Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben (beszélgetés)
Sziasztok!
Nekem ma ugy jött haza, h semleges napja volt.
6 angolóra és helyesbítek 4 angoltanárja van.
2 anyanyelvi ebből az egyik egy szót nem tud magyarul.Ezt szeretik a legjobban mert sokszor kölcsönösen nem értik egymást és igy elég jó dolgok sülnek ki.Ma ezzel a tanárral a facebukról beszélgettek és az egyik csoportnak le kellett írni mit szeret benne a másiknak azt mit nem.
Van náluk egy srác aki folyékonyan beszél angolul, ő társalgot meg tolmácsolt a tanárnak.
A 6 angolóra hatására mikor hazajött spontán angolul köszönt a férjemnek:)Jót nevettünk.
A matekkal mi is hadilábon fogunk állni.A tanár sem szimpi és a matek sem megy.Bár az utóbbi házit meg tudta csinálni.Jegyek még nincsennek.
Én azt szűrtem le a jövőév lesz ám húzósabb.Akkor bejön a francia, fizika, kémia.Na azt már én sem tudom, h fogja bírni annál is inkább mivel a heti 18 angolóra marad.Érdekes lesz mert hetente 3-szor van most is nulladik órája és ezenkívül holnap is 7.Szekrénykulcsunk nekünk sincs és holnap rajz azzal a halom rajzcuccal amit megvetettek + tesi.Azt mondta nem viszi a rajzfelszerelést majd ha lesz kulcs.Más sem fogja.
Nekünk szülői 16-án lesz.
Daniék is a halmazokat veszik,jegyek még nincsenek.
Lekopogom,idáig még mindennap,jó kedvvel jött haza:)
Nekünk ez a másodiknak beírt gimi,gondolom az elsőben még nehezebb lenne.Ők még nem kezdtek el igazán tanulni,majd csak a jövő héten ha túl lesznek a táboron.Gondolom én.
A nyelv nálunk nem gond,jó érzéke van hozzá,fizika kémia ami nem kedvenc.A matek is elég jól megy,csak sajna nem szimpi neki a tanár.
Ma volt tornaóra,külön tanár van a fiúknak és a lányoknak.Azt mondta,az övéké normális,a lányoké nem.De persze ezek még csak az első benyomások,még változhat.
Igen,és sajna az én fiam elég lazán vette az általánost az utóbbi időben.Remélem hogy bírni fogja a gimit.Ez nagyban múlik a tanárokon és rajtunk is.Ha kedvel egy tanárt,biztos hogy a tantárgyát is szívesebben tanulja majd.
Egy kis szigor meg nem árt nekik,elvégre ez nem dedó.
Sziasztok!
Látom nektek is probléma a nehéz táska! Tegnap volt szülői, mi még mindig nem kaptuk meg a szekrény kulcsokat, ugyhogy még a tesi cuccot is cipelni kell.:( Tegnap volt tesijük, az egyik kislány kidőlt a sorból, azt mondta a lányom, h nagyon megdolgoztatták őket, kivétték az udvarra, és jó nehéz óra volt. Bejöttek a tanárok a szülőire, hát elkeseredtem, mert nagyon sokat kell tanulnia szegénynek, ráadásul nekünk két nyelv van a O.-ban, azt mondták egy-egy órát kell rá szánni a tanulásra a nyelvekből. Ott kezdjük, h nem is érti a feladatot, pedig nem egy hülye gyerek, irtak felmérő dolgozatot, szegény tanult rá, én kikérdeztem, és ennek ellenére azt irták rá, h nem készültél! Ugyhogy egy kicsit pánikba estem, h hogyan fogjuk birni. Ráadásul a lányom hajlamos ezt-azt elfelejteni, itthon hagyni, stb. Ez külön probléma, h odafigyeljen a tanszereire, feladataira, stb. Szegény akarja folytatni a sportot, de du. 3-kor van edzés, vagy hajnalban, suli előtt, szerintem nem fog menni, már a két 7 óra miatt sem, meg annyi programot szerveznek nekik délutánra, hogy nem fogja birni. Ezért aztán el van keseredve.
Jobbulást neki !
Nálunk a kezdet nagyon lelkesen indult. 2 fizika órájuk volt és új tanár júhé mondom én is,aki sajnos az előzővel szintén nem volt megelégedve. Szóval nagyon szimpatikus 35 körüli férfi ,a rajz történelem is az. Matek ma van először. Arra azért vagyok nagyon kíváncsi mert 15 éve a fiam ofője és tagozatos matektanárja volt. Mint ember nagyon szeretem ,de 15 év nagy idő:(
Sziasztok !
Remélem a fiukra jó idő lesz. Azt mondta Andrea éjszaka éjszaka olyan közel feküdtek a hálózsákban,hogy szinte moccanni sem lehetett.Annyira fáztak ,és így próbáltak melegedni.Ők hatalmas kő épületben voltak ahol együtt aludt a lánycsapat,ami 2 osztályt jelent.
Tavasszal kapott új hálózsákot ami kapucnis csak az orra volt kínt DDD A pizsamájukat nem is vették fel mindenki tréningbe aludt.Aminek örültek nem volt éjszakai riadó.Helyette reggel 6 kor ébresztették. A vének tanácsa (odajárt 25 év körüliek) mennyi jó programot... hülyeséget talált ki DDD
Én már csak azért imádkozom, hogy jó idejük legyen. Éjszakánként úgy lehül már a levegő. Faházban azért cinkes is lehet az éjjel.
Csak legalább ne essen, az már félsiker ha száraz az idő.
Hát ezek inkább csak szintfelmérők, bár jegyet kapnak rá. Azt nem tudom mennyire számít komoly jegynek majd.
Egyébként a nagyfiam Szegedre megy, a kicsi pedig a Csattogó-völgybe. Az valahol itt Visegrád környékén van, ha jól tudom. A Rám-szakadéknál.
Nem semmi ,jól belehúztak:)
Hová mennek?És hány napra?
Az enyém Magyarkútra.Én is azt gondolom,majd tábor után lesz komoly tanítás.
Majd tábor után lesz biztosan.
A fiúk is csütörtökön indulnak, de addig még dolgozatot írnak matekból, magyarból, a kicsi angolból, a nagy meg már megírta németből.
Sziasztok!
Megszületett az első ötös németből a nagyfiamnál. Nagyon jó, hogy ennyire élvezi, s ez most külön doppingolja.
Igen, szigor nálunk is van. Ha valami felszerelés hiányzik nincs három esély, mint az általánosban, itt rögtön egyes, mert nem tud dolgozni.
Egyébként délutánonként olyan fáradtan jönnek haza, majd csak beleszoknak.
A hátitáska téma nálunk sem jött be, de ez nem zavar engem, most nagyon-nagyon szigorú leszek.
Lehet hogy megnézem ott is a gatyát,van a Sugárban:)
Neki nehéz ruhát venni,mert nagyon válogat.
Az enyémek a héten még nem tanuknak erősen,gondolom a gólyatábor miatt.
Jeans clubban tök jó meleg mackó nacit vettem a múltkor és csak 3500 ft volt,bolyhos belül és nem öregapám fazon.
Én is meglepődtem a kemény indításon.Ők ma irtak matekot 10 feladatos volt.Nem osztályozza csak megnézi,hogy ki milyen szinten áll.
Feldobtam a hátizsák témát,nem nyertem:)
Kaptam egy gyors,kategorikus "nem"-et.
Elég kemény az a tanerő.
Daniéknak ma nincs házi.Csütörtökön pedig indulnak a gólyatáborba Magyarkútra.Holnap vennem kell még valami meleg nacit neki,szabaidőgatyát mert kinőtte és azt nem kaptunk a múltkor.2 pár cipő kell,meleg ruha,esőkabát,zseblámpa meg a szokásos dolgok.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi
- Isten és a matematika
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- Tudja valaki, hogy mennyi volt a felvételi ponthatár 2010-ben a gyöngyösi Vak Bottyán Szakközépben informatika ill. elektrotechnikai szakra?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?