Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben (beszélgetés)
Sziasztok!
Ma megkaptuk a tankönyveket.
Csak ált.iskolai tantárgyak és Judit nagy örömére van 5 matek.
Ahogy átlapoztuk ugy látom csak azokat fogják tanulni amiket már az általánosban tanultak.Nem is baj,egyenlőre ezzel az utazássak elég lesz helyrerázódni.De gondolom máshol is igy van ez 9-be aztán majd jönnek a nehezebbek.
No, akkor sikerült minden.
Ezek szerint mákunk volt, hogy nem ma mentünk, mert nekünk ez volt a fő csapásvonal.
A tanszereket mi is az Auchanban vettük, de tényleg csak pár dolgot.
Kedden még megyünk a könyvekért, aztán elkezdődik a mókuskerék megint.
Én annyira nem vágyom most rá. Megint kelni a szabadnapomon is, ébreszteni, összekészíteni őket. Olyan nyugis ez a nyár. Kár hogy vége.
Mi is oldaltáskát vettünk a Converseből.Tornazsák nem kell,arra van kisebb hátizsák.A Decathlon zárva volt,országosan leállt a szerverük.
Bementünk az Auchanba és az Ázsia centerbe.Vettünk tornacipőt,fehér pólókat és egy elég klassz kék tornanacit.
Igen, pólóból kifejezetten nagy választék van.
Nem tudom, hogy most tagyót vagy gatyót kérdezel, de mindkettőben vannak jó akciók.
Gatyából már elég mérethiányos volt a készlet és hát pont az átlagméretből.
Tornazsákok közül az egyik márka nagyon jó akciós áron van, a többi pedig olyan átlag. 3000-től a csillagos ég. Aztán vannak még hátizsákok tényleg klassz áron, de azt én nem találtam praktikusnak.
Iskolatáskának az kicsi, viszont tesitáskának meg nagy, mert hogy visz egyszerre két táskát a gyerek. Igaz, hogy most oldaltáskások lettünk, mert hát az a divat. Én nem örülök neki, mert csak az egyik oldalt terheli, de hát lehet velük beszélni ilyenkor.
Igen.A Converse boltban nem fogadták el a miénket,de nem baj mert nagy segítség volt hogy kaptunk,belefért:)
Vannak jó tornatyók meg pólók a deca-ban?
Mi is jegyből vásárolunk ilyeneket, végül is azért kapjuk.
Szerencsére mindketten kapunk a férjemmel együtt, s így már egy egész csinos összeg áll a rendelkezésünkre, amiből azért mindig futja mindenre, s olyat veszünk, amit ők szeretnének.
Nagy segítség ez szerintem mindenkinek, aki kap ilyet,de
még így is marad azért bőven készpénzes fizetnivaló.
Köszi:)
Azt mondod érdemes a Deca-ban venni tornacuccot?
Az jó,van egy közel hozzánk.
Tornagyatyára nem akarok sokat költeni,mert mi van ha mégsem felel majd meg a sulinak?
Tolltartót és táskát mér megvettük,nem volt olcsó de hadd legyen márkás cucca.Volt iskolatámogatási jegyünk,így könnyebb volt,megvettük a Converse táskát tolltartóval.
Szia Cilu!
A deca-ban most nagyon jó akciók vannak.
Tornazsákot is itt vettünk, nagyon klassz.
Bár szerintem most mindenhol akciózások vannak, Viszont amit megfigyeltem, már nincs olyan nagy választék. Mi eddig mindig aug. elején mentünk bevásárolni, s lényegesen bővebb volt a kínálat még.
Hát most már meglehetősen mérethiányosak, színválasztékban szűkebbek a dolgok. Ilyenkor már tényleg csak a maradék van mindenhol. Értem ezt a tanszerekre is. Ott is már úgy kellett kikotorni a legaljáról a jó tolltartót.
Sziasztok !
Timejja szuper,hogy a fiad már ismerősöket üdvözölhet első nap. Úgy gondolom nagyon sokat lendíthett a tábor... Mint többször írtam szerencsére nálunk nincs hatalmas változás,lévén ua. az iskola sok régi osztálytárs. Remélem jövő héten jó idő lesz amikor a gólyatábor lesz: DDD
Mit mondjak nem örülök a 35 fős létszámnak.:(
Sziasztok!
Tegnap elmentünk vásárolni nekik. Nem sok dolgot, hisz nem tudjuk mi kell, de pár füzetet, borítót, táskát, és tolltartót vettünk. Egyenlőre ennyi a beruházás, a többit majd ezután.
Lili! a deca-ban láttam zöld tornanadrágot olyan 1600 körül volt, ha esetleg még nem vettél.
Jó neked ,hogy csak most kezdte. Hozzátartozik az igazsághoz ,hogy a 19 évvel idősebb nővérének fia van.Így aztán már pici kortól ha meglátott valamit az én nagy lányom, már hozta is a húginak.
Télen pl rosszul lettem amikor vásárlás után beállítottak egy olyan telesz...rt nadrággal DDD
Tény egy fiatalon minden jól áll,és szerencsére hordja is.
Ne kapj frászt(én az 53 évemmel nem kapok) ruhát,cipőt stb úgyis kell venni ,akkor meg legyen olyan amilyet szeretne.
Jaj nem,azt nem lehet:)
A fiam egyáltalán nem izgul,sőt nem is várja.A ti gyerkőceitek hogy vannak ezzel?
Ja értem!
Azt hittem önálló életet éltek és ti ezt alapból kihagyjátok:D
Hogy hogy nem?
Nálunk mindig ez az első tanítási nap.
Sziasztok!
Én kísérem szept 1-én.Már csak azért is mert a város azon részén van ahol minden nap nem közlekedünk és ő is kérte az elején párszor menjünk el vele az útvonal miatt.Majd megpóbálok inkognítóban maradni mint mikor első osztályba ment és nekem át kellett mennem a busz másik végére:))
Gólyatáborba osztályszinten nálunk nem tudom hányan mentek de az 4 volt osztálytárs közzül akik szintén ebbe a suliba fognak tanulni,senki nem ment pedig rajtunk kívül a másik 3 akart.Nagyon drága volt de biztos jól sikeredett.
Lányos anyukák!
Nem tudom nálatok hogy van ez e téren de az én lányom teljes arculatváltáson megy végbe:)
Ugy elkezdett divatolni,h már frászt kapok.
Én nem kísérem ,mert szept 1-én reggel 8-kor lesz,ami már egyben az első nap,itt már nuku szülői jelenlét.Hát nehéz kérdés,de szerintem menj el és ,ahogy irtad is távolról figyeld az eseményeket.
Fiam most jött meg gólyatáborból,nagyon jó élményei vannak,azt mondta nagyon frankó osztály,semmit sem aludtak,egymás szobáiba összegyűltek és hajnalig dumáltak,meg volt olyan,hogy hajnal 3-kor jöttek ébreszteni őket és kigyalogoltak a balatonra stb.38-ból 31-en ott voltak az osztályból.Örülök,hogy elment és megismerték egymát.Pasi ofője lesz.Nem is bánom,remélem rendes ürge.
Holnap meg el lehet hozni a könyveket is.
Sziasztok Lányok!
Remélem mindenkinek jól telt a nyara!:)
Mi is már az iskolakezdés "lázában" égünk, legalábbis én, mert a lányom holnap jön haza a nővérétől, Németországból. Igy aztán nem vettünk részt az iskolai gólyatáborban, mert elég nehéz volt egyeztetni az időpontokat. Igazából nem is nagyon vágyott erre a gólyatáborra, mivel szerintem elég sok 5 nap, és se térerő, se tv, semmi. Nem is ez a baj, de én azért szeretem tudni, hogy jól van a gyerek, legaláb egy sms erejéig. - Ugyhogy nagyon én sem bánom, hogy nem ment el, meg aztán szerinten elég sok idő a 6 nap egy teljesen idegen csapattal. Szerintem a 2-3 nap a jó időtartam.
- Látom már volt szó arról, hogy mentek-e az évnyitóra, vagy sem. Én is azon gondolkodtam, hogy menjek-e vele, vagy ciki? Nem akarom, hogy azt gondolják, hogy minek kisérik ezt a kislányt?
Igazából viszont kiváncsi lennék a sulira, az osztálytársakra. Lehet, hogy igy madártávlatból kéne figyelnem, mintha nem is hozzá tartoznék::))
Nektek mi a véleményetek erről, kiséritek-e évnyitóra, vagy sem?
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi
- Isten és a matematika
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- Tudja valaki, hogy mennyi volt a felvételi ponthatár 2010-ben a gyöngyösi Vak Bottyán Szakközépben informatika ill. elektrotechnikai szakra?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?