hegyre.
De azért az igazi hősöknek még mindig a tűzoltókat tartom. :)
Talán fel sem fogják az első pillanatban.
A youtube-on, van egy videó arról ahogy a Challenger tragédiáját végignézik a rokonok.
A helyzet az, hogy a valódi hősök a serpák, akik cipelik a csomagokat, míg a "kalandorok" , a "hősök" szuper felszerelésben másznak. A nehézséget a légszomj okozza, de erre találták ki az oxigén palackot.... No de aki kemény....
Ezt egy másik fórumon találtam és igaznak is vélem.
Az, hogy mindenki arra költi a pénzét amire akarja a cégekre is vonatkozik. Hidd el, őket a pénz érdekli, és valamiért megéri nekik. Ha annak lenne több haszna, hogy beteg gyereket támogatnak azt tennék.
Azt is el tudom képzelni, hogy a műlábat nem tb alapon kapta, ahogy a könnyített gipszért is fizetni kell.
De pont azt mondom, hogy nem a saját pénzét költi! Mások szponzorálják! Az nem háborít fel, ki mire költ, hogyha megdolgozott érte. Egyébként igen, próbálok ott jótékonykodni ahol csak lehet. Mert pontosan tudom, hogy sok kicsi is sokra mehet. Ezt amit ők csinálnak pocséklásnak találom.
Pl. A férjem nagyapjának levágták a fél lábát. Ő is mint a legtöbb amputált ember kapott egy olyan műlábat, ami kényelmetlen és alig lehet használni. Igaz, hogy ő nem volt hegymászó, csak 5 gyereket nevelt fel tisztességesen és végigdolgozta az életét.
Láttam.
Nem vonok le belőle semmilyen következtetést.
Akkor is így fel vagy háborodva, mikor sokan felesleges dolgokra adják ki adják ki a pénzüket? Bundára, sportautóra, drága kozmetikumokra? Te csak azt veszed meg ami szükséges, a többi pénzed jótékony célra ajánlod fel? Tudod, sok kicsi sokra megy.
Mindenki és minden cég arra költi a pénzét amire akarja, a gyerekek gyógykezelését pedig az államnak kéne biztosítania. De ebbe ne menjünk bele, mert tilos a politika..
Az expedíciónak a pénzhez van köze. Egy ilyen kis buli több tíz millába is befigyel. Ennél sokkal értelmesebb dologra is lehetne ezt a pénzt költeni. Azokat is lehetne szponzorálni.
A gyógyszert arra írtam, hogy iszonyatosan felháborodok, amikor pl. egy-egy gyerek gyógykezelésére,gyógyszerére nincs pénz, ilyen magamutogatást meg szponzorálnak milliókkal. Akkor tartanám nagyszerű tettnek, hogyha a két kezével kereste volna meg az expedícióra valót.
Nem kívánom a hálálát neki sem és senki másnak sem. Remélem élve kerülnek elő.
További ajánlott fórumok:
- Ha van tetoválásod, ird meg kérlek, mekkora és mennyibe került, lehetsz áldozata is az ezen meggazdagodni vágyóknak!
- Akik most kerültek oviba, beszélgessünk!
- Ismerős vagy rokon, aki a devizahitel miatt utcára került
- Ki hogyan bírja még fizetni hiteleit a gyengülő forint miatt? Veszélybe került e a házad, kocsid?
- Hogyan kerültem a pokolba
- Hogy vészelitek át életetek krízishelyzeteit?